Fejlesztette gyárát az Inotal Zrt.

Cimkék: alumínium beruházás fémipar gazdaság gyártás munkahelyteremtés

Több, mint 3,5 milliárd forintból fejlesztette várpalotai gyárát az Inotal Alumíniumfeldolgozó Zrt., a beruházáshoz a félgyártmány termékeket gyártó cég mintegy 914 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a vállalat vezérigazgatója február 21-én.

– A fejlesztés eredményeképpen az előállított termék mennyisége a 2013-as 35 000 tonnáról 38 000 tonnára nőtt. Bővült a dolgozók létszáma is: a pályázatban vállalt 50-nél nagyobb bővítéssel, 363-ra növelték a hagyományosan a környékbeli családok több generációját is foglalkoztató társaság alkalmazottainak körét. A vevőket új készáru raktárhelységből szolgálják ki – mondta Nagy István.

Az Inotal Zrt. tervei szerint 2019 végéig a 4 termékfőcsoport – durvahuzal, húzott huzal, vékonyszalag és hidegfolyatási tárcsa – értékesítését több mint 20%-kal bővítik.

Az Inotal az 1952-ben alapított telephelyen működik. Árbevétele az utolsó lezárt gazdálkodási évében, 2013-ban a nyilvános cégadatok szerint 71,4 millió euró volt az előző évi 77,6 millió euró után, amelyből az export adta a teljes árbevétel 80%-át. A változás a vezérigazgató közlése szerint a feldolgozott alapanyag, az alumínium tőzsdei jegyzésének mozgása miatt következett be, és nem befolyásolta a bővülő tevékenység nyereségtartalmát. A nyilvános cégadatok szerint a társaság adózott eredménye a 2012-es 1,04 millió euróról, 2013-ban 1,30 millió euróra nőtt.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon