Üvegszövet gyártóegység Szabadkán

Cimkék: építőanyag gazdaság gyártás ipar Masterplast üvegszövet

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán 400 000 eurós (120 millió forintos) beruházással - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján november 20-án.

A közlemény szerint ezzel a társaság tovább szélesíti tevékenységét a legnagyobb árbevételű termékcsoportjában, az építőipari üvegszövet termékek gyártásában, ez lesz a második saját üvegszövet gyártóegysége a heves megyei Kálon található üzem mellett. Az új üzem kapacitása évi 8 millió m2 üvegszövet lesz.

A Szabadkán 2008-ban létesített gyártóbázist a cég, ahol homlokzati hőszigetelő rendszerekhez kapcsolódó termékeket állítanak elő.
Szerbia a Masterplast harmadik legnagyobb árbevételt termelő piaca 11%-os súlyával, Magyarország (27%) és Romána (15%) után.

A Masterplast Nyrt. adózott eredménye mintegy 51%-kal, 1,6 millió euróra emelkedett az idei harmadik negyedévben, értékesítési árbevétele is nőtt kissé az előző év azonos időszakához képest a Budapesti Értéktőzsde honapján a napokban közölt beszámoló szerint.

A Masterplast csoport a tavalyi, egyszeri tétellel csökkentett 702 000 euróról 1,9 millió euróra növelte adózott eredményét az idei év első 9 hónapjában a 4%-kal csökkenő árbevétel ellenére. Mindezek eredményeképpen a társaság kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) a harmadik negyedévében 2,6 millió euró volt a tavalyi 2,2 millió euróval szemben.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon