Zöldenergia-fejlesztés a Jabil gyárban

Cimkék: fejlesztés gyár Jabil napelem újrahasznosítás zöldenergia

Újabb zöldenergia-fejlesztést valósított meg a Jabil Tiszaújvárosi gyára: áprilisban egy elektromos személyautó töltőt helyeztek üzembe, amit újrahasznosított napelemekből épített rendszerből nyert energiával táplálnak – adta hírül a cég május 21-én.

 

Hivatalosan is átadták a tiszaújvárosi Jabil gyár legújabb zöld fejlesztését: egy ingyenesen használható elektromos jármű töltőállomást. A töltőállomás egyidejűleg egy gépkocsi töltését tudja biztosítani. A töltési lehetőség a telephelyre érkező dolgozók és vendégek részére egyaránt rendelkezésére áll.

A vállalat ezzel a fejlesztéssel szeretné megtenni a maga módján az első lépést, és elősegíteni az olajmentes közlekedés fejlődését, összhangban a Jabil társadalmi és környezetvédelmi szerepvállalásával. 

A berendezésnek egy darab IEC type 2 típusú csatlakozóval ellátott, 11 kW-os töltési teljesítményű töltőpontja van, így a háromfázisú töltési lehetőségnek köszönhetően itt egy elektromos járművet háromszor gyorsabban lehet feltölteni, a háztartásokban használt töltőkhöz képest.

Érdemes hozzátenni, hogy az e-BOX a gyárban már egy éve működő 50 kW-os fotovoltaikus (napelemes) rendszerrel megtermelt villamosenergiából táplálják, ráadásul az állomást a gyártási tevékenységből származó újrahasznosított szolár panelekből építettek.

Jelenleg fejlesztés alatt áll egy újabb, 150 kW teljesítményű szolár erőmű is, ami ha elkészül, lehetővé teszi a külső hálózatból felhasznált villamos teljesítmény csökkentését. Erre a tervek szerint még az idei évben sor kerül.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon