"munkahelyteremtés" cimke cikkei:

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft.

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a 20 000 négyzetméteres üzemben további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

Új gyártóbázist alakított ki Egerben a Marshall Ablakgyár Kft.

Új gyártóbázist alakított ki Egerben a Marshall Ablakgyár Kft. 1,2 milliárd forintból – közölte a vállalat november 21-én.

Új gyáregységet nyitott az indiai, autóipari Samvardhana Motherson cégcsoport Kecskeméten

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés 500 új munkahelyet teremt. A lökhárítókat gyártó SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyárának létrehozásához a magyar kormány több mint 7,7 milliárd forinttal járult hozzá.

Száz új munkahely Zalaegerszegen

A német Edelmann magyarországi leányvállalata, az Edelmann Hungary Packaging Zrt. 3,15 milliárd forint beruházással bővíti zalaegerszegi csomagolóanyag-gyártó üzemének kapacitását.

Autóipari szerszámgépgyár épül Miskolcon

November 2-án, Budapesten, a szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. beruházását bejelentő sajtótájékozatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertette, hogy az 5,9 milliárd forintos miskolci befektetéssel 140 munkahely jön létre az új szerszámgyártó üzemben. A projekthez a kormány 2,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. A miniszter a kivételesen magas – csaknem 41%-os – támogatási intenzitást azzal indokolta, hogy az új üzem fontos piaci rést tölt be, magas hozzáadott értéket teremt és jelentősen növeli a magyar gazdaság versenyképességét. Továbbá a csaknem 100 autóipari szakmunkás mellett 35 mérnöknek is állást biztosít és részt vesz a duális szakképzésben is.

Új ipari parkot hoznak létre Szekszárdon

Új ipari parkot hoznak létre Szekszárdon a Modern városok program 6,5 milliárd forintos támogatásával, az ehhez szükséges százhektáros terület csaknem felét már megvásárolta a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. – közölte a város polgármestere október 31-én.

Átadták a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisát Apcon

A cég kapacitásának megduplázása mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisa, melyet október 20-án adtak át a Heves megyei Apcon.

A Masterplast Csoport tovább bővíti gyártási kapacitását

A Masterplast Csoport 6,686 millió euróból bővíti tovább Szabadkán a gyártási kapacitását, a beruházással több mint 20 millió négyzetméterrel nő majd a szabadkai üzem üvegszövet-gyártó kapacitása, a fejlesztés, amely 105 új munkahelyet is teremt, jövőre indul és még 2018-ban le is zárul – közölte a Masterplast Csoport október 6-án.

Átadták a Wessling Tudásközpontot Budapesten

Átadták a Wessling Hungary Kft. független laboratórium Tudásközpontját Budapesten szeptember 29-én, a két és félmilliárd forintos beruházással 100 új munkahely jön létre – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Kapacitásnövelő beruházás Szolnokon

3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A szeptember 21-i avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter július 28-án az MTI-nek.

A Hübner bővíti nyíregyházi gyártókapacitását

A német tulajdonú Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. mintegy 3,4 milliárd forint beruházással bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét, ezzel 125 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatatást ad egyedi kormány döntés alapján – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 27-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig az ITSH Pécsett

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig a baranyai megyeszékhelyen az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft., amely 350 millió saját forrásból 1800 négyzetméterrel bővítette pécsi szolgáltató központját.

Másfél milliárd forintból fejleszti csongrád-bokrosi üzemét a Mars

Mintegy másfél milliárd forintos beruházást hajt végre a Mars Kisállateledel Gyártó Kft. Csongrád-Bokroson, a társaság új gyártósorokat telepít – tájékoztatta a vállalkozás július 10-én az MTI-t.

Italdoboz-gyárat adott át a Hell cégcsoport

A Hell cégcsoport alumínium italdobozokat gyártó üzemet létesített Szikszón, a energiaitalt gyártó társaság tulajdonában lévő Quality Pack Zrt. 30 milliárd forintos beruházással épült üzemét június 30-án adták át.

Nem állnak le a bővítéssel

Új, 1200 négyzetméteres alapterületű csarnokkal bővült a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. bonyhádi üzeme. A 130 millió forintos beruházás után a 300 embert foglalkoztató cég újabb 100 fővel növeli dolgozóinak számát, az üzemben pedig 25%-kal nő a termelés volumene.

Indiai cég fejleszt a polgári ipari parkban

Az InfoGroup tulajdonában lévő polgári ipari parkban fejleszt az indiai Sona vállalatcsoport: az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó cég 2021-ig 4,2 milliárd forint beruházással 130 új munkahelyet hoz létre – közölte Sunjay Kapur, a cégcsoport elnöke május 31-én a helyszínen, a beruházás első ütemének átadásakor.

Letették a Mapei új gyárépületének alapkövét Sóskúton

Az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. 2,4 milliárd forintból bővíti sóskúti gyárát és raktárát, a beruházás alapkövét május 17-én tették le.

Új gyártócsarnokot épített a Kecskeméti Gumiipari Kft.

Új gyártócsarnokot épített több mint 1 milliárd forintból szolnoki telephelyén a Kecskeméti Gumiipari Kft. – tájékoztatta az MTI-t a cég ügyvezetője május 16-án.

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának az alapkövét

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új, 80 millió eurós (több mint 25 milliárd forintos) beruházással épülő csapágygyára új csarnokának alapkövét május 11-én, a debreceni Határ úti telephelyen.

Új gyártócsarnokot avatott az EuropTec

A svájci tulajdonú EuropTec Kft. – mintegy 710 millió forintos beruházással – önerőből megépült 1600 négyzetméteres zalaegerszegi csarnokának köszönhetően megduplázza termelését, illetve 65 új dolgozónak is munkát ad – adta hírül az MTI május 6-án.

A FrieslandCampina szolgáltató központot hoz Magyarországra

Jelentős siker, hogy a világ egyik legnagyobb szövetkezeti alapon működő tejipari vállalata, a holland FrieslandCampina regionális pénzügyi szolgáltató központot hoz Magyarországra, ahol 150 embernek ad munkát az első ütemben – mondta a külgazdasági és külügyminiszter május 5-én Budapesten, a beruházás bejelentésén.

Befejeződött az M-Flexilog beruházása Békéscsabán

Befejeződött az osztrák tulajdonosi háttérű nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari M-FlexiLog Kft. hárommilliárd forintos beruházása Békéscsabán. Az új gyártóbázison május 2-án indul a munka – tájékoztatta a vállalat ügyvezető igazgatója április 26-án az MTI-t.

Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

Élelmiszeripari beruházás Mélykúton

Új víziszárnyas-feldolgozó üzemet épít a Bács-Kiskun megyei Mélykúton a Hunent Zrt., mintegy 12,5 milliárd forintos beruházással, amellyel 350 új munkahelyet is teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter április 10-én Budapesten.

Bővítette termelési kapacitását a Vara-Fég Kft.

Több mint 200 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Vara-Fég Kft. – közölte a vízmelegítő és fűtőkészülékeket gyártó vállalat április 8-án.

Letették a Dana új gyárának alapkövét Győrben

Az Európai Unión kívül az Amerikai Egyesült Államok lett Magyarország első számú export piaca, idén januárban 11%-kal nőtt a kivitel – mondta a külgazdasági és külügyminiszter április 5-én Győrben, a Dana Hungary Kft. 46 millió euróból (14,5 milliárd forint) felépülő 13 000 négyzetméter alapterületű gyárának alapkőletételén.

Elektromosbusz-gyár nyílt Komáromban

A BYD április 4-én megnyitotta első európai buszgyárát az észak-magyarországi Komáromban, és ez a nap a társaság szerint: „a BYD, Komárom és a magyar járműipar számára egyaránt rendkívüli jelentőséggel bír”.

Lámpagyárat épít az Adrilux Kisbéren

Az Adrilux Hungary Kft. egy csillárokat, spotlámpákat és falikarokat összeszerelő üzem első csarnokát adta át március 31-én Kisbéren, a 350 millió forintos beruházással épült létesítmény 70 embernek ad munkát - mondta a társaság tulajdonosa.

Új tésztagyár alapkövét tették le Gyermelyen

A Gyermelyi Zrt. telephelyén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tóth Béla, a vállalat igazgatóságának elnöke letette egy új tésztagyár alapkövét, a fejlesztéssel a gyár évente 70 000 tonna tésztát állíthat elő, ezzel megduplázhatja kapacitását – adta hírül a vállalat március 31-én.

Új gyárat épít Kecskeméten egy német autóipari beszállító

Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger, több év alatt 700 új munkahelyet létrehozva – jelentette be az autóipari beszállító cég pénzügyi igazgatója március 17-én Budapesten.

Jelentős beruházás Gödöllőn

A GlaxoSmithKline (GSK), a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cége újabb jelentős, mintegy 18 milliárd forintos beruházást hajt végre Gödöllőn, amelynek köszönhetően 104 új munkahely jön majd létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 13-án Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kétszázmilliós fejlesztéssel húsz új munkahely Debrecenben

Kétszázmillió forintos, banki hitelből megvalósított beruházással 4000 négyzetméteres új gyártócsarnokot épített a debreceni Zolend Kft. Az üzemet, amely 20 új munkahelyet is jelent, március 9-én adták át a helyi vállalkozói parkban.

Milliárdos fejlesztésbe kezd a Kunplast-Karsai Zrt.

A Kunplast-Karsai Zrt. 1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

Tizenkétmilliárdos tejipari fejlesztés

Tizenkétmilliárd forintos beruházással 181 új munkahelyet hoz létre Debrecenben az Alföldi Tej Kft., a munkahelyteremtést 120 millió forinttal támogatja az önkormányzat.

Megnyílt a 33. INTERSPAR hipermarket Érden

Érden, az Iparos úti autópálya-csomópont közelében, csaknem 7000 négyzetméteres, modern szolgáltatásokkal felszerelt bevásárlóközpontot nyitott a SPAR március 2-án, benne egy több mint 3000 négyzetméteres INTERSPAR hipermarkettel. A beruházásra mintegy 4,1 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország, mellyel 100 új munkahelyet is teremtett.

Új üzemcsarnokot épít Tamásiban a Fémvillszer Kft.

Több mint négyszázmillió forintos beruházással új üzemcsarnokot épít a Tolna megyei Tamásiban autóipari alkatrészgyártáshoz a Fémvillszer Lakatosipari Kft. – közölte a móri székhelyű cég február 20-án.

Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Mintegy 5,3 milliárd forintból (17 millió euró) bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft., a kormány 680 millió forint támogatást nyújt a spanyol járműipari alkatrészgyártó újabb fejlesztéséhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón február 20-án, Budapesten.

Bővítette termelési kapacitását a szigetvári Iron-tech Zrt.

A szigetvári Iron-tech Zrt. csaknem 440 millió forintos európai uniós forrásból bővítette termelési kapacitását – közölte a vállalat február 18-án.

A GSI Hungary Kft. bővíti biatorbágyi mezőgazdasági gépgyárát

Az egyesült államokbeli GSI-csoport Magyarországon működő regionális központja, a GSI Hungary Kft. bővíti biatorbágyi mezőgazdasági gépgyárát, saját forrásból 2,3 milliárd forint értékű gépberuházást és berendezés beszerzést hajt végre, egy ingatlanfejlesztő pedig 3 milliárd forint értékű gyártócsarnokot épít számukra – jelentette be Németh Zoltán, a GSI Hungary Kft. cégvezetője február 13-án, Budapesten.

Fejleszt az Alföldi Tej Debrecenben

Mintegy 12 milliárd forintos beruházással új feldolgozóüzemet fejleszt az Alföldi Tej Kft. Debrecenben, a beruházás nyomán 181 új munkahely jön létre – jelentette be Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója február 8-án, Budapesten.

Paprikaőrlő üzemet adtak át Tiszaszentimrén

Paprikaőrlő üzemet adtak át február 3-án a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszentimrén.

Debrecenben épít új gyárat a thyssenkrupp

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva – jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója február 3-án Budapesten, sajtótájékoztatón.

Regionális logisztikai központot telepít Hatvanba a Bosch

Közép-kelet-európai regionális logisztikai központot telepít 2018-tól Hatvanba a Bosch, a beruházással 250 új munkahelyet hoznak létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón január 26-án, Budapesten.

Kóser vágóhíd épül Csengelén

Zöldmezős beruházással, mintegy 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épül a Csongrád megyei Csengelén, a két ütemben megvalósuló fejlesztés végén az üzem 260 embernek ad majd munkát.

Közel kétmilliárdos támogatás

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő kormánytámogatást kap az export bővítését szolgáló, mintegy 5,1 milliárd forint értékű új beruházásának megvalósításához, ami 120 új munkahelyet teremt a cégnél – jelentették be január 12-én Budapesten.

Jövő év elején indulhat a termelés az Apollo Tyres magyarországi üzemében

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi abroncsgyára 2017 elején kezdheti meg a termelést, a 475 millió eurós beruházás a terveknek megfelelően halad, ez jelenleg az egyik legnagyobb ilyen jellegű projekt Magyarországon – adta ki a tájékoztatást a vállalat december 27-én.

Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő csokoládégyár létesül

A világ egyik leghíresebb csokoládé-vállalata, a Ghraoui Chocolate Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 19-én Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ötszáz új munkahely Zalaegerszegen

Öt társaság területvásárlásai és iparcsarnok-bővítései révén újabb ötszáz munkahely jön létre Zalaegerszegen.

Nemzetközi logisztikai bázis épül Pátyon

Megkezdődött Magyarország legújabb nemzetközi logisztikai raktárbázisának építése Pátyon. Egy német gyökerű logisztikai szolgáltató megbízásából az Inpark fejlesztésében készülő autóalkatrész-elosztó központ november 28-i alapkőletételén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt.

Tízmilliárd forintot költ fejlesztésre a Siemens Budapesten

Három év alatt tízmilliárd forint értékben fejleszti budapesti üzemét a Siemens Zrt., egyúttal több mint 150 magasan képzett műszaki szakembert vesz fel a telephelyre – jelentette be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója november 22-én, Budapesten sajtótájékoztatón.

300 munkahelyet teremt egy japán elektronikai vállalat Nagykőrösön

Mintegy 6,4 milliárd forintos beruházással 300 munkahelyet teremt a japán SIIX Corporation elektronikai vállalat Nagykőrösön, amelyhez a kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón november 16-án Budapesten.

Több mint 7 milliárdból bővít Linamar Zrt.

A Linamar Hungary Zrt. 7,2 milliárd forintos beruházással bővíti békéscsabai és orosházi gyárát, az autóipari cég a fejlesztéshez egyedi kormánydöntéssel 507,8 millió forint állami támogatást nyert – jelentette be Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón november 10-én Budapesten.

Több mint kétmilliárd forintból fejleszt a FRIMO Hungary Kft.

A móri FRIMO Hungary Kft. 2,059 milliárd forintot fektet be energia- és költséghatékony, innovatív megoldásokat tartalmazó gyártástechnológiák fejlesztésébe – közölte a cég október 22-én.

Felavatták a Hirschmann új gyártócsarnokát Békéscsabán

Egymilllió eurós beruházással 1400 négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át az autó- és elektronikai iparban működő Hirschmann Car Communication Kft. békéscsabai telephelyén október 7-én.

Expanzióba kezd a Praktiker

Budapesten, a Váci úton nyitotta meg 20. magyarországi áruházát a Praktiker, egy korábbi barkácsáruház helyén. Az új üzletegység közel 80 embernek ad munkahelyet, és 12 000 négyzetméteres. A Praktiker további üzletek nyitását tervezi a közeljövőben – áll az október 8-án megjelent közleményben.

Bővítette kapacitását a Hantech Zrt. Csornán

Háromszázötven millió forintból bővítette kapacitását a csornai székhelyű Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt. központi telephelyén, a mezőgazdasági gépek alkatrészeit, részegységeit gyártó vállalat termelése ezzel várhatóan 5%-kal emelkedik – hangzott el a fejlesztést záró ünnepségen október 5-én Csornán.

Új üzemmel bővítette kecskeméti gyárát a Graboplast

Új parkettalakkozó és megmunkáló üzemmel bővítette kecskeméti gyárát a magyar tulajdonú Graboplast, a 640 millió forint összegű beruházás hivatalos átadását szeptember 27-én tartották.

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a Delta-Tech Kft.

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft., amely egyedi igények alapján, saját tervezésű gépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik – mondta az ünnepélyes alapkőletételen a térség országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos szeptember 14-én.

Új üzemrészt adtak át a Mitsuba Kft.-nél Salgótarjánban

Bővíti gyártó és tároló kapacitásait az autóelektronikai berendezéseket gyártó japán Mitsuba cég Salgótarjánban, az új üzemrészt szeptember 14-én adták át. A teljes beruházás 2017 végére készül el 4,3 milliárd forintból, a fejlesztéssel 150 új munkahelyet teremtenek. A magyar kormány 850 millió forint támogatást nyújt a fejlesztéshez.

Az Alumetal átadta komáromi üzemét

A lengyel Alumetal csoport átadta 9 milliárd forintból épült alumíniumöntvényeket készítő üzemét a komáromi ipari parkban pénteken. A beruházással 150 új munkahelyet teremtettek – közölte a vállalat szeptember 9-én.

Százmilliárd forintos beruházás Gödön

Az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd a Samsung Gödön, a százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter augusztus 30-án Budapesten.

Raktárcsarnokot avatott a Kirchhoff Esztergomban

Az esztergomi ipari parkban 6100 négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. augusztus 26-án.

Negyedik gyárcsarnokát avatta fel Tatabányán a dán Coloplast vállalat

Negyedik gyárcsarnokát avatta fel az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast vállalat augusztus 25-én Tatabányán, a 6 milliárd forintot meghaladó beruházással 1000 embernek teremtenek munkalehetőséget – mondta avatóbeszédében a Coloplast Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Logisztikai központot épít Tatabányán a Coloplast

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast megkezdte magyarországi logisztikai központjának építését a tatabányai ipari parkban – közölte a társaság augusztus 4-én.

Kibővül a globális termelési hálózat

A Mercedes-Benz megépíti második gyárát Kecskeméten, amely első-és hátsókerék meghajtású személygépkocsik gyártására is alkalmas lesz – áll a vállalat július 29-én megjelent közleményében.

Újabb hárommilliárd forintot fektet be a BAT Pécsett

A világ egyik legnagyobb dohányvállalata, a londoni székhelyű British American Tobacco csoport hárommilliárd forintos beruházással 200 új munkahelyet hoz létre és jelentősen bővíti kapacitásait Pécsett – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter július 19-én sajtótájékoztatón Budapesten.

Munkahelyek ezrei jönnek létre

Több mint 7700 új munkahely jön létre az összesen 637 milliárd forintot kitevő, 2015-16-ban megvalósult, folyamatban lévő, vagy bejelentett 20 legjelentősebb autóipari beruházással – közölte július 19-én az egyes beruházások munkálataiban részt vevő Óbuda Group.

Új üzemcsarnokot épít a pécsi Matro Kft.

Új, 3300 négyzetméter területű üzemcsarnok építésébe kezd az idén a pécsi Matro Kft.; a gépipari cég a következő négy évben jelenlegi 270 fős létszámát 50-80 fővel tervezi növelni – közölte a társaság július 15-én.

Átadták a Hungrana Kft. új pelletüzemét

Mintegy hárommilliárd forintból épített új, takarmány pelletet előállító üzemet a Hungrana Kft., amelyet július 6-án avattak a Fejér megyei Szabadegyházán.

Újabb indiai autóipari beruházás Magyarországon

Újabb indiai autóipari beszállító cég hozza gyárát Magyarországra, és egy könnyűszerkezetes házakat gyártó magyar cég vegyes vállalatot hoz létre Indiában.

Fejlesztési megállapodást kötött a Metrans Konténer Kft. és a csepeli önkormányzat

Félmilliárd forint értékű közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a 21. kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését a Metrans Konténer Kft., az erről szóló megállapodást a cég és a csepeli önkormányzat július 4-én írta alá.

Példaértékű gazdaságfejlesztési programot hajtott végre Zalaegerszeg

Zalaegerszeg az elmúlt években példamutató gazdaságfejlesztési programot hajtott végre – hangsúlyozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a német Edelmann nyomdaipari cégcsoport 5 milliárd forintból épült nyomdaipari üzemének avatásán, július 1-jén Zalaegerszegen.

Újabb üzemet épít a Freudenberg csoport Kecskeméten

A német Freudenberg csoport 4 millió eurós befektetéssel megkétszerezte kecskeméti gyártókapacitását; július 1-jén a kibővített gyáregység átadóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy az autóipari beszállító cég 3,9 milliárd forintból újabb üzemet épít, amelyet a magyar kormány 411 millió forinttal támogat.

Több mint 400 fővel bővít az IBM Székesfehérváron

Az IBM Data Storage Systems Kft. 3,2 milliárd forint értékű beruházással bővíti székesfehérvári szolgáltató központját – áll a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) június 29-én kiadott sajtóközleményében. A világ egyik vezető informatikai vállalatának 410 új, magasan kvalifikált munkahelyet teremtő beruházása is azt a tendenciát erősíti, hogy a szolgáltató központok (SSC) beruházásai egyre nagyobb arányban Budapesten kívül valósulnak meg.

320 új munkahelyet hoz létre a Hell csoport beruházása Szikszón

Harminc milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány hétmilliárd forint támogatást biztosít – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter június 24-én Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tizenkét millió euró értékű beruházás Borsod megyében

A francia tulajdonban lévő SICTA cégcsoport, a világ egyik vezető autóipari beszállítója június 21-én átadta az tavalyi év legnagyobb szabású magyarországi beruházásának számító új, 1500 négyzetméteres irodaépületét, valamint raktárbázisát Felsőzsolcán. A létesítményeket a vállalat 4 millió euró, azaz megközelítőleg 1,2 milliárd forint összértékű beruházás keretében valósította meg a cégcsoport legnagyobb autóipari gyárának, a SICTA Kft. telephelyén. A SICTA bejelentette továbbá, hogy újabb 12 millió euró, azaz megközelítőleg 3,7 milliárd forint értékű beruházást kíván végrehajtani az elkövetkezendő 4 évben gyártóterületének és gyártási kapacitásának további növelése érdekében Felsőzsolcán, és 2016 végéig újabb 50 fő felvételét tervezik.

Új logisztikai központot épít a UPS Magyarország Vecsésen

Új logisztikai központot épít kétmillió dollárból a UPS Magyarország Vecsésen, a beruházás a cég 2019-ig tartó 2 milliárd dollár értékű európai befektetési tervének részeként valósul meg – közölte a UPS Magyarország Kft. június 20-án.

13 milliárd forintos beruházással 220 új munkahelyet hoz létre a Mondi Kft.

A brit tulajdonú Mondi Kft. 13 milliárd forintos beruházással 220 új munkahelyet hoz létre Békéscsabán, a csomagolóipari cég fejlesztéséhez a kormány 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter június 15-én Budapesten sajtótájékoztatón.

A Bridgestone megnégyszerezi gyártókapacitását tatabányai üzemében

A gumiabroncsokat gyártó, japán tulajdonú Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2020-ig megnégyszerezi abroncsgyártó kapacitását, termelését évi 1,8 millió abroncsról 7,2 millióra növeli – mondta el a gyár igazgatója az üzemben szervezett sajtóbejáráson, június 1-én.

Százfős bővüléssel számol az Eckerle Magyarország

Az Eckerle cégcsoport kiskőrösi telephelyének munkaerő fejlesztésével közel száz fővel bővítheti állományát a következő időszakban. A helyi gyártó és termelő cég egyedi célgépgyártással és azok kereskedelmével foglalkozik, képzett munkavállalóinak jelentős részét pedig duális szakképzési rendszeren keresztül biztosítja – áll a vállalat június 1-én megjelent közleményében.

IKEA áruház épül Soroksáron

Bővíti magyarországi hálózatát a svéd IKEA, a harmadik áruház alapkövét május 31-én helyezték el Soroksáron – közölte a társaság.

A Swedsteel-Metecno megnyitotta első magyarországi gyárát

Megnyitotta első magyarországi gyárát Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno, amely a teljes kelet-közép-európai régió Swedsteel trapézlemez-, szendvicspanel- és egyéb könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott acél anyagú termék-ellátását biztosítja majd. A 11,5 millió eurós beruházásból megvalósult létesítmény a vállalat 27 millió eurós beruházásának első pillére, amit 2017-ben újabb gyáregység követ majd. A gyárral a Swedsteel-Metecno 60 munkahelyet teremt az építőipari szektorban, amely létszám a második gyáregység átadásával több mint 150 főre nő. A gyárat május 30-án Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója, Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára és Markus Haiden, a Metecno Csoport regionális vezetője adták át.

Két számjegyű növekedés a magyarországi Bosch csoportnál

A Bosch, a különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója, magyarországi tevékenységének minden területén két számjegyű árbevétel-növekedést ért el 2015-ben – áll a vállalat május 26-án megjelent közleményében.

Bővíti budapesti üzemét a dán gyógyszergyártó

Új épülettel bővíti budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals, a 10 millió dollár beruházással megépülő, központosított laboratóriumi szolgáltatásoknak otthont adó épület alapkövét május 25-én tették le.

Ásványvíz-palackozó üzem épült Csákváron

Ásványvíz-palackozó üzemet épített a Spiller Kft. a Fejér megyei Csákváron, az 1,2 milliárd forintos fejlesztéshez a cég európai uniós támogatást is igénybe vett.

Amerikai cég új globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben

Az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 28-án Budapesten sajtótájékoztatón.

A Yanfeng 7,4 milliárdos beruházással bővíti pápai gyárát

A Yanfeng Automotive Interiors (YAI) 7,4 milliárd forintos beruházással bővíti pápai gyáregységét, amivel 450 új munkahelyet teremt, ezért a kormány a beruházáshoz 1,85 milliárd forint támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 27-én Budapesten, sajtótájékoztatón.

Elkészült az Aluinvent új üzeme

Befejeződött az Aluinvent Zrt. félmilliárd forintból megépült építőipari paneleket gyártó üzemének építése a felsőzsolcai ipari parkban. Az ipari innovációs díjas, környezetbarát alumíniumhab építőipari paneleket gyártó társaság új gyártósora évente ezer tonna ilyen terméket állít elő. A beruházás a Norvég Alap több mint 360 millió forintos támogatásával valósult meg – jelentették be április 25-én a projekt zárórendezvényén, Miskolcon.

Új gyártócsarnok épült a ContiTech szegedi gyárában

Nyolcmillió eurós (mintegy 2,4 milliárd forintos) beruházással új gyártócsarnok épült a ContiTech Rubber Industrial Kft. szegedi gyárában, amelynek köszönhetően 30%-kal nő az üzem gyártókapacitása az olajipari tömlők területén – közölte Katona Tamás cégvezető április 22-én a helyszínen.

Megduplázza tatabányai gyártókapacitását a német Otto Fuchs

Megduplázza gyártókapacitását az alumínium keréktárcsákat gyártó tatabányai üzemében a német Otto Fuchs csoport – jelentette be a beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 19-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Fejlesztés a székesfehérvári Linardics Kft-nél

Kétszáznyolcvan millió forintból épült új üzemcsarnok és szereztek be gépeket a székesfehérvári Linardics Kft-nél. A családi vállalkozás beruházását április 16-án adták át a Sóstó Ipari Parkban.

Több millió eurós fejlesztés Kistelken

A Prysmian MKM Magyar Kábelművek Kft. – amely a 130 éves Prysmian Csoport, a világ első számú energia- és telekommunikációs kábelek, rendszerek gyártójának tagja – felavatta a kisteleki gyárához tartózó új, gumikábeleket gyártó egységét – áll az április 15-én kiadott sajtóközleményben.

Húszmilliárd forintos Nestlé-beruházás Magyarországon

Több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében, amely ezáltal a cégcsoport legnagyobb európai állateledel-gyártó központjává válik. A beruházással közvetlenül 70 új munkahely jön létre, így a foglalkoztatottak teljes létszáma megközelíti az ezret.

Bólyon fejleszti fröccsöntő központját az Eckerle

Megkezdte bólyi gyáregységének átstrukturálását az Eckerle Magyarország. A beruházás összértéke meghaladhatja a 1,2 millió eurót – jelentette be a cég április 14-én kiadott sajtóközleményében.

Kapacitásbővítő fejlesztés a móri FHL Björn Hungary Kft.-nél

Mintegy egymilliárd forintos fejlesztés kezdődött el a móri FHL Björn Kft.-nél; az eszköz-és gépbeszerzések révén a cég kapacitásai jelentősen nőnek – érkezett a hír április 11-én.

A Mitsuba megduplázza gyártókapacitását Salgótarjánban

A Mitsuba autóalkatrészt gyártó japán vállalatcsoport 4,3 milliárd forint (13,5 millió euró) fejlesztéssel megduplázza salgótarjáni üzemének gyártókapacitását, amivel 150 új munkahelyet teremt; a beruházáshoz a magyar kormány 850 millió forint támogatást nyújt.

600 új munkahelyet hoz létre a BorgWarner Oroszlányban

A BorgWarner autóipari vállalat Oroszlányban 15,5 milliárd forintos beruházást valósít meg, amellyel 600 új munkahelyet teremt; a fejlesztéshez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 6-án Budapesten.

Újrahasznosított anyagból készülő fólia gyártásába kezd a sümegi műanyag feldolgozó cég

Újrahasznosított anyagból készülő, UV-álló fólia gyártásába kezd a sümegi műanyag feldolgozó cég, mintegy 220 millió forintos uniós támogatással – közölte április 6-án cég kereskedelmi- és termelési igazgatója.

Orvosi implantátumokat gyártó üzemet épít a Sanatmetal Oroszországban

Orvosi implantátumokat gyártó üzemet épít a Sanatmetal Kft. az oroszországi Obnyinszk városában – közölte a cég március 23-án.

Hűtőházat épített 1,2 milliárd forintból a BLTZ-Invest Kft.

Több mint 1,2 milliárd forintot fordított egy hűtőház felépítésére a gyümölcs bércsomagolással és bérhűtéssel foglalkozó BLTZ-Invest Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gégényben – közölte a társaság március 21-én.

A Richter 5 millió forint támogatást kap debreceni beruházásához

A magyar kormány 5 milliárd forinttal támogatja a Richter gyógyszergyár 15 milliárd forintos biotechnológiai kapacitásbővítő beruházását – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 10-én sajtótájékoztatón Budapesten.

A Master Good 3,56 milliárd forint támogatást kap beruházásához

A kormány 3,56 milliárd forint támogatással járul hozzá a baromfitenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítő, a vállalat exportkapacitását növelő 8,9 milliárd forintos beruházáshoz, a fejlesztés 500 új munkahelyet hoz létre Kisvárdán – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 8-án Budapesten sajtótájékoztatón.

Gázátfejtő terminált épített ki telephelyén a záhonyi Transfer-R Kft.

Cseppfolyósított gáz átömlesztésére alkalmas terminált épített ki telephelyén több mint 200 millió forintos beruházással a Transfer-R Kft. – közölte a nemzetközi szállítmányozással és áruátrakodással foglalkozó társaság március 2-án.

Két újabb német autóipari beruházás indul Kecskeméten

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter február 26-án, Stuttgartban folytatott tárgyalásai után.

Magyarországon épül a német thyssenkrupp harmincmilliárdos autóipari beruházása

A következő években több mint 30 milliárd forint értékben hajt végre autóipari beruházást Magyarországon a thyssenkrupp német konszern, és ezzel közel félezer munkahelyet teremt majd. A zöldmezős beruházás eredményeképp Jászfényszarun gyárt majd kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket a thyssenkrupp – jelentette be február 23-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a beruházó.

Logisztikai beruházás Szikszón

A tervek szerint további 25-30 milliárd forintot fektet be a HELL ENERGY Magyarország Kft. a következő 5-8 évben Magyarországon – közölte az energiaital-gyártó és forgalmazó társaság február 20-án.

A Jász-Plasztik 2,4 milliárd forintos beruházással új munkahelyeket hozott létre

Bővítette hulladékhasznosító innovációs bázisát a Jász-Plasztik Kft., mintegy 2,4 milliárd forintot fordított berendezésekre, amivel 63 új munkahelyet teremtett jászberényi székhelyén, valamint nyíregyházi, nagyrédei és jászapáti telephelyein – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a beruházás projektzáró ünnepségén február 17-én Jászberényben.

Gyártáskapacitás-bővítés Hatvanban

A Bosch csoport egy újabb fejlesztési projekten keresztül összesen 600 új munkahelyet teremt a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél – jelentették be február 10-én, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban megrendezett sajtótájékoztatón. Ez a projekt a Bosch folyamatos beruházásainak részét képezi Magyarországon. A 2016 és 2018 között megvalósuló beruházás összértéke 18,9 milliárd forint, melyből egyedi kormánydöntés alapján 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar állam.

Újabb áruházat épít az IKEA

Az előző üzleti évhez képest 14,6%-kal, mintegy 47,01 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét 2015-ben az IKEA Magyarországon – mondta Marek Feltl, a társaság Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője február 4-i budapesti sajtótájékoztatóján.

A Lego beruházásával Nyíregyházán 1600 új munkahely jön létre

A Lego bővíti nyíregyházi gyárát, a 30 milliárd forint értékű beruházás keretében a cég 1600 fővel növeli munkaerő-állományát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter január 15-i budapesti sajtótájékoztatóján.

Technológia fejlesztést zárt a győri Kenvéd Kft.

Árbevétel növekedést remél a győri székhelyű Kenéstechnikai és Felületvédelmi Szolgáltató Kft. (Kenvéd Kft.) a december végén zárult, 375,68 millió forintos technológia fejlesztéstől – tájékoztatott a cég pénzügyi igazgatója január 12-én.

Fejleszti tiszavasvári üzemét a Járműszerelvényt Gyártó Zrt.

Fejleszti, újabb csarnokot építtet tiszavasvári üzemében a budapesti Járműszerelvényt Gyártó Zrt. – közölte a magyar tulajdonú társaság vezérigazgatója január 9-én.

Új kereskedelmi kikötő épül Mohácson

Új kereskedelmi kikötő épül mintegy 5 milliárd forint beruházással Mohácson 2017 végéig – mondta el a Duna-parti város polgármestere január 7-én.

A kunhegyesi önkormányzat vette meg az egykori BHG-telephelyet

Nettó 250 millió forintért vásárolta meg a rendszerváltás óta a Videoton cégcsoport tulajdonában levő, egykori Budapesti Híradástechnikai Gyár (BHG) több mint 20 000 négyzetméteres telephelyét a kunhegyesi önkormányzat, amely a terület bérbe adásával legalább 150 munkahelyet teremtene – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település vezetője január 6-án.

Munkahelyteremtés és gyártókapacitás-bővítés a BorgWarner oroszlányi gyárában

Az amerikai tulajdonú, turbófeltöltőket gyártó BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén 3,5 milliárd forintból bővítették a gyártáskapacitást; a projekt december 21-i zárásán Bogár Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében 913,7 millió forint uniós támogatásban részesültek.

Megkezdte a Cembrit a burkolólapok gyártását a nyergesújfalui gyárban

A dán tulajdonú Cembrit Kft. 7 milliárd forintos beruházással újjáépítette nyergesújfalui gyárát, ahol megkezdték a színes szálcement homlokzati burkolólapok gyártását – jelentette be a társaság ügyvezetője december 15-én tartott nyergesújfalui sajtótájékoztatóján.

Fejleszti hulladékhasznosítási tevékenységét a Jász-Plasztik Kft.

Bővíti hulladékhasznosító innovációs bázisát a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft., mintegy 2,3 milliárd forintot fordít tesztüzemi berendezésekre – közölte a cég december 14-én.

Elkészült a pacsai baromfi-feldolgozó bővítésének első üteme

Új fogadócsarnok és raktárhelyiségek átadásával fejeződött be a pacsai baromfi-feldolgozó mintegy félmilliárd forintos bővítésének első üteme.

Acélgyártásra készülnek Diósgyőrött

Ismét lesz acélgyártás Diósgyőrön: egy miniacélmű és a hozzá kapcsolódó hengermű kezdi meg a termelést a Diósgyőri Ipari Parkban, a tervek szerint a jövő év második negyedévében.

Megindult a tesztüzem az ipari innovációs központban Kecskeméten

Megindult a tesztüzem az Európai Unió 2,15 milliárd forintos támogatásával Kecskeméten épülő ipari innovációs központban november 30-án.

Befejeződött a Rába-csoport 4 milliárd forintos fejlesztése

Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és 50 új munkahelyet teremtett.

A Fornetti 600 milliós fejlesztési programot indított

A Fornetti 600 millió forintos fejlesztési programot indított, amelynek első elemeként kialakított egy bútorüzemet Kiskunfélegyházán, 20 új munkahelyet teremtve – jelentette be Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezetője november 19-én Kiskunfélegyházán, az új üzem átadásán tartott sajtótájékoztatón.

1 milliárd forintos Graboplast beruházás Kecskeméten

Mintegy 1 milliárd forintos beruházást indít el még novemberben a Graboplast Kecskeméten – közölte a társaság november 19-én.

681 új munkahelyet hoz létre a Continental Magyarországon

Legújabb, 5,1 milliárd forint értékű beruházása keretében 681 új munkahelyet hoz létre a Continental Magyarországon, ezek nagy részét Nyíregyházán – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november 10-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Egymilliárdos beruházásba kezd a Mapei

A főleg az építőiparban használatos ragasztóanyagokat előállító Mapei Kft. a sóskúti üzemében egymilliárd forintos beruházásba kezd, ebből a raktárat bővítik és egy új gyártósort is felszerelnek - közölte a társaság október 26-án.

Kapacitásbővítő beruházás a hatvani Bosch-gyárban

Mintegy 2,9 milliárd forintos kapacitásbővítő, egyben 50 új munkahelyet is teremtő beruházást adtak át a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyárában október 21-én.

A kormány 6 milliárd forinttal támogatja az Audi győri motorgyárának fejlesztését

A kormány 6 milliárd forinttal támogatja az Audi győri motorgyárának újabb 32 milliárd forintos fejlesztését – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 19-én Budapesten a szerződés aláírásán.

Kutatóközpontot avattak fel Karcagon

Csaknem 3 milliárd forintból épült, PET-palackok teljes újrahasznosítását szolgáló innovációs kutatóközpontot avattak fel ünnepélyes keretek között a Karcagi Ipari Parkban október 16-án.

Új gyártócsarnokot épített a Greiner Bio-One Hungary Kft.

A Greiner Bio-One Hungary Kft. 2000 négyzetméteres gyártócsarnokot épített Mosonmagyaróváron, a bővítéssel mintegy 10 000 négyzetméteren gyártják novembertől a Petri-csészéket - mondta a vállalat ügyvezető igazgatója október 9-én.

Új csarnokkal bővült a GE Aviation üzeme Veresegyházon

Egy 4600 négyzetméteres új csarnokkal bővült az amerikai General Electric (GE) repüléstechnikával foglalkozó Aviation-üzletágának veresegyházi üzeme. A komplexumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Anthony Aiello, a GE Aviation alelnöke avatta fel szeptember 24-én.

Új gyáregységét épít Tatabányán a Coloplast Kft.

Az orvosi eszközöket és kiegészítőket gyártó dán Coloplast 11 milliárd forintos beruházással, egy újabb gyáregységet épít tatabányai telephelyén, ahol ezzel 501 új munkahelyet teremt – jelentette be szeptember 18-án Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Allan Rasmussen, a Coloplast ügyvezető alelnöke.

Bővíti kapacitását a ContiTech

Mintegy 5 milliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.

Hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki Miskolcon

Világhírre is szert tehet a miskolci Vasbeta Kft. Secure Mark (SMark) projektje. A fejlesztők szerint hamisíthatatlan termékazonosító rendszer kifejlesztésére a cég több mint egymilliárd forintot fordított - hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön.

Kétszázzal növeli dolgozói létszámát a BAT Pécsen

A korábban bejelentett 100 mellé újabb 100 dolgozót vesz fel a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. – közölte a londoni székhelyű British American Tobacco vállalatcsoport magyarországi leányvállalatának vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója augusztus 18-án a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Az Eaton Budapesten nyitott üzleti szolgáltató központot

Budapesten nyitott üzleti szolgáltató központot az amerikai, energiagazdálkodásra specializálódott Eaton, amely a központban a tervek szerint 2016 végéig több mint 150 új munkahelyet teremt – jelentette be augusztus 13-án Budapesten Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Kurt McMaken, az Eaton régiós elnöke.

Indiai autóipari beszállító épít gyárat Kecskeméten

Négyszáz-ötszáz főt foglalkoztató lökhárítógyárat épít Az indiai Samvardhana Motherson Group autóipari beszállító Kecskeméten – közölte Takács Péter projektvezető augusztus 5-én a megyeszékhely rendkívüli közgyűlésén. A beruházás kezdeti szakaszára 30 milliárd forintot fordít a cég, amennyiben a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak.

Harmadával növelte kapacitását a HungaroPasta

A tésztagyártással foglalkozó Hungaro Pasta Kft. 217 millió forintos fejlesztéssel harmadával növelte kapacitását – adta ki a tájékoztatást augusztus 2-án a tulajdonos-ügyvezető Szabados Ferenc.

A BorgWarner átadta hajtóműgyárát Oroszlányban

Az amerikai tulajdonú BorgWarner TTS Kft. július 28-án átadta 7 milliárd forintos beruházással Oroszlányban épült hajtóműgyárát, amely induláskor 160 embert foglalkoztat.

A lengyel Alumetal 10 hektáros területet vásárolt a komáromi ipari parkban

A lengyel Alumetal S. A. és a komáromi önkormányzat egy 10 hektáros terület megvásárlásáról írt alá végleges adásvételi szerződést – közölte a polgármester július 23-án.

Uniós támogatásból raklaptőkegyártó üzem épült Tiszalökön

Mintegy 150 millió forintos összköltséggel, jelentős uniós támogatással raklaptőkegyártó üzemet épített a fa-, parafa- és fonott termékek gyártásával és előállításával foglalkozó Pellet-International Kft. – közölte a tiszalöki székhelyű cég ügyvezetője július 20-án.

Fröccsöntő gépeket gyárt a Wittmann Robottechnikai Kft.

Mintegy félmilliárd forintos fejlesztés révén fröccsöntő gépek gyártását kezdi meg a Wittmann Robottechnikai Kft. – közölte a mosonmagyaróvári székhelyű vállalat pénzügyi munkatársa július 15-én.

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja a Béres Gyógyszergyár Zrt. beruházását

Egyedi kormánydöntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást ad a kormány aBéres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki, 3,2 milliárd értékű beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 14-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Negyvenmillió dolláros amerikai befektetés Gyálon

A következő 3 évben 40 millió dolláros befektetéssel 400 új munkahelyet hoz létre a CooperVision amerikai kontaktlencsegyártó cég a gyáli ipari parkban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón július 13-án, a helyszínen.

Gabona-feldolgozó gyárat épít Tiszapüspökiben a Tisza-TK Projekt Kft.

Gabona-feldolgozó gyárat épít zöldmezős beruházással a Szolnok melletti Tiszapüspökiben a Tisza-TK Projekt Kft., a 145 millió euró (nagyjából 45 milliárd forintos) beruházással megépülő üzem a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari beruházás Magyarországon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón július 8-án Budapesten.

Több mint 400 millió forintos beruházás Nagyrédén

Több mint 400 millió forintból épít hűtőházat Nagyrédén a zöldség és gyümölcs nagykereskedéssel is foglalkozó Jász-Tész Kft., az idei év végéig megvalósuló fejlesztés 160 millió forint vissza nem térítendő, nagyrészt uniós pályázati támogatással valósul meg – közölte a cég ügyvezetője július 9-én.

Fejlesztőközpontot nyitott egy navigációs szoftvereket készítő cég Szegeden

Fejlesztőközpontot nyitott az NNG Szegeden, az autóipari navigációs megoldásokat készítő cég jelenleg 30 embert alkalmaz a Tisza-parti városban, ezt a létszámot néhány hónapon belül 50, középtávon 200 főre kívánják emelni – közölte Szombathelyi Péter megbízott vezérigazgató július 8-án a helyszínen.

Bővítette termelői kapacitását a győri Grana Kft.

Éves szinten 30%-os termelői kapacitásbővülésre számít a győri székhelyű Grana Kft. a mintegy 500 millió forintból elkészült és berendezett fröccsöntő üzemcsarnok átadásának köszönhetően.

Jelentősen növeli kapacitását és létszámát a bútorgyártó Kanizsa Trend Kft.

A gyártott bútorok darabszámát és ezzel az árbevételt is a jelenlegi mintegy másfélszeresére tervezi bővíteni néhány éven belül a kárpitos bútorok gyártójaként Magyarországon piacvezető Kanizsa Trend Kft., amely 100-120 új dolgozót kíván alkalmazni és egymillió eurót fordít a gyártási technológia korszerűsítésére – adta ki a tájékoztatást a cég ügyvezetője június 29-én.

Kétszázötven új munkahelyet teremt a Rosenberger ipari beruházása a Jászságban

Csaknem 3,5 milliárd forint értékben bővíti gyártókapacitását az adatátviteli csatlakozókat és kábeleket gyártó német Rosenberger cég magyarországi leányvállalata, a fejlesztéssel 250 új munkahely jön létre a jászárokszállási üzemben – jelentették be június 29-én Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Új részleget nyit a Hellmann Pécsett

Új részleget nyit a logisztikával foglalkozó német Hellmann cég szeptemberben Pécsett – jelentette be Csizi Péter országgyűlési képviselő június 26-án a baranyai megyeszékhelyen.

Új termékek gyártásába kezd a veszprémi Valeo

A veszprémi Valeo autóipari vállalat új termékek gyártásába kezdett, 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 25 új munkahely létesült; a beruházást június 26-án adták át a cég telephelyén.

Üzemcsarnokot épít és növeli dolgozói létszámát az olasz Farmol Nyírbátorban

Új üzemcsarnokot épít és növeli dolgozóinak létszámát az olasz érdekeltségű palackgyártó és -töltő Farmol Hungary Kft. Nyírbátorban – közölte a cég integrált irányítási vezetője június 24-én.

Fejlesztés a Tetra Pak budaörsi üzemében

A Tetra Pak 14 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre magyarországi gyárában, a kibővített budaörsi üzemet és az új gyártósort június 24-én adták át.

Új gyártósorral 100 új munkahelyet teremtett a Nestlé Hungária Kft. Szerencsen

Száznyolcvanmillió forintos beruházással új gyártósort avattak hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, a Nestlé Hungária Kft. gyáregységében, aminek köszönhetően 100 új munkahely jött létre, így 480-ra nőtt a dolgozók létszáma – adta hírül a vállalat június 22-én.

Több mint 9 milliárd forintból épít új gyártócsarnokot az Eagle Ottawa Szolnokon

Kilenc és félmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság a Szolnoki Ipari Parkban, a beruházással 500 új munkahelyet teremt a cég – közölte a Tisza-parti város alpolgármestere június 19-én, sajtótájékoztatón.

Húsfeldolgozó üzemet létesít Vietnamban a körmendi Babati és Társa Kft.

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházással létesít húsfeldolgozó üzemet és 100 húsüzletből álló kereskedelmi hálózatot, a magyar ízeket népszerűsítve Vietnamban a körmendi székhelyű Babati és Társa Kft. - közölte június 18-án a Vas Megyei Iparkamara által rendezett vietnami-magyar üzletember találkozó és fórum szünetében Babati Zoltán, a cég tulajdonosa.

Az NHK Spring japán rugógyártó Tatán épít üzemet

A japán NHK Spring autóipari rugókat gyártó vállalat magyar leányvállalata 8 hektáros telket vásárolt a Tatai Ipari Parkban, a termelés indítását 2016 májusában tervezik – mondta a polgármester június 17-én.

Logisztikai központ épül Szekszárdon

Logisztikai központot épít 1,3 milliárd forintos beruházással Szekszárdon a budapesti T-Trans Főép Kft., a cég a beruházáshoz 500 millió forint európai uniós támogatást használ fel.

Négyszáz új munkahely jön létre az infokommunikációs szektorban

Legalább 400 új munkahelyet létesít az idén Magyarországon a szolgáltató központokat működtető IT Services Hungary (ITSH) – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter június 8-án Budapesten.

A GE Healthcare bővíti szoftverfejlesztő központját

Bővíti szegedi szoftverfejlesztő központját a GE Healthcare, a Tisza-parti városban a közeljövőben két új csoport kezdi meg munkáját – jelentette be Vámos Tamás, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója június 2-án.

Festékgyártó üzemcsarnok épült Szolnokon

Több mint egymilliárd forintból, összesen 690 milliós uniós pályázati támogatással elkészült az Unisil Hungary Szilikongyártó Kft. szolnoki üzemcsarnoka, amelyet május 29-én avattak fel ünnepélyes keretek között.

Hárommilliárd forintos üzemfejlesztés Jászberényben

Csaknem 2,84 milliárd forintból 851 millió forint európai uniós támogatással 10 000 négyzetméteres új üzemcsarnokot, két modern göngyölegtárolót épített, valamint fémmegmunkáláshoz szükséges gyártó- és szerszámgépeket vásárolt a fémforgácsolással, vasszerkezeti és lemezmegmunkálással foglalkozó Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. a jászberényi telephelyén.

A Schäfer-Oesterle Kft. újabb üzemcsarnokot épít

Újabb üzemcsarnokot épít az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. a bonyhádi ipari parkban, a fél milliárd forintos beruházásról május 21-én írta alá a megállapodást a német tulajdonú cég, a bonyhádi önkormányzat és az ipari parkot működtető kft. képviselői.

Vegyesvállalatot alapított Oroszországban a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.

Vegyesvállalatot alapított Oroszországban a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. A magyar cég és a kazanyi székhelyű Ekoferma Zvenyigovo vezetői május 19-én írták alá a megállapodást a moszkvai magyar nagykövetségen a magyar és az orosz agrártárca képviselői jelenlétében.

1,8 milliárd forintos fejlesztést adtak át az ajkai Bourns autóipari vállalatnál

Mintegy 1,8 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően bővült az autóipari beszállító Bourns Kft. gyártócsarnoka, új munkahelyek jöttek létre és új technológia bevezetése is lehetővé vált – jelentette be ajkai sajtótájékoztatóján a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára május 7-én.

Száz munkahelyet teremtett a Fehrer Automotive-Rába Kft. Móron

Uniós források felhasználásával, 3 milliárd 477 millió forint összköltséggel építette ki habosított termék gyártókapacitását a móri telephelyű Fehrer Automotive-Rába Kft., amely ezzel 100 új munkahelyet is teremtett.

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét

A háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiser 2000 négyzetméteres termelő területtel bővíti tatabányai üzemét. Az októberben induló gyártósorok 250 embernek biztosítanak munkát – mondta a társaság ügyvezetője május 5-én.

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a METRANS

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a vasúti szállítások lebonyolításával foglalkozó METRANS Danubia Kft., amely a beruházás első fázisában 200 új munkahelyet teremt – érkezett a hír április 30-án.

Új acélmű épül Miskolcon

Új acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a tradicionális nehézipar Diósgyőrben – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára április 23-án a Miskolc Steel Mills Kft. és a DIGÉP MSM Kft. DIGÉP mini acél- és hengermű beruházásának alapkőletételén.

Több mint 200 millió forintos fejlesztés a Heves Ponyva Kft.-nél

A Heves Ponyva Kft. 113,37 millió forint vissza nem térítendő támogatással, 226,75 millió forintos beruházással új gyártóüzemet épít – közölte az ország egyik meghatározó kishaszon- és tehergépjármű-felépítmény gyártója.

Innovatív oktatási koncepció a Boschtól

A tavalyi alapkőletétel után április 14-én, ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a 170 millió forint összegű beruházásból felépült Tréning Központ, a Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani telephelyén. A beruházásnak köszönhetően, a jelenleg 8 oktatóteremből álló képzési központ közel 200 fő egyidejű befogadására képes. Az átadáson részt vett Szíjjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője; a gyár képviseletében Volker Schilling, és Roger Seemeyer, a Robert Bosch Elektronika Kft. ügyvezető igazgatói. A Tréning Központ a régió középfokú és felsőfokú duális képzésének stratégiai fontosságú bázisa lesz, emellett a cégcsoport műszaki és gazdasági szakembereinek képzése is itt zajlik majd.

A ventilátorgyártó Papst Hungary 4,5 millió eurós fejlesztést hajt végre Vecsésen

Az elektronikai részegységek hűtésére szolgáló kisméretű ventilátorokat gyártó Papst Hungary Kft. 4,5 millió euróból bővíti kapacitását Vecsésen: új üzemcsarnokot épít és 300 új munkahelyet hoz létre – mondta el a cég gazdasági igazgatója április 13-án.

Kétmilliárd forintos beruházást avatott a Pikopack Füzesabonyban

Kétmilliárd forintos fejlesztéssel bővítette csomagolástechnikai palettáját a füzesabonyi Pikopack Zrt., az új munkahelyeket is teremtő beruházást Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára avatta fel március 25-én.

Három milliárd forintból fejlesztettek az ajkai ipari parkban

Tíz munkahely létesült az ajkai ipari parkban működő autóalkatrész gyártó cégnél három milliárd forintos uniós fejlesztésnek köszönhetően – közölte a vállalat ügyvezetője március 23-án.

Új üzemcsarnokot épít a Sipospack Kft.

Új üzemcsarnokot épít és bővíti kapacitását a herceghalmi Sipospack Reklám-, Csomagolótasak Gyártó és Kereskedelmi Kft. – adta hírül a vállalat március 23-án.

Új munkahelyeket teremtett a Rosenberger jászárokszállási gyárában

Mintegy 2,7 milliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását és technológiáját, teremtett több mint félszáz új munkahelyet a német tulajdonú Rosenberger Magyarország Kft. jászárokszállási gyárában – jelentette be a helyszínen a projekt zárórendezvényén március 11-én az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Jelentős bővülésre számít a bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft.

Jelentős termelésbővülésre és árbevétel-növekedésre számít idén az autóipari beszállító bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft., amely a tavaly bővített ipari parkban folytatja tevékenységét – adta hírül a vállalat március 7-én.

Megkezdődött a Suzuki Vitara sorozatgyártása Esztergomban

Orbán Viktor miniszterelnök és Szuzuki Oszamu, a japán autógyár tulajdonosa közösen indította el a Suzuki esztergomi gyárában az új Vitara sorozatgyártását. A modellt csak Esztergomban gyártják, innen exportálják a vállalat összes piacára – adta hírül a vállalat március 5-én.

Több mint 400 új munkahelyet hoz létre Pécsen egy hangtechnika-gyártó cég

Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég - jelentették be március 5-én sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Japán autóipari vállalat 15 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon

Egy japán autóipari vállalat 50 millió eurós (15,25 milliárd forintos) beruházást és 200 munkahely létrehozását tervezi a közeljövőben Magyarországon – mondta március 3-án Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, aki kétnapos munkalátogatáson vett részt Tokióban.

Bővíti termelési kapacitását a Nolato

Az idén is növeli termelési kapacitását az egészségügyi felszereléseket gyártó, mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft., a bővítéssel új munkahelyeket is teremtenek – közölte a cég ügyvezető igazgatója március 1-én.

Új oktatóközpontot hoz létre az Opel Szentgotthárdon

Ötszáz fős létszámbővítést hajt végre, valamint új oktató- és szolgáltatóközpontot hoz létre az amerikai General Motors (GM) és leányvállalata, az Opel Magyarországon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joachim Koschnicke, az Opel csoport kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke sajtótájékoztatón február 27-én Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Megkezdték a dolgozók toborzását az Apollo Tyres épülő gumigyárába

Megkezdődött a dolgozók toborzása az indiai Apollo Tyres Gyöngyöshalász mellett zöldmezős beruházásként megépülő gumigyárába – áll a társaság február 25-én megjelent közleményében.

Hétszáz új munkahelyet hoz létre Sopronkövesden az Autoliv cég

Biztonságiöv-gyárának bővítésével 700 új munkahelyet teremt Sopronkövesden az Autoliv svéd autóipari vállalat. A fejlesztéssel, amelyet február 23-án jelentettek be Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Európa legnagyobb biztonságiöv-gyára lesz a sopronkövesdi.

Fejlesztette gyárát az Inotal Zrt.

Több, mint 3,5 milliárd forintból fejlesztette várpalotai gyárát az Inotal Alumíniumfeldolgozó Zrt., a beruházáshoz a félgyártmány termékeket gyártó cég mintegy 914 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a vállalat vezérigazgatója február 21-én.

Új üzemcsarnokot épít Devecserben a Hajtó-Mű Kft.

Mintegy 2 milliárd forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot épít a Hajtó-Mű Kft. Devecserben – adta ki a tájékoztatást a cég vezetője február 19-én.

A COMBILIFT bejelenti 40 millió euró értékű beruházását új gyártóüzemében

A következő 2 év folyamán a COMBILIFT 40 millió eurót fektet új gyártóüzem létrehozására, mely további 200 munkahelyet teremt a következő 5 évben. Ezt An Taoiseach Enda Kenny jelentette be Richard Bruton, a foglalkoztatási, vállalkozási és innovációért felelős miniszter oldalán a Combilift székhelyén, Monaghanban tett látogatása során február 6-án pénteken.

Új beruházás Orosházán

Több, mint 250 millió eurónyi többlet értékesítési lehetőséget jelent a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. orosházi üzemcsarnokának 5,5 milliárd forintos fejlesztése – mondta Havasi Csaba, a cég alelnöke, európai csoportvezetője február 3-án, Orosházán a vállalat „Új projektek technológiai fejlesztése” című rendezvényét záró sajtótájékoztatón. Havasi Csaba beszámolt arról is, hogy a gépbeszerzések új kapacitási és technológiai lehetőségeket jelentenek, valamint évi 10%-os növekedést céloztak meg. A cég 2014-es árbevétele meghaladja a 45 milliárd forintot.

Több száz új munkahely a Budapesti Szabadkikötőben

Több száz új munkahelyet teremtenek az idén a Budapesti Szabadkikötő területén megvalósuló beruházások – jelentette be Marján Miklós, a Budapesti Szabadkikötő Zrt. (BSZL) vezérigazgató-helyettese. Trimodális logisztikai üzemeltetésre alkalmas raktárak épülnek és jelentős infrastrukturális beruházások is folyamatban vannak. A fejlesztések eredményeként a Szabadkikötő Közép-Európa egyik legkorszerűbb közforgalmú kikötőjévé és Budapest city-logisztikai bázisává válik, miközben csökkenti a főváros XXI. kerületének áruforgalmi terhelését – áll a vállalat január 15-én megjelent sajtóközleményében.

Az Alpine japán cég 39 millió dolláros beruházással fejleszt Biatorbágyon

Az Alpine japán tulajdonú elektronikai vállalat 39 millió dollár értékű beruházással fejleszti biatorbágyi gyárát, ezzel 2018-ig megduplázza termelési kapacitását és 500 új munkahelyet hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón január 15-én, Budapesten.

Kétszáz új dolgozót vesz fel a SZEFO Zrt.

Jelentős létszámfejlesztést indított el a szegedi székhelyű, elsősorban ruházati termékeket előállító SZEFO Zrt. Az állami tulajdonú cég a csongrádi megyeszékhelyen és Hódmezővásárhelyen összesen mintegy 200 főt szeretne felvenni telephelyeire – mondta a cég vezérigazgatója január 8-án.

Bővítette gyártó kapacitását a szekszárdi BHG-ASZ Kft.

Több mint fél milliárd forintos beruházással bővítette gyártó csarnokát és fejlesztette technológiáját a szekszárdi BHG Alkatrészgyártó Kft. – közölte a cég december 11-én.

Megduplázza a dolgozók létszámát a Ganzeg Kft.

A Ganz Holding Zrt. az egyiptomi export megrendeléseknek köszönhetően fejleszti a zalaegerszegi üzemét és mintegy 180 ember alkalmazásával megduplázza Ganzeg Kft. dolgozóinak létszámát – írta december 11-i számában a Zalai Hírlap.

Automatizált munkaidő-nyilvántartás

Csaknem 115 millió forintos európai uniós támogatással automatikus munkaidő- nyilvántartó rendszert fejlesztett ki a Webra International Kft. tartalom- és munkafolyamat-kezelő vállalat – adta hírül a vállalat november 29-én.

Átadták a Swietelsky Kft. kibővített üzemcsarnokát

Összesen másfél milliárd forintért megvásárolta és több mint a duplájára bővítette a vasútépítés során műszaki háttérbázisként szolgáló üzemcsarnokot a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. Celldömölkön – adta hírül a társaság november 28-án.

Ceva-Phylaxia: 2 milliárdos beruházás

A francia Ceva cégcsoport fejlesztési elképzeléseinek részeként 2 milliárd forint összegű beruházás valósult meg Budapesten – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára november 27-én a fővárosban az új üzemcsarnok átadásán.

Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott Kft.

Bővíti termelési kapacitását és 10 új gyártósort vásárol, illetve a beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a gyógyszercsomagoláshoz használatos üvegtermékeket előállító Schott Hungary Kft. – közölte Szabó Imre, a cég pénzügyi igazgatója november 22-én.

Bővítette kapacitását a Marzek Kner

Egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Marzek Kner Packaging csomagoló anyagokat gyártó nyomdaipari vállalat Békéscsabán, a beruházást a bővülő exportpiaci igények indokolták – adta ki a tájékoztatást a társaság igazgatója november 20-án.

Jelentős árbevétel-emelkedéssel számol az idén, bővítést tervez a Hipp Kft.

A tavalyi, 10 milliárdot meghaladó után 11 milliárdos árbevétellel számol az idei évre a bio bébiételeket és -italokat gyártó Hipp Kft. – közölte november 12-én Bódi Csaba ügyvezető igazgató, jelezve, hogy éveken belül bővíteni készülnek az üzemet.

Több százmilliós fejlesztés az autókhoz dekorációs elemeket gyártó MONO-Ipolyfabric Kft-nél

A luxusautók belső dekorációs elemeit gyártó ipolytölgyesi MONO-Ipolyfabric Kft. 646 millió forint összköltségű fejlesztési projektet zár 2015 elején – mondta a cég pénzügyi vezetője november11-én.

Újabb gyártócsarnokkal bővíti telephelyét a Csaba Metál

Egymilliárd forintból újabb, 3800 m2-es gyártócsarnokkal és raktárral bővíti telephelyét és alumínium-nyomásos öntödei kapacitását a Csaba Metál Zrt. Békéscsabán – mondta Majoros Béla, a társaság tulajdonosa november 4-én.

Egymilliárdos fejlesztés a Ziehl-Abegg Kft.-nél

Egymilliárd forintot meghaladó program keretében infrastrukturális beruházásokat és információs technológiai fejlesztéseket valósított meg, gépeket vásárolt és jelentősen bővítette a foglalkoztatottak létszámát a főként ventilátorok részegységeinek gyártásával foglalkozó marcali Ziehl-Abegg Kft. – adta hírül a vállalat november 3-án.

Fejleszt Mosonmagyaróváron a Greiner Bio-One

Kétmilliárd forint értékű fejlesztést hajt végre Mosonmagyaróváron a Greiner Bio-One Hungary Kft.; az egészségügyi termékeket gyártó vállalat 2000 m2-es új gyártócsarnokot épít – érkezett a hír október 29-én.

Új vasszerkezet-gyártó csarnokot épített a Flex-Coop Kft.

Európai uniós támogatással épített új üzemcsarnokot a Flex-Coop Kft. a Nógrád megyei Bátonyterenyén, a fejlesztés eredményeként várhatóan 20 új munkahelyet teremtenek – közölte a társaság ügyvezetője október 21-én.

Komáromban építi fel gyárát a lengyel Alumetal járműipari vállalat

A lengyel Alumetal járműipari vállalat 9 milliárd forint beruházásban a komáromi ipari parkban építi fel új gyárát, amely 150 új munkahelyet létesít 2017 végéig - jelentette be Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke október 10-én, sajtótájékoztatón Budapesten.

Tízmillió eurós beruházással bővíti gyárát Nagykanizsán a Honeywell

Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón október 6-án.

Négy és fél milliárdos nyomdaipari beruházás Zalaegerszegen

Mintegy 4,5 milliárd forint költséggel nyomdaipari beruházást indít Zalaegerszegen az északi ipari parkban a németországi Edelmann csoport - közölte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesterjelöltje október 2-án, sajtótájékoztatón.

Új termelőüzemet adott át a Rovitex Pécsen

Egy 750 milliós, részben európai uniós forrásból megépített új termelőüzemet adott át a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a pécsi Rovitex Hungária Kft. szeptember 30-án a baranyai megyeszékhelyen.

Fejlesztés a Continental veszprémi gyárában

Összesen több mint 1,2 milliárd forintos beruházással bővítette veszprémi gyárát a Continental Automotive Hungary Kft., a fejlesztéshez a cég 321 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – adta hírül a vállalat szeptember 25-én.

Négymillió eurós fejlesztés a Nolato Kft.-nél

Összesen 4,1 millió eurós, mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztést zárt le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft. – jelentették be a társaság vezetői szeptember 23-án, sajtótájékoztatón.

Félmilliárdos fejlesztés a Fiers Mechanika Kft.-nél

Uniós támogatás segítségével, több mint 511 millió forintból bővítette gyártóterületét és szerzett be új megmunkáló központot a szabadbattyáni Fiers Mechanika Kft. – adta hírül a vállalat szeptember 22-én.

Napelemgyár épül Csornán

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését – jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 18-án.

Regionális disztribúciós központ Budaörsön

Az MSD Pharma Hungary Kft. szeptember 3-án nyitotta meg regionális disztribúciós központját Budaörsön, ahonnan a régió 14 országát, köztük Magyarországot is kiszolgálják.

Felavatták a ZF Lenksysteme maklári gyárát

Felavatták a ZF Lenksysteme 150 millió eurós beruházással épült új gyárát szeptember 5-én Makláron, ahol korszerű, anyag- és energiatakarékos elektromos kormányműveket fognak gyártani.

Új gyáregységet épített az olasz Sematic Nyíregyházán

Közel 1,5 milliárd forint értékű befektetéssel új gyáregységet épített az olasz Sematic Group Nyíregyházán – adta hírül a vállalat szeptember 4-én.

Felsőzsolcán gyártott világújdonságot szerelnek turbós autókba

Új típusú, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is teljesítő turbófeltöltő ház fejlesztése fejeződött be Felsőzsolcán, a Sicta Kft. gyárában precíziós öntéssel készül a világújdonságnak számító alkatrész, amelyből öt év alatt 58 000 darabot gyártanak majd a tervek szerint – adta hírül a vállalat szeptember 2-án.

A RAFI Hungaria új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron

Mintegy 800 millió forintos beruházással új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron a RAFI Hungária Kft., amellyel a korszerűsítés mellett 40 új munkahelyet teremtettek – érkezett a hír augusztus 26-án.

A Raben Group eszközei a társadalmi felelősségvállalás jegyében

A Raben Group szociális vállalkozásokkal és a munkaterápiás műhelyekkel kezdeményezett együttműködést, melynek keretei között megbízta azokat munkaruhák és egyéb különféle eszközök gyártásával.

Családi vállalkozás a magyar játékpiac élén

Év végére 33-ra nő az ország legnagyobb játékkereskedésének, a REGIO JÁTÉK áruházainak száma. A piacvezető magyar vállalkozás a nehéz üzleti környezet ellenére évről évre példaértékű sikereket ér el – adta hírül a vállalat augusztus 26-án.

Bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport

Új üzemcsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport – közölte Balla Jánosné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere augusztus 18-án.

60 új munkahelyet teremtett a Főkefe Martonvásáron

Új telephelyet nyitott, ahol 60 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat majd a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. a Fejér megyei Martonvásáron – adta hírül a vállalat augusztus 12-én.

Újabb 400 sofőrt vesz fel a Waberer's

Újabb 400 gépjárművezetőt vesz fel a Waberer's csoport azt követően, hogy az év első felében már végrehajtott egy több 100 fős létszámfejlesztést; az egy szerelvényre jutó sofőrök számának emelkedésével nő a pilóták pihenésre fordítható ideje is - közölte a közúti fuvarozó társaság augusztus 11-én.

Ötmilliárdos gyárbővítés a Nemak Győr Kft.-nél

Több mint 5 milliárd forintos beruházással 100 új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.; a fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít – jelentette be augusztus 1-én, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában

Kapacitásbővítő beruházásként új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában – közölte a Sematic Hungária Felvonógyártó és Kereskedelmi Kft. július 23-án.

Üzemavatás Szentgotthárdon

Felavatták az autóalkatrészeket gyártó katalán érdekeltségű AMES Hungaria mintegy 1,3 millió euróból épült üzemcsarnokát július 18-án Szentgotthárdon.

Bővíti telephelyét a BOS cégcsoport Mosonszolnokon

Mintegy 5 milliárd forint értékben bővíti mosonszolnoki telephelyét a BOS Automotive Products Magyarország, a gépjárműipari vállalat 200 új munkahelyet teremt a 2017-ig megvalósuló beruházással, amelyet a magyar kormány 1,4 milliárd forinttal támogat – adta hírül a vállalat július 18-án.

Bővítette telephelyét a Zollner Kft.

Több mint 300 millió forintot fordított a váci székhelyű Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. szügyi egységének bővítésére, a projekt összköltségének közel felét uniós forrásból finanszírozták – közölte a cég gazdasági igazgató-helyettese július 17-én.

Kis benzinmotorokat gyárt az Opel Szentgotthárdon

Megkezdődött az Opel szentgotthárdi gyárában a kis hengerűrtartalmú benzinmotorok sorozatgyártása, amely az új Flex motorgyár fő terméke lesz. Ezzel teljessé vált a termékpaletta a mintegy 700 millió eurós beruházással épült gyárban, amely 2013 elején kezdte meg a termelést – érkezett a hír július 16-án.

Indul a harmadik műszak az Audi Hungaria járműgyártásában

Augusztus közepétől az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. járműgyárában bevezetik a 3 műszakos munkarendet – áll a cég július 15-én kiadott sajtóközleményében. Az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártásának felfutásával a gyártás eléri teljes kapacitását. A műszakrend kibővítése a prémium modellek iránti magas keresletnek köszönhető. Jelenleg több mint 3 000 munkatárs dolgozik a járműgyártásban.

Gyáravató Mátészalkán

Július 9-én hivatalosan is átadták a FrieslandCampina új mátészalkai gyáregységét. Az ellátási lánc átszervezésének részeként lezárult a 650 millió forintos beruházás.

Átadták a Gémtech Kft. új gyártócsarnokát a szabolcsi Napkoron

Átadták a fémiparban tevékenykedő Gémtech Kft. 330 millió forintból felépített új gyártócsarnokát és irodaházát pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron – közölte a cég július 4-én.

Megújult, korszerűsített raktár-és üzemcsarnokok az OBO Bettermann Ingatlankezelo Kft.-nél

Több mint 300 millió forintos beruházással újabb fejlesztés fejeződött be júniusban a pest megyei Bugyi település határában található OBO Bettermann Ingatlankezelo Kft. telephelyén. Az ipari park üzem- és raktárcsarnokok bővítéséhez a KMOP-1.5.3-AD/11-2012-0016 azonosítószámú, „Üzleti környezet fejlesztése az OBO Ipari Parkban” elnevezésű pályázattal az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 122 043 760,- forint támogatást nyert el. A projekt összköltségéből a vállalkozás önrésze meghaladja a 180 millió forintot – áll a cég sajtóközleményében július 3-án.

Megvásárolta a MET Power AG a Dunamenti Erőmű többségi tulajdonrészét

A MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG megvásárolta a GDF Sueztől a Dunamenti Erőmű 74,8%-os többségi tulajdonrészét, a tranzakció a héten zárult le - közölte a MET július 1-én.

Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Átadták az amerikai AGCO tagvállalata, a GSI gabonatároló és anyagmozgató rendszerek gyártására specializálódott gyárát a Pest megyei Biatorbágyon. A 670 millió forintos beruházással a tervek szerint 125 munkahelyet hoznak létre – közölte a vállalat június 24-én.

Toborzó kampánnyal keres munkatársakat az IT-Services Hungary Kft.

– Jelentős létszámbővítés előtt áll az informatikai szolgáltató IT-Services Hungary Kft. (ITSH). A cég toborzó kampányt indított, amellyel több száz magasan képzett szakember felvételét célozta meg – mondta Bőthe Csaba, a vállalat ügyvezető igazgatója a június 19-én tartott sajtótájékoztatón.

Az Yves Rocher további bővülést tervez Magyarországon

További bővülést tervez Magyarországon az Yves Rocher francia kozmetikai cég, amely a 20. boltját nyitja meg Budapest belvárosában – adta hírül a vállalat június 19-én.

Nemzetközi cég magyar big data startupot vásárolt fel

Felvásárolt egy magyar startup céget, a szoftverfejlesztő Radoop Kft.-t a RapidMiner, amely a prediktív analitika (PA) egyik globális piacvezető vállalata; a felvásárlás nemzetközi szinten az egyik első big data technológiai akvizíciónak számít - közölte a cég június 17-én.

Milliárdos fejlesztésbe foghat a Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron

– Egy-másfél milliárd forintos fejlesztésre készül a Greiner Bio-One Hungary Kft., az osztrák tulajdonosok egy hónapon belül dönthetnek arról, hogy Mosonmagyaróváron vagy egy tengerentúli telephelyen lesz a beruházás – mondta Balogh László, a társaság ügyvezetője június 17-én.

Európában erősít a kínai Huawei

A következő 5 évben több mint 5000 új munkahelyet hoz létre Európában a kínai Huawei – idézi a vállalat képviselőit a kínai sajtó június 13-án.

Megduplázza dolgozói létszámát az Eagle Ottawa Szolnokon

Év végére megduplázza, 1200-ra növeli 2012-es dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – adta hírül a cég június 6-án.

Bővíti szekszárdi telephelyét a Cabtec Kft.

Összesen másfél millió euró értékben hajt végre beruházást a CabTec Kft. Szekszárdon 2014-ben, mellyel 100 új munkahelyet teremt. A cég a már meglévő két üzemcsarnoka mellé egy újabb, 3000 négyzetméteres csarnokot hoz létre, ahol a gyártás még idén szeptemberben megkezdődik. A beruházás értéke egymillió euró, amit teljes egészében önerőből finanszíroz a vállalat. A cégcsoport még idén további 500000 euró értékben fejleszti gépparkját a szekszárdi telephelyen – adta hírül a társaság június 4-én.

Bővíti magyarországi létszámát az EPAM

Az EPAM Systems nemzetközi szoftverfejlesztő cég az idén 400-zal bővíti foglalkoztatottai számát magyarországi érdekeltségénél, ezzel az év végéig 1200-an dolgoznak majd a cég budapesti, szegedi és debreceni telephelyein – jelentette be Fejes Balázs, az EPAM Systems banki és pénzügyi szolgáltatások üzletágának globális vezetője május 30-án sajtótájékoztatón, Budapesten.

Új üzemcsarnok épül a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén

Európai uniós támogatással vasúti biztosítóberendezéseket előkészítő és összeszerelő csarnokot épít a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén – adta hírül a cég május 30-án.

Több mint 15 millió PLN értékű beruházás

A Raben Poland a lengyelországi Kaliszban 2014. május 23-án új logisztikai központot adott át. A raktárban és az irodákban összesen több mint 30 munkatárs áll alkalmazásban és több mint 60 gépjárművezető működik együtt az új helyen megnyílt vállalattal.

Új mezőgazdasági leányvállalat

Mezőgazdasági leányvállalatot alapít a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., miután a tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága hozzájárult a kérelméhez, az Agro Rehab Kht. 2015-18 végére várhatóan 180 megváltozott munkaképességű szakembert foglalkoztat majd a 250 fős összlétszámból – közölte a Főkefe május 22-én.

Magyar fejlesztésű pénztárgépeket szerelnek össze Budaörsön

Megkezdődött a magyar fejlesztésű CashCube on-line pénztárgép-család három típusának összeszerelése a Tekinvest Holding Kft. és az LA Pénztárgép Kft. közös, 1000 négyzetméteres új budaörsi gyártócsarnokában – adta hírül az MTI április 30-án.

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházás a Rosenberger Kft.-nél Jászárokszálláson

Komplex fejlesztésként 2,6 milliárd forint értékű beruházás kezdődött a német tulajdonú családi cég, a Rosenberger hazai leányvállalata, a Rosenberger Magyarország Kft. jászárokszállási gyárában – adta hírül az MTI április 23-án.

Bővíti gyártókapacitását a Samsonite Hungária Kft.

Csaknem két és fél milliárd forintos beruházással közel 30%-kal bővíti kapacitását az utazóbőröndöket gyártó Samsonite Hungária Kft. szekszárdi üzemében – közölte a társaság április 17-én az MTI-vel.

Európai színvonalú légtechnikai gyártóüzem épül Csongrádon

Hatezer négyzetméteres, európai színvonalú légtechnikai gyártóüzemet épít a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. – jelentette be április 18-i sajtótájékoztatóján a cég vezetése Csongrádon.

Lezárult a Waberer’s munkahelyteremtő nyergesvontató beszerzési projektje

Átadták a Waberer’s International Zrt. nyergesvontató beszerzési beruházását. Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozási vállalatának magyarországi flottája 500 új járművel bővült, a társaság ugyanis hazatelepítette külföldi leányvállalatainak fuvarozási tevékenységét, amelyet vadonatúj eszközparkkal szerelt fel. Ezzel Magyarországon 600 új munkahelyet teremtett, amelyet hivatásos gépjárművezetők felvételével töltött be – adta hírül a cég sajtóközleményében március 26-án.

Munkahelyteremtő beruházások Bélapátfalván

Egy 120 embert foglalkoztató passzívház-elem gyár és egy technológiailag ehhez kapcsolódó, 25-30 munkahelyet teremtő vakolatrendszer-gyártó üzem kezdheti meg a termelést hamarosan a Bélapátfalvai Ipari Parkban – közölte február 28-án a Heves Megyei Kormányhivatal kommunikációs munkatársa.

A szolgáltató központok kétharmada bővítést tervez

A Magyarországon működő szolgáltató központok kétharmada bővítést tervez, a cégek többsége szerint a képzett munkaerő az ország legnagyobb erőssége – derült ki az EY Nemzeti SSC felméréséből, amelyet február 27-én mutattak be Budapesten.

Áprilistól ismét termel a sátoraljaújhelyi húsüzem

Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak – írta az MTI február 26-án Sebőkné Tóth Ibolya ügyvezető közlésére hivatkozva.

Két új gyártócsarnokot épít a GIMA Szolnok Ipari Park Kft.

Újabb két, akár gyártócsarnokként is hasznosítható vállalkozói házat építtet több mint félmilliárd forintból a GIMA Szolnok Ipari Park Kft. – közölte a társaság ügyvezető igazgatója február 24-én.

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a Cabero Kft.

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a múlt év nyarán letelepedett német érdekeltségű Cabero Kft. – közölte február 20-án az MTI az önkormányzat tájékoztatására hivatkozva.

Átadták a Waberer's–Szemerey Logisztika Kft. új, miskolci bázisát

Száz új munkahely jött létre Miskolcon a közúti árufuvarozással és raktározással foglalkozó Waberer's–Szemerey Logisztika Kft. miskolci bázisán, a 3 milliárd forint értékű beruházást február 20-án adták át.

A GE megnyitotta budapesti szolgáltató központját

A GE február 18-án megnyitotta budapesti Globális Üzleti Szolgáltató Központját. A Váci úton lévő, környezetbarát épületben helyet kapott, csúcstechnológiát képviselő új központ a GE üzletágai számára nyújt integrált üzleti szolgáltatásokat Európában és a kontinensen kívül is.

A Galambos Logistic Kft. új raktárcsarnokot adott át

A Galambos Logistic Kft. február 15-én, a Vas megyei Vépen átadta új, 6000 m² alapterületű raktárcsarnokát. Az eseményen Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott.

Beruházási és munkahely-teremtési program

A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházást hajtott végre, 12 új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett – írta február 11-én az MTI.

A Bosch növeli idén magyarországi munkavállalóinak számát

Létszámbővítést tervez az idén 2 miskolci gyárában, valamint Hatvanban és Budapesten is a Bosch cégcsoport, amely több állásbörzén is várja az érdeklődőket a következő hónapokban – közölte február 9-én az MTI.

Fejlesztés és létszámbővítés Nyírbátorban

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast Hungary Kft. több mint 1,5 milliárd forintból ruház be nyírbátori gyártóbázisán, a részben európai uniós támogatású fejlesztésnek köszönhetően nőhet a cég munkavállalóinak száma – írta a dán érdekeltségű társaság február 5-i közleményében.

Vattaüzemet avattak Bátorban

Vattakészítő üzemet létesített az Európa Partner Kft. a Heves megyei Bátorban mintegy 142 millió forintos beruházással. A 34 új munkahelyet teremtő létesítményt február 5-én avatta fel Horváth László, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

Fejlesztés uniós támogatással Kaposváron

Mintegy 800 millió forint értékben hajt végre fejlesztést a kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft. az Európai Unió támogatásának köszönhetően – közölte a vállalat február 1-jén.

Ünnepélyes csarnokavatás

Támogatással, segítséggel magyar kisvállalkozó is képes egy multinacionális cég megfelelő minőséget és mennyiséget kínáló beszállítójává válni – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Borsod megyei Ózdon január 29-én, az elektronikai alkatrészek összeszerelésével, gyártásával foglalkozó Felkor 2000 Kft. ünnepélyes csarnokavatásán.

Munkahelyteremtő gyártókapacitás-bővítés az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.-nél

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 822 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat – áll január 20-án kiadott közleményükben.

Új üzemcsarnok kialakítása

Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” című pályázatán. A közel 254 millió forintos költségvetésű beruházásból nemcsak egy új, műanyag nyílászárókat gyártó üzemcsarnokot, valamint a termékeket is ismertető bemutatótermet építettek, hanem új munkahelyeket is teremtenek – áll a cég január 27-i sajtóközleményében.

Megszünteti romániai flottáját a Waberer's

Megszünteti romániai járműflottáját a Waberer's magyarországi fuvarozó társaság – közölte az MTI a Hargita népe című napilap január 27-i számára hivatkozva.

Munkahelyteremtő beruházás Sárváron

Közel 1,8 milliárd forintos fejlesztést kezdett meg az AWF Autóalkatrészgyártó Kft. Sárváron, a beruházás több mint 30 új munkahelyet teremt – jelentették be a Rába-parti városban tartott sajtótájékoztatón január 23-án.

Csaknem 2 milliárd forintos beruházás fejeződött be Sátoraljaújhelyen

Expandáló (duhánypuffasztó) üzemet avattak a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt. telephelyén január 23-án, a csaknem 2 milliárd forintos beruházáshoz 400 millió forint támogatást nyert a kizárólag magyar tulajdonban lévő cég, amelynek létszáma a fejlesztésnek köszönhetően 25-tel nőtt, így már több mint 300 embert foglalkoztat.

Gyártókapacitás-bővítés Szombathelyen

Új munkahelyeket is teremtve bővítette gyártókapacitását Szombathelyen a passzív elektronikai alkatrészeket, főként alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártó EPCOS Kft. – közölte a társaság január 21-én.

Fórumsorozat kkv-k-nak a munkahelyteremtő pályázatokról

Fórumsorozat indult Békés megyében a munkahelyteremtő pályázatokról a kis- és közepes vállalkozásoknak; a sikeres pályáztatás érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja több mint 1000 vállalkozó részére nyújt közvetlen információt és technikai segítséget a napokban 9 kistérségben – közölte az MTI január 21-én a megyei kormánymegbízott tájékoztatására hivatkozva.

Munkahelyteremtés támogatási forrásból kkv-knál

Várhatóan mintegy 6500 új munkahely létesítéséhez, valamint további 12 000 már meglévő álláshely megőrzéséhez járul hozzá a kis- és közepes vállalkozások számára indított munkahelyteremtő pályázati program – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára egy munkáltatói fórumot megelőző sajtótájékoztatón január 17-én, Nyíregyházán.

Tervbe vett beruházások

Egyéves árbevételének mintegy harmadát költi technológiai fejlesztésre a mosonmagyaróvári Greiner Bio-One Hungary Kft. – adta hírül az MTI január 14-én.

Munkahelyteremtésre 13 milliárd forint támogatás jut az idén a kkv-nak

Az idén a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára a tavalyihoz hasonló összegű, 13 milliárd forintos támogatási forrás áll rendelkezésre új munkahelyek teremtésére – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára január 9-én, Budapesten, egy sajtótájékoztatón.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjainak 84%-a új beruházást tervez

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagjainak 84%-a új beruházást tervez 2014 és 2020 között Magyarországon, amelyeknek közel háromnegyede új munkahelyeket is teremtene – derül ki a DUIHK legfrissebb felméréséből, amelynek eredményét december 17-én tette közzé.

Gyártókapacitás- és létszámbővítés Esztergomban

Az esztergomi Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. több mint 2,5 milliárd forintért hajtott végre beruházásokat, ezáltal 34 fővel növelte a munkavállalók létszámát és bővítette gyártókapacitását – számolt be a most lezárult projektről december 17-i közleményében a társaság.

Logisztikai csarnokot avattak Sátoraljaújhelyen

Mintegy 100 új munkahely jön létre annak a nagy volumenű beruházásnak az első állomásaként, amelyben egy 5600 m²-es új logisztikai csarnokkal bővítette üzemét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, sátoraljaújhelyi Prec-Cast Kft. – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a létesítmény átadását követően, december 16-án.

Sokmilliós technológiai fejlesztés, részben állami támogatással

A mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó csornai Hantech Zrt.-nél elkészült az a 240 millió forintos technológiai beruházás, amelyhez a cég a kormánytól több mint 80 millió forintos támogatást nyert.

Bővít az Eagle Ottawa Szolnokon

Félmilliárd forintot megközelítő beruházással fejleszti technológiáját és bővíti infrastruktúráját, valamint dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – írta az MTI december 7-én.

Lámpatestgyártó üzemet avattak Berettyóújfaluban

Berettyóújfaluban december 5-én felavatták a Mezei-Vill Kft. új ledlámpatestgyártó üzemét, ahol kültéri és közvilágításhoz használatos fényforrásokat gyártanak.

Növekvő termelés, bővülő termékportfólió

Az idén mintegy 10%-kal nő az Electrolux Lehel Kft. termelése, jövőre pedig egy új porszívótípus gyártását kezdi meg a svéd cég Magyarországon, ez a fejlesztés létszámbővítéssel is jár majd – adta hírül az MTI november 27-én.

Kapacitásbővítés egy székesfehérvári autóipari beszállítónál

A Harman/Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. 3,047 milliárd forint összköltségű kapacitásbővítést hajtott végre székesfehérvári gyárában, és 180 új munkahelyet teremtett. A projekthez 703 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében – írta az MTI november 20-án.

Jelentős gyártásbővítés és munkahelyteremtés átszervezés miatt

A német Bosch-csoport 2014 második felétől a gyártás bővítését tervezi miskolci kéziszerszámgyárában: a faipari elektromos szerszámok gyártása és a fejlesztés egy része is Miskolcra kerül, ahol ezzel 320 új munkahelyet teremt a cégcsoport 2016 végéig – közölte a vállalat november 19-én.

Az elmúlt 5 év legnagyobb zöldmezős beruházása

Az elmúlt 5 év legnagyobb, új befektető által megvalósítandó zöldmezős beruházása a miskolci Takata-gyár felépülése, a japán járműipari vállalat befektetésének értéke több mint 20 milliárd forint – közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) november 18-án az MTI-vel.

Magyarország jövőre a középmezőnyben lehet a növekedési rangsorban

A Businesseurope november 13-án közzétett előrejelzése szerint 2014-ben uniós szinten 1,4, Magyarországon pedig 1,3%-os gazdasági növekedés várható, az eurozónában a GDP ennél alacsonyabb, 1,1%-os emelkedésére számít a szervezet. Az MGYOSZ szerint a magyarországi vállalkozások versenyképességének fokozása szempontjából létfontosságú lenne a tőkéhez való hozzáférés megkönnyítése.

Befejeződött a próbagyártás Tatabányán

Elkészültek az újrahasznosított PVC felhasználásával gyártott első termékek a győri Graboplast tatabányai műpadlógyárában – közölte a vállalat november 11-én.

Átadták az ipari parkot Bátonyterenyén

November 8-án átadták az uniós támogatással megépült bátonyterenyei ipari parkot, amely a munkahelyteremtés szempontjából is fontos lépésnek számít a térségben.

Hivatalosan is elindították az új pécsi biomassza-erőművet

November 7-én ünnepélyes keretek között, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében átadták a Dalkia Energia csoport új szalmatüzelésű erőművi blokkját Pécsett. A 24 milliárd forintos erőművi fejlesztésből az egész dél-dunántúli régió profitál, miközben Magyarország is közelebb kerül klímavédelmi és megújuló energetikai vállalásainak teljesítéséhez.

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen, a törökbálinti Hexatech Kft. a légtechnikai berendezések kiépítésénél használatos légcsatornacsöveket gyártja majd a bodrogközi városban – közölte a település önkormányzata november 4-én.

Új reptéri logisztikai központ

A magyar kormány kiemelt célja a munkahelyteremtés, a munkaalapú társadalom meggyökereztetése, és ez az alkalom újabb lépést jelent céljaink elérése felé – jelentette ki Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. október 30-án, a Budapest Airport Business Park reptéri logisztikai bázisának ünnepélyes megnyitóján, Budapesten.

Negyedmilliárdos fejlesztés kapacitásbővítésre

Negyedmilliárd forintos, ötödrészben az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból finanszírozott fejlesztést hajt végre a főleg üzemanyag-, olaj- és levegővezetékek összeszerelésével foglalkozó Veritas Dunakiliti Kft. – közölte október 28-án a társaság ügyvezető igazgatója.

Munkába állt a tízezredik alkalmazott a győri Audi-gyárban

Munkába állt szeptember 18-án a tízezredik alkalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában.

Keresés
Kövessen minket facebookon