A Bosch csatlakozik a kormány beszállítói fejlesztési programjához

2017. szeptember 7. Gazdaság | Elektronikai ipar

A kormány beszállítói fejlesztési programhoz való csatlakozásáról írt alá szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője – tájékoztatott az MTI szeptember 6-án.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a beszállítói hálózat fejlesztése a kormány és a magyarországi gyártók közös érdeke. A magyar kormány azt kívánja elérni, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás megfeleljen a nagyvállalatok követelményeinek.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a Bosch stratégiai partnere a magyar kormánynak, a beszállítói fejlesztési programhoz való csatlakozásuk így egy újabb fontos lépés, hiszen a világcég az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon. A cégcsoport több mint 14 ezer munkavállalatot foglalkoztat Magyarországon, kiterjedt beszállítói hálózattal rendelkezik, a magyarországi fejlesztési elképzeléseik pedig megfelelnek a magyar iparpolitika prioritásainak.

Varga Mihály kiemelte: a magyar kormány azon dolgozik, hogy a nagyvállalatok stabil és megbízható beszállítói kört tudjanak kiépíteni Magyarországon, a magyar vállalkozások pedig megismerjék és elsajátítsák a fejlett termelési technológiákat, az ipari digitalizáció követelményeit.

A tárcavezető hozzátette, hogy a beszállítói fejlesztési programtól azt várják, hogy a következő években a nagyvállalatok jelentős számú kis- és középvállalkozást vonjanak be a beszállítói hálózatukba.

Daniel Korioth elmondta, a Bosch stratégiájának egyik vezérfonala a jövő alakítása. Beszállítóik egyharmadát a nemzetközi követelményeknek megfelelő magyar cégek adják, a programban való részvétellel pedig az a céljuk, hogy partnereiknél az ipar 4.0 fókuszú fejlesztéseket, a szükséges tudástraszfert és kapacitásbővülést segítsék.

Forrás: MTI