A legmegbízhatóbb márka minden korosztályban

2013. október 24. Egyéb | Egyéb szektorok

A TÜV 2013-as haszonjármű-jelentésében az MAN járművei meggyőző arányban szerepelnek azon járművek között, amelyek kifogás nélkül átmentek a vizsgán, és minden korosztályban a versenytársaik előtt állnak – áll a cég október 22-i sajtóközleményében.

Az MAN ezzel vezető helyet szerzett magának: az 1 éves tehergépkocsik között 82%-ban fordult elő hibamentes eredmény (78% 2012-ben). A régebbi tehergépkocsiknál is átlag feletti számban feleltek meg hiba nélkül a műszaki vizsgákon. És ezt a TÜV jelentése az MAN elismert technikájára vezeti vissza: „a motorok, a hidak és az alvázak megbízhatók és kiérleltek“. Átlagosan minden korosztályban 65% kifogás nélkül átment a műszaki vizsgán. Ezzel az MAN 3,5%-kal megelőzött minden más márkát. Az 1 éves járművek 95%-a említésre méltó hiba nélkül felelt meg a műszaki vizsgán, az 5 éveseknél ez 82% volt. Az MAN márka itt is jobban teljesített, mint a versenytársak.

Nemcsak megbízható, hanem jól karbantartott

A nehéz tehergépkocsik osztálya átlag felett jól karbantartott – ez egyértelmű jel arra, hogy a tehergépkocsi üzemeltetőjének megéri, hogy professzionálisan karbantartott járművei legyenek a járműparkjában, amelyek minden nap használatban vannak, ahelyett hogy az elhanyagolt karbantartás miatt nem tervezett módon a műhelybe kelljen menniük. Az eredmény a TÜV jelentésében olvasható: megéri szerviz- és karbantartási szerződést kötni. A TÜV haszonjármű-jelentésében a TÜV vizsgálóhelyek szövetsége együttműködve a Verkehrsrundschau című szakfolyóirattal az 1 és 5 év közötti hasznonjárművek vizsgálati eredményeit értékelte ki.