"ipar" cimke cikkei:

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft.

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a 20 000 négyzetméteres üzemben további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

Befejezte a termelést a Lear Corporation Hungary Kft. móri üzeme

Befejezte a termelést november 30-án a Lear Corporation Hungary Kft. autó üléshuzatokat gyártó móri üzeme – közölte a vállalat helyi szakszervezetének elnöke.

Milliárdos beruházással növelte termelési kapacitását a nagyatádi Büttner Kft.

Egymilliárd forintos beruházással megduplázta nagygépes CNC megmunkálási kapacitását a szerszámelemek gyártásával foglalkozó Büttner Kft. – áll a nagyatádi társaság november 24-én megjelent közleményében.

Nagykanizsai LED-ekkel szerelik fel egy brit áruházlánc üzleteit

Éves termelését jelentősen meghaladó mennyiségre kapott megrendelést a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyára, az itt készülő LED-lámpákkal szerelik fel ugyanis a brit Sainsbury's áruházlánc több száz üzletét a következő 3 évben – közölte a GE Fényforrás üzletágának kommunikációs vezetője november 8-án.

Autóipari szerszámgépgyár épül Miskolcon

November 2-án, Budapesten, a szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. beruházását bejelentő sajtótájékozatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertette, hogy az 5,9 milliárd forintos miskolci befektetéssel 140 munkahely jön létre az új szerszámgyártó üzemben. A projekthez a kormány 2,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. A miniszter a kivételesen magas – csaknem 41%-os – támogatási intenzitást azzal indokolta, hogy az új üzem fontos piaci rést tölt be, magas hozzáadott értéket teremt és jelentősen növeli a magyar gazdaság versenyképességét. Továbbá a csaknem 100 autóipari szakmunkás mellett 35 mérnöknek is állást biztosít és részt vesz a duális szakképzésben is.

Átadták a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisát Apcon

A cég kapacitásának megduplázása mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisa, melyet október 20-án adtak át a Heves megyei Apcon.

A Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát

A magyar gazdaság húzóágazata a járműipar, ezt is bizonyítja, hogy a Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát, a járműipar teljes kibocsátása 2016-ban 25,4 milliárd euró volt – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért államtitkára október 17-én Budapesten, azon a rendezvényen, amelyen átadták a Knorr-Bremse Magyarország új gyártócsarnokát és új tanműhelyét.

Automatizált gyártósort avattak a székesfehérvári Garzon Bútornál

Automatizált gyártósort avattak október 11-én a székesfehérvári Garzon Bútor Zrt.-nél; a két ütemben megvalósított 770 millió forintos beruházáshoz mintegy 350 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cég.

Újabb gyártócsarnok építését tervezi az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. Szombathelyen

A szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. újabb 3500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építtet a közeljövőben, amelyben a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét kívánják elhelyezni – mondta el Szigeti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója október 7-én az MTI-nek.

Megduplázza beszerzései értékét Közép- és Kelet-Európában a GE

A General Electric (GE) 2020-ig meg kívánja duplázni a közép- és kelet-európai kkv-któl, köztük a magyar vállalkozásoktól vásárolt termékek és szolgáltatások volumenét – közölte a GE október 5-én.

Megnyitotta első Ázsián kívüli gyárát Miskolcon a kínai Ten Pao cégcsoport

A TEN PAO cégcsoport október 5-én megnyitotta első Ázsián kívüli gyáregységét Miskolcon, a Déli Ipari Parkban. A kínai tulajdonban lévő vállalat a világ egyik vezető gyártója a fogyasztási cikkekhez készülő kapcsoló üzemű tápegységek, valamint az intelligens töltők és vezérlők ipari felhasználása területén. A 2,1 hektáros miskolci telephelyen 2600 négyzetméteres gyáregységet és a hozzá tartozó irodaépületet alakított ki a vállalat. A Ten Pao mintegy 4,5 milliárd forintot kíván Miskolcon befektetni, és dolgozói létszámát szeretné legalább 300 főre növelni 2021-re. A TEN PAO célja, hogy a most átadott telephely legyen egyrészt a vállalatcsoport fő gyártási központja Európában az elektromos alkatrészek és tartozékok gyártása területén, másrészt a vállalatcsoport kiemelt logisztikai partnere legyen az európai ügyfelek és azok termelési egységei számára.

A norvég Hydro lett a Sapa AS 100%-os tulajdonosa

Az eddig felerészben tulajdonos norvég Norsk Hydro ASA megvásárolta a szintén norvég Orkla ASA 50%-os tulajdonrészét a Sapa AS-ben, így a cég 100%-os tulajdonosa lett – jelentette be a Sapa Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója október 2-án székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Kutatási és innovációs kiválósági központot adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen

Kutatási és innovációs kiválósági központot adtak át szeptember 29-én a győri Széchenyi István Egyetemen, ahol elsősorban az ipari digitalizáció és a robotika területén működhetnek együtt a hazai vállalatok, vállalkozások a Magyar Tudományos Akadémiával, az egyetem oktatóival és hallgatóival, terveik, elképzeléseik kutatásában és megvalósításában.

Létrejött az ország egyetlen vámszabad területe Záhonynál

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) üdvözli, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vámszabad területté jelölt ki egy, a záhonyi szabad vállalkozási zónában lévő 17 400 négyzetméteres területet. Az engedély nyomán az ország jelenleg egyetlen vámszabadterülete jött létre, amely jelentősen fellendítheti a térség iparvonzó képességét és kulcsfontosságú ahhoz, hogy a záhonyi térség nemzetközi áruforgalmi és logisztikai csomóponttá válhasson – áll a szövetség szeptember 25-én kiadott sajtóközleményében.

Távcsőüzem építésébe kezd Tenken a Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft.

Napokon belül elkezdődik a Heves megyei Tenken a precíziós optikai eszközöket és fegyvertávcsöveket gyártó Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. új üzemének építése – közölte a cég projektért felelős értékesítési menedzsere július 26-án.

A Bosch egyedülálló digitális logisztikai központot épít Hatvanban

A közép-európai térségben egyedülálló, teljes egészében a legmodernebb, digitális technológiákra épülő logisztikai központot hoz létre a Bosch Hatvanban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 12-én a német iparvállalat vezetőivel Stuttgartban folytatott tárgyalásai után.

Növeli termelési kapacitását a MAM-Hungária Kft.

Vaskeresztesi gyárában még az idén 25%-kal növeli termelési kapacitását a babatermékeket gyártó, osztrák érdekeltségű MAM-Hungária Kft. – közölte az MTI-vel a gyár igazgatója június 3-án.

Bővítette kapacitását az Eurocircuits Kft.

Mintegy 500 millió forint pályázati forrást felhasználva, majdnem egymilliárd forintból bővítette felsőtárkányi üzemének kapacitását az Eurocircuits Nyomtatott Áramkör Gyártó Kft. – tájékoztatta a társaság az MTI-t március 30-án.

Felsőoktatási-ipari k+f központok indulnak

Több éve eredményesen együttműködő nyolc ipari-egyetemi konzorciumi partner kap lehetőséget újabb kutatásfejlesztési projektjeik megvalósítására az erre a célra meghirdetett pályázati felhívás keretében uniós és hazai forrásból - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal(NKFIH) december 14-én.

A nyírbátori ipari parkban építi fel új üzemét a német Rosenberger

Nyírbátorban az ipari parkban építi fel új üzemét a német Rosenberger, a családi tulajdonban lévő cég a 3,1 milliárd forintos beruházásához december 8-án vásárolt telket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzattól.

Szöszmentes tisztaság

Olyan korban élünk, amikor egyre kisebb részecskék életünk egyre nagyobb részére vannak befo-lyással. Gondoljunk csak a mobiltelefonokra, amelyek a mindennapjainkban már létszükségletnek számító információk elérését biztosítják, vagy az autóinkban található szenzorokra, amelyek a biztonságos utazásról gondoskodnak. Ezen készülékek hibátlan működéséhez többek közt rendkí-vül tiszta felületekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a jelek leolvasását vagy tökéletes véte-lét. A MEWA, a textilszolgáltatási piac egyik vezető vállalata és szakértője természetesen erre a területre is nyújt megoldást, méghozzá a MEWA PROTEX tisztítókendő formájában – áll a MEWA december 6-án megjelent közleményében.

300 munkahelyet teremt egy japán elektronikai vállalat Nagykőrösön

Mintegy 6,4 milliárd forintos beruházással 300 munkahelyet teremt a japán SIIX Corporation elektronikai vállalat Nagykőrösön, amelyhez a kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón november 16-án Budapesten.

Új telephelyet épített a ToolStyle Miskolcon

Új telephelyet épített a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban a francia érdekeltségű, elsősorban gázturbina- és gázmotorok, csomagolóipari gépek alkatrészeinek és szerelt egységeinek gyártására, forgácsolására szakosodott Toolstyle Kft., a 2,2 millió euróba kerülő létesítményt november 4-én adták át.

Több mint kétmilliárd forintból fejleszt a FRIMO Hungary Kft.

A móri FRIMO Hungary Kft. 2,059 milliárd forintot fektet be energia- és költséghatékony, innovatív megoldásokat tartalmazó gyártástechnológiák fejlesztésébe – közölte a cég október 22-én.

Felavatták a Hirschmann új gyártócsarnokát Békéscsabán

Egymilllió eurós beruházással 1400 négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át az autó- és elektronikai iparban működő Hirschmann Car Communication Kft. békéscsabai telephelyén október 7-én.

Átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary tatai üzemét

Átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary első európai termelőüzemét a tatai ipari parkban szeptember 20-án, az üzemben 2020-ra évente 3 és fél millió lengéscsillapító rugó és 1,2 millió stabilizátorrúd előállítását tervezik.

Raktárcsarnokot avatott a Kirchhoff Esztergomban

Az esztergomi ipari parkban 6100 négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. augusztus 26-án.

Negyedik gyárcsarnokát avatta fel Tatabányán a dán Coloplast vállalat

Negyedik gyárcsarnokát avatta fel az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast vállalat augusztus 25-én Tatabányán, a 6 milliárd forintot meghaladó beruházással 1000 embernek teremtenek munkalehetőséget – mondta avatóbeszédében a Coloplast Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Logisztikai központot épít Tatabányán a Coloplast

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast megkezdte magyarországi logisztikai központjának építését a tatabányai ipari parkban – közölte a társaság augusztus 4-én.

Új raktárépületet avatott a Schneider Electric

Eddigi tárolókapacitását megduplázta a Schneider Electric zalaegerszegi gyára a társaság július 29-én átadott új, 1600 négyzetméteres raktárcsarnokával.

7 milliárd forintos autóipari beruházás

Nagyszabású fejlesztési projektet zárt a magyarországi Bosch csoport budapesti központjában. Az ünnepi eseményen részt vett Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Javier González Pareja, magyarországi Bosch csoport vezetője és Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője – áll a vállalat július 12-én megjelent közleményében.

Átadták a Hungrana Kft. új pelletüzemét

Mintegy hárommilliárd forintból épített új, takarmány pelletet előállító üzemet a Hungrana Kft., amelyet július 6-án avattak a Fejér megyei Szabadegyházán.

Példaértékű gazdaságfejlesztési programot hajtott végre Zalaegerszeg

Zalaegerszeg az elmúlt években példamutató gazdaságfejlesztési programot hajtott végre – hangsúlyozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a német Edelmann nyomdaipari cégcsoport 5 milliárd forintból épült nyomdaipari üzemének avatásán, július 1-jén Zalaegerszegen.

Százmilliós fejlesztések a japán autóipari Shinwa miskolci gyárában

Százmillió forintos nagyságrendben kezdődnek fejlesztések az autóiparban érdekelt japán Shinwa konszern miskolci gyárában, amelynek termékei immár amerikai gyártmányú gépkocsikban is megjelennek – közölte a 800, köztük japán és maláj szakembert foglalkoztató Shinwa Magyarország Precíziós Kft. június 30-án.

Világítástechnikai logisztikai központot avattak Dunakeszin

Hatmillió euró beruházással kiépített világítástechnikai logisztikai központot avatott az INESA Kft. június 21-én Dunakeszin; a jövőben gyártást is terveznek az 5600 négyzetméteres üzemcsarnokban.

A Himile Magyarországot választotta európai terjeszkedésének központjául

Ünnepélyes keretek között átadta európai gyártó- és szolgáltató központját a Himile Székesfehérváron. A világ legnagyobb vulkanizáló formákat gyártó vállalata a vezető abroncsgyártókkal együttműködve a partnerek egyedi igényeire szabva fejleszti termékeit, beszállítója lényegében az összes nagy gumiabroncsgyártónak, mint például a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Michelin és a Pirelli. A Himile elmondása szerint a befektetési döntésénél nagy szerepet játszott a Magyarországon rendelkezésre álló fejlett beszállítói hálózat, valamint a kiemelkedő logisztikai lehetőségek – áll a HIPA június 10-én kiadott sajtóközleményében.

A Bridgestone megnégyszerezi gyártókapacitását tatabányai üzemében

A gumiabroncsokat gyártó, japán tulajdonú Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2020-ig megnégyszerezi abroncsgyártó kapacitását, termelését évi 1,8 millió abroncsról 7,2 millióra növeli – mondta el a gyár igazgatója az üzemben szervezett sajtóbejáráson, június 1-én.

Új gyártósort helyezett üzembe a Hell Szikszón

Új gyártósor állt termelésbe a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárában, a cég 2,5 milliárd forintot költött a beruházásra - közölte a társaság május 20-án.

Ásványvíz-palackozó üzem épült Csákváron

Ásványvíz-palackozó üzemet épített a Spiller Kft. a Fejér megyei Csákváron, az 1,2 milliárd forintos fejlesztéshez a cég európai uniós támogatást is igénybe vett.

Elkészült az Aluinvent új üzeme

Befejeződött az Aluinvent Zrt. félmilliárd forintból megépült építőipari paneleket gyártó üzemének építése a felsőzsolcai ipari parkban. Az ipari innovációs díjas, környezetbarát alumíniumhab építőipari paneleket gyártó társaság új gyártósora évente ezer tonna ilyen terméket állít elő. A beruházás a Norvég Alap több mint 360 millió forintos támogatásával valósult meg – jelentették be április 25-én a projekt zárórendezvényén, Miskolcon.

Új gyártócsarnok épült a ContiTech szegedi gyárában

Nyolcmillió eurós (mintegy 2,4 milliárd forintos) beruházással új gyártócsarnok épült a ContiTech Rubber Industrial Kft. szegedi gyárában, amelynek köszönhetően 30%-kal nő az üzem gyártókapacitása az olajipari tömlők területén – közölte Katona Tamás cégvezető április 22-én a helyszínen.

Nagyrészt magyar dolgozóira alapozva indított startup vállalkozást a GE

Startup vállalkozást indított a General Electric (GE) a LED-gyártásra és az azzal összekapcsolható energiahatékonysági fejlesztésekre koncentrálva, a Current nevű új cég európai és közel-keleti működése nagyobb részt a magyarországi alkalmazottakra alapoz – közölte a társaság élére januárban kinevezett, az európai és közel-keleti területért felelős vezérigazgató az MTI-nek adott exkluzív interjúban.

Kapacitásbővítő fejlesztés a móri FHL Björn Hungary Kft.-nél

Mintegy egymilliárd forintos fejlesztés kezdődött el a móri FHL Björn Kft.-nél; az eszköz-és gépbeszerzések révén a cég kapacitásai jelentősen nőnek – érkezett a hír április 11-én.

Új igazgató vezeti a Schneider Electric zalaegerszegi gyárát

Lengyel igazgató, Krzysztof Zylinski irányítja mostantól a francia Schneider Electric Zalaegerszegen működő, kismegszakítókat és tartozékokat előállító gyárát – adta ki a tájékoztatást a társaság április 4-én.

Gumihulladék-feldolgozó üzem épül Kaposváron

Gumihulladék-feldolgozó üzemet épít a Homatech Recycling Zrt. 16 milliárd forintból Kaposváron 2018-ra – jelentette be Szita Károly polgármester a somogyi megyeszékhelyen április 1-én.

Tatán épít telephelyet a Vikom Trans Kft.

A tatai ipari parkban épít telephelyet a hulladékgazdálkodással és -kereskedelemmel foglalkozó Vikom Trans Kft., a társaság egyhektáros területet vásárolt 40 millió forintért az önkormányzattól – mondta az adás-vételt jóváhagyó képviselő-testületi ülés után az ügyvezető március 30-án.

A következő másfél évtized stratégiáját tervezi a Rába

A következő 15 év stratégiáját tervezi a Rába-csoport – közölte Pintér István elnök-vezérigazgató március 8-án Budapesten, sajtóbeszélgetésen.

Szimbiózisban az ipar és a felsőoktatás

Szimulációval támogatott tervezés, új vizsgálati módszerek, továbbfejlesztett gyártási technológiák és folyamatok: ilyen és ezekhez hasonló érdekes témákat ismerhetett meg a hallgatóság az Audi Hungaria Kutatási Projektek Napján – áll a cég március 8-án kiadott sajtóközleményében.

Növelte bevételét tavaly a német elektrotechnikai ipar

Megrendeléseinek és bevételének tavalyi növekedése után bizakodóan tekint az idei év elé is a német elektrotechnikai és elektronikai ágazat – állapítja meg az ágazat szakmai képviseleti szervezete, a ZVEI február 10-én megjelent éves jelentése.

Dinamikusan nő az ipari online árverések piaca

Csaknem duplájára nőtt az online ipari árverések száma 2015-ben az azt megelőző évhez képest, a megbízók száma pedig másfélszeres volt – számolt be a szegmensben piacvezető Intergavel Aukciószervező Kft. vezetője. A tavalyi évben a műszaki árveréseken 1,83 millió euró (576 millió forint) összértékű áru cserélt gazdát – áll az Intergavel február 1-én megjelent közleményében.

A félvezetők globális eladása 0,2%-kal csökkent tavaly

Tavaly 335,2 milliárd dollár értékben adtak el chipeket világszerte, ami 0,2%-os csökkenés 2014-hez képest – közölte a félvezetőgyártók szövetsége, a SIA február 1-én.

A fejlesztéseknek köszönhetően növelte árbevételét a Simotrade Kft.

Közel 30%-kal növelte árbevételét a világítástechnikai termékeket gyártó simontornyai Simotrade Kft. az európai uniós technológiai fejlesztéseknek is köszönhetően – közölte a cég ügyvezető igazgatója január 30-án.

Újra lesz magyar morfingyár

Új morfingyár építésébe kezd a hazai máktermeltetés területén meghatározó Neriva Pharma Kft. Abaújszántón – értesült az agrárszektor.hu portál.

Mintegy 600 milliós kapacitásbővítés a bicskei Magyarmet Kft.-nél

Uniós források felhasználásával, 592 millió forintból hajtott végre technológiafejlesztést és kapacitásbővítő beruházásokat a magyar tulajdonú Magyarmet Finomöntöde Kft. a Fejér megyei Bicskén – érkezett a hír január 22-én.

A csomagolás jövője

Várhatóan meghaladja az 500 milliárd forintot a magyarországi csomagolóanyag-felhasználás 2015-ben, tekintve, hogy a KSH szerint az iparág teljesítménye a tavalyi év első tíz hónapjában 466 milliárd forint tett ki - mondta a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) főtitkára január 19-én Székesfehérváron, az Alba Pack 2016 - A csomagolás jövője című konferencián.

Fejleszti tiszavasvári üzemét a Járműszerelvényt Gyártó Zrt.

Fejleszti, újabb csarnokot építtet tiszavasvári üzemében a budapesti Járműszerelvényt Gyártó Zrt. – közölte a magyar tulajdonú társaság vezérigazgatója január 9-én.

Újabb milliárdos fejlesztésekre készül a Rába

Milliárdos fejlesztésekre készül a Rába-csoport – mondta a holding elnök-vezérigazgatója december 28-án.

Befejeződött a Delphi termelési kapacitást bővítő projektje Tatabányán

Az autóipari elektromos csatlakozókat gyártó Delphi tatabányai üzemében december 15-én jelentették be a 2013-ban indult 3,33 milliárd forintos fejlesztés lezárását, Sebestyén Csaba ügyvezető elmondta, hogy az 50 új munkahelyet teremtő beruházáshoz 996 millió az uniós támogatást nyertek el.

Megkezdte a Cembrit a burkolólapok gyártását a nyergesújfalui gyárban

A dán tulajdonú Cembrit Kft. 7 milliárd forintos beruházással újjáépítette nyergesújfalui gyárát, ahol megkezdték a színes szálcement homlokzati burkolólapok gyártását – jelentette be a társaság ügyvezetője december 15-én tartott nyergesújfalui sajtótájékoztatóján.

Jelentősen növelné a direkt uniós források lehívását Magyarország

A jelenlegi hétéves európai fejlesztési ciklusban 150-250 milliárd forint direkt fejlesztési forrást szeretne lehívni Magyarország a korábbi időszak 9-10 milliárdos összegével szemben – közölte a nemzeti fejlesztési miniszter december 14-én Zalaegerszegen.

Újabb 300 millió euróval növeli innovációra szánt kiadásait a Siemens

Háromszázmillió euróval, 4,8 milliárd euróra növeli 2016-ban kutatás-fejlesztésre (K+F) szánt forrásait a Siemens AG, így két év alatt 20%-kal nőnek a cég innovációs kiadásai – jelentette be Joe Kaeser a világ egyik vezető elektrotechnikai vállalatcsoportjának vezérigazgatója december 8-án, egy müncheni szakmai konferencián.

Elkészült a pacsai baromfi-feldolgozó bővítésének első üteme

Új fogadócsarnok és raktárhelyiségek átadásával fejeződött be a pacsai baromfi-feldolgozó mintegy félmilliárd forintos bővítésének első üteme.

Telephelyfejlesztés az Aquarius-Aqua Kft.-nél

Az Aquarius-Aqua Kft. 162,65 millió forint uniós támogatást nyert a "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért" elnevezésű pályázaton az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében – közölte a cég december 5-én.

Megindult a tesztüzem az ipari innovációs központban Kecskeméten

Megindult a tesztüzem az Európai Unió 2,15 milliárd forintos támogatásával Kecskeméten épülő ipari innovációs központban november 30-án.

Befejeződött a Rába-csoport 4 milliárd forintos fejlesztése

Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és 50 új munkahelyet teremtett.

Tatabányán bővíti gyárát a Becton Dickinson

Letette az amerikai Becton Dickinson a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét a Tatabányai Ipari Parkban november 12-én, a 6 milliárd forintos beruházást a társaság fecskendőgyára mellett valósítják meg.

Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját Székesfehérváron

Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját Székesfehérváron; a közel 1,5 milliárd forint összköltségű beruházáshoz a cég mintegy 850 millió forintos uniós támogatást használt fel.

A General Electric történetének legnagyobb ipari akvizícióját zárta

Az amerikai General Electric november 2-án lezárta az Alstom erőművi és áramelosztó berendezéseket gyártó üzletágának megvásárlását, amely a GE történetének eddigi legnagyobb ipari akvizíciója.

Építőipari aluhab panelgyártó üzemet épít az Aluinvent

Félmilliárd forint beruházással aluhab paneleket gyártó üzemet épít az Aluinvent Zrt. felsőzsolcai telephelyén – mondta Babcsán Norbert, a vállalat technológiai igazgatója október 22-én sajtótájékoztatón, a helyszínen.

Egyre kiegyensúlyozottabb az ipari termelés szerkezete

Egyre kiegyensúlyozottabb az ipari termelés szerkezete, a hagyományosan jól teljesítő járműipar mellett a gyógyszer- és az élelmiszeripar segítette a külkereskedelmet augusztusban – mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára október 9-én az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira reagálva.

Dízelbotrány - Audi Hungaria: továbbra is a tervek szerint termel a győri gyár

Továbbra is a termelési terv szerint folyik a munka az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában - közölte a társaság október 8-án, jelezve: a Volkswagen-csoport körül kialakult helyzet jövőbeli hatásairól egyelőre nem tudnak nyilatkozni.

Erőteljes növekedés a globális robotikai piacon

A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) 2015. szeptember 30-án mutatta be a globális robotiparról végzett kutatása (World Robotics Survey) eredményeit, melyek igazolják: a robotok valóban világhódító útra indultak. 2018-ra az ipari robotok globális értékesítése évente várhatóan átlagosan 15%-kal fog nőni – az eladott egységek száma akár a 400 ezret is elérheti – írja az IFR által október 6-án közzétett, 2015-ös statisztika.

Átadták a BorgWarner kipufogó-alkatrész gyárát Oroszlányban

Október 2-án átadták Oroszlányban az amerikai BorgWarner 25 000 négyzetméteres üzemét, ahol kipufogógáz visszavezető csöveket, szelepeket és hűtőket állítanak elő, a teljes kapacitás elérésekor 600-700 munkatárssal.

Új gyárat épít a Bombasei Dekor Kft. Szikszón

Új gyárat épít Szikszón a svájci-magyar, az édesiparban és a cukrászati ágazatban érdekelt Bombasei Decor Kft, a mintegy 10 000 négyzetméter alapterületű csarnok alapkövét szeptember 30-án helyezték el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

A Messer megvásárolja az iparigáz-gyártó Air Liquide magyar leányvállalatát

Az ipari gázokat gyártó német Messer Group GmbH. magyar leányvállalata megvásárolja az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100%-os tulajdonrészét – adta ki a tájékoztatást szeptember 15-én a Messer Hungarogáz Kft.

Félmilliárdból épült új gyártócsarnokot adtak át a tápiószőlősi Ferzol Kft.-nél

A Ferzol Kft. jó példája annak, hogyan képes egy garázsból indult családi vállalkozás negyed évszázad alatt kitartással és szorgalommal térsége egyik meghatározó, sikeres cégévé fejlődni Magyarországon – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a társaság szeptember 11-i csarnokavató ünnepségén, Tápiószőlősön.

Átadták az Opel tudásközpontját Szentgotthárdon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joachim Koschnicke az Opel Group kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke avatta fel szeptember 10-én az Opel félmilliárd forintos beruházással felépített tudásközpontját Szentgotthárdon.

A GE rövid időn belül átveszi az Alstom erőművi ás áramelosztó üzletágát

A General Electric (GE) az engedélyek birtokában a lehető legrövidebb időn belül, már a negyedik negyedévben végrehajthatja az Alstom erőművi és áramelosztó berendezéseket gyártó (Power and Grid) üzletágának átvételét - közölte a GE szeptember 9-én.

Kapacitásbővítés Tatabányán

A japán autóalkatrész-gyártó Exedy Dynax bővíti üzemét Tatabányán, a 7,2 milliárd forintos beruházással 130 új munkahely jön létre.

Már megkezdték a hetvenezer Electrolux hűtőszekrény gyártását a jászberényi gyárban

Az Electrolux háztartási gépgyártó egyik észak-olasz üzeméből Magyarországra helyezik át a hűtőgépgyártás egy részét, a jászberényi gyárban pedig már elkezdődött a 70 000 darab új fejlesztésű, beépíthető hűtő gyártása – erősítette meg az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója a pénteki olasz sajtóban megjelent hírt augusztus 31-én.

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen

Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek – mondta az augusztus 26-án tartott gyáravatón a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Passzív ablak gyártásába kezdett Cegléden részben uniós forrásból a Bau-Trans 2000 Kft.

Mintegy 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert uniós pályázaton komplex passzívablak-gyártó technológia létesítésére, illetve új üzemcsarnok építésére a ceglédi központú Bau-Trans 2000 Kft. – adta ki a tájékoztatást a cég egyik tulajdonosa augusztus 9-én.

Új üzemcsarnokot épít a Log Valve Kft. Lentiben

Közel 376 millió forintos költséggel új üzemcsarnokot épít Lentiben az olaj- és gázipari szerelvényeket gyártó Log Valve Kft. – tette közzé a vállalat augusztus 4-én.

A BorgWarner átadta hajtóműgyárát Oroszlányban

Az amerikai tulajdonú BorgWarner TTS Kft. július 28-án átadta 7 milliárd forintos beruházással Oroszlányban épült hajtóműgyárát, amely induláskor 160 embert foglalkoztat.

Félmilliárdos bővítésbe kezdett a pacsai baromfifeldolgozó

Két ütemben összesen mintegy félmilliárd forint értékű bővítésbe kezdett a pacsai baromfifeldolgozót üzemeltető Pulyka-Java Kft., amely a 2012-ben nyitott, majd másfél évvel később fel is számolt egykori Zalai Baromfifeldolgozó Kft. üzemét tavaly indította újra.

A lengyel Alumetal 10 hektáros területet vásárolt a komáromi ipari parkban

A lengyel Alumetal S. A. és a komáromi önkormányzat egy 10 hektáros terület megvásárlásáról írt alá végleges adásvételi szerződést – közölte a polgármester július 23-án.

A járműgyártás húzta az ipari termelés növekedését

Májusban is a járműgyártás húzta az ipari termelés növekedését - kommentálta a friss adatokat a TakarékBank és a K&H elemzője, akik ugyanakkor eltérő véleményt fogalmaztak meg a termelés további alakulásával kapcsolatban.

Jelentősen növeli kapacitását és létszámát a bútorgyártó Kanizsa Trend Kft.

A gyártott bútorok darabszámát és ezzel az árbevételt is a jelenlegi mintegy másfélszeresére tervezi bővíteni néhány éven belül a kárpitos bútorok gyártójaként Magyarországon piacvezető Kanizsa Trend Kft., amely 100-120 új dolgozót kíván alkalmazni és egymillió eurót fordít a gyártási technológia korszerűsítésére – adta ki a tájékoztatást a cég ügyvezetője június 29-én.

Kétszázötven új munkahelyet teremt a Rosenberger ipari beruházása a Jászságban

Csaknem 3,5 milliárd forint értékben bővíti gyártókapacitását az adatátviteli csatlakozókat és kábeleket gyártó német Rosenberger cég magyarországi leányvállalata, a fejlesztéssel 250 új munkahely jön létre a jászárokszállási üzemben – jelentették be június 29-én Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Húsfeldolgozó üzemet létesít Vietnamban a körmendi Babati és Társa Kft.

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházással létesít húsfeldolgozó üzemet és 100 húsüzletből álló kereskedelmi hálózatot, a magyar ízeket népszerűsítve Vietnamban a körmendi székhelyű Babati és Társa Kft. - közölte június 18-án a Vas Megyei Iparkamara által rendezett vietnami-magyar üzletember találkozó és fórum szünetében Babati Zoltán, a cég tulajdonosa.

Dinamikusan fejlődés a HAJDU cégcsoportnál

Impozáns eredménnyel zárta az elmúlt évet Tégláson a HAJDU cégcsoport, amely 2014-ben 11,5 milliárd forint összesített nettó árbevételt könyvelhetett el. Ez az érték 21%-kal haladta meg az előző év hasonló időszakában elért 9,5 milliárd forintot – áll a június 8-án kiadott sajtóközleményben.

Negyedmillió LED-lámpát gyártott Nagykanizsán a General Electric

A LED-lámpák gyártásának 2 évvel ezelőtti kezdete óta 250 000 LED-es fényforrást állított elő a General Electric (GE) nagykanizsai gyára, ahonnan Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika országainak megrendelőit látják el a legmodernebb világítóberendezésekkel – adta hírül a vállalat június 2-án.

25 millió eurós beruházás Magyarországon

Jelentős magyarországi és külföldi befektetők, köztük a Swedsteel, a Metecno Csoport és a Meander Holding megállapodtak két magyarországi gyáregység létrehozásáról, amelyeket 2017 tavaszáig 25 millió eurós zöldmezős beruházás keretében valósítanak meg – áll a május 28-án kiadott sajtóközleményben. A Swedsteel-Metecno helyi kereskedelmi központja, illetve a gyártóegységek a teljes közép-kelet-európai régió trapézlemez-, szendvicspanel- és egyéb könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott acél anyagú termékellátását biztosítják majd.

A jövő okos autói Szombathelyről indulnak

A nemzetközi TDK-csoporthoz tartozó szombathelyi EPCOS 20 éves történetének legnagyobb volumenű fejlesztése részeként 2015. május 22-én átadta a TDK csoport egyik európai autóelektronikai alkatrészgyártó központját Szombathelyen. A 2013-ban indult és három éven át tartó mintegy 10,5 milliárd forint összértékű fejlesztésnek köszönhetően a jövőben a szombathelyi EPCOS olyan „okos autós alkalmazásokhoz” fejleszt és gyárt elektronikai alkatrészeket, mint például a teljes kulcs nélküli nyitás és indítás, automatikus távolsági fényvezérlő, optikai parkolást segítő rendszerek, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek, vagy a különféle táblafelismerők.

LED-lámpákat gyártó kínai üzem épül Sárospatakon

A kínai Shanghai Feilo Acoustics CO, Ltd. LED-lámpákat gyártó üzemet épít Sárospatakon, a 30 millió eurós beruházás előkészítéséről május 22-én írt alá szándéknyilatkozatot Zhuang Shena'n a kínai cég vezérigazgatója, Aros János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere és Hörcsik Richárd a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Új üzemcsarnokot épített a Kontakt-Elektro

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát május 22-én Pécsen.

11,6%-kal nőtt az ipari termelés márciusban

Az ipari termelés volumene márciusban 11,6%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, munkanaphatással megtisztítva 9,0%-kal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) május 7-én első becslését.

Száz munkahelyet teremtett a Fehrer Automotive-Rába Kft. Móron

Uniós források felhasználásával, 3 milliárd 477 millió forint összköltséggel építette ki habosított termék gyártókapacitását a móri telephelyű Fehrer Automotive-Rába Kft., amely ezzel 100 új munkahelyet is teremtett.

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét

A háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiser 2000 négyzetméteres termelő területtel bővíti tatabányai üzemét. Az októberben induló gyártósorok 250 embernek biztosítanak munkát – mondta a társaság ügyvezetője május 5-én.

Több mint 200 millió forintos fejlesztés a Heves Ponyva Kft.-nél

A Heves Ponyva Kft. 113,37 millió forint vissza nem térítendő támogatással, 226,75 millió forintos beruházással új gyártóüzemet épít – közölte az ország egyik meghatározó kishaszon- és tehergépjármű-felépítmény gyártója.

Átadták a Gealan székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát

Átadták április 17-én a németországi székhelyű Gealan Formteile GmbH székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát, a Sóstói Ipari Parkban található üzembe mintegy 2 millió eurót (600 millió forint) fektettek be.

Felavatták az Emerson új székesfehérvári gyárát

Felavatták április 15-én az Emerson Process Management Magyarország Kft. új, 25 000 négyzetméter alapterületű gyárát Székesfehérváron, a cégcsoport szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletága egy több mint 3 milliárd forintos beruházást követően költözhetett a korábban a Philips tulajdonában lévő épületbe.

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

A Magyar Suzuki Zrt. igazgatóságának tagját, Naoyuki Takeuchit nevezte ki a vállalat vezérigazgatójának a Suzuki Motor Corporation – adta ki a tájékoztatást a vállalat április 14-én.

Új munkahelyeket teremtett a Rosenberger jászárokszállási gyárában

Mintegy 2,7 milliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását és technológiáját, teremtett több mint félszáz új munkahelyet a német tulajdonú Rosenberger Magyarország Kft. jászárokszállási gyárában – jelentette be a helyszínen a projekt zárórendezvényén március 11-én az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Megkezdődött a Suzuki Vitara sorozatgyártása Esztergomban

Orbán Viktor miniszterelnök és Szuzuki Oszamu, a japán autógyár tulajdonosa közösen indította el a Suzuki esztergomi gyárában az új Vitara sorozatgyártását. A modellt csak Esztergomban gyártják, innen exportálják a vállalat összes piacára – adta hírül a vállalat március 5-én.

Bővíti nyíregyházi gumiabroncsgyárát a francia Michelin

Tovább bővíti nyíregyházi gyárát a gumiabroncs-gyártással foglalkozó Michelin Csoport, a 40 millió eurós (12,2 milliárd forint) beruházás megvalósítása idén kezdődik és 2017 végére fejeződik be - áll a francia óriáscég március 5-én megjelent közleményében. A vállalat nyírségi gyárában jelenleg is tart egy 15 millió euró értékű kapacitásbővítő beruházási program.

Audi Hungaria Járműmérnöki Kar alakult a győri Széchenyi István Egyetemen

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. a győri Széchenyi István Egyetemmel több mint 10 éve tartó együttműködésében újabb mérföldkőhöz érkezett. Az újonnan megalakult Audi Kar intézményes keretet biztosít az oktatók és az Audi Hungaria vállalati szakembereinek oktatási és szakmai-tudományos együttműködéséhez, valamint a régió iparának támogatásához – áll az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. február 18-án kiadott sajtóközleményében.

Fejlesztette szombathelyi telephelyét a Metál Hungária Holding Zrt.

Csaknem 620 millió forintos beruházással épített új csarnokot és hajtott végre technológiai fejlesztést szombathelyi telephelyén az acélszerkezet gyártással és szereléssel foglalkozó Metál Hungária Holding Zrt – adta hírül a vállalat telephelyvezetője február 17-én.

Új ügyvezető a Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű gyárának élén

Bíró Attila vette át a Knorr-Bremse kecskeméti telephelyének vezetését 2015 januárjától Lepsényi Istvántól – adta hírül a vállalat január 21-én.

Új üzemcsarnokot épített Komáromban a Kayser Automotive

A műanyag autóalkatrészeket készítő Kayser Automotive Hungária Kft. mintegy 700 millió forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette komáromi gyárát – közölte a vállalat ügyvezetője január 5-én.

Kapacitásbővítő fejlesztés kezdődött a bicskei Magyarmet Finomöntöde Bt.-nél

A Magyarmet Finomöntöde Bt. az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Programja keretében elnyert európai uniós támogatás igénybevételével mintegy 600 millió forintos fejlesztést hajt végre bicskei telephelyén – érkezett a hír december 22-én.

Fejlesztés a Sapa Profiles Kft.-nél

Több mint 2 milliárd forintos, 6,9 millió eurós innovációs fejlesztés eredményeként a Sapa Profiles Kft. székesfehérvári gyárában autóipari igényeket kielégítő alumínium présgépet és precíziós megmunkáló gépeket állított üzembe – adta hírül a vállalat december 16-án.

Átadták a Swietelsky Kft. kibővített üzemcsarnokát

Összesen másfél milliárd forintért megvásárolta és több mint a duplájára bővítette a vasútépítés során műszaki háttérbázisként szolgáló üzemcsarnokot a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. Celldömölkön – adta hírül a társaság november 28-án.

Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott Kft.

Bővíti termelési kapacitását és 10 új gyártósort vásárol, illetve a beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a gyógyszercsomagoláshoz használatos üvegtermékeket előállító Schott Hungary Kft. – közölte Szabó Imre, a cég pénzügyi igazgatója november 22-én.

Üvegszövet gyártóegység Szabadkán

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán 400 000 eurós (120 millió forintos) beruházással - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján november 20-án.

Trendek az iparban

Egy, az ETSA (European Textile Services Association) által nemrégiben készített, az erőforrások felhasználását vizsgáló felmérés kimutatta, hogy a textil-szolgáltató ágazat számára nem csupán a szolgáltatások fenntarthatósága a cél, hanem az is, hogy tevékenységük során a környezeti hatásokat minimálisra csökkentsék. Ezt a MEWA ma-gától értetődő elvárásnak tartja, ezért saját technikai és technológiai fejlesztései révén mindig az ágazat környezetvédelmi technológiájának optimalizálását tartja szem előtt – áll a vállalat november 12-én kiadott sajtóközleményében.

Jelentős árbevétel-emelkedéssel számol az idén, bővítést tervez a Hipp Kft.

A tavalyi, 10 milliárdot meghaladó után 11 milliárdos árbevétellel számol az idei évre a bio bébiételeket és -italokat gyártó Hipp Kft. – közölte november 12-én Bódi Csaba ügyvezető igazgató, jelezve, hogy éveken belül bővíteni készülnek az üzemet.

Fejleszt Mosonmagyaróváron a Greiner Bio-One

Kétmilliárd forint értékű fejlesztést hajt végre Mosonmagyaróváron a Greiner Bio-One Hungary Kft.; az egészségügyi termékeket gyártó vállalat 2000 m2-es új gyártócsarnokot épít – érkezett a hír október 29-én.

Lassuló ipari termelés

Augusztusban havi szinten 1,4%-kal csökkent az ipari termelés az Európai Unióban és 1,8%-kal az eurózónában az EU statisztikai hivatala, az Eurostat október 14-i közleménye szerint.

Négy és fél milliárdos nyomdaipari beruházás Zalaegerszegen

Mintegy 4,5 milliárd forint költséggel nyomdaipari beruházást indít Zalaegerszegen az északi ipari parkban a németországi Edelmann csoport - közölte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesterjelöltje október 2-án, sajtótájékoztatón.

Gépipari cég épít gyárat Miskolc egyik ipari parkjában

A francia érdekeltségű Toolstyle Kft. új üzemcsarnokot és hozzá kapcsolódó létesítményeket épít fel 600 millió forintból Miskolc északi iparterületén, a Mechatronikai Ipari Parkban, az elsősorban a gép- és energetikai iparnak alkatrészeket, részegységeket gyártó társaság a tervek szerint 2015-ben költözik át jelenlegi, az egykori Diósgyőri Gépgyár területén található helyéről az új telephelyre – adta hírül a vállalat október 1-én.

Négymillió eurós fejlesztés a Nolato Kft.-nél

Összesen 4,1 millió eurós, mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztést zárt le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft. – jelentették be a társaság vezetői szeptember 23-án, sajtótájékoztatón.

Félmilliárdos fejlesztés a Fiers Mechanika Kft.-nél

Uniós támogatás segítségével, több mint 511 millió forintból bővítette gyártóterületét és szerzett be új megmunkáló központot a szabadbattyáni Fiers Mechanika Kft. – adta hírül a vállalat szeptember 22-én.

Vállalkozói és IT szolgáltatóházat adtak át a Gima Szolnok Ipari Logisztikai Parkban

Elkészült a Gima Szolnok Ipari Logisztikai Parkban az ipartelepítést segítő két új vállalkozói ház, valamint egy IT szolgáltatóház – jelentette be Koós László, a parkot működtető kft. ügyvezető igazgatója szeptember 15-én.

Elkészült a százezredik autó az Audi új gyárában

Elkészült a százezredik autó az Audi tavaly, több mint 900 millió eurós beruházással elindított új győri járműgyárában, közölte szeptember 11-én az Audi Hungaria Motor Kft.

Új gyáregységet épített az olasz Sematic Nyíregyházán

Közel 1,5 milliárd forint értékű befektetéssel új gyáregységet épített az olasz Sematic Group Nyíregyházán – adta hírül a vállalat szeptember 4-én.

Fapelletgyártó üzem épül Tiszalökön

Fapelletgyártó üzem épül Tiszalökön, amely az őszi próbaüzem után exportra készíti majd a tüzelőanyagot – közölte a Pellet-International Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója szeptember 2-án.

Autóipari beruházás Győrben

Két és fél milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot épített és szerelt fel Győrben a járműipari beszállító Qualitative Production Zrt.; a cég hosszabb távon első körös beszállítóvá kíván válni a szektorban – adta hírül a vállalat augusztus 29-én.

A RAFI Hungaria új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron

Mintegy 800 millió forintos beruházással új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron a RAFI Hungária Kft., amellyel a korszerűsítés mellett 40 új munkahelyet teremtettek – érkezett a hír augusztus 26-án.

A Volkswagennek is szállít alkatrészeket a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.

– Bővítette beszállítói körét, s immár a Volkswagennek is szállít alkatrészeket a téglási HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. – közölte az autóipari alkatrészeket gyártó vállalkozás vezérigazgató-helyettese augusztus 15-én.

Együttműködik az NFM-mel az ABB az elektromos autózás fejlesztésében

Együttműködik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) a magyarországi elektromos autózás fejlesztésében az energetikai és automatizálási technológiákkal foglalkozó ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – érkezett a hír augusztus 4-én.

Ötmilliárdos gyárbővítés a Nemak Győr Kft.-nél

Több mint 5 milliárd forintos beruházással 100 új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.; a fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít – jelentette be augusztus 1-én, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Telephelyfejlesztés uniós támogatással a nyíregyházi K-Kettő Kft.-nél

Uniós támogatással fejlesztette telephelyét az autóipari és mezőgazdasági alkatrészek bevonatkezelését végző nyíregyházi K-Kettő 2001 Felületkezelő Kft. – közölte a családi vállalkozás tulajdonosa, ügyvezető-igazgatója július 25-én.

Új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában

Kapacitásbővítő beruházásként új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában – közölte a Sematic Hungária Felvonógyártó és Kereskedelmi Kft. július 23-án.

Ötmilliárdos fejlesztés a győri Audi Hungaria Iskolában

Jövő júniusig tartó projekt keretében bővítik és fejlesztik a győri Audi Hungaria Iskolát; az erre fordított összeg közel negyedét uniós és kormányzati forrásból finanszírozzák - hangzott el az új épület alapkő-letételi ünnepségén július 22-én.

Bővítette telephelyét a Zollner Kft.

Több mint 300 millió forintot fordított a váci székhelyű Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. szügyi egységének bővítésére, a projekt összköltségének közel felét uniós forrásból finanszírozták – közölte a cég gazdasági igazgató-helyettese július 17-én.

Megvásárolta a MET Power AG a Dunamenti Erőmű többségi tulajdonrészét

A MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG megvásárolta a GDF Sueztől a Dunamenti Erőmű 74,8%-os többségi tulajdonrészét, a tranzakció a héten zárult le - közölte a MET július 1-én.

Kecskeméten készül a Mercedes új kompakt modellje

Kizárólag a kecskeméti gyárban készül majd a Mercedes-Benz új, CLA Shooting Brake nevű kompakt modellje – közölte a cég június 25-én.

Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Átadták az amerikai AGCO tagvállalata, a GSI gabonatároló és anyagmozgató rendszerek gyártására specializálódott gyárát a Pest megyei Biatorbágyon. A 670 millió forintos beruházással a tervek szerint 125 munkahelyet hoznak létre – közölte a vállalat június 24-én.

Ultravékony szigetelő anyagot fejlesztettek ki

Ultravékony szigetelő anyagot fejlesztett ki a hodászi Lad-Bau Kft. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei családi vállalkozás tulajdonosa június 25-én.

Több mint 150 diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál

Több mint 150 diák kezdte meg négyhetes nyári gyakorlatát június 16-án az Audi Hungaria Motor Kft.-nél; ők lesznek azok, akik szeptembertől a társaságnál töltik szakmai gyakorlatukat a duális képzés keretében.

Milliárdos fejlesztésbe foghat a Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron

– Egy-másfél milliárd forintos fejlesztésre készül a Greiner Bio-One Hungary Kft., az osztrák tulajdonosok egy hónapon belül dönthetnek arról, hogy Mosonmagyaróváron vagy egy tengerentúli telephelyen lesz a beruházás – mondta Balogh László, a társaság ügyvezetője június 17-én.

Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért májusi elismeréseit

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért májusi elismeréseit hétfőn Budapesten, A hónap beruházója a LEGO Manufacturing Kft., A hónap kis- és középvállalkozása a Kürt Zrt., A hónap induló vállalkozása pedig a QuantisLabs Kft. lett – érkezett a hír június 16-án.

Tatabányára települ a Hundeola Stahl Kft.

Tatáról Tatabányára települ a rozsdamentes anyagok megmunkálásával foglalkozó Hundeola Stahl Kft., ahol zöldmezős beruházásként új üzemcsarnokot építenek közel 180 millió forintos beruházással – adta hírül a társaság értékesítési igazgatója június 8-án.

Megduplázza dolgozói létszámát az Eagle Ottawa Szolnokon

Év végére megduplázza, 1200-ra növeli 2012-es dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – adta hírül a cég június 6-án.

Titkolózó magyar beszállítók

Míg Nyugat-Európában az ipari beszállítók közel 75%-a elérhetővé tesz részletes információkat a keresett termékről weboldalán, addig hazánkban ez az arány csupán 29%. Ez a különbség leginkább annak köszönhető, hogy a magyar ipari cégek még mindig elsősorban abból a meggyőződésből indulnak ki, hogy vevőik nem használják az internetet, ami már rég nem igaz. A hazai cégek közötti online kereskedelem 5 évvel van lemaradva a nyugati országokhoz képest, ahol már épp ennyi ideje megtörtént a váltás – állapította meg a Tablazat.hu online beszerzői portál, s erről a június 6-án kiadott sajtóközleményben számoltak be.

Bővíti szekszárdi telephelyét a Cabtec Kft.

Összesen másfél millió euró értékben hajt végre beruházást a CabTec Kft. Szekszárdon 2014-ben, mellyel 100 új munkahelyet teremt. A cég a már meglévő két üzemcsarnoka mellé egy újabb, 3000 négyzetméteres csarnokot hoz létre, ahol a gyártás még idén szeptemberben megkezdődik. A beruházás értéke egymillió euró, amit teljes egészében önerőből finanszíroz a vállalat. A cégcsoport még idén további 500000 euró értékben fejleszti gépparkját a szekszárdi telephelyen – adta hírül a társaság június 4-én.

A MeshLin Zrt. biokompozit-üzemet nyitott Győrben

Biokompozit-üzemet indított Győrben egy helyi mérnöki iroda, a Meshining Engineering Kft. és a Bonitás Tőkealap-kezelő Zrt. közös cége, a MeshLin Composites Zrt. – adta hírül a társaság vezérigazgatója június 3-án.

Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

A tatabányai ASG Kft. félmilliárd forintot fordít gépgyártó üzemének fejlesztésére, új megmunkáló központot vásárolnak és integrált vállalatirányítási rendszert vezetnek be – adta hírül a cég ügyvezetője június 3-án.

Felavatták a Bosch új gyárát Kolozsvár mellett

Május 9-én Victor Ponta román miniszterelnök jelenlétében avatták fel a Bosch új gyáregységét a Kolozsvártól 20 kilométerre fekvő Nemeszsukon.

Új forgácslap-gyártó üzem Szombathelyen

Átadták a Falco Zrt. 40 millió eurós, azaz több mint 12,1 milliárd forintos beruházással felépült forgácslap-gyártó üzemét május 8-án, Szombathelyen – adta hírül az MTI.

Innovációs fejlesztés az olasz Sematic nyíregyházi üzemében

Több mint 200 millió forint értékű innovációs fejlesztés valósult meg a Sematic Hungária Kft. nyíregyházi üzemében – közölte az olasz érdekeltségű cég munkatársa május 8-án az MTI megkeresésére.

Van vevő a kapuvári húsgyár teljes vagyonára

Eredményes volt az egykori kapuvári húsgyárat működtető két társaság vagyonára kiírt, sorrendben ötödik pályázat. A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. heteken belül aláírhatja a vevővel a szerződést – erősítette meg május 7-én az MTI értesülését az NRN ügyvezetője.

Kapuvári húsgyár - két teljes és két részajánlat a vagyonra

Két induló az egykori kapuvári húsgyár teljes vagyonára tett ajánlatot, kettő pedig egyes elemekre a legújabb pályázaton – közölte az MTI érdeklődésére a pályázatok április 29-i bontása után a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. ügyvezetője.

Kapuvári húsgyár - négy ajánlat érkezett a vagyonra

Négy ajánlat érkezett az évekkel ezelőtt leállt kapuvári húsgyárat egykor működtető társaságok vagyonára a felszámolás során kiírt ötödik pályázaton – közölte az MTI április 25-én.

Fejleszti a csomagolóanyag-gyártást a Hok-Plastic Kft.

364 millió forintos beruházás keretében fejlesztette gépparkját a műanyag csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó mórahalmi Hok-Plastic Kft. – tájékoztatta a cég ügyvezetője április 20-án az MTI-t.

Hamarosan újra termelhet a hejőcsabai cementgyár

A tervek szerint 6-9 hónapon belül újra termelhet a hejőcsabai cementgyár – mondta Kálmán János, a nevét néhány napja Hejőcsabai Cement és Mészmű (HCM) Kft.-re változtatott Magyar Cement (MC) Kft. többségi tulajdonosa sajtótájékoztatón, a cementgyárban április 15-én.

Együttműködési megállapodás a kkv-k fejlesztéséért

A kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. (AIPA) április 15-én – adta hírül az MTI.

A tavalyinál is több kiállító várható az IPAR NAPJAI 2014 szakkiállításon

IPAR NAPJAI 2014 néven a Hungexpo Zrt. Magyarország legátfogóbb ipari szakkiállítását szervezi meg, amely egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására.

Beszállítókat keresnek a nyugat-dunántúli nagyvállalatok

Csekély volt az érdeklődés a vasi és zalai kis- és közepes vállalkozások részéről, pedig a nyugat-dunántúli járműipari és mechatronikai cégeknek jelentős igénye van hazai beszállítókra – fogalmazták meg egyöntetűen a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ (NYPJMK) szervezésében az április 10-én, Zalaegerszegen tartott beszállítói fórumon résztvevő nagyvállalati vezetők.

Fejlesztés a Zemplén Csokoládégyárban

Fejlesztette üzemét a Sárospatak-Hungária Édesipari Kft., a Zemplén Csokoládégyárban csaknem 361 millió forintos beruházás fejeződött be – közölte a társaság április 5-én az MTI-vel.

Egy éven belül teherkomp kötheti össze Esztergomot és Párkányt

Közvetlen észak-déli irányú teherforgalmi kapcsolat jöhet létre Esztergomnál a magyar-szlovák határon jövő tavaszra. Az új teherkomp naponta 70-80 kamiont szállíthat majd át a Dunán – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. március 28-án, Esztergomban.

A helyi gazdaságot erősíti a bonyhádi Ipari Park bővítése

A már meglévő és a tervezett ipari parkok meghatározó eszközei a munkahelyteremtésnek és a gazdaságszervezésnek – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Völgységi Ipari Park új csarnokainak ünnepélyes alapkőletételén 2014. március 27-én, Bonyhádon. A beruházás közel 1 milliárd forintos költségének felét az Új Széchenyi Terv forrásaiból finanszírozzák – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Támogatási szerződés telephelyfejlesztésről

A BPW Hungária Kft. 486 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchényi Terv (ÚSZT) keretében, amely hozzájárul ahhoz, hogy a cég szombathelyi telephelyén 1,6 milliárd forintos fejlesztés részeként az idén felépüljön egy 11 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázis – jelentette be Brumbauer József a BPW Hungária ügyvezető igazgatója március 28-án a támogatási szerződés ünnepélyes aláírásakor.

Új gyártócsarnokot alakít ki a Prec-Cast

Százmillió eurós beruházássorozatról döntött a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Kft., a fejlesztés első állomásaként egy 12 000 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítanak ki, amelynek alapkövét április 1-jén tették le – adta hírül az MTI.

Vezetőváltás a Schneider Electric Ipar üzletágának élén

A Schneider Electric magyarországi leányvállalata az Ipar üzletág élére új vezetőt nevezett ki Bakos Miklós (34) személyében, aki 2014. április 1-jétől tölti be a pozíciót – adta hírül a vállalat sajtóközleményében.

Különleges termékkel erősít a Timár-Gumi Kft.

Árbevételének 5-10 százalékos növekedését reméli a Timár-Gumi Kft., miután egy fejlesztés révén új forgácsolt alkatrészek gyártását kezdte meg a gépjárművek légrugó-ütközőelemeihez – közölte a társaság az MTI-vel március 29-én.

Eszközfejlesztés a Veritas Dunakiliti Kft.-nél

A Veritas Dunakiliti Kft. negyedmilliárdos fejlesztés keretében gyártó- és információtechnológiai eszközöket vásárolt, emellett dunakiliti telephelyén infrastrukturális beruházásokat hajtott végre – közölte az autóipari alkatrészgyártó cég március 25-én az MTI-vel.

Az európai söripar segíthet az EU gyengélkedő gazdaságának

A Regioplan és az EY (korábban Ernst & Young) által készített jelentés szerint Európa sörgyártói kiemelt szerepet játszhatnak a munkahelyteremtésben, ezzel hozzájárulva az EU törékeny gazdaságának felpörgetéséhez – áll a Magyar Sörgyártók Szövetsége által március 24-én kiadott sajtóközleményben.

Négyszázmilliós fejlesztés a KSH Rugógyár Bt.-nél

Több mint négyszázmillió forintos fejlesztést hajtott végre a nyúli székhelyű KSH Rugógyár Bt., amely a járműipar mellett számos más ágazat beszállítója is – adta hírül március 24-én az MTI.

Új gyártócsarnok

Március 19-én helyezték el a Vas megyei Csöngén a Binder Kft. újabb 2250 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának alapkövét – közölte az MTI.

Ünnepélyes alapkőletétel

A székesfehérvári Alcoa Európai Keréktermék Kft. bővíti magyarországi gyártóüzemét. Az ünnepélyes alapkőletételre március 17-én került sor, a befejezés várható időpontja 2015 év eleje – adta hírül az MTI.

Újrafutózó üzemet adtak át Nyíregyházán

A Marso Holding Kft. átadta Európa legnagyobb kapacitású tehergépjármű gumiabroncs újrafutózó üzemét március 14-én, Nyíregyházán – adta hírül az MTI.

MLBKT: hároméves átlag felett a BMI

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 54,3 pont volt, magasabb az elmúlt három év 53,4 pontos februári átlagánál, de 3,5 százalékponttal alacsonyabb a kiugróan magas 57,8 százalékos januári szintnél – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) március 3-án az MTI-vel.

Felszálló ágban az ipari-logisztikai ingatlanpiac

Az emelkedő bérleti díjak növelik a befektetéseket idén az európai ipari-logisztikai ingatlanpiacon, Magyarországon viszont csak kisebb tranzakciók várhatók – közölte a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó február 24-én.

A Knorr-Bremsével írt alá stratégiai megállapodást a kormány

A kormány a vasúti és közúti járművek fékrendszereit gyártó Knorr-Bremse vállalatcsoporttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Michael Buscher, a Knorr-Bremse AG elnöke írt alá február 6-án, a cég budapesti telephelyén.

Tavaly nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés 1,4%-kal nőtt 2013-ban az előző évhez képest – jelentette előzetes adatok alapján február 6-án a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Erős évkezdés

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított januári értéke: 57,9 – számolt be róla az MLBKT február 3-án kiadott közleményében. A korábbi januárokkal összevetve az idei érték felülmúlja a hosszú távú átlagot (51,7), és az elmúlt 3 év átlagát (52,4) is. A felmérésben vizsgált részindexek egy kivétellel növekedtek decemberhez képest. A foglalkoztatottsági index értéke 50,0 pont alatt volt 2013. decemberben, de az e havi érték már újbóli növekedésre utal.

Ügyfelei díjazták a Prologist a Eurobild Gálán

2013-ban a Prologis másodszor is elnyerte a Eurobild „Az Év Raktára” díját – számolt be róla a társaság december 13-án kiadott sajtóközleményében.

Átadták az ipari parkok versenyképességi díjait

Átadták az Ipari Parkok Versenyképességi Díj elnevezésű elismeréseket december 12-én, Budapesten.

Vállalkozói és IT-szolgáltatóház épül a GIMA Szolnok Ipari Logisztikai Parkban

Vállalkozói házat és IT-szolgáltatóházat alakít ki újonnan letelepülő cégek számára a GIMA Szolnok Ipari Park Kft. – mondta a társaság ügyvezető igazgatója december 4-én az MTI-nek.

Graboplast-padló kerül a szocsi olimpiát kiszolgáló buszokba

A Graboplast Zrt. által gyártott padló kerül a 2014-ben, az oroszországi Szocsiban megrendezendő téli olimpia résztvevőit szállító buszokba – közölte november 25-én az MTI-vel a győri székhelyű társaság.

Hárommilliárdos élelmiszeripari beruházás

November 19-én, ünnepélyes keretek között került sor Kaposváron a Magyar Cukor Zrt. új, 3 milliárd forintból épült és 60 000 tonna cukor tárolására szolgáló silójának átadására. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

Magyarország jövőre a középmezőnyben lehet a növekedési rangsorban

A Businesseurope november 13-án közzétett előrejelzése szerint 2014-ben uniós szinten 1,4, Magyarországon pedig 1,3%-os gazdasági növekedés várható, az eurozónában a GDP ennél alacsonyabb, 1,1%-os emelkedésére számít a szervezet. Az MGYOSZ szerint a magyarországi vállalkozások versenyképességének fokozása szempontjából létfontosságú lenne a tőkéhez való hozzáférés megkönnyítése.

Átadták az ipari parkot Bátonyterenyén

November 8-án átadták az uniós támogatással megépült bátonyterenyei ipari parkot, amely a munkahelyteremtés szempontjából is fontos lépésnek számít a térségben.

Csaknem 3 éves csúcson a globális gyáripar, Közép-Európa is élénkül

Csaknem 3 éve nem volt olyan lendületben a globális feldolgozószektor, mint most – közölték a legújabb aktivitási adatok alapján összeállított november 4-i értékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Újabb nagyvállalatokkal köt stratégiai megállapodást a kormány

Újabb 3 magyarországi nagybefektetővel köt stratégiai megállapodást a kormány: a Telenorral, a DELPHI cégcsoporttal és a Schneider Electric cégcsoporttal. Az erről szóló határozat a november 4-ei Magyar Közlönyben jelent meg.

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen, a törökbálinti Hexatech Kft. a légtechnikai berendezések kiépítésénél használatos légcsatornacsöveket gyártja majd a bodrogközi városban – közölte a település önkormányzata november 4-én.

Gazdaságfejlesztésre 150 milliárd forint az Észak-alföldi régióban

Az Észak-alföldi régióban a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban 150 milliárd forintos európai uniós támogatást ítéltek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében – közölte Milos Katalin, a MAG Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója október 9-én, Debrecenben.

Új víztisztító vegyianyag-gyár

Az Új Széchenyi Terv részeként, uniós források bevonásával új víztisztító vegyianyag-gyárat épített a Donau-Chemie AG magyarországi leányvállalata, a Donauchem Kft. Kazincbarcikán. Az október 2-án megnyitott vas-klorid és polialumínium-klorid gyár a Wanhua-BorsodChem iparterületén épült fel – tájékoztatott az MTI.

Keresés
Kövessen minket facebookon