A Raben 20%-os részesedést szerez a SITTAM Italy vállalatban

2017. április 24. Logisztika | Egyéb szektorok

A Raben 20%-os részesedést szerzett a Milánó közelében található, cornaredoi székhelyű és központú SITTAM vállalatban, mely piacvezető pozíciót tölt be a nemzetközi közúti, tengeri és légi gyűjtőszállítmányozás olasz piacán. Ezzel a részesedésszerzéssel a Raben a vállalatok közötti, erősödő partneri kapcsolatot kívánja megszilárdítani – áll a vállalat április 21-én megjelent közleményében.

Több mint 50 éves fennállása alatt a SITTAM előkelő pozíciót szerzett a nemzetközi gyűjtőszállítmányozás piacán Olaszországban és más országokban egyaránt. Megszilárdította hálózatát egész Európában, a Független Államok Közösségének országaiban és a Közel-Keleten, átfogó tevékenységeket folytatott a tengeri és légi szállítmányozási szolgáltatások területén több mint 90 kizárólagos partnerével együttműködve, akikkel a SITTAM szeretné a jövőben is fenntartani a hosszú távú együttműködést. 2015-ben az ALS – mely továbbra is fő részvényese marad, megvásárolta a vállalatot a CEVÁtól.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a belföldi és nemzetközi gyűjtőszállítmányozásra szakosodott Raben vállalat is a részvényesünk lett. Ez nagyobb stabiltást jelent számunkra – nyilatkozott Giuseppe Del Ciampo, a SITTAM ügyvezető igazgatója.

A SITTAM aktív együttműködést folytat számos piacvezető vállalattal és iparággal Olaszország egész területén. A meglévő üzleti partnerek számára a Raben Group mai részesedésszerzése nem jelent majd változást. A vállalat folytatni szeretné az együttműködést, és megtartja hosszú távú partnereit. Ezzel a részesedésszerzéssel a Raben a vállalatok közötti, erősödő partneri kapcsolatot kívánja megszilárdítani.

– A SITTAM-mal a közép-kelet-európai országokban folytatott együttműködés révén további országgal bővül működési hálózatunk. Az olasz piac exportorientált, mely nagy lehetőségeket kínál számunkra. Az olasz szakértők képességeire és szakértelmére támaszkodva szeretnénk sikeresen kiterjeszteni a SITTAM-mal folytatott partneri kapcsolatot – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

A Rabennel kötött szövetség érdemi lehetőséget kínál a SITTAM vezetősége számára is a vállalat Európán belüli logisztikai hálózatának fejlesztésére vonatkozóan, arra az esetre is, ha nem tervezett változás következne be saját hálózatuk szerkezetében.