A Ford megkezdte az EcoSport kompakt SUV gyártását Romániában

2017. október 13. Gyártás | Autóipar

A Ford Motor Co. október 12-én megkezdte az új EcoSport kisméretű SUV gyártását a craiovai összeszerelő üzemében – közölte a Ford Magyarország.

Az európai piacot eddig az indiai Chennai üzem látta el az EcoSport modellel. – Egyre több vásárló érdeklődik az EcoSport és általában az SUV modellek iránt, így most jött el az ideje, hogy Európában is beindítsuk a gyártást – mondta Steven Armstrong, a Ford Motor Company EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióért felelős alelnöke.

A Ford európai SUV-értékesítése 2016-ban több mint 30%-kal növekedett, 2017 első 8 hónapjában pedig a növekedés meghaladta a 27%-ot.

A SUV modellek forgalmának növekedése új munkahelyeket is teremt a craiovai üzemben. Az év végéig a Ford további 1700 munkahelyet létesít a Ford Romaina craiovai üzemben, az autó- és motorgyártó részlegekben így 3900 alkalmazott dolgozik majd.

A Ford 2008 márciusában vette át az üzemet a Daewoo modelleket gyártó Automobile Craiova S.A. vállalattól. A Ford egymilliárd eurót meghaladó beruházásnak köszönhetően az üzem mostanra világszínvonalú autógyárrá vált.

Forrás: MTI