27 milliárd forint ipari célú kutatás-fejlesztési projektekre

Cimkék: Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás-fejlesztés Nemzeti Kutatási pályázat

Összességében 27 milliárd forintnyi célzott támogatást kaptak a hazai innovációs alapból azok a vállalkozások, amelyek hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű kutatói-ipari együttműködésekben vesznek részt – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) augusztus 25-én az MTI-vel.

Olyan projektek kaptak támogatást, amelyek a XXI. század gazdasági és társadalmi problémáinak megoldására adnak választ üzletileg is hasznosítható kutatási eredményekkel az agrár-innováció, a digitális gyártástechnológia, a kvantumtechnológia és az agykutatás területén. A tájékoztatás szerint a szóban forgó pályázati konstrukciókkal ösztönözni kívánják az együttműködést.

A „Versenyképességi és kiválósági együttműködések” című pályázati felhívására 47 pályázat érkezett, melyből a többlépcsős testületi értékelése nyomán 21 projekt jutott támogatáshoz. A digitális gyártástechnológia alprogramjában támogatást nyert például az evopro vezette konzorcium, amely kkv-k számára fejleszt moduláris digitális gyártástechnológiai keretrendszert és szolgáltatásokat. Az agrár-innovációt és biotechnológiai megoldásokat támogató alprogram nyertes projektjei között pedig egyaránt megtalálható a fatömeg-hozamot és -minőséget javító erdészeti program, vagy a csökkentett antibiotikum-használat és gyógynövényes takarmányozás mellett magasabb húsminőséget célzó sertéstenyésztési program is.

Az NKFIH közleménye, valamint a nyertes pályázok listája elérhető a Hivatal honlapján.

Forrás: MTI, nkfih.gov.hu

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon