"kereskedelem" cimke cikkei:

Diszkont benzinkutakat nyit az ALDI Magyarországon

Ismét újdonsággal jelentkezik az ALDI: diszkont automata üzemanyagtöltő állomásokat nyit több magyarországi áruházának parkolójában, ahol a vásárlók garantáltan kiváló minőségű, MSZ EN 590 és MSZ EN 228 normának megfelelő üzemanyagot tankolhatnak – áll az ALDI november 10-én megjelent közleményében.

Tovább bővít Magyarországon az Alza cseh webáruház

Magyarországon 5 millió eurót fektet be az Alza cseh webáruház, és tervei szerint jövőre bekerül a 3 legnagyobb magyarországi e-kereskedő közé.

A Spar az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre

A Spar az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre, az új áruházak nyitása mellett korszerűsítik a meglévőket – közölte a Spar Magyar Kereskedelmi Kft. július 27-én.

Segítséget várnak…

A multinacionális sörgyártók által kötött kereskedelmi szerződések elleni fellépésben és célzott pályázati források megnyitásában várnak segítséget a kormánytól a kisüzemi sörfőzdék – mondta a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöke június 2-án.

Csak hisszük, hogy tudjuk

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derült ki a TÉT (Táplálkozás-Életmód-Testmozgás) Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből, amelyet április 19-én ismertettek Budapesten.

Bővíti dunaharaszti raktárát a Coca-Cola HBC Magyarország

A folyamatosan növekvő kivitel szükségessé tette a tárolókapacitások bővítését, így a Coca-Cola HBC Magyarország 2 milliárd forintos beruházással 6500 négyzetméteres raktár építésébe kezdett dunaharaszti központjában – közölte a cég április 5-én.

Bezárattak kettő budapesti patikát

Illegális gyógyszerkereskedelmi tevékenység miatt bezáratott két budapesti gyógyszertárat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) – derült ki a témában február 20-án, Budapesten rendezett sajtótájékoztatón.

Rohamosan terjed az elektronikus polccímke

Mintegy 40 000 új kijelzőt állít rendszerbe üzleteiben a szlovák Orange, de számos hazai bolt, például a LEGO márkaboltok is jelentős lépéseket tettek az elektronikus polccímkék terén. Arra is van példa, hogy kis, vidéki élelmiszerboltok vezetnek be ilyen rendszereket – áll a november 10-én megjelent sajtóközleményben.

Élelmiszer kiskereskedelem: lassuló növekedés

Lassult az élelmiszerek kiskereskedelmének növekedési üteme az idei első három negyedévben – közölte a Nielsen november 11-én.

Magyar vezérigazgató a Hofer csoportnál, új ügyvezető az Aldi Magyarország élén

Magyar vezérigazgatója lesz a Hofer csoportnak: Székács Tibor, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója januártól az öt országot magában foglaló csoport vezérigazgatója – közölte október 13-án az Aldi.

Újabb minőségi garancia a SPAR-nál

Idén is teljesítette a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány logisztikai részének (IFS Logistics Standard) legmagasabb szintű elvárásait a SPAR. A 2014-ben megszerzett, s évente sikeresen megújított önkéntes minősítéssel az áruházlánc biztosítja az üzlethálózat igényeinek megfelelő kiszolgálást, a vevői szempontokon alapuló fejlesztési folyamatokat, az esetlegesen előforduló hibák azonnali, gyors és hatékony kezelését – áll a SPAR július 11-én megjelent közleményében.

Megérkezett a magyar „görög”

Már megjelent a magyar dinnye több áruházlánc üzleteiben, és a nyár más szezontermékeiből, így az ásványvízből, üdítőitalokból és jégkrémből is megnőtt a forgalom az élelmiszer-kiskereskedelemben – közölték az áruházláncok július 11-én.

IKEA áruház épül Soroksáron

Bővíti magyarországi hálózatát a svéd IKEA, a harmadik áruház alapkövét május 31-én helyezték el Soroksáron – közölte a társaság.

Megtelt a Prologis Park Prague-Airport

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata bejelentette, hogy bérleti szerződést írt alá az internetes kereskedelemmel foglalkozó cseh Bonami-val, amely 5795 négyzetmétert bérel a Prologis Park Prague-Airport DC1-es jelű épületben. A tranzakciót a 108 Agency bonyolította le – áll a május 12-én, Prágában kiadott sajtóközleményben.

Az AVENTICS-nél járt a Brammer

Kereskedelmi találkozó keretében látta vendégül a Brammer magyarországi csapatát az AVENTICS február közepén, Egerben. Európa vezető MRO termékeket forgalmazó vállalatának hazai menedzsmentje, és dolgozói vettek részt a hagyományteremtő jelleggel megtartott rendezvényen. A két cég hosszú távú kapcsolatának erősítése mellett, az AVENTICS egri gyárának és minőségbiztosítási rendszerének testreszabott bemutatója, valamint a nyújtható szolgáltatások ismertetése is az egész napos program része volt – áll az AVENTICS február 18-án megjelent közleményében.

Újabb áruházat épít az IKEA

Az előző üzleti évhez képest 14,6%-kal, mintegy 47,01 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét 2015-ben az IKEA Magyarországon – mondta Marek Feltl, a társaság Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője február 4-i budapesti sajtótájékoztatóján.

Növekszik a sertéshús iránti kereslet

A forgalmi adatok, a vásárlói érdeklődés már visszaigazolta, hogy helyes döntés volt a sertés tőkehús áfájának csökkentése 27-ről 5%-ra – jelentette be a földművelésügyi miniszter január 12-én egy vecsési Coop-áruházban tartott sajtótájékoztatón.

A Ford bővíti magyarországi értékesítési hálózatát

Négy új szalont nyit a Ford Magyarországon az idén, folytatva márkakereskedői hálózatának bővítését, amelyet megalapoz, hogy 2015-ben ismét piacvezető márka tudott maradni – tájékoztatott a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. január 6-án.

Új kereskedelmi kikötő épül Mohácson

Új kereskedelmi kikötő épül mintegy 5 milliárd forint beruházással Mohácson 2017 végéig – mondta el a Duna-parti város polgármestere január 7-én.

Tovább erősítené kapcsolatait a magyar beszállítókkal a Metro

A magyar beszállítókkal való kapcsolatok további erősítése és a saját márkás termékek forgalmának növelése áll a Metro Kereskedelmi Kft. 2016-os stratégiájának középpontjában – adta ki a tájékoztatást a társaság december 3-án.

Magyar Nemzeti Kereskedőház nyílt Krakkóban

Krakkóban is megnyitotta irodáját a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH). A magyar és a lengyel vállalkozások együttműködését elősegítő hálózat első lengyelországi kirendeltsége teljes körű külkereskedelmi szolgáltatásokat és exporttámogatást nyújt majd – jelentették be a december 4-i megnyitón.

Visszavonul a CBA elnöke

Baldauf László, a CBA elnöke hatvanévnyi munkában töltött idő után az év végével nyugdíjba vonul, az elnöki pozíciót 2016. január 1-től Lázár Vilmos tölti be, akinek a kinevezését a CBA tagsága egyhangúlag támogatta – közölte a CBA.

Megnyílt az ország első csomagolásmentes boltja Budaörsön

Szeptember 30-án megnyitott Magyarország első csomagolás nélkül árusító boltja Budaörsön. A Nopack egyebek mellett a tudatos vásárlást, a zéró hulladékot és a méltányos kereskedelmet tűzte zászlajára.

Nőtt a kereskedelmi márkás termékek első fél évi forgalma

Kereskedelmi márkás élelmiszert, háztartási vegyi árut és kozmetikumot mintegy 240 milliárd forintért vásároltak a magyar fogyasztók az idei első félévben, ez 7%-kal több, mint tavaly január-június között volt – közölte a Nielsen piackutató vállalat szeptember 24-én.

Magyarország jelentősen növelte agrárkivitelét Kínába

Magyarország megnyolcszorozta agrárkivitelét Kínába az elmúlt 5 évben – mondta a földművelésügyi miniszter szeptember 24-én Budapesten sajtótájékoztatón, Kína és a kelet-közép-európai országok 10. agrárkereskedelmi és gazdasági együttműködési fórumán.

Hátrányos kedvezményrendszer – büntetett a GVH

A kontaktlencsék és ápolószerek online kereskedői számára kialakított hátrányos kedvezményrendszer alkalmazása miatt az Alcon Services AG Magyarországi Fióktelepét (CIBA/Alcon) 51,356 millió forint, az Alcon Hungária Gyógyszerkereskedelmi Kft.-t (Alcon Hungária) pedig 52,343 millió forint bírság megfizetésére kötelezte Gazdasági Versenyhivatal (GVH), egyúttal, 60 napos határidővel megtiltotta a jelenleg is alkalmazott, jogsértő feltételeket tartalmazó kedvezményrendszer alkalmazását.

20 éve nyílt meg Magyarországon az első hipermarket

Új kereskedelmi kategóriát honosított meg a SPAR 1995-ben azzal, hogy 600 millió forintos beruházás keretében megnyitotta az első hazai hipermarketet Győrben. Jelenleg 163 működik országszerte, a SPAR összesen 32-t üzemeltet INTERSPAR néven – áll a vállalat szeptember 2-án megjelent közleményében.

A legmagasabb szintű IFS Logisztika tanúsítványt érdemelte ki a SPAR

Megújította minőségbiztosítási tanúsítványát a SPAR Magyarország: a tavalyi sikeres IFS Logisztikai minősítést követően májusban a vállalat a rendszer legmagasabb szintjén is teljesítette az elvárásokat. Az IFS Logisztikai minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szabvány követelményei az áru beérkezésétől a boltokig történő kiszállításig garantálják a biztonságot és a minőséget a SPAR és INTERSPAR áruházak vásárlói számára – áll a vállalat augusztus 11-én megjelent közleményében.

Húsfeldolgozó üzemet létesít Vietnamban a körmendi Babati és Társa Kft.

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházással létesít húsfeldolgozó üzemet és 100 húsüzletből álló kereskedelmi hálózatot, a magyar ízeket népszerűsítve Vietnamban a körmendi székhelyű Babati és Társa Kft. - közölte június 18-án a Vas Megyei Iparkamara által rendezett vietnami-magyar üzletember találkozó és fórum szünetében Babati Zoltán, a cég tulajdonosa.

Megnyílt a IV. China Smart Expo Budapesten

Megnyílt a negyedik alkalommal megrendezett China Smart Expo kiállítás június 16-án Budapesten.

Bővült a háztartási vegyi áru és kozmetikum kereskedelem az első négy hónapban

Idén január-áprilisban 6%-kal, mintegy 110 milliárd forintra emelkedett a háztartási vegyi áruk és a kozmetikumok bolti eladása Magyarországon az előző év azonos időszakához képest, míg a mennyiséget tekintve 1%-kal bővültek az eladások – közölte a Nielsen június 12-én.

Vasárnap nem kötelező mindenhol a szakképesítés

Szakképesítéssel nem rendelkező is árusíthat a 200 négyzetméter alatti, vasárnap is nyitva tartó egyes típusú üzletekben a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint – érkezett a hír június 11-én.

Magyar árukat bemutató kiállítás Ammánban

A magyar termékeket és szolgáltatásokat bemutató, május 19-én zárult kétnapos ammáni kiállításon a jordániai kereskedők elsősorban az élelmiszer-ipari termékek iránt érdeklődtek, de a technológiai szektorban is sor került magas szintű hivatalos egyeztetésekre.

Közös kiállás a tisztességtelen kereskedelmi magatartás ellen a V4-ek agrárminisztereinek pozsonyi ülésén

Közös nyilatkozatban álltak ki a visegrádi négyek, valamint Bulgária, Románia és Szlovénia agrárminiszterei az üzletláncok termelőkkel szembeni tisztességtelen kereskedelmi magatartása ellen a tárcavezetők pozsonyi találkozóján május 19-én.

Értékben és mennyiségben is bővült az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma

Bővült az élelmiszerek bolti értékesítése tavaly december és idén március között az egy évvel korábbihoz képest, a kiskereskedelmi forgalom értékét tekintve 5%-kal, a mennyiség alapján 4%-kal nőtt – közölte felmérését a Nielsen piackutató cég május 15-én.

Kódban az orvosság

A következő hónapokban életbe lép az a szabályozás, ami előírja, hogy 2018-tól kötelező lesz az UDI (unique device identification, egyedi eszközazonosító) kódok használata a gyógyszereknél.

Töretlen optimizmus az ingatlanpiacon

A várakozásoknak megfelelően erős évet zárt a kereskedelmi ingatlanpiac 2014-ben – hangzott el a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó évértékelő sajtótájékoztatóján, január 27-én.

Nyugat-Európában legfejlettebb a láncok saját márkáinak piaca

A kereskedelmi láncok saját márkás termékeinek piaca Nyugat-Európában a legfejlettebb, ahol a vásárlók a csomagolt napi fogyasztási cikkek vásárlásánál nagyjából minden harmadik eurót kereskedelmi márkás árukra költik - derül ki a Nielsen legfrissebb felméréséből december 29-én.

Az ALDI megnyitotta 100. magyarországi üzletét

Újabb jelentős állomásához érkezett az ALDI magyarországi működése: az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. a mai napon megnyitotta legújabb üzletét, amellyel együtt országosan immár 100 áruházban várja a vásárlókat. Az új üzletet Budapest szívében, a Kossuth Lajos utca 13. szám alatti egykori Úttörő Áruház helyén alakították ki – áll a cég december 4-én kiadott sajtóközleményében.

Jelentősen nő a külföldről rendelt internetes vásárlások részaránya

Az idén 42 000 külföldről rendelt csomag után kellett áfát vagy vámot fizetnie a vásárlóknak, a szám 60%-kal haladja meg az egy évvel korábbit, amely arra utal, hogy növekszik az internetes vásárlás részaránya. A legtöbb megrendelt áru Kínából és az Egyesült Államokból érkezik – mondta Teleki József pénzügyőr ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri főigazgatóságának vezetője november 11-én sajtótájékoztatón a vámkezelés helyszínén.

Regionális központot nyit a Bank of China Magyarországon

Budapesten nyitja meg még az idén közép- és kelet-európai regionális központját a Bank of China (BoC), az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank – adta ki a tájékoztatást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben, október 27-én.

Meghosszabbította az EU az egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket

Meghosszabbította október 24-én az Európai Unió Tanácsa az Ukrajna számára biztosított egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket – közölte a tanács sajtószolgálata.

Kereskedőház nyílt Montenegróban is

Újabb nyugat-balkáni országban, Montenegróban kezdte meg működését a legújabb kereskedőház. A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy növelje nyugat-balkáni exportpozícióját, megerősítse a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat és elősegítse a kölcsönös gazdasági növekedést – áll az MNKH október 1-én kiadott közleményében.

Családi vállalkozás a magyar játékpiac élén

Év végére 33-ra nő az ország legnagyobb játékkereskedésének, a REGIO JÁTÉK áruházainak száma. A piacvezető magyar vállalkozás a nehéz üzleti környezet ellenére évről évre példaértékű sikereket ér el – adta hírül a vállalat augusztus 26-án.

A tatabányai ipari parkba települ a MEVA-HU Kft.

– A hulladéktároló eszközöket és környezetvédelmi anyagokat forgalmazó, cseh tulajdonú MEVA-HU Kft. új telephelyet épít, saját forrásokból, 146 millió forintért a tatabányai ipari parkban – mondta a társaság ügyvezetője augusztus 25-én.

Tatabányán új telephelyet épít a Sharf Hungária

– A különböző gépeket, építőipari berendezéseket forgalmazó Sharf Hungária új telephelyet épít Tatabányán, ahol egy épületben helyezik el a cég raktárát, javítóbázisát és irodáit – adta hírül a társaság ügyvezetője augusztus 23-án.

Az Yves Rocher további bővülést tervez Magyarországon

További bővülést tervez Magyarországon az Yves Rocher francia kozmetikai cég, amely a 20. boltját nyitja meg Budapest belvárosában – adta hírül a vállalat június 19-én.

Fejlesztette logisztikai bázisát a Transit-Speed Kft. Mándokon

Az elmúlt két évben összesen 2,2 milliárd forintot fordított telephelyének és logisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére a záhonyi Transit-Speed Kft., a két ütemből álló beruházás zárórendezvényét május 15-én tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

Online árurendelő rendszer indult cégeknek

A kiskereskedelemben már elterjedt online rendelési lehetőségek előnyeit terjeszti ki az üzleti területre is az az online árurendelő és árösszehasonlító rendszer, amely április elején indult Magyarországon – adta hírül az MTI április 25-én.

Logisztikai bázist avatott a Ferdinand Gross Hungary Tatabányán

A csavarok és kötőelemek, szerelési aprócikkek nagykereskedelmével foglalkozó Ferdinand Gross Hungary Kft. felavatta logisztikai bázisát a tatabányai ipari parkban – adta hírül az MTI április 9-én.

Áprilistól ismét termel a sátoraljaújhelyi húsüzem

Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak – írta az MTI február 26-án Sebőkné Tóth Ibolya ügyvezető közlésére hivatkozva.

Új, korszerű logisztikai csarnok

Az ital-nagykereskedéssel és -kiskereskedéssel foglalkozó Bora-Ital családi vállalkozás 5000 m²-es csarnokot épít zöldmezős beruházás keretében a Békéscsaba Északi Ipartelepen.

Március elején mutatják be az Audi TT harmadik generációját

Március elején, a Genfi Autószalonon lesz az Audi TT harmadik generációjának világpremierje – közölte február 20-án a járműgyártó magyarországi leányvállalata, az Audi Hungaria Motor Kft.

Logisztikai konferencia a kereskedelmi kapcsolatok erősítésére

A 2050-ig tartó társadalmi-gazdasági stratégia keretében Kazahsztán a közép-ázsiai térség logisztikai központjává válik, és kiépíti az ehhez szükséges infrastruktúrát – mondta Galimzsan Amirov nagykövet a két ország kapcsolatáról szóló logisztikai konferencián, február 20-án, Budapesten.

Sajátmárkás műszaki cikk termékcsaládot vezet be az Auchan

Sajátmárkás műszaki cikk termékcsaládot vezet be Qilive néven az Auchan Magyarországon, a kínálatban kis és nagy háztartási gépek, audiovizuális és informatikai cikkek, valamint ezek kiegészítői találhatóak meg – jelentette be az áruházlánc február 20-án, Budapesten.

Beindul a Baku–Budapest cargo légihíd

Az azerbajdzsáni Silk Way West légitársaság február 17-én bejelentette, hogy 2014. március 1-től heti 2 budapesti járatot terveztek a menetrendjükbe Boeing 767-300F típusú teherszállító gépekkel. Ez azt jelenti, hogy a Wizz Air tavaly júniusban elindított Budapest–Baku utasszállító járatai mellett rendszeres légi teherforgalom indul Azerbajdzsán és Magyarország között.

Jelentős európai megrendelések

Két prémiumkategóriás európai járműgyártótól nyert el új megrendeléseket a Rába – közölte a BÉT honlapján a társaság február 11-én.

A Sony megválik PC-üzletágától

Drasztikus lépésre szánta el magát a Sony vesztesége felszámolása érdekében: megválik PC-üzletágától és elbocsátja 5000 alkalmazottját – közölte az MTI február 6-án.

Inkubátorház épül Pócsmegyeren

Magyar, illetve szlovák mikro-, kis- és középvállalkozásokat is támogató inkubátorház épül a Pest megyei Pócsmegyeren, a projekt költségeihez az Európai Regionális Fejlesztési Alap több mint 1 millió euróval járul hozzá – közölte a leendő üzemeltető, a Pro-Pócsmegyer Kft. ügyvezetője február 5-én.

Élelmiszer-biztonságot szolgáló fejlesztés

Új módszer segítségével növeli a termesztett csiperkegomba élelmiszer-biztonságát a Bio-Fungi Kft., a módszert 338 millió forintos költségvetésű kutatási projekt keretében fejlesztik ki – közölte Mutsy Árpád, a cég ügyvezetője február 5-én.

Kölcsönösen előnyös orosz-magyar gazdasági együttműködés

Magyar protézisgyártó tart bemutatóműtétet orosz orvosoknak Jekatyerinburgban: 30 orosz szakorvos előtt műt pénteken Prof. Dr. Hangody László ortopéd sebész, a magyar tulajdonú Sanatmetal implantátum- és protézisgyártó termékeivel. A gyártó és külképviseleti partnere, a Creative Expert Consulting a bővülő keleti megrendelések reményében szervezték a bemutató műtétet – áll a január 30-án kiadott sajtóközleményben.

A SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése 2013-ban is eredményes volt

2013-ban a SPAR Magyarország Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésén keresztül, a SPAR-vásárlók bevonásával megvalósított jótékony célú akcióknak köszönhetően 240 tonna tartós élelmiszer és összesen 13 633 072 forint adomány gyűlt össze. Mindezek mellett a cégcsoport az elmúlt évben több olyan akciót is szervezett, melyek kedvezményezettje a Szeretetszolgálat volt – számolt be róla a cég január 24-én kiadott közleményében.

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére számít az idén

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére és a személyautó-eladásokban elért első helyének megtartására számít az idén – közölte az MTI január 21-én.

Terjeszkedés a fejlődő piacok felé

Vállalati rendszermegoldásokra összpontosít és a fejlődő térségek felé terjeszkedik a Dell, de nem adja fel személyi számítógép üzletágát sem. A cég Magyarországon jó évet zárt, és az idén is növekedés elé néz – tájékoztatták a sajtó képviselőit január 16-án, Budapesten a Dell számítástechnikai konszern regionális vezetői.

Megkezdődött a Chevrolet kivonulásának előkészítése Magyarországon is

Megkezdődött a Chevrolet márka szervezett piaci kivezetésének előkészítése Magyarországon is, a budaörsi székhelyű Chevrolet Central and Eastern Europe (CCEE) az anyavállalat tavaly decemberi bejelentése után azonnal nekilátott a szervezésnek – adta hírül január 16-án az MTI.

Új kamarai szolgáltatások exportőröknek

Új szolgáltatásokkal bővítette a főleg kis- és középvállalkozások számára nyújtott exportsegítő szolgáltatásait a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a részletekről január 14-én kiadott közleményükben számoltak be.

Terjeszkedik a Lidl

Az év második felében kezdi meg szerbiai üzleteinek kiépítését a németországi Lidl élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc – írta január 8-án internetes oldalán a Magyar Szó című vajdasági napilap.

Idén várhatóan 10%-kal több új személyautót értékesítenek

Az idén várhatóan 62 000 új személyautó talál gazdára, ez 10%-kal több a múlt évi eladásnál, de a piac konszolidációjáig még eltelik néhány év – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) ügyvezető elnöke január 7-ei sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A mexikói gyógyszerpiacon terjeszkedik a Richter

Újabb akvizícióval terjeszkedik specializált, nőgyógyászati üzletágán belül a Richter Gedeon Nyrt., a magyar gyógyszercég 70%-os tulajdonrészt szerez a mexikói DNA Pharmaceuticals vállalatban – közölte a Richter a tőzsde honlapján december 19-én.

Webshopot indított a Prímagáz

Bővítette tevékenységi körét a Prímagáz, a vállalat az online kereskedelemben kíván erős pozíciókat szerezni a most elindított PrímaNet webshoppal – közölte a társaság december 18-án.

Újabb elismerésben részesült a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója, Jason Ding a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BOKIK) – közölte az MTI december 17-én.

Bővült az európai autópiac novemberben

Novemberben harmadik hónapja bővül az európai autópiac, amely, úgy tűnik, túljutott a mélyponton, 1,2%-kal több új személygépkocsit helyeztek forgalomba, mint 1 évvel korábban – közölte december 17-én az európai autóipari szövetség (ACEA).

Jövőre is kitart az építőipar lendülete a szakértők szerint

Elrugaszkodott a mélypontról az építőipar, amelynek lendülete szakértők szerint tovább folytatódhat – írta az MTI december 16-án, miután a KSH közölte, nőtt októberben az építőipari termelés.

Az élénkülés apró jelei tapasztalhatók az újautó-piacon

A magyarországi autópiac már az ötödik gyenge éven van túl, és bár az idén mutatkoztak az élénkülés apró jelei, még 2014-ben is csak óvatos optimizmus indokolt – értékelte az újautó-piac helyzetét Eppel János, a legnagyobb piaci részesedésű importőr cég, a Volkswagen konszern márkáit értékesítő Porsche Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója december 12-én, Budapesten.

Korszerű feldolgozóüzem létesül Orosházán

Modern víziszárnyas-feldolgozó üzemet létesít a Pannon Fine Food 1 milliárd forintos barnamezős beruházás keretében Orosházán – közölte Kutni József, a társaság egyik tulajdonosa, a Green-Divízió Kft. ügyvezetője december 6-án.

Új szerelvényekkel bővült a SPAR tehergépjárműparkja

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ez évi beruházásai részeként közel 1 milliárd forint értékben 15 új Scania, illetve Schwarzmüller tehergépjárművet vásárolt. Ezekkel a szerelvényekkel 72 darabosra bővült saját gépjárműparkja, s a beruházás 45 új munkahelyet teremtett – számolt be róla a társaság december 3-án kiadott közleményében.

Jól alakulhat a karácsonyi szezon az FMCG-termékek kereskedelme szempontjából

A GfK Hungária szakemberei szerint az évvége jó eredményeket hozhat mind a napi fogyasztási cikkek, mind a tartós fogyasztási termékek kereskedelme számára. A tavalyi szezonban jó irányt vett az FMCG-költések alakulása, a műszaki-elektronikai termékek iránti keresletben pedig nem történt visszaesés. A piackutatók egyértelműen a forgalom emelkedését valószínűsítik a nemrégiben indult idei szezonra – áll a GfK Hungária december 3-án közzétett karácsonyi körképében.

Online rendelési lehetőség

Az AVON Magyarország értékesítési rendszere új online rendelési felülettel bővül, amely amellett, hogy megőrzi a tanácsadók szerepét, új vásárlókat hozhat a vállalatnak. A cseh, román, szlovák, lengyel és orosz piacon már bevezetett platform a tanácsadók és a vásárlók körében is jól szerepelt – áll a cég november 28-án kiadott közleményében.

Élénkült a magyar cégek érdeklődése az orosz piac iránt

A magyar vállalkozások látványosan nyitottabbak a keleti piacok iránt, ugyanakkor felkészültségük még kívánnivalókat hagy maga után – hangzott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara november 26-i rendezvényén. Füzesi Attila, a Creative Expert Consulting üzlet- és kereskedelemfejlesztési tanácsadócég első embere elsősorban az orosz piacon megfigyelhető magyar vállalkozói taktikákat vette górcső alá.

Egyszerűbbé válik a fuvarozás Magyarország és Fehéroroszország között

Egyszerűbbé válik a fuvarozás Magyarország és Fehéroroszország között, s ez hozzájárulhat a két ország közötti kereskedelmi forgalom növekedéséhez – közölte az MTI november 21-én.

Összefogás a margitszigeti ásványvízüzem újraindításáért

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával összefog az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz újraindítása érdekében – áll a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Fővárosi Vízművek Zrt. közös sajtóeseményének november 19-én kiadott anyagában.

Technológiafejlesztés pályázati forrásból

A kecskeméti Fornetti Kft. hagyományos kézműves módszereken alapuló technológiát fejlesztett modern pékipari körülményekre a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében elnyert közel 136 millió forintos uniós támogatás segítségével – idézte az MTI a cég kereskedelmi és marketingigazgatóját november 1-jén.

Nyitás a német piac felé

Az amerikai Tesla, elektromos autókat gyártó vállalat nagy reményeket fektet a német piacba. – Biztos vagyok benne, hogy 2014 végétől évi 10 000 autót el fogunk tudni adni – nyilatkozta a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a német Die Welt lapnak adott interjújában, október 27-én.

Hatékonyságnövelő átszervezés

Kisebb és hatékonyabb cég lett az idén a Sága Foods Zrt. az átszervezés eredményeként – idézte Keleti Zsoltot, a társaság vezérigazgatóját október 27-én az MTI.

Magyar vállalkozás a top 10-ben

A Deloitte idei Fast 50 versenyén a top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. került be – tájékoztatta a Deloitte október 24-én az MTI-t.

Nyitás a flottaértékesítés felé

A flottaértékesítés irányába próbál nyitni a Maserati – mondta Kasznár Milán, a márka magyarországi forgalmazója, a Wallis Motor Pest marketingvezetője október 19-én az MTI-nek.

A felújítások határozzák meg az építőanyagok piacát

Az építőipari recesszió miatt az építőanyagok felvevőpiacát zömében a felújítások adják, de ez a szegmens nem tudja felvenni az új építések miatt kiesett építőanyag-mennyiséget – közölte a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) október 18-án.

Thaiföldi élelmiszer-ipari vállalat vásárol üzemet Magyarországon

A Thai President Foods 300 millió thai baht (2,1 milliárd forint) befektetéssel élelmiszer-ipari üzemet vásárol Magyarországon, hogy megvesse a lábát az európai piacon – közölte október 17-én az MTI a thaiföldi The Nation hírportálra hivatkozva.

A jó minőségű kávé imázsformáló erejű lehet

A Nespresso és Lyreco megbízásából a TÁRKI által októberben készített kvantitatív felmérés szerint a sikeres tárgyalás attól is függ, milyen kávéval kínálják a tárgyaló vendégeket – derült ki a Nespresso B2B üzletágának bemutatására szervezett sajtótájékoztatón október 16-án, Budapesten.

Új vegyipari üzemcsarnok

Az Európai Unió és a központi költségvetés támogatásával, 200 millió forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot létesített a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a Bács-Kiskun megyei Bócsán, az avatóünnepséget október 16-án tartották.

Steel Service Centert avatott a ThyssenKrupp Ferroglobus

Ünnepélyes keretek között avatta fel új Acélipari Szolgáltató Központját a ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt., a cég az eseményről október 11-i sajtóközleményében számolt be.

Svédországi midibusz-megrendelés

Svédországból 5 midibuszra kapott megrendelést a Rába Jármű Kft. – közölte a társaság október 14-én az MTI-vel, nem jelölve meg az ügylet pontos értékét.

Fejleszti orosz kereskedelmi kapcsolatait a CBA

Belátható időn belül Hungarikum Delikát üzletet kíván nyitni Moszkvában a CBA Kereskedelmi Kft., hogy ott árusíthassa az orosz piacon leginkább keresett magyar élelmiszer-ipari termékeket – mondta Fodor Attila, az áruházlánc kommunikációs igazgatója október 14-én.

Elkészült a GYSEV első FLIRT motorvonata

A Stadler lengyelországi gyárában elkészült a GYSEV által megrendelt első FLIRT-motorvonat, amely még ez év decemberében forgalomba állhat a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon – áll a vasúttársaság október 7-i közleményében.

Innováció az italhűtés terén

A forró nyári napokon mindannyiunknak jólesik néha egy hideg ital. De vajon az italok hűtésének milyen pénzügyi és környezetvédelmi vonatkozásai vannak? A Rapidcool megoldással az italhűtés mindössze 45 másodpercet vesz igénybe, a jelenlegi hűtőknél 80%-kal hatékonyabb az új technológia – derül ki az Európai Bizottság szeptember 17-ei sajtóközleményből.

Óriásüzleteket nyit a Fressnapf

Európa vezető állateledel és -felszerelés üzletlánca a CBRE támogatásával nyitja meg új, „XXL” koncepcióra épülő első áruházát az Új Buda Centerben – áll a CBRE szeptember 17-i sajtóközleményében.

Élményvásárlás a MOM Parkban lévő SPAR-ban

Egy nagyszabású átalakítás után 2013. szeptember 12-én nyitotta meg kapuit a minden téren megújult és igazi vásárlási élményt nyújtó SPAR szupermarket Budapest XII. kerületében, a MOM Park Bevásárlóközpontban.

Gyártástechnológiai fejlesztés

Közel 350 millió forintból fejlesztette a gyártástechnológiát a Tom-Ferr Zrt., a döntően acélcsövek kereskedelmével foglalkozó vállalat a beruházáshoz 50%-os támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatán – adta hírül az MTI szeptember 14-én.

Jelentős nagykereskedelmi raktárbázis-fejlesztés

Jelentős, mintegy 300 millió forint értékű raktárbázis-fejlesztést hajtott végre az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. Miskolcon a közelmúltban – mondta Pálné Soltész Veronika, a társaság cégvezetője szeptember 12-én a borsodi megyeszékhelyen, a Coop Rally keretében tartott sajtótájékoztatón.

Ezentúl egy kézben van az Euronics márkanév

Kizárólagos joggal használhatja Magyarországon az Euronics márkanevet a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. – tájékoztatta a társaság szeptember 6-án az MTI-t.

Felszámolják a Praktikert

Nem sikerült befektetőt találni a német Praktiker AG megmentésére, ezért felszámolják a céget – írta szeptember 4-én a Die Welt című német lap online kiadása. A felszámolás a cég magyarországi tevékenységét nem érinti.

Észak-amerikai és közel-keleti befektetők pörgetik fel az európai ingatlanbefektetési piacot

Júliusig 48 milliárd forintnyi befektetés érkezett a magyarországi ingatlanpiacra. Az európai kereskedelmi ingatlanbefektetési piac élénkülése az észak-amerikai és a közel-keleti befektetőknek köszönhető leginkább; 2013 első felében a tranzakciók negyedéért a régión kívüli befektetők voltak felelősek – derül ki a CBRE legfrissebb, augusztus 29-én közzétett adataiból.

Nőtt a kiskereskedelem bevétele a sajátmárkás termékekből

Az üzletláncok sajátmárkás élelmiszereiből mintegy 168 milliárd forint volt a kiskereskedelem bevétele az első félévben, háztartási vegyi árukból és kozmetikumokból pedig több mint 27 milliárd forint; ez valamivel több a tavalyi év azonos időszakáénál – állapította meg a Nielsen piackutató.

Fizetésképtelen a Praktiker Max Bahr nevű áruházlánca

Fizetésképtelenné vált a német Praktiker AG Max Bahr nevű barkácsáruházlánca, de a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. július 26-án kiadott közleménye szerint a hazai cég 100%-os tulajdonosát, a Baumarkt Praktiker International GmbH-t nem érinti a felszámolás.

Üzletnyitás a fővárosban

Július 18-án nyitotta meg kapuit az első budapesti SPAR partner üzlet Erzsébetváros egyik legpatinásabb utcájában, a Király utca 35–37. szám alatt – számolt be róla sajtóközleményében a cég.

Profilbővítés

Országos szárazáru- és tejtermék-kereskedelemmel bővíti profilját az eddig fagyasztott élelmiszereket forgalmazó Matusz-Vad Zrt. – áll a cég július 17-i közleményében.

Stabil maradt a kiskereskedelem bevétele

Stabil maradt a kiskereskedelem bevétele: a Nielsen piackutató vállalat által folyamatosan mért 90 élelmiszer-kategória értékesítéséből tavaly december és idén május között, az előző év hasonló időszakához viszonyítva, fél év alatt a forgalom változatlanul mintegy 660 milliárd forintot ért el – számolt be róla július 16-i közleményében a Nielsen.

Csődbe ment a Praktiker

A németországi Praktiker AG rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, ez azonban nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, a Praktiker továbbra is működteti áruházait Magyarországon – közölte a cég július 11-én.

A személyautó-eladásban az idén már kismértékű növekedés lehet

A magyarországi személyautó-piacon az idén már kismértékű növekedés valószínű, de a válság előtti évek robbanásszerű bővülésére nem lehet számítani – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója július 3-án Budapesten, az első féléves újautó-értékesítési adatokat értékelve.

Elindította első vidéki online bevásárlószolgáltatását a Tesco

Mintegy félszáz munkahelyet teremtett a Tesco Global Áruházak Zrt. azzal, hogy elindította első vidéki online bevásárlószolgáltatását Szegeden – közölte a cég e-kereskedelmi vezetője június 26-i, szegedi sajtótájékoztatóján.

Új logisztikai bázis Tatabányán

A csavarok és kötőelemek, szerelési aprócikkek és fogyóeszközök nagykereskedelmével foglalkozó Ferdinand Gross Hungary Kft. a tatabányai ipari parkba költözteti magyarországi tevékenységének alapjául szolgáló logisztikai bázisát – mondta a vállalat ügyvezetője az épület június 25-i bokrétaavató ünnepségén.

A csomagküldés jelene, jövője és a webkereskedelem hatása a piacra

A csomagküldés piacának múltbéli és jövőbeni változását a Sprinter Futárszolgálat Kft. elsősorban az internet és a webáruházak megjelenésében, valamint a megváltozott piaci helyzetekre adott válaszokban látja. A társaság szerint a következő 5 évben mindössze 4-5 szereplő maradhat ezen a területen: azok, akik az online kereskedelem résztvevőivel együttműködve fejlesztenek – fejtették ki június 24-én kiadott közleményükben.

SPAR express üzlet nyílt Nyirádon és Balatonfenyvesen

A SPAR Magyarország Kft. további 2 üzlettel bővítette kiskereskedelmi partnerhálózatát. 2013. május 9-én Nyirádon, 30-án pedig Balatonfenyvesen nyitottak új SPAR express egységek – számolt be róla a cég május 30-án kiadott sajtóközleményében.

Tavaly tovább mélyült Európa észak-déli megosztottsága

A kiskereskedelmi forgalom csak Németországban, a skandináv országokban és a balti államokban nőtt a tavalyi év folyamán, a dél-európai országokban viszont nem várható tartósan pozitív fordulat a GfK Geomarketing legújabb, az European Shopping Center Trust megbízásából készült tanulmánya szerint – adta hírül a GfK Sajtószolgálat április 29-én.

Május elején három újabb OBI áruház nyílik

Május 2-án nyitnak meg hivatalosan az OBI áruházai a budakalászi, a fóti és a soroksári bevásárlóközpontokban. A piacvezető barkácslánc ezzel 28-ra növeli magyarországi áruházainak számát. A 3 áruházban összesen 200 főnek biztosítanak munkahelyet – számolt be róla a cég április 25-én kiadott sajtóközleményében.

Csökkentek februárban az autóeladások az EU-ban

Történelmi mélypontra estek az autóeladások februárban az Európai Unióban – írta a Handelsblatt online kiadása április 3-án.

Magyar cég gyártja egy isztambuli toronyház földrengésvédelmi rendszerét

A kockázati tőkéből alapított magyar Star Seismic Europe társaság tervezi és gyártja egy török toronyház földrengésvédelmi eszközeit – közölte a cég az MTI-vel április 2-án.

Az OBI három új áruház megnyitását tervezi tavasszal

Az OBI három új áruházat létesít még a tavasszal Magyarországon, Budapest környékén, az M0-s autóút mellett. Az áruházak a budakalászi, a fóti és a soroksári bevásárlóközpontokban nyitnak majd – áll a cég március 26-án kiadott sajtóközleményében.

Nemzetközi vásárt rendeznek júniusban Pécsen

Nemzetközi vásárt rendeznek Pécsen: a június 6. és 9. között, az Expo Centerben sorra kerülő négynapos esemény az ipar, a kereskedelem és a szolgáltató szektor szereplőinek nyújt bemutatkozási lehetőséget – adta hírül március 23-án az MTI.

Nőtt a sajátmárkás termékek forgalma tavaly

Csaknem 345 milliárd forintot költöttek a vásárlók a boltok sajátmárkás élelmiszereire tavaly, az élelmiszerek teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalmából ezeknek a termékeknek a részaránya értékben 25%-ra nőtt 2012-ben, az előző évi 24% után – közölte a Nielsen piackutató vállalat legfrissebb felmérésének eredményeit március 22-én az MTI.

Tulajdonosi átrendeződések az élelmiszer-kiskereskedelemben

Érdemi tulajdonosi átrendeződések történtek a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi piacon: a múlt év júniusa óta 13 fúziós kérelem érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) – tájékoztatta a hivatal március 22-én az MTI-t.

Új nagykereskedelmi modellre van szükség a magyar informatikai piacon

A változó vásárlói preferenciák és gazdasági környezet által támasztott piaci kihívások új üzleti modell kialakítását követelik meg az informatikai nagykereskedelmi vállalatoktól Magyarországon, már csak a piac viszonylag kis mérete miatt is – mondta Szeidl Tibor, az Apcom Hungary Kft. ügyvezető igazgatója március 20-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Lidl 60%-ra kívánja emelni a magyar beszállítói arányt

A Lidl a jelenlegi 54%-ról 60%-ra kívánja emelni a magyar beszállítói arányt 2014 végére a magyar beszállítókért program keretében – mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke a március 5-i tájékoztatón.

Kereskedelmi logisztikai központ épült Vásárosnaményban

Élelmiszer-kereskedelmi logisztikai központot épített a Kiss B. Cégcsoport Vásárosnaményban; a 840 millió forint értékű létesítményt Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár avatta fel március 1-jén a beregi kisvárosban.

Tavalyhoz képest jelentősen szűkült az új autók piaca Európában

Januárban majdnem feleannyi új autót vásároltak a horvátok, mint egy évvel korábban, de a többi európai országban is visszaesett a kereslet – adta hírül február 26-i számában a Vecernji list című napilap.

Összességében növelte forgalmát az Auchan Magyarországon

Az Auchan 19 magyarországi áruházában 2012-ben az előző évhez képest 10%-kal, 300 milliárd forintra nőtt a forgalom, a vásárlók száma 15%-kal, 36 millióra bővült – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója február 12-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Új logisztikai központ

Korszerű logisztikai központot épített az élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozó vásárosnaményi Kiss B. Cégcsoport – közölte a négy céget működtető családi vállalkozás tulajdonos-vezetője január 28-án az MTI-vel.

Új kézben az Office Depot

A Central-Fund Kockázati Tőkealap vásárolta meg az Office Depot (OD) üzletláncot, amely idén stabilizálni kívánja a 2012. évi 4,4 millárd forint összegű forgalmát – közölte a társaság január 14-én az MTI-vel.

Keresés
Kövessen minket facebookon