A DB Schenker szállítja az Ezüst Nyilakat a Hungaroring-re

2017. július 11. Logisztika | Egyéb szektorok

A DB Schenker szállítási szakemberei ott lesznek a helyszínen, a Hungarian Grand Prix kialakításánál, visszatartva a lélegzetüket, mialatt az Ezüst Nyilakat figyelik a Hungaroring körül. DB Schenker a Mercedes-AMG Petronas Motorsport hivatalos logisztikai szolgáltatója és felelős minden európai Grand Prix hétvége logisztikájáért – áll a DB Schenker július 10-én megjelent közleményében.

Biztosítják, hogy a verseny előtt, alatt és után minden folyamatosan működjön, garantálva, hogy a csapat pilótái, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kéthetente tudjanak versenyezni.

DB Schenker logisztikai szakértelmét a Mercedes-AMG Petronas Motorsport-nak nyújtott segítségével is bizonyítja az európai tesztek és promóciós rendezvények során.

Öt ezüst színű verseny kamion és egy flotta fehér Mercedes-Benz ACTROS félpótkocsi a DB Schenker színeiben fogja szállítani a két Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ versenyautót, az alkatrészeket, a berendezéseket a műhelyek számára, a mérnöki irodát és a modulokat a lakóautóhoz. A versenypályán a DB Schenker szakemberei azért is felelősek lesznek, hogy minden rendben elhelyezésre kerüljön.

Ez magába foglalja a szürke és a fekete konténerek összeállítását a lakóautó kialakításához – egy háromemeletes épület összeállítását tetőterasszal és főzőállomással, amely találkozóhelyül szolgál a VIP vendégek, a gépkocsivezetők, a csapattagok és a média számára. A DB Schenker alkalmazottai az összes berendezési tárgyért és felszerelésért is felelősek – mindenért, a kábelektől az asztalokig.

A mérnöki irodák létrehozásához nagy pontosságra van szükség: két pótkocsit egymás mellé kell elhelyezni, hogy az összes bonyolult berendezés felszerelhető és csatlakoztatható legyen.

Egy több mint 30 főből, gépkocsivezetőkből, technikusokból és projektmenedzserekből álló központi csapat felelős azért, hogy a felszerelést időben elszállítsák a Mercedes-AMG Petronas Motorsport-nak minden európai versenypályára. Minden szállítást hónapokkal előre megterveznek, az utolsó részletig.

Ebben az évben a DB Schenker 7 európai versenyt fog ellátni május (Spanyolországban) és szeptember (Olaszországban) között.