A lengyel Alumetal 10 hektáros területet vásárolt a komáromi ipari parkban

2015. július 23. Beruházás | Autóipar

A lengyel Alumetal S. A. és a komáromi önkormányzat egy 10 hektáros terület megvásárlásáról írt alá végleges adásvételi szerződést – közölte a polgármester július 23-án.

Molnár Attila tájékoztatása szerint a beruházás értéke 9 milliárd forint és teljes kapacitáson működve 150 embernek biztosít munkát 2017 végére. A tervezett üzem kapacitása évi 66 000 tonna alumínium öntvény.

– Az Alumetal cégcsoport letelepedése 1998 óta az első zöldmezős beruházás a városban – tette hozzá a polgármester. Az Európában az egyik legnagyobb finomítónak számító vállalat hulladékfémből állít elő alumínium öntvényeket az autóipar számára.

A komáromi üzem az Alumetal-csoport első külföldi beruházása. A társaság három lengyelországi gyárának összesített kapacitása 165 000 tonna, termékeinek több mint 90%-át az autóipar részére értékesíti, legnagyobb vásárlói a Volkswagen csoport és a Nemak csoport.

Molnár Attila emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat közel 600 millió forintos közműfejlesztést hajtott végre a komáromi ipari park új területeinek feltárására. Az ipari parkban a megyei munkaügyi központ márciusi adatai szerint mintegy 2000 ember dolgozik.

A 136,5 hektáros park tulajdonosa és működtetője a város önkormányzata. A területről elkerülő úton, három kilométerről elérhető az M1-es autópálya. A parknak közvetlen csatlakozása lesz a megépülő új Duna hídhoz vezető útra.

MTI