LED-lámpákat gyártó kínai üzem épül Sárospatakon

Cimkék: elektronika gazdaság gyártás ipar LED üzem

A kínai Shanghai Feilo Acoustics CO, Ltd. LED-lámpákat gyártó üzemet épít Sárospatakon, a 30 millió eurós beruházás előkészítéséről május 22-én írt alá szándéknyilatkozatot Zhuang Shena'n a kínai cég vezérigazgatója, Aros János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere és Hörcsik Richárd a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A kínai társaság a kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatásával 13 hektáros területen építi fel sárospataki gyárát, amely kezdetben mintegy négyszáz embernek ad munkát - hangzott el a pénteki rendezvényen.

– Május 21-én a kínai befektetővel sikeres tárgyalást folytatott a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Magyar Levente államtitkár a beruházás támogatásáról biztosította a kínai partnert, ennek eredményeként dokumentálhatták pénteken a beruházásról szóló nyilatkozatot – mondta Hörcsik Richárd.

– Ezzel egy történelmi lehetőséget kap Sárospatak és Zemplén, a több mint 400 új munkahellyel egy 21. századi modern elektronikai technológia honosodik meg a térségben – tette hozzá a képviselő.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon