Az építési célú beruházások fellendülésére számít a kkv szektorban a Swedsteel-Metecno

Cimkék: beruházás fellendülés gyár kkv Swedsteel-Metecno

A Swedsteel-Metecno a most megnyíló EU-s pénzcsapok nyomán jelentős érdeklődést tapasztal a magyar piacon június óta elérhető csarnokrendszerei iránt. Ebben jelentős szerepe van a vállalat nyújtotta komplex szolgáltatási csomagnak is, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a pályázati dokumentáció összeállítását, illetve amely a későbbiekben költségtakarékossá teszi a tervezést és a kivitelezést. A vállalat szerint megrendeléseik többségét 2015-ben a mezőgazdasági, az ipari, valamint a logisztikai szektorban realizálják majd – áll a vállalat június 30-án megjelent közleményében.

A Metecno Csoport májusban jelentette be magyarországi piacra lépését. A magyarországi vállalat, a Swedsteel-Metecno 2017 tavaszáig két gyáregységet létesít, amelyekkel 150 új munkahelyet teremt az építőiparban. Noha az első üzem csak 2016 év elején nyitja meg kapuit, a széles körű termékportfólió jelentős része már júniustól elérhetővé vált a magyar vállalatok számára. Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója már az első évben is kimagasló eredményekre számít.

– Az egyik legfontosabb termékünk, a szendvicspanel mellett az acél anyagú könnyűszerkezetes csarnok, amely az egyik legkorszerűbb környezetbarát és gazdaságos technológiát képviseli az építőiparban. Lényeges, hogy társaságunk komplett épületrendszereket állít elő, és hogy végigkísérjük az építési projektek teljes folyamatát – a tervezéstől, a kivitelezésen át, egészen a termelői tevékenység megkezdéséig. Az értékesítés júniusi megkezdése óta egyre nagyobb az érdeklődés a termékeink iránt, a most induló EU-s támogatások pedig sok magyarországi vállalat beruházási terveinek adnak új lendületet. Éppen ezért kínálunk olyan komplex szolgáltatási csomagot az ügyfeleinknek, amely egyszerűbbé teszi számukra a pályázati dokumentáció összeállítását – mondta az ügyvezető.

Alyyan Nabeel szerint a Swedsteel-Metecno csarnokrendszerek fontos előnye más építési technológiákkal szemben, hogy az előregyártott elemeknek köszönhetően maga az építési folyamat tiszta, gyors és sokkal kevésbé függ az időjárási körülményektől, mint a hagyományos technológiák. Az acél könnyűszerkezetes rendszerek emellett funkció szempontjából rugalmas megoldást nyújtanak, így alkalmasak akár olyan speciális igények teljesítésére is, mint a nagyfokú ellenállóság a káros környezeti hatásokkal szemben, vagy a hosszú távú biológiai megfelelőség állattartó épületek esetében. – A csarnokrendszereink esetében igen széles a méretskála, így néhány 100 négyzetméteres szerelőműhelyektől a több ezer négyzetméteres létesítményekig, bármilyen méretű épület létrehozható – fogalmazott az ügyvezető. – Maguk a komponensek viszont nagyszilárdságú és nagy teherbírású tűzihorganyzott acél elemek, amelyek karcsú megjelenést és hosszú élettartamot garantálnak – tette hozzá.

A Swedsteel csarnokrendszerekhez komplex szolgáltatási csomagot kínál a vállalat, ami Alyyan Nabeel szerint komoly előnyt jelent a KKV szektor azon szereplőinek, akik a versenyképesség megteremtése érdekében kapacitásbővítést, illetve infrastrukturális fejlesztést terveznek és ehhez pályázati forrást kívánnak igénybe venni. Mind a termelő, gyártó, illetve feldolgozó iparág számára személyre szabott megoldásokat, és teljes körű műszaki tanácsadást kínál a Swedsteel-Metecno. A vállalat továbbá helyszíni konzultációval, részletes árajánlat összeállításával, tervezői ajánlással és látványtervek készítésével segíti a pályázatok benyújtásához szükséges dokumentáció összeállítását. A vállalat emellett igény szerint kivitelezőt is ajánl az építési projekthez saját, speciális szakképzettséggel rendelkező kivitelezői partnerhálózatából.  Az ügyvezető igazgató szerint ez az üzleti modell a Swedsteel-Metecno és a megrendelők számára is előnyös: a teljes körű szolgáltatási csomagnak köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik a beruházások tervezése és megvalósítása, a Swedsteel-Metecno pedig közelebb kerülhet a piaci szereplőkhöz, és az így szerzett tapasztalatok alapján tovább fejlesztheti termékeit és szolgáltatásait.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon