"vegyipar" cimke cikkei:

Eladta lengyel leányvállalatát a BorsodChem

A BorsodChem Zrt. idén október 31-én sikeresen lezárta a lengyel Petrochemia Blachownia S.A. 100%-os tulajdonrészének értékesítését, így a lengyel társaság kikerült a BorsodChem Csoportból. Az új tulajdonos a cseh Agrofert csoporthoz tartozó Deza a.s.

Kapacitásnövelő beruházás Tatabányán

Befejezte fejlesztési programját és felavatta 85 milliárd forintos beruházással kibővített tatabányai üzemét a Bridgestone. Az október 26-án, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke jelenlétében felavatott fejlesztéssel a világ legnagyobb abroncs- és gumitermék-gyártójának magyar leányvállalata megkétszerezte gyárának alapterületét, évi 1,8 millióról 3,6 millió abroncsra növelte gyártókapacitását, valamint megháromszorozta munkavállalóinak számát. A vállalat európai szinten is egyedülálló digitális gyártástechnológiát telepített tatabányai üzemébe, ahol immár K+F tevékenységet is folytat, és itt gyártja egyik legkorszerűbb terméke, a DriveGuard abroncsok méretválasztékának közel felét.

Tatabányán átadta új gyárát a Becton Dickinson

A tatabányai ipari parkban október 19-én átadta új gyárát az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat.

Környezetbarát klórüzem épül a BorsodChemben

Mintegy 100 millió eurós beruházás keretében épít új környezetbarát klórüzemet a BorsodChem. A vállalat jelenlegi tulajdonosa, a kínai Wanhua Industrial Group Co. Ltd. 79 millió eurós hitelt kap a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-től (MFB) a fejlesztés megvalósítására – adta hírül az MTI szeptember 8-án.

Együttműködés a szakképzésben

Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Teva Gyógyszergyár Zrt. a debreceni vegyipari szakgimnáziummal. A cég a középtávon a munkaerőhiány enyhítését reméli a lépéstől.

Rekordokat döntött tavaly a Henkel

Rekord árbevétel mellett növelte nyereségét tavaly a Henkel német háztartási vegyipari és kozmetikai konszern - derül ki a cég február 23-i sajtóközleményéből.

Kétmilliárd forintos környezetvédelmi fejlesztés a BorsodChemben

A környezet védelmére fókuszál a kazincbarcikai BorsodChem Zrt., amely megkezdte a vegyszeripari maradékok energiahatékony és környezetbarát semlegesítését és újrahasznosítását, a projektre több mint kétmilliárd forintot költ – közölte a vegyipari cég az MTI-vel november 15-én.

A Bridgestone megnégyszerezi gyártókapacitását tatabányai üzemében

A gumiabroncsokat gyártó, japán tulajdonú Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2020-ig megnégyszerezi abroncsgyártó kapacitását, termelését évi 1,8 millió abroncsról 7,2 millióra növeli – mondta el a gyár igazgatója az üzemben szervezett sajtóbejáráson, június 1-én.

Innovatív megoldással erősít a magyar festékgyártó

10,196 milliárd forintos nettó árbevételt ért el a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a tavalyi üzleti évben. Az utolsó nagy, hazai tulajdonban lévő festékgyár 2010 óta csaknem megduplázta árbevételét, és piacvezető pozícióra tör. A barkácsáruházak kivonulásának nyertesei a festékpiacon a szakkereskedések lettek. Soha még nem voltak ennyire keresettek a diszperziós festékek Magyarországon. A DOW és a Poli-Farbe együttműködésének köszönhetően már a hazai piacon is elérhető az a falfesték, amely megköti a formaldehid molekulákat a zárt térben.

Vegyipari disztribúciós telephelyet adott át Budapesten a Donauchem Kft.

Vegyipari disztribúciós telephelyet és irodát adott át Budapesten a Donau Chemie AG magyarországi leányvállalata, a Donauchem Kft., a több mint másfélmilliárd forintból felépített telephely veszélyes anyagok tárolására és feldolgozására alkalmas – tájékoztatott a vegyipari társaság ügyvezetője közleményében május 5-én.

Tatabányán bővíti gyárát a Becton Dickinson

Letette az amerikai Becton Dickinson a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét a Tatabányai Ipari Parkban november 12-én, a 6 milliárd forintos beruházást a társaság fecskendőgyára mellett valósítják meg.

A Messer megvásárolja az iparigáz-gyártó Air Liquide magyar leányvállalatát

Az ipari gázokat gyártó német Messer Group GmbH. magyar leányvállalata megvásárolja az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100%-os tulajdonrészét – adta ki a tájékoztatást szeptember 15-én a Messer Hungarogáz Kft.

Mol Petrolkémia Zrt. néven folytatja tevékenységét a Tiszai Vegyi Kombinát

Nevet váltott a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Zrt., a cég, a Mol 100%-os tulajdonú leányvállalata Mol Petrolkémia Zrt. néven folytatja működését – tudatta a Mol honlapján augusztus 28-án.

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét

A háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiser 2000 négyzetméteres termelő területtel bővíti tatabányai üzemét. Az októberben induló gyártósorok 250 embernek biztosítanak munkát – mondta a társaság ügyvezetője május 5-én.

Idén is növekedhet a hazai vegyipari ágazat

Környezetvédelmi és biztonságtechnikai konferenciát tart a Magyar Vegyipari Szövetség október 8-i kezdettel Egerben.

Budapesten tartják a Chemspec Europe vegyipari szakkiállítást

Kelet-Európában elsőként Budapest ad otthont a nemzetközi Chemspec Europe vegyianyag-szakkiállításnak és -konferenciának június 18–19. között a Hungexpo területén. Az ingyenesen látogatható rendezvényen több mint 400 nemzetközi gyártó és forgalmazó vállalat vesz részt – adta hírül sajtóközleményében a vegyipari rendezvénysorozat június 3-án.

A TiszaTextil gyógyszeripari logisztikai megoldása az ön sikeréhez

A TiszaTextil csoport minőségi csomagolóanyagok szállítója európai székhellyel. A cég gyógyszeripari, vegyipari és mezőgazdasági csomagolóanyagokra szakosodott, és jelentős ismeretekkel rendelkezik a gyógyszeripari üzemek logisztikájában, ez lehetővé teszi, hogy ügyfelei számára innovatív és költségcsökkentő megoldást kínáljon. Ezek a megoldások képesek helyettesíteni a költséges tisztító- és logisztikai rendszerekre fordított beruházásokat.
A TiszaTextil nagy múltú tapasztalattal rendelkezik, és segítséget nyújt gyógyszeripari partnereinek abban, hogyan hozzanak létre egy rugalmas logisztikai és szállítási megoldást. A Minibag célja, hogy biztonságos és gazdaságos megoldást nyújtson a szilárd, kész- és félkész termékek szennyeződésmentes szállítására és tárolására az API-tól a bliszterezésig, végső csomagolásig. A termékek az ISO8-nak megfelelő zárt térben készülnek, mely megfelel a European Pharmacopoeia és USP előírásainak.

Több mint 700 millió forint termékfejlesztésre

Új, kapszulás mosószert fejleszt és gépsort vásárol annak gyártásához a főként kozmetikai és háztartási vegyipari termékeket előállító CFA-Hungária Kft. az idén a Baranya megyei Görcsönyben – adta hírül február 17-én az MTI.

Új vegyipari gyáregység

A műtrágya gyártásához szükséges új dolomitörlő üzemegységet létesít a péti Nitrogénművek Zrt. összesen 1 milliárd 764 millió forintos beruházással – közölte a szilárd és folyékony műtrágyát gyártó vállalat február 1-jén.

A Nitrogénművek is érdekelt a horvát vegyipari cég privatizációjában

Magyar, cseh és osztrák vegyipari cégek versenyeznek a horvát Petrokemija vegyipari vállalatért, és nem kötelező érvényű ajánlatot tettek a horvát kormány felé – közölte január 15-én az MTI.

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást január 1-jén a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár, amelyet az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. működtet – tette közzé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzata január 7-én a honlapján.

Újabb elismerésben részesült a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója, Jason Ding a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BOKIK) – közölte az MTI december 17-én.

Vegyipari beruházás Budapesten

Decemberben áll üzembe egy világszínvonalú, számítógépes irányítású porkezelő rendszer a Trilak vizes bázisú festéküzemében, Soroksáron. A korszerű silóberendezés a felhasznált poranyagok közel felét fogja zárt rendszerben feldolgozni, melynek során évente 74 000 zsák megemelését váltja ki – áll a cég december 17-én kiadott sajtóközleményében.

Vegyipari és elektronikai cégek vezetik a Borsod megyei TOP 100-as listát

Vegyipari és elektronikai cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2012-es adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát, amelyet november 20-án hoztak nyilvánosságra Miskolcon.

Üzemavatás Szabadegyházán

A szabadegyházai Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. 1 milliárd forintos beruházással megépítette Európában egyedülálló technológiájú és kapacitású, gyógyszerkönyvi minőségű alkoholt gyártó üzemét, amely elsősorban a gyógyszer- és a vegyipar számára állít elő bioökonómiai alapanyagot. Az avatóünnepséget október 22-én tartották.

Új vegyipari üzemcsarnok

Az Európai Unió és a központi költségvetés támogatásával, 200 millió forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot létesített a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a Bács-Kiskun megyei Bócsán, az avatóünnepséget október 16-án tartották.

Megkezdte a szállítást a Donau Chemie új, kazincbarcikai üzeme

A Donau Chemie megkezdte a Kazincbarcikán felépített új gyárában készült termékek kiszállítását, amelyek magyar felhasználóknál, továbbá Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacain találtak gazdára – mondta Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója október 15-én az MTI-nek.

Ha működik a kémia

A kémiai vegyületek és a modern logisztikai megoldások sokban hasonlítanak egymásra, s ezt nyomon követhetjük a Dachser Chem-Logistics speciális üzletága esetében is.

Vegyipari beruházás

Polietilént gyártó részleget épít a Pozsonyban a Slovnaft. A magyar Mol tulajdonában lévő szlovákiai vegyipari társaság szeptember 6-án beindított beruházásának tervezett értéke több mint 300 millió euró (90 milliárd forint).

Vegyipari fejlesztés EU-támogatással

Az Új Széchenyi Terv keretében 132,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a festékek és bevonóanyagok gyártásával foglalkozó, bócsai székhelyű Poli-Farbe Vegyipari Kft. pigmentpasztagyártás és új színkeverési technológiai rendszer kifejlesztésére – tájékoztatta a gazdasági társaság augusztus 22-én az MTI-t.

Újabb többmilliárdos beruházások

Az elmúlt 5 évben 20 milliárd forint összegű beruházást hajtott végre Magyarországon a düsseldorfi székhelyű Henkel konszern, amely másfél éven belül újabb, milliárd forintban számolva két számjegyű beruházást tervez az országban – közölte július 7-én az MTI.

Komplex technológiafejlesztési program

Komplex technológiafejlesztési program fejeződött be a Henkel Magyarország körösladányi gyárában, a fejlesztésre és a gyártókapacitások kiépítésére a társaság 4,6 milliárd forintot fordított – hangzott el az új gyártórészleg ünnepélyes átadása előtti sajtótájékoztatón, július 2-án, Körösladányban.

Felépült a Zoll-Sped Kft. vegyi üzeme Szombathelyen

Elkészült a Zoll-Sped Kft. vegyi üzeme Szombathelyen, a csaknem 190 millió forintos beruházással épült üzemet pénteken avatta fel Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője – adta hírül április 5-én az MTI.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon