Üvegszövet gyártóegység Szabadkán

Cimkék: építőanyag gazdaság gyártás ipar Masterplast üvegszövet

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán 400 000 eurós (120 millió forintos) beruházással - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján november 20-án.

A közlemény szerint ezzel a társaság tovább szélesíti tevékenységét a legnagyobb árbevételű termékcsoportjában, az építőipari üvegszövet termékek gyártásában, ez lesz a második saját üvegszövet gyártóegysége a heves megyei Kálon található üzem mellett. Az új üzem kapacitása évi 8 millió m2 üvegszövet lesz.

A Szabadkán 2008-ban létesített gyártóbázist a cég, ahol homlokzati hőszigetelő rendszerekhez kapcsolódó termékeket állítanak elő.
Szerbia a Masterplast harmadik legnagyobb árbevételt termelő piaca 11%-os súlyával, Magyarország (27%) és Romána (15%) után.

A Masterplast Nyrt. adózott eredménye mintegy 51%-kal, 1,6 millió euróra emelkedett az idei harmadik negyedévben, értékesítési árbevétele is nőtt kissé az előző év azonos időszakához képest a Budapesti Értéktőzsde honapján a napokban közölt beszámoló szerint.

A Masterplast csoport a tavalyi, egyszeri tétellel csökkentett 702 000 euróról 1,9 millió euróra növelte adózott eredményét az idei év első 9 hónapjában a 4%-kal csökkenő árbevétel ellenére. Mindezek eredményeképpen a társaság kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) a harmadik negyedévében 2,6 millió euró volt a tavalyi 2,2 millió euróval szemben.

MTI

Keresés
Kövessen minket facebookon