Új gyárat épít a Bombasei Dekor Kft. Szikszón

Cimkék: beruházás FMCG gazdaság gyár ipar

Új gyárat épít Szikszón a svájci-magyar, az édesiparban és a cukrászati ágazatban érdekelt Bombasei Decor Kft, a mintegy 10 000 négyzetméter alapterületű csarnok alapkövét szeptember 30-án helyezték el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

– A Szikszón már 25 éve megtelepedett cég azért döntött a több mint 500 millió forintos beruházás mellett, mert még hosszabb távra kíván itt berendezkedni – mondta az eseményen Patrick Weiss tulajdonos-ügyvezető. – Egy új, mintegy 10 000 m2-es gyártó és kiszolgáló komplexumot építenek most Szikszón, amelyet később a tervek szerint újabb, 25 000 m2-es csarnokkal bővítenek – tette hozzá.

A Bombasei Decor hagyományos kézi technológiával, megújuló termékeivel segíti a cukrászok, az édesipari vállalkozások munkáját, egyebek mellett ét-, tej-, fehér csokoládé plaketteket számtalan formában standard, illetve igény esetén egyedi feliratozással különböző színekkel állít elő, miként édesipari alapanyagokat, cukordíszeket, marcipán készítményeket. A termékek 80%-át exportálják.

A társaság jelenleg 40 embert foglalkoztat, a most kezdődő beruházásnak köszönhetően előbb száz újabb munkahely jön létre, majd a kivitelezés második ütemének befejezte, 2016 után várhatóan már 250 embert alkalmaz a cég, amely az elmúlt évben több mint 150 millió forint árbevételt könyvelhetett el.

– A következő években az édesipari ágazat fejlesztésére több száz millió forint jut – mondta Mengyi Roland, a térség országgyűlési képviselője.

– A világ számos országában csodálhatják azokat az édesipari dekorációkat, amelyek Szikszón készülnek. A mostani beruházással a cég életében egy új szakasz kezdődik – fogalmazott Füzesséri József, Szikszó polgármestere az alapkőletételen.

Megjegyezte: az utóbbi években számos vállalkozás döntött úgy, hogy bázisának az abaúji várost választja, mert az önkormányzat azon munkálkodik, hogy minél gördülékenyebb legyen a hivatalos ügyintézés, az együttműködés. – Egy város gazdasága akkor nyugszik szilárd alapon, ha az ott működő cégek is fejlesztésben gondolkodnak – tette hozzá.
 

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon