Bővítette telephelyét a Zollner Kft.

Cimkék: beruházás bővítés gazdaság gyártás ipar munkahelyteremtés üzemcsarnok

Több mint 300 millió forintot fordított a váci székhelyű Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. szügyi egységének bővítésére, a projekt összköltségének közel felét uniós forrásból finanszírozták – közölte a cég gazdasági igazgató-helyettese július 17-én.

A 314 millió forintból egy 1600 m2-es belső szinttel bővítették a főként lemezmegmunkálással foglakozó gyáregység egyik üzemcsarnokát, s két nagyteljesítményű liftet is telepítettek – mondta Havan Viktor.

A beruházásnak köszönhetően 25 fővel nőtt a telephely létszáma.

A Zollner vállalatcsoport 10 németországi, egy romániai és egy magyarországi gyár tulajdonosa. A cég Manfred Zollner alapító és családjának tulajdonában van. A főleg multinacionális cégek számára elektronikai termékeket gyártó vállalat 1993-ban telepedett meg Magyarországon, akkor 155 munkást foglalkoztatott, jelenleg közel 2400 embernek ad munkát az összesen 98000 m2 gyártóterületen.

A váci gyárban közel 1900-an, míg az észak-magyarországi községben lévő telephelyen több mint 500-an dolgoznak. A szügyi telephely folyamatosan bővült: a korábbi egy gyártócsarnokkal szemben háromban folyik a munka.

A vállalatcsoport magyarországi érdekeltségének tavalyi éves forgalma több mint 72 milliárd forint volt, nyeresége meghaladta a 6 milliárd forintot – tette hozzá Havan Viktor.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon