A tavalyinál is több kiállító várható az IPAR NAPJAI 2014 szakkiállításon

2014. április 11. Egyéb | Egyéb szektorok

IPAR NAPJAI 2014 néven a Hungexpo Zrt. Magyarország legátfogóbb ipari szakkiállítását szervezi meg, amely egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására.

Az idén május 27. és 30. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban jelentkező IPAR NAPJAI szakvásáron – a március végi adatok alapján – várhatóan több kiállító vesz majd részt, mint két évvel ezelőtt. Jelenleg 12 ország több mint 200 kiállítója foglalta le helyét az A pavilonban. A kiállításon nem csak törzskiállítók és újonnan jelentkezők vesznek részt, de vannak visszatérők is, a kiállítás nemzetköziségét pedig a tajvani és a német kollektív standok erősítik majd. A seregszemlén multinacionális nagyvállalatok, valamint a hazai közép- és kisvállalkozások egyaránt részt vesznek.

A képviselt szakterületek az ipari automatizálástól a méréstechnikán keresztül a robottechnikáig, a műanyag alkatrészgyártástól a felületkezelésen át a hidraulikus, pneumatikus megoldásokig, a szerszámgépgyártástól a fémmegmunkáláson keresztül a munkavédelemig, a szereléstechnikai, kötéstechnikai eszközökön át az átfogó logisztikai megoldásokig terjednek.

Az IPAR NAPJAI szekciói

• INDUSTRIAUTOMATION (ipari elektronika, elektrotechnika, automatizálás)
• ENERGEXPO (energetika, energiagazdálkodás)
• FLUIDTECH (fluidtechnika: pneumatika, hidraulika, szivattyúk, kompresszorok, tömítéstechnika)
• SUBCON (beszállítóipar, fémfeldolgozás)
• MACH&WELD (gépgyártás, hegesztéstechnika, robotika)
• CHEMTECH (vegyipar, műanyag- és gumiipar)
• SECUTECH-VÉDTECH (munkavédelem, tűzvédelem, biztonságtechnika)
• LOGEXPO (ipari logisztika)

Újdonságok a kiállításon

A már bejelentkezett kiállítók számos újdonsággal várják az érdeklődőket. Többek között az ABB Kft. áll elő újdonságával, az ABB Force Control (FC) – Erőmérő cellával, melynek 3 megújuló tényezője (grafikus programozói felület, nyomatékszabályozás és sebesség szabályozás) más, hatékonyabb dimenzióba helyezi a megmunkálást. A Com-Forth Kft. jóvoltából megtudhatják majd a látogatók, hogy mi is az a groov, az IMI International Kft. Norgren Divízió bemutatja, hogy mire jó egy IVAC henger, az INS Ipari Alkalmazások Zrt. pedig, hogy mitől jobb az új TORNADO® T-2-es típusú forgódugattyús szivattyúja, mint az előző verzió.

A Ge-Co Hungary Kft. elhozza a kiállításra 3D-s nyomtatóját, mely forradalmian új megoldást kínál a fejlesztési idő csökkentésére a tervezéstől a szerszámkészítésig terjedő folyamatban, míg a KEMATECHNIK Mérnökiroda Kft. a látogatók elé tárja az új gyorskoptató technológiát: a gépek egy nagy sebességű, örvénylő mozgást hoznak létre a koptató testekben, ezáltal egy sokkal hatékonyabb súrlódási erő jön létre a vibrácós gépekhez képest, így rövidül le a feldolgozáshoz szükséges idő. Szintén az időmegtakarításban segítenek a KRL Kontrol Kft. által gyártott FOT típusú fázisjavító berendezések, melyek bekapcsolási ideje akár <20ms. is lehet, a tesa tape Kft. pedig új megoldást mutat tesa® ACXplus kétoldalas ragasztószalagjával az iparban felmerülő, nagy kihívást jelentő, tartós ragasztási igények kielégítésére.

Online regisztráció az ingyenes belépéshez: www.iparnapjai.hu/scm