A DB Schenker szállítja az Ezüst Nyilakat a Hungaroringre

2016. július 22. Egyéb | Egyéb szektorok

A DB Schenker szállítási szakértői is ott lesznek a vasárnapi Magyar Nagydíjon és lélegzet visszafojtva figyelik az Ezüst Nyilak száguldását a Hungaroringen – áll a vállalat július 21-én megjelent közleményében.

A vállalatcsoportnak nagyon speciális kapcsolata van Lewis Hamilton és Nico Rosberg versenyzőkkel – mivel a DB Schenker felel a MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ csapatának európai szintű logisztikájáért.

Mint ilyen, biztosítja, hogy a csapat pálya melletti létesítményei zökkenőmentesen működjenek a verseny előtt, alatt és után. A DB Schenker logisztikai szakértelemével segíti a MERCEDES AMG Petronas Formula One™ csapatának tesztfutamai illetve promóciós eseményei lebonyolítását az európai kontinensen.

A DB Schenker lógóval ellátott, öt darab ezüst és fehér színű vontatóból és szerelvényből álló Mercedes Benz ACTROS típusú flotta szállítja a két Mercedes F1 W07 Hybrid versenyautót, az alkatrészeket, a szerelőműhelyek berendezéseit, felszereléseit, a komplett mérnöki irodát és a lakókocsi moduljait. A DB Schenker specialistái felelnek a csapat versenypálya melletti infrastruktúrájáért valamint létesítményeiért.

Ez magába foglalja az ezüst és fekete színű konténerek összeillesztését, kialakítva így a lakókocsit, ami egy kétemeletes épület kiegészítve egy tetőtéri terasszal és egy főzőszekcióval a VIP vendégek kiszolgálására.

A DB Schenker alkalmazottai végzik a szereléseket, a bútorozást – mindent a kábelfektetéstől egészen az asztalok biztosításáig.

Magas szintű precizitást igényel a mérnöki iroda felállítása: két kamiont úgy kell pontosan egymás mellé manőverezni, hogy a bennük lévő bonyolult felszerelés installálható és összekapcsolható legyen.

A csapat magját alkotó, több mint 30 sofőr, technikus és projekt menedzser gondoskodik arról, hogy a felszerelés időben a MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ csapatához érkezzen, az összes európai futam során.

Mindegyik szállítási szolgáltatást hónapokkal korábban megtervezik, egészen az utolsó részletig. Egy különleges kihívást jelentenek a DB Schenker csapatának azok a versenyek, amikor egyes futamok között csak 7 nap van a szokásos 14 helyett – és valóban a Német Nagydíjat Hochenheimben, Németországban rendezik meg, csupán egy héttel a Magyar Nagydíjat követően.

Annak érdekében, hogy ez a szűk menetrend tartható legyen, a DB Schenker még több munkatársat von be, mind az építések, mind a bontások során, illetve jóval több sofőrt vetnek be. Hisz tudjuk, a száguldó cirkuszban az idő számít.

Az együttműködés a DB Schenker és a MERCEDES AMG PETRONAS között 2018-ig tart. Ebben az évben a DB Schenker 8 európai verseny háttérlogisztikáját biztosítja május (Spanyolország) és szeptember (Olaszország) között.