A Prime Cargo részére fejleszt a Prologis Lengyelországban

2014. március 17. Egyéb | Egyéb szektorok

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat 11 200 négyzetméteres személyre szabott (BTS) létesítmény fejlesztéséről állapodott meg a dán Prime Cargo logisztikai szolgáltató vállalattal – áll a cég március 17-i sajtóközleményében.

A létesítmény a Prime Cargo skandináviai ügyfeleit kiszolgáló disztribúciós központként fog üzemelni, mert a Prologis Park Szczecin közvetlen közúti és hajózási elérhetőségei gyors kiszállítást tesznek lehetővé. Az épület, amelyet a Prologis saját földterületén fejleszt, várhatóan 2014 harmadik negyedévében kerül átadásra.

– A Prologis Park Szczecin ideális helyszín a Németországban vagy Skandináviában aktív vállalatok részére. A főbb szállítási útvonalak közelsége a logisztikai piac fontos stratégiai helyszínévé teszi a parkot – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós ügyvezető igazgatója.

A Prologis Park Szczecin egy 100%-ban kiadott, északnyugat lengyelországi modern disztribúciós központ, amelynek teljes területe 41 800 m2. A Goleniow ipari park területén, az S3-as autópálya mellett, 40 kilométerre a német határtól és 7 kilométerre a Szczecin-Goleniow reptértől található park további ügyfelei a Swedwood, a Rhenus Logistics, a KIM HURT és a DB Schenker is.

A Prologis, amely körülbelül 3,6 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia) aktív, vezető ipari-terület szolgáltató Közép- és Kelet-Európában a 2013. december 31-i adatok szerint.