"mezőgazdaság" cimke cikkei:

Bővítik a MENTÉSZ Zrt. üzemét

A Mezőtúri Növénytermesztő és Szolgáltató Zrt. (MENTÉSZ Zrt.) a meglévő rizspuffasztó üzem és új gluténmentes rizsfeldolgozó üzem létesítésére pályázott 2016-ban, amelynek kivitelezése pozitív elbírálása révén megkezdődött – olvasható a cég január 16-án kiadott közleményében.

Élénkülő magyar-kínai kapcsolatok

A kormányzat keleti nyitás politikájának köszönhetően megélénkültek a magyar-kínai kapcsolatok – nyilatkozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek augusztus 26-án.

Helyreállt a hízottbaromfi-feldolgozás a Pannon Fine Food-nál

Ismét csaknem teljes kapacitással működik a hízott liba és kacsa feldolgozásával foglalkozó orosházi Pannon Fine Food Kft. – nyilatkozta a cég ügyvezetője július 5-én.

Új tésztagyár alapkövét tették le Gyermelyen

A Gyermelyi Zrt. telephelyén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tóth Béla, a vállalat igazgatóságának elnöke letette egy új tésztagyár alapkövét, a fejlesztéssel a gyár évente 70 000 tonna tésztát állíthat elő, ezzel megduplázhatja kapacitását – adta hírül a vállalat március 31-én.

Megháromszorozható a magyar agrárexport Ukrajnába

A fellendülőben lévő kapcsolatoknak köszönhetően a háromszorosára is növelhető az Ukrajnába irányuló magyar agrárexport.

Európai színvonal Üllőn

Az elmúlt 10 évben nagy utat tett meg az AXIÁL Kft. telephelyeinek színvonala vetekszik bármelyik európai kereskedő cégével – hangsúlyozta Franz-Josef Borgmann, az Agrartechnik Service Award zsűritagja.

Spekulatív termékké váltak a gabonafélék

A korábbi magas árak miatt spekulatív termékké váltak a gabonafélék, különösen a kukorica a Magro.hu online mezőgazdasági piactér szerint.

Kevesebb lehet a kávé, a narancs és a banán

Hamarosan a kávé, a narancs, a banán és a mogyoró elérhetőségének és árának változásában is érezhetőek lesznek a klímaváltozás hatásai a Természetvédelmi Világalap (WWF) jelentése szerint – érkezett a hír december 3-án.

Fejlesztés a Tokaj Kereskedőháznál

Az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt. összesen mintegy 17, 1 milliárd forintos beruházással teljesen átalakítja és fejleszti a borászatot. Már elkészült az új palackozóüzem első üteme mintegy 3 milliárd forintból – ismertette Tombor András, a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke sajtóbeszélgetésen november 26-án.

Nagyobb hozamú energiafűzet nemesítettek ki Dombóváron

Az eddigieknél nagyobb biomasszahozamú energiafűzfajtát nemesített ki két agrárcég és az MTA konzorciuma egy kétéves, 630 millió forint költségvetésű projekt keretében – közölte a konzorciumvezető Agrár-Béta Kft. november 24-én.

A tojásszövetség is szorgalmazza az áfa-csökkentést

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) továbbra is szeretné elérni, hogy a tojás bekerüljön azon élelmiszerek körébe, amely általános forgalmi adóját (áfa) 5%-ra fogják csökkenteni – közölte a Tojásszövetség elnöke szeptember 29-én Budapesten.

Magyarország jelentősen növelte agrárkivitelét Kínába

Magyarország megnyolcszorozta agrárkivitelét Kínába az elmúlt 5 évben – mondta a földművelésügyi miniszter szeptember 24-én Budapesten sajtótájékoztatón, Kína és a kelet-közép-európai országok 10. agrárkereskedelmi és gazdasági együttműködési fórumán.

Átadták a Harangod-Mag Kft. húsüzemét Megyaszón

Elkészült a Harangod-Mag cégcsoport húsüzeme Megyaszón, a 420 millió forintba került létesítményt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át szeptember 24-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Újító mezőgazdasági megoldások az első Agro Inno Show-n

Újító mezőgazdasági megoldásokat, köztük drónok alkalmazását, a precíziós gazdálkodást és a mágneses permetezést mutatták be fejlesztő és forgalmazó cégek a szeptember 16-án Dunaföldváron első alkalommal rendezett Agro Inno Show-n.

Év végére elkészül az új palackozóüzem a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél

Az év végére elkészül az új palackozóüzem a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél 3,5 milliárd forintból – mondta a társaság vezérigazgatója szeptember 7-én Budapesten.

Debreceni Farmer expo: gluténmentes élelmiszerek a közétkeztetésben

A közétkeztetésben szeptember 1-jétől kötelező lesz biztosítani az orvosilag indokolt diétás étkezést, amire nincs még minden szolgáltató felkészülve – hangzott el azon a fórumon, amelyet a gluténmentes élelmiszerek legnagyobb hazai gyártója, a Civita Food Kft. rendezett a debreceni Farmer expón augusztus 21-én.

Harmincezer látogatót várnak az idei debreceni Farmer Expóra

Több mint 30 000 látogatót várnak Kelet-Magyarország legnagyobb agráripari szakkiállítására, az idei Farmer Expóra augusztus 19. és 22. között – közölték a szervezők augusztus 5-én sajtótájékoztatón Debrecenben.

Közös kiállás a tisztességtelen kereskedelmi magatartás ellen a V4-ek agrárminisztereinek pozsonyi ülésén

Közös nyilatkozatban álltak ki a visegrádi négyek, valamint Bulgária, Románia és Szlovénia agrárminiszterei az üzletláncok termelőkkel szembeni tisztességtelen kereskedelmi magatartása ellen a tárcavezetők pozsonyi találkozóján május 19-én.

Húszmilliárd forint a borágazatnak 2020-ig

Húszmilliárd forintot kap 2020-ig a magyar borágazat, az új Vidékfejlesztési Programban a borászat versenyképességének javítása önálló jogcím lesz elkülönített keretösszeggel – jelentette ki a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára május 15-én Jakabszálláson.

Az egyéni vállalkozóknak továbbra is kell felügyeleti díjat fizetniük a Nébih-nek

Az egyéni vállalkozóknak továbbra is kell élelmiszerlánc-felügyeleti díjat fizetniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih); a bevallási határidő május 31-e – közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság május 15-én.

Japán autóipari vállalat 15 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon

Egy japán autóipari vállalat 50 millió eurós (15,25 milliárd forintos) beruházást és 200 munkahely létrehozását tervezi a közeljövőben Magyarországon – mondta március 3-án Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, aki kétnapos munkalátogatáson vett részt Tokióban.

AXIÁL Gépkavalkád már harmadszor

Idén az AXIÁL Kft. immáron harmadik alkalommal képviseltette magát a Hungexpo területén a január 28. és 31. között megrendezésre került AgrárgépShow-n – áll a cég január 29-én megjelent sajtótájékoztatójában.

KSH: rekordtermés volt tavaly kukoricából

Tavaly az összes fontosabb őszi betakarítású növény termésmennyisége nagyobb volt az előző évinél, kukoricából pedig rekordtermés volt, a termésátlag 42,3%-kal nőtt az előző évihez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) január 22-én.

Új ügyvezető a Nestlé Hungária élén

Ez év januárjától Jean Grunenwald tölti be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját - közölte a cég január 6-án.

Egyre fontosabbak a rövid ellátási láncok az élelmiszerellátásban

Egyre fontosabbak a rövid ellátási láncok az emberek élelmiszerrel való ellátásában világszerte, így Magyarországon is – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára november 13-án egy magyar-francia közös szervezésű szakmai konferencián Budapesten.

Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Átadták az amerikai AGCO tagvállalata, a GSI gabonatároló és anyagmozgató rendszerek gyártására specializálódott gyárát a Pest megyei Biatorbágyon. A 670 millió forintos beruházással a tervek szerint 125 munkahelyet hoznak létre – közölte a vállalat június 24-én.

"Luxusmárka" építésbe kezd a Tokaj Kereskedőház Zrt.

A tokaji bor, mint első számú nemzeti márkaértékként történő sikeressé tétele érdekében a legnevesebb helyi borászok és külföldi marketingszakemberek részvételével egy új luxusmárka létrehozásába kezd a Tokaj Kereskedőház Zrt. – adta hírül a cég június 16-án.

Új mezőgazdasági leányvállalat

Mezőgazdasági leányvállalatot alapít a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., miután a tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága hozzájárult a kérelméhez, az Agro Rehab Kht. 2015-18 végére várhatóan 180 megváltozott munkaképességű szakembert foglalkoztat majd a 250 fős összlétszámból – közölte a Főkefe május 22-én.

A TiszaTextil gyógyszeripari logisztikai megoldása az ön sikeréhez

A TiszaTextil csoport minőségi csomagolóanyagok szállítója európai székhellyel. A cég gyógyszeripari, vegyipari és mezőgazdasági csomagolóanyagokra szakosodott, és jelentős ismeretekkel rendelkezik a gyógyszeripari üzemek logisztikájában, ez lehetővé teszi, hogy ügyfelei számára innovatív és költségcsökkentő megoldást kínáljon. Ezek a megoldások képesek helyettesíteni a költséges tisztító- és logisztikai rendszerekre fordított beruházásokat.
A TiszaTextil nagy múltú tapasztalattal rendelkezik, és segítséget nyújt gyógyszeripari partnereinek abban, hogyan hozzanak létre egy rugalmas logisztikai és szállítási megoldást. A Minibag célja, hogy biztonságos és gazdaságos megoldást nyújtson a szilárd, kész- és félkész termékek szennyeződésmentes szállítására és tárolására az API-tól a bliszterezésig, végső csomagolásig. A termékek az ISO8-nak megfelelő zárt térben készülnek, mely megfelel a European Pharmacopoeia és USP előírásainak.

Több mint harmincezer tonnás gabonatároló épült a Gyermelyi Zrt.-nél

A tésztagyártással foglalkozó Gyermelyi Zrt.-nél befejeződött egy 32 000 tonnás gabonatároló és -tisztító létesítmény építése, ezzel a társaság egyidejűleg 100 ezer tonna búzát képes tárolni saját telephelyén – mondta a társaság marketing igazgató-helyettese március 20-án az MTI-nek.

Támogatás technológiai berendezések beszerzésére

December 16-ától a forrás kimerüléséig, de legkésőbb jövő év január 31-én este 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából gépek és technológiai berendezések beszerzésére – hívta fel rá a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) december 16-án.

Tények a számok mögött

Az AXIÁL Kft. az AgrárgépShow legnagyobb kiállítójaként képviselteti magát 2014 januárjában a Hungexpón.

Új csomagolóüzem és hűtőház

Mintegy 1 milliárd forint összértékű beruházással új csomagolóüzemet és hűtőházat létesített az Almarégió Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben, a létesítményt november 28-án adták át.

A mezőgazdaságnak újraélesztésre van szüksége

Az AGRO.bio Hungary Kft. november 21-én, Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján a cég vezetői és a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető tanácsosa ismertették a magyar és globális mezőgazdaság égető problémáit és lehetséges megoldásait. Hazai és nemzetközi kutatások azt igazolják, hogy mindössze 60 éve van a termő Földnek, amelyről évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el, 80%-a pedig többé-kevésbé károsodott.

Megvan az idei magyar győztes

Az Axiál Kft. telephelyei az idei évben immáron nyolcadik alkalommal méretettek meg a Service Award szempontrendszere alapján. 2013-ban a márciusban átadott zalaegerszegi bázis bizonyult a legjobbnak.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon