A Nissin Foods Kft. új gyáregységet avatott Kecskeméten

Cimkék: bővítés élelmiszer FMCG gyár Nissin Foods Kft.

Felavatták a japán Nissin Foods Kft. 33 millió euróból (mintegy 10,2 milliárd forint) felépített új gyáregységét Kecskeméten, innen látja majd el egész európai piacát az instant élelmiszereket gyártó cég.

Koki Ando, a Nissin Foods Holding Co. Ltd. vezérigazgatója a július 6-i avatón elmondta: növekedésre számítanak az európai piacon, ezért döntöttek a kecskeméti gyárépítés mellett. 

– A magyarországi gyár globális jelenlétünk fontos eleme, hiszen Kecskemét az európai működésünk új központja. A gyáregység bővítése pedig bizonyítja, hogy vállalatunk képes kiszolgálni a magas minőségű, egészséges ételek iránt egyre növekvő igényt – fogalmazott a vezérigazgató.

A japán vállalatcsoport, amely a világ első számú poharas instant tészta forgalmazója, 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor a vállalat európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezték át. A termékek iránt egyre növekvő kereslet mostanra szükségessé tette egy nagyobb, modernebb gyáregység kialakítást.

Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára az avatón örömtelinek nevezte, hogy egy nagy múltú külföldi vállalat bővíti kapacitását Magyarországon. – Japán kiemelt partnere Magyarországnak, hiszen a japán vállalatok mintegy 30 000 embert foglalkoztatnak itt. A mostani beruházás is jelzi a magyar gazdaság iránti bizalmat – emelte ki a helyettes államtitkár. Megjegyezte, hogy a szeptemberi 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) vendégországa Japán lesz.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondása szerint – Az új gyár 200 munkahelyet teremt. Adottságai alapján Kecskemét a lehetőségek városa a vállalkozások számára. Nemrégiben a déli iparterület is még csak egy lehetőség volt egy olyan beruházásra, amellyel a Nissin és a város is nyerhet, mára pedig egy 10 milliárdos fejlesztés helyszíne – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, hozzátéve: lassan teljesen benépesül a város déli iparterülete.

A gyáravatóra kiadott közlemény szerint a Nissin Foods  (U.S.A) Co., Inc. 1970-es megalapítása óta az instant tészták gyártója, napjainkban a vállalatcsoport piacvezető az instant élelmiszerek piacán. A Nissin 36 gyárat működtet a világ 19 országában,  11 710 munkatársat alkalmaz. Termékei több mint 80 országban kaphatók. A cég nettó árbevétele a 2017. március 31-én végződő pénzügyi évben elérte a 495,7 milliárd jent (4,1 milliárd euró), a bevétel 15%-kal bővült két év alatt. 

MTI

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon