A Raben Group új beruházása Szczecinben

2013. szeptember 11. Beruházás | Egyéb szektorok

A Raben sajtóközleményben adta hírül, hogy Szczecinben, 2013. szeptember 6-án került sor a Raben Polska és a Fresh Logistics Pomorska 71/73 alatt található új logisztikai központjának hivatalos megnyitójára.

A beruházás költsége meghaladta a 2 570 000 eurót. A vállalat mintegy 50 munkahelyet teremtett, és 70 alvállalkozót foglalkoztat majd.

Az új komplexum jellemzői:

  • 715 m2-es, háromszintes irodaépület,
  • 3 885 m2-es raktár és átrakodási terminál,
  • több mint 7000 m2-es utak, tehergépkocsi-parkolók és kirakodási rámpák,
  • közel 2000 m2-es betonozott közlekedőutak a kikötő előtti átrakodási terminálban,
  • az autósok számára több mint 1000 m2 parkoló és gyalogos közlekedő.

A Raben Group 1999-ben nyitotta az első depóját Szczecinben. A mostani telephelyén nemzetközi és belföldi szállítmányozási szolgáltatást kínál, mind a teljes kamionnyi, mind a gyűjtőszállítás területén, továbbá a +2 °C és +6 °C közötti tárolási hőmérsékletet igénylő friss áruk számára. Megoldással rendelkezik a szerződéses logisztika és a tengeri szállítmányozás során a konténer be- és kirakodásra is.

– A Raben Group 10 európai országban van jelen, a szállítmányozási és logisztikai szolgáltatások széles spektrumát kínálva. Szczecin Lengyelország logisztikai térképén fontos helyet foglal el. Vonzó helyszín, tengeri és folyókapcsolata és a földrajzi elhelyezkedése lehetővé teszi a szállítmány könnyű fuvarozását a nyugati, szomszédos országokba – jegyezte meg a Raben Group vezérigazgatója, Ewald Raben.

– Nagyon örülök, hogy városunkra esett a választás, mint a Raben Group logisztikai központjának székhelye. Szczecin kitűnő közlekedési kapcsolatban van a szomszédos országok fővárosaival, és egy remekül felkészített csapattal rendelkezünk. Meg vagyok arról győződve, hogy ez a döntés mind a vállalatra, mind a városunkra nézve hamarosan kézzelfogható hatással lesz. Szívből gratulálok a Raben Group vezetőségének és sok sikert kívánok nekik – összegzett Piotr Krzystek, Szczecin városának polgármestere.

– Szczecin térségében a gazdasági aktivitás növekedése figyelhető meg, ami a német és a skandináv határhoz való közelségének köszönhető. Ezáltal szükségesnek tűnik egy logisztikai telephely kiépítése Szczecinben, hogy a szállítmányozás problémáira megoldást nyújtson a Nyugat-pomerániai vajdaságban (Zachodniopomorskie Voivodeship). Sok logisztikai vállalat, nemcsak Lengyelországból, hanem Nyugat-Európából is, itt nyit telephelyet, hogy raktározási szolgáltatást nyújtson. Azonban mi vagyunk azok, akik a legmodernebb komplexummal büszkélkedhetünk a térségben. Ezzel a fejlesztéssel optimalizáljuk a folyamatokat, szavatoljuk az áruk még nagyobb biztonságát, így növeljük a szolgáltatás minőségét és az ügyfeleinket előnyökhöz juttatjuk – tette hozzá Janusz Anioł, a Raben Polska főigazgatója.

– A Raben Group stratégiájának része az ügyfél-elégedettségről való gondoskodás és a nyújtott szolgáltatások megfelelő szintjének biztosítása. Az új komplexum megerősíti a megbízhatóságunkat a helyi piacon, lehetővé teszi, hogy kényelmesebb körülmények között, az európai minőségi és biztonsági előírások betartásával növeljük megrendeléseinket. Kétségtelenül ez egy lehetőség a jobb teljesítmény és a további fejlődés számára. A földrajzi elhelyezkedésünk kínálta előnyökre, az országon belüli jó infrastruktúrára és a Nyugat közelségére összpontosítunk – tette hozzá a Raben Polska telephelyvezetője, Jacek Wojciechowski.

– Több mint egy évtizede a Raben Group részét képező Fresh Logistics szállítmányozási szolgáltatásokat kínál szczecini ügyfeleinek és az egész Nyugat-pomerániai vajdaságnak. A szczecini telephely megnyitása a fejlődésünk természetes következménye és az elkövetkező évek stratégiai tervében egy további lépés. Fontos az a tény, hogy az új helyszín lehetővé teszi számunkra, hogy közelebb kerüljünk az ügyfeleinkhez, és ennek eredményeként még átfogóbb szolgáltatást tudunk nyújtani számukra, még jobban hozzáigazítva azt az üzleti partnereink igényeihez – foglalta össze Łukasz Hofman, a Fresh Logistics telephely-igazgatója.

A Raben Group, beleértve a szczecini telephelyet, kis-, közép- és nagyvállalatok számára kínál szolgáltatást, támogatva a helyi vállalkozások logisztikáját.