A Raben Group új beruházása Lublinban

2013. szeptember 16. Beruházás | Egyéb szektorok

2013. szeptember 11-én hivatalosan is megnyitotta a Raben Polska és a Fresh Logistics új, Lublin városában, a Metalurgiczna 34. szám alatt található logisztikai központját.

A Raben szeptember 13-án kiadott sajtóközleménye szerint a beruházás költsége meghaladta a 25 millió zlotyt. Az új létesítményben több mint 60 ember számára kínál munkát a vállalat. A Raben Group 1999 óta van jelen Lublinban. A telephely most 2000 m2 tranzitraktárral és több mint 14 000 m2 magasraktárral bővül. Az új komplexum új szolgáltatások nyújtására ad lehetőséget, amit eddig Lublinban nem tudtak biztosítani, mint például a +2°C és a +6°C közötti tárolási hőmérsékletet igénylő friss áruk szállítmányozása.

– A Raben Group Európa 10 országában van jelen több mint 130 telephellyel. Lublin Belorusszia, Ukrajna és Szlovákia határain, és egy Berlin–Varsó–Kijev nemzetközi útvonal kereszteződésénél, az úgynevezett Via Carpathia útvonalon helyezkedik el, és lehetővé teszi a határ menti projektek megvalósítását. Ennélfogva Lengyelország logisztikai térképén egy fontos helyet foglal el Lublin – jegyezte meg a Raben Group vezérigazgatója, Ewald Raben.

– Nagyon örülök annak, hogy a Raben Group vezetősége úgy döntött, hogy Lublin lesz a cég fejlődésének következő állomása. Lehetőséget látunk a városunk számára a logisztikai bázisban, ezért törekszünk azon utak folyamatos modernizálására, amelyek kiemelten fontosak a szállítmányozási központ számára. Egy jó példa Mełgiewska lehet az elkerülő út és a reptérhez. Az út körüli terület kiváló helyszín logisztikai tevékenységekre és az út modernizálása tovább aktiválta a szomszédos területeket gazdaságilag – mondta Krzysztof Żuk, Lublin polgármestere.

Az új komplexum jellemzői:

  • több mint 1000 m2-es háromszintes irodaépület,
  • több mint 18 000 m2 raktár- és átrakodási terminál,
  • közel 18 000 m2 út és tehergépkocsi-parkoló, valamint tehergépjármű-manőverezési terület,
  • több mint 1000 m2 járda és parkoló, valamint az autók manőverezésére alkalmas terület és több mint 7000 m2 zöld terület,
  • egy modern tűzvédelmi szivattyú állomás, amely magas színvonalú tűzvédelmet biztosít.

– Az utóbbi időben megfigyeltük, hogy Lublin körzetében a vállalkozók üzleti tevékenysége jelentős mértékben fejlődött. Megnőtt a jó minőségű modern disztribúciós szolgáltatások iránti igény, és sokan érdeklődnek a raktár- és egyéb szolgáltatásokat illetően, mint például az összekészítés, átcsomagolás, promóciós anyagok előkészítése. Az ügyfelek elvárásainak félig eleget téve úgy döntöttünk, hogy egy magasraktárat építünk. A Raben Group kiemelkedő minőségű beruházást valósított meg, és a folyamatok optimalizálására modern megoldásokat kínál. Hála a beruházásoknak, lehetőségünk van rakományokat gyorsabban kezelni, a károsodás kockázatát minimalizálni, és az árukat még jobban ellenőrzés alatt tartani, ezáltal áruikat biztonságban tudni, így építve ügyfeleink versenyelőnyét – jegyezte meg a Raben Polska főigazgatója, Janusz Anioł.

– Az új komplexum által kínált infrastruktúra és a szolgáltatás eleget tesz az ügyfeleink igényeinek. Ma a legmodernebb megoldásokkal büszkélkedhetünk a régióban, amelynek köszönhetően az üzleti partnereink szállítmánya biztonságban van. Kiemelten fontos ez, különösen olyan élelmiszer-termékek esetén, amelyek meghatározott hőmérsékletet igényelnek – tette hozzá a Grodzisk Mazowieckiben található Fresh Logistics igazgatója, Grzegorz Czubaszek.

A Raben Group, beleértve a Lublinban található telephelyet is, kis-, közép- és nagyvállalatok számára kínálja szolgáltatásait, támogatva a helyi vállalkozások logisztikáját.