A System Alliance Europe hisz a fenntarthatóságban

2013. március 26. Logisztika | Egyéb szektorok

A System Alliance Europe mostantól kiszámolja a hálózatán belül szállított valamennyi küldemény CO₂-kibocsátását. A napi szinten aktualizált értékek megtekinthetők a CargoTrackben, a System Alliance Europe küldeménykövető rendszerében. A partnervállalatok küldeményeik CO₂-kibocsátási értékeit hamarosan a küldemény státusza alapján is lekérdezhetik – számolt be róla a cég március 26-án kiadott sajtóközleményében.

A fentiekkel összhangban a Gebrüder Weiss mind a 162 kirendeltségénél CO2-kalkulátort helyezett üzembe, így lehetővé válik ügyfeleik számára, hogy tájékozódjanak küldeményeik ökológiai lábnyomáról. A szállítmányozási és logisztikai vállalat ügyfelei adatlapon kapnak tájékoztatást a küldeményeikkel kapcsolatba hozható CO2-kibocsátásról. A kapott értékek a szállítási rendszer fenntarthatóságának mérhető alapját képezik. Így bizonyítottá válik, mi érhető el a klímavédelem területén a Gebrüder Weiss „zöld logisztika” koncepciójával.

A CO2-kibocsátás számítása a DIN.EN 16258:2011 európai szabvány szerint történik. A CO2-értékeket az IVE mbH EcoTransIT szoftverének segítségével állapítják meg. A számítás alapja a küldemény tényleges súlya a gyűjtőszállítmányok fuvarlistáján szereplő adatok alapján. A számítás során figyelembe veszik a pontos szállítási távolságot is, amelyet a feladó és a címzett címe, valamint az átrakási pontok alapján számítanak ki.

– A szállítás szakaszokra történő felosztása garantálja az adatok lehető legpontosabb kiszámítását, hiszen mérhető beszállításra, főfutamra és kiszállításra is. Ezen felül a kikötőkön keresztüli szállítást is figyelembe vesszük – mondta Uwe Meyer, a System Alliance Europe ügyvezetője.

Az ökológiai és ökonómiai egyensúlyra való törekvés előnyeit a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyfelei is élvezhetik. A CO2-kalkulátor segítségével egyértelműen számszerűsíthető az áruforgalom emissziója, valamint a fejlesztések is láthatóvá tehetők. A vállalat törekvése, hogy minden gazdaságilag és ökológiailag ésszerű eszközt megragadjon annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egészséges környezethez.