300 új munkahely biztosan létrejön

2013. január 18. Egyéb | Egyéb szektorok

A Bátonyterenyei Ipari Park kialakításának munkálatai várhatóan 2013 végére fejeződnek be, de már most több cég aláírta a betelepülési szerződést.

A Bátonyterenyei Ipari Park projekt két fő elemből tevődik össze. Az első elem az ipari park 11,5 hektáros területének alapinfrastrukturális fejlesztése, amelyen a betelepülni szándékozó termelő üzemek igényeinek megfelelő telkeket alakítottak ki, mindegyik telek közmű- és út kapcsolatokkal. A második elem pedig egy termelő tevékenységhez kapcsolódó üzemcsarnok felépítése, amelyet az üzemeltető cég bérbe ad az egyik betelepülő termelő vállalkozás számára – írta a Nógrád Megyei Hírlapra hivatkozva a raktaram.hu.

Az alapinfrastrukturális kialakítás keretén belül az ipari park területén kiépültek a fő közművezetékek, elkészült a terület megközelítését lehetővé tevő aszfaltút és a 21-es számú főúti csatlakozás, biztosítottá vált a terület energiaellátása. Továbbá megkezdte saját üzemcsarnokának építési munkálatait, amely jelenleg az alapozási fázisban tart, befejezése 2013 áprilisára várható.

A projekt előrehaladása folyamatosan gyorsul, a betelepülő cégek száma nő, több szerződés aláírásra került. Jelenleg egy sprinkler cső előregyártó-, egy biohulladék tüzelőanyag-gyártó-, egy gumihulladékot környezetbarát technológiával olajjá alakító-, egy alumínium szerkezeteket gyártó üzem és egy nyugat-európai bútorgyár települ be a közeljövőben. Előkészítés alatt van egy benzinkút- és gyorsétteremlánc újabb egységének letelepítése is. A tervezett beruházások előreláthatólag egy éven belül közel 300-500 közötti új munkahelyet hoznak létre Bátonyterenyén.

Nógrád Megyei Hírlap, Raktaram.hu