"támogatás" cimke cikkei:

1,2 milliárd forint autonóm járműfunkciók fejlesztésére a Knorr-Bremse-nek

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatás segítségével a Knorr-Bremse mérnökei a következő öt évben egyebek mellett autonóm járműfunkciókhoz szükséges technológiák fejlesztésén dolgozhatnak – áll az MTI-hez szeptember 4-én eljuttatott tájékoztatóban.

1500 milliárd forint vasútfejlesztésre 2020-ig

A magyar kormány 2020-ig 1500 milliárd forinttal támogatja a vasút korszerűsítését – idézte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkárát az MTI augusztus 28-án.

101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg – tájékoztatta augusztus 18-án az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Egyedi innovációs támogatást kap a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 1,262 milliárd forint egyedi innovációs támogatást kap a globális, skálázható haszongépjármű rendszerek fejlesztése tárgyú projekt megvalósítására – derül ki a kormány Magyar Közlönyben hétfőn publikált határozatából.

Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

Agrárinformatikai központ épül Gödöllőn

Agrárinformatikai felsőoktatási és ipari együttműködési központ épül Gödöllőn, a beruházásra 1,48 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Szent István Egyetem vezette konzorcium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap keretéből – közölte a Szent István Egyetem március 20-án.

Magna-Steyr beruházás Szlovéniában

A szlovén kormány közel 19 millió euró pénzügyi támogatást nyújt az osztrák Magna-Steyr autóipari besszállító vállalatnak, amely új fényezőüzemet hoz létre a Maribortól délre fekvő 100 hektáros ipari parkban – közölték szlovén lapok március 17-én.

Támogatást nyert egy konzorcium járműipari gyártástechnológia fejlesztésére

Kompozit járműipari szerkezeti elemeket előállító gyártástechnológia fejlesztésére nyert 1,376 milliárd forint támogatást a Magyar Tudományos Akadémia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Evopro Systems Engineering Kft. és az Econ Engineering Kft. – közölte a konzorciumot vezető Evopro Systems Engineering Kft. az MTI-vel március 9-én.

A hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő pályázatok

„A kormány összesen 62,8 milliárd forint keretösszegű támogatással segíti a hazai kis- és középvállalkozások digitális fejlesztéseit, hiszen egy sikeres cég működéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű informatikai háttér” – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. A hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra 2017. március 8-tól lehet beadni a támogatási kérelmeket.

Egymilliárd forint személyre szabott tumorterápiás kutatásra

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap azt a kutatást, amelynek célja a személyre szabott tumorterápiában alkalmazható, könnyen változtatható szerkezetű gyógyszerjelölt vegyületek kifejlesztése.

Digitalizáció a kis- és középvállalkozásoknál

– A jövő a digitalizáció, ezért összesen 54 milliárd forint igénybe vehető támogatással segítjük a hazai vállalkozások digitalizációját, legyen szó az ipari termelésről, a kereskedelemről vagy a szolgáltató ágazatokról. Támogatjuk azokat, akik vállalati folyamataikat digitalizálják, és azokat a hazai cégeket is, akik az ehhez szükséges informatikai szolgáltatásokat alakítják ki – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Milliárdokat kap a Rába új beruházásaihoz

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csoportszinten mintegy 3,2 milliárd forint támogatást nyert a kormány nagyvállalatokra szabott beruházási támogatási programjában – jelentette be a társaság január 16-ám a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Közel kétmilliárdos támogatás

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő kormánytámogatást kap az export bővítését szolgáló, mintegy 5,1 milliárd forint értékű új beruházásának megvalósításához, ami 120 új munkahelyet teremt a cégnél – jelentették be január 12-én Budapesten.

Változások a gyógyszertámogatás rendszerében

Az ágazati bérfejlesztés folytatása, a gyermek sürgősségi és a pszichiátriai ellátás fejlesztése, és a gyógyszertámogatás területén lesz többek között változás idén az egészségügyben.

Innovatív kezdeményezések támogatása

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak innovatív műszaki kezdeményezései nyertek támogatást a Siemens pályázatán – áll a cég november 7-én kiadott sajtóközleményében.

Uniós forráshoz jutott a magyar biotechnológiai cég

Több mint százmillió forintos európai uniós forrást fordíthat kutatás-fejlesztésre a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. – közölte a vállalat november 2-án.

Indul az élelmiszeripari támogatási program

Az NGM október 7-én társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel című pályázati felhívást. Az összesen 100 milliárd forintnyi - 50 milliárd visszatérítendő és 50 milliárd vissza nem térítendő fejlesztési forrás - az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődését, piaci pozíciójának erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházások megvalósítását segíti – tájékoztatta Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára október 7-én az MTI-t.

Állami támogatás e-autók vásárlásához

A kormány támogatja az elektromos hajtású autók vásárlását, az idén erre 2 milliárd forintot biztosít – mondta a nemzetgazdasági miniszter szeptember 21-én Budapesten, egy szakmai fórumon.

Negyvenmilliárd forint a borágazat fejlesztésére

Negyvenmilliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé a Miniszterelnökség a borágazat támogatására – jelentette be a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára július 12-én Budapesten.

600 új munkahelyet hoz létre a BorgWarner Oroszlányban

A BorgWarner autóipari vállalat Oroszlányban 15,5 milliárd forintos beruházást valósít meg, amellyel 600 új munkahelyet teremt; a fejlesztéshez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 6-án Budapesten.

Nincs rá keret?

A gyógyszergyártók fizették a gyógyszertámogatások egyötödét tavaly Magyarországon, azonban a támogatásban elérhető új gyógyszerek, terápiák száma messze elmarad a lakosság egészségi állapota alapján kívánatostól – hívta fel a figyelmet az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete március 24-i közleményében.

Együtt segít a rászoruló gyermekeken hat nagy áruházlánc

Hat nagy áruházlánc – ALDI, Auchan, Lidl, Penny Market, SPAR és Tesco – összefogott, és egyenként 5 millió forintnyi élelmiszer-felajánlással segítik a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő rászoruló gyermekeket. A vállalatok áprilistól közel 10 000 gyermek havi ellátását segítik élelmiszeradományukkal, amelyet az érintett önkormányzatok, valamint a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány juttat el a rászorulóknak – áll a kiskereskedelmi áruházláncok március 23-án kiadott, közös sajtóközleményében.

Újraindította termelését a verpeléti Asiafood

Mintegy egymilliárd forintos, részben európai uniós, illetve kormányzati forrásból támogatott beruházással újraindította termelését a verpeléti Asiafood Kft. Az ázsiai ízvilágú fagyasztott, töltött tésztákat gyártó üzemet március 17-én avatták fel a cég vezetői.

Rugalmas foglalkoztatást támogató program indul kis- és középvállalkozások számára

A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítő program indul kis- és középvállalkozások (kkv) számára, a cégek 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak – közölte a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetője január 12-én Szegeden.

Február közepétől lehet pályázni élelmiszeripari támogatásokra

Február 15-től lehet benyújtani a pályázatokat az élelmiszeripari fejlesztéseket segítő, 151 milliárd forint keretösszegű kiírásra – hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára január 5-én Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szigorodnak a K+F támogatás feltételei

A 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban a kutatás-fejlesztés (K+F) csak akkor támogatható, ha annak eredményeképpen új termék születik, ha ez elmarad, akkor vissza kell fizetni a támogatást – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szeptember 24-én Budapesten.

A kormány 1,3 milliárd forinttal támogatja a Csaba Metál beruházását

A békéscsabai székhelyű Csaba Metál Zrt. 5,7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter augusztus 27-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kormányzati támogatást sürget a vasútnak a Hungrail

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület és tagvállalatai szerint a vasúti közlekedés, ezen belül is a vasúti árufuvarozás prioritása akkor nem sérül a közúti fuvarozással szemben, ha a vasúti közlekedésben érdekelt vállalatok a közútihoz hasonló könnyítéseket kapnak a kormányzattól.

A Graboplast 3 milliárd forint támogatást kap 8,7 milliárdos beruházásához

A padlógyártó Graboplast Zrt. a következő két évben 8,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre exporttevékenységének bővítésére, amihez egyedi kormánydöntés alapján 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap – jelentette be július 17-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Jancsó Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója.

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja a Béres Gyógyszergyár Zrt. beruházását

Egyedi kormánydöntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást ad a kormány aBéres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki, 3,2 milliárd értékű beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 14-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Agrárkamara: több mint 471 millió forint agrárportál fejlesztésére

Agrárportál fejlesztésére 235 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (NAK); a projekt összköltsége meghaladja a 471 millió forintot – közölte a köztestület június 19-én.

Közel 600 millió forintból fejlesztett húsipari termékeket a Bábolna Törökszentmiklóson

Összesen 577 millió forintból fejlesztett húsipari termékeket a Bábolna Élelmiszeripari Kft. Törökszentmiklóson, a projekthez az Új Széchenyi Terv keretében 259,5 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a társaság – érkezett a hír június 19-én.

Garancia Gazelláknak a Starttól

A Start Garancia Zrt. új, innovációs garancia terméke a Gazella Program keretében vissza nem térítendő támogatásban részesülő start-up-ok forráshoz jutását segíti elő. Az összesen mintegy 2,1 milliárd keretösszegű programban inkubált induló vállalkozások biztosítéknyújtási kötelezettségét a Start legfeljebb 80 millió forint értékű garanciaterméke segíti – áll a vállalat január 26-án megjelent sajtóközleményében.

EU-támogatással korszerűsít a Gyulahús

Az első érdemleges fejlesztést valósította meg a Gyulahús, mióta a vállalatot tavaly februárban az önkormányzat kivásárolta a felszámolótól – jelentette be november 18-án a cég központjában Görgényi Ernő polgármester.

Az OKSZ támogatja az áfacsalások visszaszorítását

– Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) támogat minden olyan intézkedést, amely az áfacsalások visszaszorítását segítheti – mondta Vámos György, a szövetség főtitkára október 21-én, arra reagálva, hogy a kormány jövőre elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert szándékozik bevezetni, amelynek célja az áruk valós útjának nyomonkövetése.

Európai Uniós támogatásból humánerőforrás fejlesztés valósult meg a Maltacourt Hungary Kft–nél

A Maltacourt Hungary Kft. 6 246 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretén belül meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban” tárgyú pályázatán. A projekt keretében a vállalkozás működéséhez szükséges képzéseket valósítottak meg – áll a cég szeptember 8-án kiadott sajtóközleményében.

Gyógyszeripari beruházás uniós támogatással

A HYD Pharma Zrt. és leányvállalata a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft., a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetése segítségével, valamint Európai Uniós támogatással hazánkban egyedülálló gyógyszeripari beruházást valósított meg – jelentették be a szeptember 10-én kiadott sajtóközleményben. A projekt keretében olyan komplex rendszer és berendezés épült meg, amelynek segítségével a világban először Magyarországon indulhat el a csökkentett deutériumtartalmú készítmények üzemi méretű gyártása a GMP előírásoknak megfelelően. A társaság az Új Széchenyi Terv keretében 16 644 000 forint pályázati eszközbeszerzési támogatásban részesült, a teljes beruházás értéke meghaladja a 250 millió forintot.

A GE Hungary Kft. világítási rendszereket fejlesztett a KTIA támogatásával

A GE Hungary Kft. beltéri és kültéri LED-alapú világítási rendszereket fejlesztett ki, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásával – adta hírül a vállalat július 10-én.

Új nagyberuházások kezdődnek Zalaegerszegen

A város északi ipari parkjában 4,5 milliárd forintos nyomdaipari beruházás, a déli iparterületen pedig 900 millió forintos bútoripari fejlesztés kezdődik a közeljövőben – érkezett a hír június 21-én.

Új üzemcsarnok épül a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén

Európai uniós támogatással vasúti biztosítóberendezéseket előkészítő és összeszerelő csarnokot épít a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén – adta hírül a cég május 30-án.

Kutatás-fejlesztési projekt megvalósítása az Electroluxnál

Az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. több mint 560 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében – adta hírül a cég május 5-i közleményében.

Új ostyagyártási technológiát vezetnek be Rétságon

Kétmilliárd forintos beruházásban hoz létre ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft.; az új telephelyen olyan technológiát vezetnek be, amellyel lehetővé válik az egészséges életmódot szolgáló és diabetikus termékek gyártása is – a cég erről közleményben tájékoztatta az MTI-t április 24-én.

Áprilistól ismét termel a sátoraljaújhelyi húsüzem

Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak – írta az MTI február 26-án Sebőkné Tóth Ibolya ügyvezető közlésére hivatkozva.

Telephelybővítés uniós támogatással

Kétszázmillió forintból bővítette telephelyét a Transmoduls Kft., a cég a beruházáshoz 88 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében – adta hírül az MTI február 26-án.

Felépült a Rovitex gyártóközpontja Pécsen

Befejeződött a napokban a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a Rovitex gyártó- és logisztikai központjának építése Pécsen – közölte a társaság pénzügyi vezetője február 25-én.

Két új gyártócsarnokot épít a GIMA Szolnok Ipari Park Kft.

Újabb két, akár gyártócsarnokként is hasznosítható vállalkozói házat építtet több mint félmilliárd forintból a GIMA Szolnok Ipari Park Kft. – közölte a társaság ügyvezető igazgatója február 24-én.

Informatikai kutatás-fejlesztési központ

Kutatás-fejlesztési központot nyitott 301 millió forintos beruházással Miskolcon az InterTicket Kft. – adta hírül február 23-án az MTI.

Új, korszerű logisztikai csarnok

Az ital-nagykereskedéssel és -kiskereskedéssel foglalkozó Bora-Ital családi vállalkozás 5000 m²-es csarnokot épít zöldmezős beruházás keretében a Békéscsaba Északi Ipartelepen.

Fejlesztette logisztikai központját a Locargo Kft.

Több mint 470 millió forintos beruházással fejlesztette logisztikai központját a veszprémi Locargo Kft., a projekthez a szállítmányozással foglalkozó cég 188 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte február 20-án az MTI.

Innovatív kutatás-fejlesztési projekt

Innovatív konténeres mini vízi erőművet és egy többfunkciós turbinaszivattyút fejleszt a Ganz EEG Kft. az Új Széchenyi Terv forrásának támogatásával – adta hírül február 19-én az MTI.

Logisztikai fejlesztés Pakson

Több mint 2,5 milliárd forintot fordít logisztikai fejlesztésre és építőipari beruházásra a Pakson kikötőt üzemeltető Sygnus Kft. – közölte a cég ügyvezető igazgatója február 18-án.

A Galambos Logistic Kft. új raktárcsarnokot adott át

A Galambos Logistic Kft. február 15-én, a Vas megyei Vépen átadta új, 6000 m² alapterületű raktárcsarnokát. Az eseményen Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott.

Szakmai képzés uniós támogatással

Közel 50 millió forint európai uniós támogatásból szakmai képzést tartott 65 dolgozójának a nyíregyházi EKO Konzervipari Kft. – közölte a cég tulajdonos ügyvezető igazgatója február 17-én.

Építőipari tervdokumentációs szoftver fejlesztése

Építőipari tervdokumentációs folyamatokat támogató szoftvert fejleszt összesen 608 millió forintos beruházással a Bifarma Szoftverfejlesztő és Tanácsadó Kft., a cég a projekthez 452 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte az MTI február 15-én.

Átadták a Kevefém Kft. uniós támogatással felújított telephelyét

Átadták február 14-én a túrkevei székhelyű fémszerkezetgyártó Kevefém Kft. átalakított és felújított második telephelyét; a 100 millió forint értékű fejlesztéshez az Európai Unió és a magyar állam közel 40 millió forintos támogatást adott.

Magyar-szlovák együttműködéssel épült inkubátorházat adtak át Nagykovácsiban

Szlovák-magyar, határon átnyúló együttműködéssel kialakított inkubátorházat adott át Völner Pál február 11-én Nagykovácsiban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a helyi igényeket fel kell karolni, és ezeket a kezdeményezéseket az Európai Unió is támogatja.

Beruházási és munkahely-teremtési program

A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházást hajtott végre, 12 új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett – írta február 11-én az MTI.

Raktár- és üzemcsarnok-bővítés

Újabb jelentős beruházás valósul meg az OBO Bettermann ipari parkjában: raktár- és üzemcsarnok-bővítés, fejlesztés uniós pályázat segítségével – számolt be róla a társaság február 10-i sajtóközleményében.

Bővíti kapacitását a sátoraljaújhelyi járműipari beszállító

Kapacitása bővülésével számol az elsősorban öntvények sorjamentesítésével és impregnálásával foglalkozó sátoraljaújhelyi Euraseal Bt., amely a 278 millió forintos beruházásához több mint 111 millió forint vissza nem térintendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programján – írta február 10-én az MTI.

Kapacitásnövelő technológiai fejlesztés

Jelentős, 300 millió forintot meghaladó fejlesztés kezdődött a sátoraljaújhelyi Heiche Hungary Bt.-nél, az elsősorban fém alkatrészek felületkezelésével foglalkozó cég kapacitása növelését, a környezeti terhelés és az üzemeltetési költségek csökkentését várja a beruházástól – adta hírül február 9-én az MTI.

Jelentős beruházás uniós támogatással

Korszerű mérőtermet adtak át február 7-én a Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Vállalkozás új, békéscsabai üzemcsarnokában.

Támogatja a kormány a Budapesti Szabadkikötő fejlesztését

A kormány jóváhagyta a „A Budapesti Szabadkikötő intermodális fejlesztése” című nagyprojektet. Az erről szóló határozat a február 7-i Magyar Közlönyben jelent meg.

Hatékonyságnövelő fejlesztés uniós forrásból

A nagyatádi Büttner Kft. 900 millió forintból fejlesztette technológiáját, növelte hatékonyságát és bővítette kapacitását, amelyhez 433 millió forintos európai uniós támogatást kapott – közölte az MTI február 7-én.

Inkubátorház épül Pócsmegyeren

Magyar, illetve szlovák mikro-, kis- és középvállalkozásokat is támogató inkubátorház épül a Pest megyei Pócsmegyeren, a projekt költségeihez az Európai Regionális Fejlesztési Alap több mint 1 millió euróval járul hozzá – közölte a leendő üzemeltető, a Pro-Pócsmegyer Kft. ügyvezetője február 5-én.

Fejlesztés és létszámbővítés Nyírbátorban

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast Hungary Kft. több mint 1,5 milliárd forintból ruház be nyírbátori gyártóbázisán, a részben európai uniós támogatású fejlesztésnek köszönhetően nőhet a cég munkavállalóinak száma – írta a dán érdekeltségű társaság február 5-i közleményében.

Vattaüzemet avattak Bátorban

Vattakészítő üzemet létesített az Európa Partner Kft. a Heves megyei Bátorban mintegy 142 millió forintos beruházással. A 34 új munkahelyet teremtő létesítményt február 5-én avatta fel Horváth László, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

Innováció a hűtési láncban

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében több mint 696 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást nyert el az a projekt, amelynek célja, hogy új típusú, légbefúvásos technikával működő, GPS-alapú regisztrációval támogatott hűtőtereket fejlesszenek ki Szombathelyen – közölte Zoller Babett projektmenedzser február 5-én.

Élelmiszer-biztonságot szolgáló fejlesztés

Új módszer segítségével növeli a termesztett csiperkegomba élelmiszer-biztonságát a Bio-Fungi Kft., a módszert 338 millió forintos költségvetésű kutatási projekt keretében fejlesztik ki – közölte Mutsy Árpád, a cég ügyvezetője február 5-én.

Nőtt a kkv-k forrásszerzési lehetősége az uniós kutatás-fejlesztési keretben

Jelentősen nőtt a kis- és közepes vállalkozások forrásszerzési lehetősége a Horizon 2020, közvetlenül Brüsszelből pályázható európai kutatás-fejlesztési támogatási keretben – hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára február 4-én a H2020 KKV Információs Napon, Budapesten.

Fejlesztés uniós támogatással Kaposváron

Mintegy 800 millió forint értékben hajt végre fejlesztést a kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft. az Európai Unió támogatásának köszönhetően – közölte a vállalat február 1-jén.

Új vegyipari gyáregység

A műtrágya gyártásához szükséges új dolomitörlő üzemegységet létesít a péti Nitrogénművek Zrt. összesen 1 milliárd 764 millió forintos beruházással – közölte a szilárd és folyékony műtrágyát gyártó vállalat február 1-jén.

Telephelyfejlesztés több száz milliós támogatással

Erdőteleki telephelyének bővítésére nyert 400 millió forintos támogatást az SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft. az Észak-Magyarországi Operatív Programból. A 667 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg – közölte az MTI január 30-án Telek Orsolya, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség projektmenedzserének tájékoztatására hivatkozva.

Ünnepélyes csarnokavatás

Támogatással, segítséggel magyar kisvállalkozó is képes egy multinacionális cég megfelelő minőséget és mennyiséget kínáló beszállítójává válni – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Borsod megyei Ózdon január 29-én, az elektronikai alkatrészek összeszerelésével, gyártásával foglalkozó Felkor 2000 Kft. ünnepélyes csarnokavatásán.

Új nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzem

Nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzemet épített a Diopack Bt. Mátészalkán – közölte az MTI január 29-én a mikrovállalkozás ügyvezetőjére hivatkozva.

Új, környezetkímélő eljárás

A műanyagdarálékok mosás utáni maradványainak újrahasznosításához szükséges eljárás és berendezések kifejlesztését végzi egy 620 millió forintos projekt keretében a Holofon Zrt. a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben – tájékoztatta Toronyi Zoltán vezérigazgató január 28-án az MTI-t.

Csúcsszínvonalú közvilágítás kifejlesztésén dolgozik a GE Hungary

Csúcsszínvonalat képviselő közvilágítási koncepció kifejlesztésén dolgozik a GE Hungary Kft. konzorciumi partnereivel – közölte a General Electric január 28-án.

Új gyártási technológián alapuló városi hibrid autóbusz

Új gyártási technológián alapuló, alacsony üzemeltetési költségű, hosszú élettartamú, környezetbarát városi hibrid autóbuszt fejlesztetett az evopro Bus Kft. az Új Széchenyi Terv keretében – közölte a társaság január 28-án.

Munkahelyteremtő gyártókapacitás-bővítés az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.-nél

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 822 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat – áll január 20-án kiadott közleményükben.

Új üzemcsarnok kialakítása

Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” című pályázatán. A közel 254 millió forintos költségvetésű beruházásból nemcsak egy új, műanyag nyílászárókat gyártó üzemcsarnokot, valamint a termékeket is ismertető bemutatótermet építettek, hanem új munkahelyeket is teremtenek – áll a cég január 27-i sajtóközleményében.

Elektronikai fejlesztés több mint 160 millió forintból

A Balluff Elektronika Kft. 62 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatási rendszeréhez benyújtott Ernyő pályázatával, a 162,7 millió forint összköltségű beruházással új szenzortechnikai elvek kidolgozása és az így megszerzett ismeretek alapján új ipari érzékelők fejlesztése valósul meg – közölte a cég január 27-én.

Munkahelyteremtő beruházás Sárváron

Közel 1,8 milliárd forintos fejlesztést kezdett meg az AWF Autóalkatrészgyártó Kft. Sárváron, a beruházás több mint 30 új munkahelyet teremt – jelentették be a Rába-parti városban tartott sajtótájékoztatón január 23-án.

Csaknem 2 milliárd forintos beruházás fejeződött be Sátoraljaújhelyen

Expandáló (duhánypuffasztó) üzemet avattak a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt. telephelyén január 23-án, a csaknem 2 milliárd forintos beruházáshoz 400 millió forint támogatást nyert a kizárólag magyar tulajdonban lévő cég, amelynek létszáma a fejlesztésnek köszönhetően 25-tel nőtt, így már több mint 300 embert foglalkoztat.

Új gyártósorok és a dolgozóknak fitneszterem

A szivattyúkat készítő, dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. tatabányai gyárában január 22-én átadtak egy szivattyúkat és egy motorokat előállító gyártósort, valamint egy új épületrészt fitneszteremmel, mely a dolgozók egészségmegőrzését szolgálja.

Gyártókapacitás-bővítés Szombathelyen

Új munkahelyeket is teremtve bővítette gyártókapacitását Szombathelyen a passzív elektronikai alkatrészeket, főként alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártó EPCOS Kft. – közölte a társaság január 21-én.

Fórumsorozat kkv-k-nak a munkahelyteremtő pályázatokról

Fórumsorozat indult Békés megyében a munkahelyteremtő pályázatokról a kis- és közepes vállalkozásoknak; a sikeres pályáztatás érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja több mint 1000 vállalkozó részére nyújt közvetlen információt és technikai segítséget a napokban 9 kistérségben – közölte az MTI január 21-én a megyei kormánymegbízott tájékoztatására hivatkozva.

Egymilliárdos csomagolóipari technológiai fejlesztés

Több mint 1 milliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. – közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató január 21-én.

Tavaly rekordösszegű támogatást fizettek ki innovációra

Magyarországon 2013-ban rekordösszegű, 118 milliárd forint támogatást fizettek ki innovációra, kutatás-fejlesztésre – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára január 21-én, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Új járműipari gyár és tesztközpont Kecskeméten

Közel 6 milliárd forintból felépült a német Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű üzletágának új gyártó- és fejlesztési bázisa Kecskeméten – jelentette be január 17-én, ünnepélyes keretek között Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója.

Munkahelyteremtés támogatási forrásból kkv-knál

Várhatóan mintegy 6500 új munkahely létesítéséhez, valamint további 12 000 már meglévő álláshely megőrzéséhez járul hozzá a kis- és közepes vállalkozások számára indított munkahelyteremtő pályázati program – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára egy munkáltatói fórumot megelőző sajtótájékoztatón január 17-én, Nyíregyházán.

Új kamarai szolgáltatások exportőröknek

Új szolgáltatásokkal bővítette a főleg kis- és középvállalkozások számára nyújtott exportsegítő szolgáltatásait a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a részletekről január 14-én kiadott közleményükben számoltak be.

Nagyszabású informatikai kutatás-fejlesztési projekt

Automatizált közüzemi fogyasztási adatokat fogadó rendszert fejleszt a Nextent Informatika Zrt., az 1 éve indult programot az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió 90,7 millió forinttal támogatja.

Munkahelyteremtésre 13 milliárd forint támogatás jut az idén a kkv-nak

Az idén a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára a tavalyihoz hasonló összegű, 13 milliárd forintos támogatási forrás áll rendelkezésre új munkahelyek teremtésére – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára január 9-én, Budapesten, egy sajtótájékoztatón.

2014-ben is folytatódó beruházások

A svájci központú, gépipari és elektronikai rendszereket gyártó Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1,5 milliárd forint összegű kutatási, fejlesztési (K+F) pályázatot nyert, a fejlesztést 2014-ben valósítják meg – közölte Nagy Zoltán ügyvezető igazgató január 3-án.

Biomassza-alapú energiaközpont épült Mohácson

Biomassza energiaközpontot építtetett több mint 2,3 milliárd forintból a falemezeket gyártó mohácsi Kronospan-MOFA Hungary Kft. – közölte a társaság december 18-án.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjainak 84%-a új beruházást tervez

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagjainak 84%-a új beruházást tervez 2014 és 2020 között Magyarországon, amelyeknek közel háromnegyede új munkahelyeket is teremtene – derül ki a DUIHK legfrissebb felméréséből, amelynek eredményét december 17-én tette közzé.

A kkv-szektor hatékonyságát javítanák a következő uniós költségvetési ciklusban

A magyar kis- és közepes vállalkozások hatékonyságukat tekintve az EU-tagországok között mindössze a 25-26. helyen álltak 2010-ben, így a következő uniós költségvetési időszakban helyzetük javítása a cél – hangoztatták az Európai Kis- és Középvállalkozások Hetének magyarországi központi eseményének résztvevői december 17-én Debrecenben.

Gyártókapacitás- és létszámbővítés Esztergomban

Az esztergomi Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. több mint 2,5 milliárd forintért hajtott végre beruházásokat, ezáltal 34 fővel növelte a munkavállalók létszámát és bővítette gyártókapacitását – számolt be a most lezárult projektről december 17-i közleményében a társaság.

Támogatás technológiai berendezések beszerzésére

December 16-ától a forrás kimerüléséig, de legkésőbb jövő év január 31-én este 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából gépek és technológiai berendezések beszerzésére – hívta fel rá a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) december 16-án.

Megindult a termelés a FOREST-PAPÍR lábatlani üzemében

Az Új Széchenyi Terv által támogatott beruházásban 2,5 milliárd forintból épített háztartás-higiéniai papírfeldolgozó üzemet a FOREST-PAPÍR Kft. Lábatlanon. A létesítményt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2013. december 13-án.

Nyíregyházán 3 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be

Befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósult, több mint 3 milliárd forint értékű komplex technológiai és infrastruktúra-fejlesztés a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyárában – hangzott el a projekt december 13-i zárórendezvénye alkalmából tartott sajtótájékoztatón a nyírségi üzemben.

Sokmilliós technológiai fejlesztés, részben állami támogatással

A mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó csornai Hantech Zrt.-nél elkészült az a 240 millió forintos technológiai beruházás, amelyhez a cég a kormánytól több mint 80 millió forintos támogatást nyert.

Fejlesztette ózdi gyártókapacitását a Johnson Electric

Több mint 320 millió forintos beruházás keretében fejlesztette autóipari alkatrészgyártó kapacitását Ózdon a Johnson Electric Ózd Kft., az ünnepélyes projektzáró rendezvényt december 10-én tartották.

Két jelentős technológiafejlesztési projekt egy időben

Két jelentős fejlesztési projekt is zajlik jelenleg a Rába Futómű Kft.-nél – adta hírül az MTI december 7-én.

Profilbővítő beruházás a záhonyi Lomex Kft.-nél

Az Európai Unió támogatásával profilbővítő beruházást valósít meg a záhonyi Lomex Kft. – közölte az idén már közel negyedmilliárd forint értékű árbevételt elérő kisvállalkozás ügyvezetője december 6-án.

Üzemcsarnok-avatás az Almáskerti Ipari Parkban

Új, 1350 m²-es üzemcsarnokot épített az Almáskerti Ipari Parkban, Békéscsabán a Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi vállalkozás. A társaság elsősorban a nemzetközi autóipar fémmegmunkáló gépeihez készít egyedi, nagy hozzáadott értékű, precíziós szerszámokat. A békéscsabai családi vállalkozás az új csarnokot december 5-én vette birtokba ünnepélyes keretek között.

Lámpatestgyártó üzemet avattak Berettyóújfaluban

Berettyóújfaluban december 5-én felavatták a Mezei-Vill Kft. új ledlámpatestgyártó üzemét, ahol kültéri és közvilágításhoz használatos fényforrásokat gyártanak.

Az uniós források 10%-a jut kutatás-fejlesztésre

Az uniós források 10%-át, mintegy 700 milliárd forintot fordítanak közvetlenül kutatás-fejlesztésre 2014 és 2020 között – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) december 4-én tartott országos innovációs konferenciáján, Budapesten.

Vállalkozói és IT-szolgáltatóház épül a GIMA Szolnok Ipari Logisztikai Parkban

Vállalkozói házat és IT-szolgáltatóházat alakít ki újonnan letelepülő cégek számára a GIMA Szolnok Ipari Park Kft. – mondta a társaság ügyvezető igazgatója december 4-én az MTI-nek.

Közel másfél milliárd forintból megvalósított K+F projekt

A kitűzött céloknak megfelelően, 1,4 milliárd forintból valósította meg radiológiai képalkotó berendezések és szoftverek, valamint új világítástechnikai termékek kutatás-fejlesztését a GE Hungary Kft. egy, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósított program keretében – írta december 4-én az MTI.

Üzemfejlesztés uniós támogatással Soltvadkerten

Az Európai Unió és a magyar kormány 148,5 millió forintos támogatásával, összesen 587,5 millió forintos fejlesztéssel központi nyomóhengeres nyomdagépet állított üzembe a soltvadkerti Materiál Plastik Kft. – írta az MTI december 3-án.

Közel 1 milliárdos logisztikai fejlesztés Mándokon

A záhonyi Transit Speed Kft. közel 1 milliárd forint értékű logisztikai fejlesztést hajtott végre mándoki telephelyén, európai uniós támogatással – közölte a cég december 2-án.

Csaknem 400 millió forintos fejlesztés Ajkán

Több mint 370 millió forintból fejleszt magas igénybevételű, vasúti fékrendszerekhez szükséges membránokat az autóipari gumitermékek gyártására specializálódott Kókai Tömítéstechnikai Kft. Ajkán, a beruházáshoz a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 158 millió forint támogatást nyert – közölte az MTI november 30-án.

Rendszeres szakértői egyeztetések kezdődtek az új komáromi Duna-hídról

A magyar-szlovák infrastruktúra vegyes bizottság elsősorban a határkeresztező gyorsforgalmi fejlesztések állásával foglalkozott 2013. november 27-én, Budapesten. Megtartotta első ülését az új komáromi Duna-híd megépítésének feladatait összehangoló kétoldalú szakértői munkacsoport is.

Új csomagolóüzem és hűtőház

Mintegy 1 milliárd forint összértékű beruházással új csomagolóüzemet és hűtőházat létesített az Almarégió Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben, a létesítményt november 28-án adták át.

Beruházás a fényeslitkei ipari parkban

Propán-bután-gázátfejtő telepet épít az Alveare Zrt. a fényeslitkei ipari-logisztikai parkban, az összesen 957 millió forint értékű, részben uniós támogatásból megvalósuló beruházás alapkövét november 28-án tették le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község határában.

Több mint 200 millió forintos kutatás-fejlesztési program

A budapesti Fermentia Mikrobiológiai Kft. által vezetett konzorcium 229 millió forintból fejleszt új fehérjetisztítási módszereket, a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 174 millió forintos támogatást nyertek – közölte az MTI november 28-án.

Elektronikai ipari beruházás a növekvő kereslet miatt

Az amerikai tulajdonú Sanmina-SCI még az idén félmilliárd forintos beruházással bővíti termelését tatabányai gyárában – tájékoztatta a társaság vezérigazgatója november 22-én az MTI-t.

A hazai innováció segítheti a magyar gazdaság növekedését

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter avatta fel a Graboplast Padlógyártó Zrt. új üzemét 2013. november 21-én, Tatabányán. Az új üzemben a társaság mérnökei által kifejlesztett eljárással hasznosítják újra a padlókárpit gyártása során keletkező hulladékanyagokat.

Kapacitásbővítés egy székesfehérvári autóipari beszállítónál

A Harman/Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. 3,047 milliárd forint összköltségű kapacitásbővítést hajtott végre székesfehérvári gyárában, és 180 új munkahelyet teremtett. A projekthez 703 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében – írta az MTI november 20-án.

A start-up programokra 140 milliárd forint jut a következő uniós ciklusban

A kormány a következő uniós költségvetési ciklusban mintegy 140 milliárd forintot szán uniós és hazai forrásból a magyarországi start-up világ erősítését célzó programokra – mondta Cséfalvay Zoltán november 19-én a Fiatal Vállalkozók Hete elnevezésű rendezvényen, Budapesten.

Alacsony a vállalkozói kedv Magyarországon

Még mindig a magyarok a legborúlátóbbak egy saját vállalkozás indításával kapcsolatban, az önfoglalkoztatás megítélése azonban javult valamivel a tavalyi évhez képest – derült ki az Amway 24 országban végzett reprezentatív felméréséből. Saját vállalkozást leginkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, illetve a 30 év alattiak indítanának.

Technológiai fejlesztés Tatabányán

A felületkezeléssel foglalkozó Impreglon Kft. 276 millió forintos beruházással fejlesztette a járműalkatrészek cinkkel való bevonásának termodiffúziós technológiáját – mondta el a Tatabányán működő vállalkozás ügyvezetője november 19-én az MTI-nek.

Gyártócsarnokkal bővítette telephelyét a családi vállalkozás

Több mint 139 millió forintból bővítette meglévő telephelyét és építette fel új gyártócsarnokát az épületgépészeti szereléssel foglalkozó nyíregyházi Inox-Therm Kft. – közölte a társaság november 18-án.

Uniós támogatással készült el Izsákon egy gépjavító bázis

Az Európai Unió 75 millió forintos támogatásával 150 millió forintból készült el az Izsépker Plusz Kft. gépjavító bázisa Izsákon, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke adott át november 14-én.

Új üzemcsarnok állami támogatással

Részben állami támogatással, 450 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épített a fémmegmunkálással foglalkozó Iron-Tech Zrt. Szigetváron. A létesítményt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át november 14-én.

Gyárfejlesztés 3,5 milliárd forintból

Három és fél milliárdos beruházást zárt le a Haribo nemesvámosi gyárában, amelyhez 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi-terv keretében európai uniós forrásból; 40 új munkahelyet hoztak létre – hangzott el a cég november 13-i projektzáró rendezvényén.

Újabb milliárdok telephelyfejlesztésre

Az Észak-alföldi régióban újabb 73 telephely kap közel 4,8 milliárd forint támogatást, ezzel már összesen 421 vállalkozás jut 23 milliárd forint értékű uniós forráshoz – közölte Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) igazgatója november 12-én.

Üzemfejlesztés uniós forrásból

Uniós támogatás segítségével, több mint 57 millió forintból fejlesztette és bővítette napelem-összeszerelő üzemét a mátészalkai Stabil Invest Kft. – közölte a cég november 12-én.

Duplájára bővített telephely

Mintegy 200 millió forintos beruházással csaknem kétszeresére bővítette telephelyét a főként lemezmegmunkálással foglalkozó kapuvári LV Metal Kft. – közölte november 11-én a társaság.

Átadták az ipari parkot Bátonyterenyén

November 8-án átadták az uniós támogatással megépült bátonyterenyei ipari parkot, amely a munkahelyteremtés szempontjából is fontos lépésnek számít a térségben.

Pályázati forrás telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre

Mintegy 4,4 milliárd forint európai uniós támogatásra pályázhatnak az észak-magyarországi megyék vállalkozásai novembertől telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre – mondta Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke október 24-én, miskolci sajtótájékoztatóján.

Az uniós források lehívásának gyorsítása is segítette az építőipari termelés bővülését

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tovább gyorsította a közlekedési támogatásokra vonatkozó uniós források lehívását, ez is segítette az építőipari termelés augusztusi bővülését – adta hírül október 16-án az MTI.

Támogatás a Pető Intézetnek

A Raben Trans European Hungary Kft. felelősséget vállalt a Pető Intézet megsegítésére, és 50 darab különböző típusú, bevizsgált porral oltóval támogatta az intézmény további működését – áll a Raben október 11-i sajtóközleményében.

Gazdaságfejlesztésre 150 milliárd forint az Észak-alföldi régióban

Az Észak-alföldi régióban a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban 150 milliárd forintos európai uniós támogatást ítéltek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében – közölte Milos Katalin, a MAG Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója október 9-én, Debrecenben.

Egymilliárd forintnyi támogatás a kkv-szektornak

A kormány egymilliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a kkv-szektor hitelezésének elősegítése érdekében, a kezességvállalási díjak költségvetési támogatásának növeléséhez – derült ki a kormány augusztus 12-re datált határozatából, amely hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben.

Keresés
Kövessen minket facebookon