A Raben Group átveszi a németországi Busse Logistik irányítását

2017. július 10. Logisztika | Egyéb szektorok

Múlt hét végén a Raben Group szerződést írt alá a Kasselben található Busse Logistik felvásárlásával kapcsolatban. A vállalat több mint 140 munkatársat foglalkoztat, és belföldi, illetve nemzetközi szállítmányozási szolgáltatásokat kínál. Ez az akvizíció a vállalatcsoport hosszú távú fejlesztési tervének része a német piacon, és a trösztellenes hatóságok jóváhagyását követően fejeződik majd be.

2017 kezdete óta ez a Raben Group által felvásárolt negyedik vállalat Németországban. 2017. január 1-én a Raben Trans European Germany átvette a Felbachban, illetve Weilimdorfban található, korábbi Rhenus tagvállalatok műveleteinek irányítását. 2017 márciusában a Raben felvásárolta a karlsruhei Exice GmbH és az RLZ Baden GmbH szállítmányozási és logisztikai vállalatokat. 2017. május 3-án a Raben Group szerződést írt alá a kameni SCHMALZ + SCHÖN Logistik Gruppe egyik depójának átvételére Észak-Rajna Vesztfáliában, és most a kasseli Busse Logistik került a portfóliójába.

– Németország a maga 80 millió fogyasztójával az egyik legnagyobb piac Európában, és szeretnénk, hogy 2018-ig a legfontosabb piac legyen számunkra. Addigra kiépítjük saját, független disztribúciós hálózatunkat az országban, amely több mint 30 telephelyből áll majd. A Busse Logistik akvizíciója teljes mértékben beleillik stratégiánkba – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

A Busse Logistik egy 1996-ban alapított családi vállalat. Több mint 140 munkatársat foglalkoztat, közöttük közel 100 gépjárművezetőt. Saját gépjárműparkjának köszönhetően a járatok zömét önállóan biztosítja. Főként a gyűjtő- és a teljes kamionrakományokra, illetve a raktárlogisztikára fókuszál. Tavaly, éves szinten 15 millió euró forgalmat realizált.