Termékfejlesztés a Sole-Mizo Zrt.-nél

Cimkék: fejlesztés gazdaság innováció minőség Sole-Mizo Zrt.

Több mint egymilliárd forintból új, speciális, savanyított tejtermékeket fejlesztett a szegedi Sole-Mizo Zrt., a cég a kutatás-fejlesztéshez (K+F) 480 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – adta hírül a vállalat december 24-én.

 

A cég közleménye szerint a 2012-ben kezdődött projekt célja az volt, hogy a vállalkozás szegedi üzemében speciális eljárásokkal, berendezésekkel és anyagokkal – mikroalgák, természetes színezékek, természetes édesítőszerek – olyan kiváló minőségű új típusú savanyított tejtermékeket állítson elő, amelyek megfelelnek az egészségtudatos táplálkozási irányzatoknak és kiemelkedő az élettani hatásuk.

A K+F projektben egyebek között natúr joghurtot, ivójoghurtot, és algás joghurtot fejlesztettek ki.

Tájékoztatásuk szerint a beruházás részeként a fejlesztéshez kapcsolódó töltőgépeket, higiéniai berendezéseket és laboreszközöket is beszereztek, valamint laboratóriumi vizsgálatokat, egyetemi együttműködési szolgáltatásokat, anyagköltségeket és bérköltségeket finanszíroztak.

A Sole-Mizo Zrt. tervei szerint az új termékeket nemcsak belföldön, hanem külföldön is értékesítik majd, így növelve a cég exportbevételét. A befejezett kutatás-fejlesztési program lehetőséget teremt az iparághoz kötődő további fejlesztések elindításához is.

A vállalat utolsó lezárt gazdasági évében, 2013-ban 42,4 milliárd forintos árbevétel ért el, ami 5%-os növekedés az előző évhez képest. Az export részaránya az árbevételen belül 30%-ot tett ki, ez közleményük szerint már az idén növekedhet. A szegedi vállalat 879 dolgozót foglalkoztat. Az üzemben mintegy 300 féle terméket gyártanak, a főbb termékek a tejek, az ízesített italok, a joghurtok, a sajtok és a desszertek.

MTI

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon