A hazai innováció segítheti a magyar gazdaság növekedését

2013. november 22. Beruházás | Egyéb szektorok

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter avatta fel a Graboplast Padlógyártó Zrt. új üzemét 2013. november 21-én, Tatabányán. Az új üzemben a társaság mérnökei által kifejlesztett eljárással hasznosítják újra a padlókárpit gyártása során keletkező hulladékanyagokat.

Németh Lászlóné beszédében az innováció, a környezettudatosság és a versenyképesség hármasával foglalta össze a Graboplast sikerének titkát, hangsúlyozva, hogy ezek a célok Magyarország felemelkedésében is kiemelt szerepet játszanak. A tárcavezető rámutatott: a közel 600 millió forintos beruházás megvalósítását mintegy 235 millió forint uniós és állami forrás segítette. A hozzájárulás is jelzi, hogy a Kormány elkötelezett a kutatás-fejlesztés terén kiemelkedő teljesítményre képes hazai vállalatok támogatása iránt.

A cég által szabadalmaztatott eljárással a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontoknak egyaránt megfelelve évente mintegy 1000 tonna feldolgozott PVC nyersanyagként kerül vissza a gyártási folyamatba. A tárcavezető kiemelte, hogy az egyedülálló technikai megoldás nemcsak hatékonyabbá teszi a vállalt működését, hanem munkahelyeket is teremt.

– A Graboplasthoz hasonló eredményes vállalkozások megerősítenek bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy jó eséllyel elérhetjük közös célunkat, és Magyarország Európa egyik növekedési és gazdasági sikerközpontjává válhat – jelentette ki a miniszter.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium