1,2 milliárd forint autonóm járműfunkciók fejlesztésére a Knorr-Bremse-nek

Cimkék: Knorr-Bremse kutatás-fejlesztés támogatás

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatás segítségével a Knorr-Bremse mérnökei a következő öt évben egyebek mellett autonóm járműfunkciókhoz szükséges technológiák fejlesztésén dolgozhatnak – áll az MTI-hez szeptember 4-én eljuttatott tájékoztatóban.

Július 31-én jelent meg az a kormányhatározat, mely értelmében a kormányzat 2017 és 2021 között 1,26 milliárd forinttal támogatja Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kutatás-fejlesztési tevékenységét. A támogatás segítségével induló kutatás-fejlesztési projekt választ keres a közúti fuvarozás legfontosabb kihívásaira, mint a piacok globalizációja, a forgalomsűrűség és a baleseti kockázatok növekedése, illetve a gépjárművezető-hiány. A fejlesztésbe mintegy 100 mérnököt és kutatót vonnak be.

A projekt egy korábbi, szintén az NKFI Alapból finanszírozott pályázat eredményeire épül, amelynek során a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. – konzorciumi tagként együttműködve az MTA-SZTAKI és BME kutatóival – önálló manőverezésre alkalmas tehergépjárművet fejlesztett ki.

A Knorr-Bremse 1995 óta végez kutatás-fejlesztési tevékenységet Budapesten és Kecskeméten, Magyarországon a multinacionális vállalatok között elsőként hozott létre K+F központot.

Forrás: MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon