A Prologis 230 000 négyzetméteres közép-európai portfóliót vásárolt

2014. szeptember 10. Beruházás | Egyéb szektorok

A Prologis, Inc., a vezető globális ipari-ingatlan vállalat mai bejelentése szerint a Prologis European Properties Fund II („PEPFII”) egy körülbelül 230 000 négyzetméteres, csehországi, lengyelországi és szlovákiai portfóliót vásárolt fel – áll a cég Varsóban, szeptember 9-én kiadott sajtóközleményében.

A portfólió összesen 23 „A” osztályú disztribúciós központot tartalmaz:

17 épület Prágában, Csehországban, melyek összterülete 163 000 négyezetméter. A Prologis Park Prague-Rudna a prágai nemzetközi repülőtér közelében található, a Németországgal közvetlen kapcsolatot kínáló D5-ös autópálya mellett;

4 épület Varsóban, Lengyelországban, melyek összterülete 55 400 négyezetméter. A Prologis Park Warsaw-Zeran az A2-es, szállítmányozási szempontból kulcsfontosságú autópálya mentén, Varsótól keletre található;

a pozsonyi Prologis Park Bratislavával szomszédos 2 létesítmény összesen 11 600 négyzetméteren, valamint 7,8 hektár földterület, melynek fejlesztési potenciálja 38 400 négyzetméter logisztikai terület.

A tranzakció során a Prologis tanácsadója a JLL ingatlanügynökség volt.

– Kiváló elhelyezkedésű ingatlanokat vásárolhattunk a diszkont és a helyettesítési ár közötti árfekvésben. Ezek a kiváló minőségű ingatlanok jól kiegészítik portfóliónkat, a prágai létesítmények például egy hosszú múltra visszatekintő parkban találhatóak, amely a rendelkezésre álló munkaerő növekedéséből származó előnyt fogja élvezni az eljövendő években – mondta Philip Dunne, a Prologis európai elnöke.

A Prologis által kezelt és birtokolt európai portfólió 14,3 millió négyzetméter logisztikai és disztribúciós területet foglal magában (2014. június 30-i adatok szerint).