"gyógyszeripar" cimke cikkei:

Új gyártástechnológiát vezetett be pécsváradi üzemében a Pannonpharma Kft.

Új gyártástechnológiát vezetett be pécsváradi üzemében a Pannonpharma Kft. egy 880 millió forintos beruházás keretében – közölte a gyógyszergyártást, gyógyszeripari kutatás-fejlesztést és minőségfejlesztő tevékenységet végző cég november 29-én.

A Teva szűkíti magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét

A Teva Gyógyszergyár Zrt. a magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységének átalakításáról döntött, a jövőben csak a kórházaknak szállítja ki közvetlenül termékeit – közölte a gyógyszergyár november 10-én.

Amerikai cégben szerzett tulajdonrészt a Richter

A Richter bejelentette kisebbségi részesedés vásárlását a Prima-Temp vállalatban, valamint egy ehhez kapcsolódó licenc-megállapodást.

Új vezető a Sanofi Magyarország élén

November 1-től Szörényi Beáta országigazgatóként felel a Sanofi magyarországi tevékenységéért – közölte a vállalat október 25-én.

Új vezérigazgatót választott a Richter, Bogsch Erik a társaság elnöke marad

Bogsch Erik a Richter Gedeon Nyrt. élén 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét 2017. november 1. napjától nem kívánja betölteni, ettől az időponttól Orbán Gábor általános vezérigazgató-helyettes tölti be a tisztséget – közölte a vállalat október 2-án.

Kapacitásnövelő beruházás Szolnokon

3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A szeptember 21-i avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

Történelmi jelentőségű immunterápiát engedélyeztek az Egyesült Államokban

Történelmi jelentőségűnek nevezett immunterápiát engedélyezett a leukémia egyik fajtájának gyógyítására az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) – adta hírül az MTI augusztus 31-én.

Új laboratórium Kőbányán

Új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals. A 13 millió dollár (3,5 milliárd forint) értékű beruházással 80 új, magasan kvalifikált munkahely jön létre a kőbányai üzemben.

Gyógyszerkutatót vett a japán Mitsubishi Tanabe Izraelben

A japán Mitsubishi Tanabe gyógyszeróriás 1,1 milliárd dollárért (mintegy 300 milliárd forintért) megvette az izraeli NeuroDerm gyógyszerfejlesztő céget – jelentette a TheMarker, a Háárec című újság gazdasági melléklete július 26-án.

Gyógyszerhamisítás elleni társaságot hoztak létre szakmai szervezetek

Gyógyszergyártók, forgalmazó cégek és szakmai szervezetek a gyógyszerhamisítás ellen létrehozták a Humvo Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zrt.-t, ezzel egyidejűleg új gyógyszerazonosító rendszert alapítottak, amely az egységes uniós hálózat részeként működik 2019-től – közölte a Richter Gedeon Nyrt. július 10-én.

A gyógyszerforgalmazókat is érinti a Brexit

A Brit Királyság uniós kilépése miatt a gyógyszerek forgalomba hozatali engedély-jogosultjainak is akad feladata – hívta fel az érintett cégek figyelmét a készítményeik forgalmazásával kapcsolatos teendőikre az OGYÉI.

Együttműködés a szakképzésben

Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Teva Gyógyszergyár Zrt. a debreceni vegyipari szakgimnáziummal. A cég a középtávon a munkaerőhiány enyhítését reméli a lépéstől.

A Teva 500 fős leépítést tervez gödöllői üzemében

A Teva Gyógyszergyár Zrt. (Teva) 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében a következő hónapokban azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet – közölte a társaság május 16-án.

Új elnököt választott a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) új elnökévé Greskovits Dávidot választották, a szövetség új igazgatója pedig Illés Zsuzsanna lesz júliustól – közölte a Magyosz a szövetség május 17-i közgyűlése után az MTI-vel.

Gyógyszerraktár gyulladt ki Budaörsön

Jelenleg is tartanak a vizsgálatok a Budaörsön április 25-én, kedden kigyulladt raktárépületben. A UPS Healthcare közölte: egyelőre nem tudni milyen gyógyszerkészletek sérültek a tűzben – adta hírül az MTI.

Jelentős beruházás Gödöllőn

A GlaxoSmithKline (GSK), a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cége újabb jelentős, mintegy 18 milliárd forintos beruházást hajt végre Gödöllőn, amelynek köszönhetően 104 új munkahely jön majd létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 13-án Budapesten, sajtótájékoztatón.

Már tesztelik az e-receptek rendszerét

Az eddigieknél jobb és biztonságosabb ellátási rendszer kialakítása a célja az e-recepteknek – mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna március 10-i reggeli műsorában. Az e-receptek bevezetésének kísérleti projektje márciusban mintegy 30 patikában kezdődött meg, a tervek szerint novemberben országosan is bevezetik.

A gyógyszeripart segítő kutatás-fejlesztési program indult Szegeden

Vállalkozások és az akadémiai szféra együttműködésével a gyógyszeripart segítő kutatás-fejlesztési program indult Szegeden uniós támogatással – közölte március 3-án a konzorciumot vezető Solvo Biotechnológiai Zrt.

Oroszországban terjeszkedik az Egis

Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő, valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt a horvát Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) gyógyszergyártól – jelentette be február 6-i közleményében a magyar gyógyszergyár.

Erre számít idén a Richter

A Richter Gedeon gyógyszergyár euróban 3 százalékos árbevétel-növekedésre számít az idén a tavalyi 6,1 százalékot követően – mondta Bogsch Erik, a társaság vezérigazgatója a 2016-os eredményeket értékelő sajtótájékoztatón február 6-án Budapesten.

A gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz

A jelentős hozzáadott szellemi értéket képviselő gyógyszeripar a jövőben még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán január 6-án.

A Sanofi ötmilliárd forintból fejleszti miskolci gyárát

A francia érdekeltségű Sanofi Aventis Zrt. ötmilliárd forintból fejleszti miskolci gyárát, a gyógyszeripari társaság egy nagysebességű fecskendőtöltő és -átnéző gépsort telepít üzemébe – jelentette be Philippe Luscan, a cégcsoport alelnöke november 24-én a helyszínen.

Innovatív gyártóüzem épül

Új gyógyszereket fejleszt és innovatív gyártóüzemet épít 5,5 milliárd forintos beruházással az Egis Gyógyszergyár Zrt. Körmenden, a projekthez 2,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón október 28-án Budapesten.

Jól teljesít a magyar gyógyszeripar

A magyar gyógyszeripar az Irinyi terv több célkitűzését is teljesíteni tudja, hozzájárulhat az ipar arányának növeléséhez a GDP-ben, a magas hozzáadott értékű termelés felé elmozduláshoz, a kutatás-fejlesztési ráfordítások növeléséhez, valamint az ipar egyoldalú függésének csökkentéséhez – vélekedett Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) elnöke október 11-én egy szakmai konferencián, Budapesten.

Magyar-izraeli gyógyszeripari fórumot rendeztek

Minikonferenciát szervezett Magyarország tel-avivi nagykövetsége azzal a céllal, hogy elősegítse az új izraeli gyógyszerek magyarországi klinikai vizsgálatait.

Gigászi feladat előtt áll a gyógyszeripar

Az Európai Unió egyik legnagyobb egységes informatikai fejlesztése van készülőben és mindezt a hamisított gyógyszerek elleni küzdelem érdekében vetik be az érintettek.

Medicina TOP pályázati felhívás

Az idén negyedik alkalommal jelenik meg az egészségügy egészét átfogó Medicina évkönyv, amelyhez kapcsolódóan „Kiváló gyógyszergyár – 2016” címmel pályázatot ír ki a kiadvány szerkesztőbizottsága. Külön pályázatot írnakki a gyógyszeriparban működő kis és középvállalatok számára, „Kiváló gyógyszeripari kkv - 2016” címmel.

Új beruházás a Meditop pilisborosjenői üzemében

A magyar gazdaságnak minél több olyan innovatív cégre van szüksége, mint a Meditop Gyógyszeripari Kft. – jelentette ki július 13-án Varga Mihály, amikor folyamatos filmbevonó berendezést avatott a cég pilisborosjenői üzemében.

Magyar gyógyszert hamisítanak Ukrajnában

Az ukrán Állami Gyógyszerészeti Szolgálat betiltotta egyes magyarországi gyártást feltüntető csomagolásban árusított No-Spa görcsoldó gyógyszer forgalmazását Ukrajnában.

Kedvezőbb tulajdonszerzési feltételek a gyógyszerészek számára

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez a gyógyszerészek ahhoz, hogy a patikai tulajdonrészük jövő januártól meghaladja a jogszabályban előírt 50%-ot – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke egy július 6-i, budapesti sajtótájékoztatón.

Egy csontritkulás elleni gyógyszer segíthet a mellrák megelőzésében

Ausztrál kutatók felfedezték, hogy egy csontritkulást kezelő gyógyszer ígéretes lehet a mellrák megelőzésében a BRCA1 génmutációt hordozó nők esetében.

Megalakult a Betegszervezetek Akadémiája

A betegszervezetek feladatának jobb ellátásában, a betegségekhez kapcsolódó információs anyagok létrehozásában és a szakmai információk átadásában nyújt segítséget az újonnan megalakult Betegszervezetek Akadémiája (Beta) – közölték szakemberek az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) június 13-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Új beruházás a GlaxoSmithKline gödöllői vakcinagyárában

Átadták a GlaxoSmithKline (GSK) Biologicals Gyógyszeripari Kft. vakcinagyárának új termelő részlegét Gödöllőn május 30-án.

A kínai orvosok tudnak valamit

Radikálisan csökkentették az antibiotikumok felhasználását a nagyobb kínai kórházakban. Az országos monitoring hálózat szerint 2012-höz képest mintegy 40%-kal kevesebbet írnak fel az orvosok – közölte a China Daily című angol nyelvű napilap egy szakértőre hivatkozva.

Segíthetnek, de nem zárható ki a kockázat

A még nem törzskönyvezett gyógyszerek pluszveszélyt jelentenek, mivel még nem ismert az összes lehetséges mellékhatásuk, használatuk előtt ezért mérlegelni kell, milyen arányban van a kockázat és a várható előny – mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója május 23-án az M1 aktuális csatornán.

Új elnököt választott a Magyosz

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) Hodász Istvánt, az Egis gyógyszergyár vezérigazgatóját választotta meg a szövetség új elnökének a május 13-i közgyűlésén.

Az Egis szembemegy Ázsiával

Az Egis gyógyszergyár budapesti, Keresztúri úti telephelyén megvalósuló, összesen 12 milliárd forint értékű átfogó hatóanyaggyártás korszerűsítési program hosszú távon biztosíthatja a magyarországi hatóanyaggyártás versenyképességét a távol-keleti riválisokkal szemben is – áll a vállalat május 12-én kiadott sajtóközleményében.

Gyógyszeripari beruházás fejeződik be Sajóbábonyban

Hamarosan befejeződik a Teva Gyógyszergyár Zrt. sajóbábonyi beruházása, ez év nyarán már piacra termel az izraeli központú társaság 2,3 milliárd forintba került új üzemegysége, amely egyedülálló technológiára alapoz – közölte a cég április 4-én.

Megkezdődhet a Richter antipszichotikumának európai törzskönyvezése

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a Richter új antipszichotikumának törzskönyvezési kérelmét – közölte a gyógyszergyár március 29-én.

A Richter 5 millió forint támogatást kap debreceni beruházásához

A magyar kormány 5 milliárd forinttal támogatja a Richter gyógyszergyár 15 milliárd forintos biotechnológiai kapacitásbővítő beruházását – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 10-én sajtótájékoztatón Budapesten.

„Duplázott” a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. 2015-ben 54,06 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami több mint duplája az előző évi 24,95 milliárdnak – közölte a gyógyszeripari vállalat február 9-én.

Gyógyszertárkereső az OGYÉI weboldalán

Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján. A februártól elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.

Biztonságosabb klinikai gyógyszervizsgálatok

A klinikai gyógyszervizsgálatok biztonságának növelése érdekében országosan egyedülálló kezdeményezést indít a Debreceni Egyetem (DE) Szakemberek betegeink biztonságáért (Szebb) címmel – jelentette be az egyetem rektora január 27-én sajtótájékoztatón a cívisvárosban.

Erősíti jelenlétét Kínában a Richter

Erősíti jelenlétét Kínában a Richter Gedeon Nyrt., a cég felvásárolta partnerétől a Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd. vegyesvállalatban meglévő 50%-os tulajdonrészét – közölte a cég a tőzsde honlapján január 22-én.

Bioszimiláris termékek európai törzskönyvezése

Megkezdődött a Richter saját fejlesztésű bioszimiláris készítményének európai törzskönyvezési eljárása, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a gyógyszeripari vállalat kérelmét – jelentette be a Richter január 4-én a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Megkezdődött a Richter bioszimiláris termékének európai törzskönyvezése

Megkezdődött a Richter saját fejlesztésű bioszimiláris készítményének európai törzskönyvezési eljárása, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a gyógyszeripari vállalat kérelmét – jelentette be a Richter december 8-án a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A gyógyszeripar a gazdaság egyik húzóágazata

A gyógyszeripar a gazdaság egyik húzóágazata, fontos szerepet tölt be a magyar gazdaság fejlődésében és jövőbeni kilátásainak alakításában is – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Tatabányán bővíti gyárát a Becton Dickinson

Letette az amerikai Becton Dickinson a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét a Tatabányai Ipari Parkban november 12-én, a 6 milliárd forintos beruházást a társaság fecskendőgyára mellett valósítják meg.

A homeopátiás készítményeknél a hatásosságot nem kell bizonyítani

Egy uniós jogszabály az alapja a homeopátiás készítmények magyarországi forgalmazásának, azonban ezen szerek esetében is ellenőrzött a gyártás, a termék tisztasága, minősége, előállításukhoz gyógyszergyártási engedély kell, csak a hatásosságot nem kell bizonyítani – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) november 11-én.

Emelte idei forgalom-előrejelzését a Richter

Emelte idei forgalom-előrejelzését a Richter Gedeon Nyrt., a gyógyszergyár a kedvező harmadik negyedéves eredmények után stagnáló árbevételt vár 2015-ben, míg egy negyedévvel korábban még 0-2% közötti euróban számolt visszaesést várt.

Latin-Amerikában terjeszkedik a Richter

Latin-Amerikában terjeszkedik a Richter Gedeon Nyrt., felvásárolta a curacao-i Mediplus társaságot – közölte a cég a tőzsde honlapján október 22-én.

Együttműködik a GVH és a gyógyszerészeti intézet

Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A két szervezet október 13-i közleménye szerint a felek kölcsönösen segíteni kívánják egymás tevékenységét a gyógyszerek, a gyógyászati segédeszközök, az étrend-kiegészítők, a különleges táplálkozási célú élelmiszerek, valamint a kozmetikai termékek piacain.

Hatásos az uliprisztál acetát

A Richter Gedeon Nyrt. október 12-i közleményében adott tájékoztatást arról, hogy a PEARL IV vizsgálat eredményei alátámasztják az uliprisztál acetát (5 mg) hatásosságát a méhmióma hosszú távú kezelésében.

Stratégiai együttműködés

A mellékhatás-jelentések számának növekedését, nagyobb gyógyszerbiztonságot és új tehetséggondozó ösztöndíjprogram megjelenését várják a Semmelweis Egyetem (SE) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) között létrejött stratégiai együttműködéstől.

Európai engedély a Praluentnek

A Sanofi és a Regeneron Pharmaceuticals, Inc. szeptember 28-án jelentette, hogy az Európai Bizottság (EB) engedélyezte a hiperkoleszterinémiás felnőtt betegek egy csoportja esetében a „rossz” koleszterin, más néven alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin magas szintjének kezelésére szánt Praluent® (alirocumab) forgalomba hozatalát.

Gyógyszeripari fejlesztés a Teva sajóbábonyi gyárában

A Teva gyógyszeripari társaság 2,3 milliárd forintos beruházást indított el sajóbábonyi gyárában, a technológiai fejlesztés a központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítmény előállítását szolgálja – adta ki a tájékoztatást a cég szeptember 25-én közleményben.

Az egészségügyi ellátási láncok hatékonyságnövelő trendjei

A GS1 évente két alkalommal rendezi meg Globális Egészségügyi Konferenciáját (GS1 Global Healthcare Conference & Exhibition), ahol a szakemberek megismerhetik az egészségügyi ellátási láncok hatékonyságnövelő trendjeit, a szektornak szánt legújabb szabványmegoldásokat és szabványalapú szolgáltatásokat, melyek többek között elősegítik a jogszabályoknak történő megfelelést és a korszerű betegbiztonsági folyamatok bevezetését.

Szerződést bont a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. és Palatin Technologies Inc. közös megegyezéssel felbontja a 2014 szeptemberében a bremelanotide közös fejlesztésére és forgalomba hozatalára kötött licenc- és együttműködési szerződést – jelentette be a magyar gyógyszeripari vállalat a BÉT honlapján szeptember 21-én.

„Magyar” gyógyszer Amerikában

A Richter Gedeon és partnere, az Allergan vállalat szeptember 17-én megkapta az amerikai gyógyszerügyi hivatal engedélyét a cariprazine hatóanyagú kapszulák forgalmazására – jelentette be a magyar gyógyszergyár szeptember 18-án a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Richter várakozása szerint a gyógyszer 2016 első negyedévében kerülhet forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban.

Hátrányos kedvezményrendszer – büntetett a GVH

A kontaktlencsék és ápolószerek online kereskedői számára kialakított hátrányos kedvezményrendszer alkalmazása miatt az Alcon Services AG Magyarországi Fióktelepét (CIBA/Alcon) 51,356 millió forint, az Alcon Hungária Gyógyszerkereskedelmi Kft.-t (Alcon Hungária) pedig 52,343 millió forint bírság megfizetésére kötelezte Gazdasági Versenyhivatal (GVH), egyúttal, 60 napos határidővel megtiltotta a jelenleg is alkalmazott, jogsértő feltételeket tartalmazó kedvezményrendszer alkalmazását.

Közösen fejlesztett új étrend-kiegészítőt az SZTE és a Biomed Kft.

Közösen fejlesztett új, növényi alapú étrend-kiegészítőt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Biomed Kft., a termék két hónapja került a patikákba és a szaküzletekbe.

A patikák marketingtevékenységének könnyítését javasolja egyik szövetségük

A gyógyszertárak marketingtevékenységének rugalmasabb és megengedőbb szabályozását javasolja a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ). A javaslatokat megküldték az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárságának és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI).

Közös lehetőségek az egészségiparban

Új fejezet nyílhat a Magyar-Szerb Egészségipari-Gyógyszeripari Munkacsoport tevékenysége nyomán a két ország gyógyszeriparában, továbbá az orvosiberendezés- és eszközgyártó iparában érdekelt vállalkozások, a kutatás-fejlesztésben, innovációban érintett egyetemek, kutatóközpontok közös munkájában - közölte Feketéné Fényi Ágnes, a munkacsoport társelnöke a testület július 22-i szolnoki ülésén.

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja a Béres Gyógyszergyár Zrt. beruházását

Egyedi kormánydöntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást ad a kormány aBéres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki, 3,2 milliárd értékű beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 14-én sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elindult az európai gyógyszerészeti szakirodalom-figyelő

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) bejelentette, hogy 2015. július 1-től az Európai Gyógyszer Ügynökség (European Medicines Agency – EMA) elindította szakirodalom-figyelési szolgáltatását.

A Prompt Pharma gyógyszercég az eredeti állapot visszaállítását kéri az OGYÉI-től

A Prompt Pharma Kft. azt kéri az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI), hogy az intézet a társaságra korábban kiszabott – és befizetett – bírságot fizesse vissza, valamint a céget vegye vissza a gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel rendelkező vállalkozások nyilvántartásába.

„Év Gyógyszere 2014” díjat kapott a Richter mióma elleni készítménye

A Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Sperlágh Beáta a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között átadta az "Év Gyógyszere 2014" díjat Bogsch Eriknek, a Richter vezérigazgatójának. A díjat a Richter Gedeon Nyrt. Esmya® (uliprisztál-acetát) nevű készítménye kapta – áll a vállalat június 8-án megjelent közleményében.

Román gyógyszerunió Bulgáriával

Románia Bulgáriával közösen tervezi lebonyolítani a drága gyógyszerek beszerzését, hogy előnyösebb árakat tudjon kialkudni, de a tervezett "gyógyszerunióba" a térség többi országának csatlakozását is szívesen bevonnák - erősítette meg hétfőn a Hotnews.ro román hírportálnak Nicolae Banicioiu, a bukaresti kormány egészségügyi minisztere.

Hosszú távú alkalmazásra is engedélyt kapott a Richter méhmióma elleni szere

A Richter méhmióma elleni, eredeti készítménye a szakaszos, hosszú távú kezelésre is engedélyt kapott az Európai Bizottságtól (EB) – jelentette be a gyógyszergyár május 28-án a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Zsákmányszerző körútra indult a Teva

Nagy dobásra készül az izraeli Teva: a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója vállalatfelvásárlásokkal próbálja növelni méretét – és nyereségét – érkezett a hír március 31-én.

Új logisztikai központtal erősít az Euromedic

Az Euromedic vállalatcsoport március 24-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg legújabb befektetése eredményeként létrehozott logisztikai központját. A Budapest XI. kerületében található 15 000 m2-es létesítményt mintegy 1 milliárd forintból finanszírozta a vállalatcsoport és a legmodernebb technológiákkal szerelte fel annak érdekében, hogy még magasabb minőségű szolgáltatásokat kínáljon a hazai gyógyszer- és egészségügyi termékpiac minden szereplőjének.

Semmi esély a termékhamisításra!

Világviszonylatban a gyógyszerek 10%-a hamisítvány az US Food and Drug Administration (FDA) tanulmánya szerint. Ennek érdekében az EU a gyógyszeripari hamisítás elleni irányelvek felülvizsgálatát tervezi az idei év első felében – áll az STI Group 2015. januári sajtójelentésében.

Gyógyszeripari beruházás uniós támogatással

A HYD Pharma Zrt. és leányvállalata a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft., a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetése segítségével, valamint Európai Uniós támogatással hazánkban egyedülálló gyógyszeripari beruházást valósított meg – jelentették be a szeptember 10-én kiadott sajtóközleményben. A projekt keretében olyan komplex rendszer és berendezés épült meg, amelynek segítségével a világban először Magyarországon indulhat el a csökkentett deutériumtartalmú készítmények üzemi méretű gyártása a GMP előírásoknak megfelelően. A társaság az Új Széchenyi Terv keretében 16 644 000 forint pályázati eszközbeszerzési támogatásban részesült, a teljes beruházás értéke meghaladja a 250 millió forintot.

Regionális disztribúciós központ Budaörsön

Az MSD Pharma Hungary Kft. szeptember 3-án nyitotta meg regionális disztribúciós központját Budaörsön, ahonnan a régió 14 országát, köztük Magyarországot is kiszolgálják.

Forgalmazói szerződést kötött a Sigma-Aldrich-cégcsoporttal a szegedi Solvo Zrt.

A szegedi székhelyű Solvo Biotechnológiai Zrt. stratégiai megállapodást kötött a világ vezető termékdisztribútorával, a Sigma-Aldrich-cégcsoporttal a társaság termékportfóliójának forgalmazásáról az Egyesült Államokban és Kanadában – adta hírül június 4-én a vállalkozás.

A TiszaTextil gyógyszeripari logisztikai megoldása az ön sikeréhez

A TiszaTextil csoport minőségi csomagolóanyagok szállítója európai székhellyel. A cég gyógyszeripari, vegyipari és mezőgazdasági csomagolóanyagokra szakosodott, és jelentős ismeretekkel rendelkezik a gyógyszeripari üzemek logisztikájában, ez lehetővé teszi, hogy ügyfelei számára innovatív és költségcsökkentő megoldást kínáljon. Ezek a megoldások képesek helyettesíteni a költséges tisztító- és logisztikai rendszerekre fordított beruházásokat.
A TiszaTextil nagy múltú tapasztalattal rendelkezik, és segítséget nyújt gyógyszeripari partnereinek abban, hogyan hozzanak létre egy rugalmas logisztikai és szállítási megoldást. A Minibag célja, hogy biztonságos és gazdaságos megoldást nyújtson a szilárd, kész- és félkész termékek szennyeződésmentes szállítására és tárolására az API-tól a bliszterezésig, végső csomagolásig. A termékek az ISO8-nak megfelelő zárt térben készülnek, mely megfelel a European Pharmacopoeia és USP előírásainak.

Székesfehérváron épít gyógyszergyárat a dél-koreai Wooshin Medics

Mintegy 6 millió euró értékű (1,8 milliárd forint) zöldmezős beruházással Székesfehérváron épít gyógyszergyárat és kutatás-fejlesztési labort a dél-koreai Wooshin Medics – jelentette be Nam Tak Szu, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Budapesten.

A UPS újabb egészségügyi logisztikai vállalatot vásárolt meg

A UPS bejelentette, hogy február 11-én befejezte az egyesült királyságbeli Polar Speed felvásárlását. A brit vállalat a hőérzékeny gyógyászati termékek logisztikájára szakosodott szolgáltató. Az akvizíció révén tovább erősödik a UPS európai egészségügyi hálózata, így az egészségügyi iparág vállalatai egyetlen logisztikai partner segítségével juttathatják el termékeiket a kontinens bármely pontjára – áll a cég február 12-i sajtóközleményében.

Elektronikai fejlesztés több mint 160 millió forintból

A Balluff Elektronika Kft. 62 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatási rendszeréhez benyújtott Ernyő pályázatával, a 162,7 millió forint összköltségű beruházással új szenzortechnikai elvek kidolgozása és az így megszerzett ismeretek alapján új ipari érzékelők fejlesztése valósul meg – közölte a cég január 27-én.

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást január 1-jén a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár, amelyet az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. működtet – tette közzé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzata január 7-én a honlapján.

A mexikói gyógyszerpiacon terjeszkedik a Richter

Újabb akvizícióval terjeszkedik specializált, nőgyógyászati üzletágán belül a Richter Gedeon Nyrt., a magyar gyógyszercég 70%-os tulajdonrészt szerez a mexikói DNA Pharmaceuticals vállalatban – közölte a Richter a tőzsde honlapján december 19-én.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az Egis gyógyszergyárral

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az Egis gyógyszergyárral, egyúttal felavatták az Egis 4,6 milliárd forintos beruházással elkészült, új hatóanyag-technológiai kutató- és fejlesztőközpontját december 2-án Budapesten.

Üzemavatás Szabadegyházán

A szabadegyházai Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. 1 milliárd forintos beruházással megépítette Európában egyedülálló technológiájú és kapacitású, gyógyszerkönyvi minőségű alkoholt gyártó üzemét, amely elsősorban a gyógyszer- és a vegyipar számára állít elő bioökonómiai alapanyagot. Az avatóünnepséget október 22-én tartották.

Gyógyszeralapanyag-gyártó költözik a Corvin Sétányra

A Biotest németországi gyógyszergyártó cég leányvállalataként évek óta sikeresen működő Plazmaszolgálat Kft. második plazmaferezis állomását nyitja meg Budapesten – áll az október 17-én kiadott közleményben.

Bővítette gyártókapacitását a kazincbarcikai Ongropack

Százmillió forintot fordított komplex technológiai fejlesztésre a műanyagipari gyártással és PVC-feldolgozással foglalkozó kazincbarcikai Ongropack Kft., elsősorban a megszerzett piaci pozíció megtartása és erősítése miatt – adta hírül az MTI szeptember 27-én.

Többmilliárdos gyógyszeripari beruházás

Várhatóan októberben fejeződik be az Egis Gyógyszergyár hatóanyag-technológiai kutatást és kísérleti fejlesztést erősítő beruházása a vállalat budapesti központjában. A 4,6 milliárd forintos projektet az Európai Unió és a magyar állam 1,15 milliárd forinttal támogatja.

Új magyarországi kutató-fejlesztő központ

Magyarországon hozza létre európai kutató-fejlesztő központját az egyiptomi Eva Group, az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportja – jelentette be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár július 15-én, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Vitairatot tett közzé az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Az innovatív gyógyszeriparról közreadott vitairat célja, hogy tényekkel bemutassák az iparág értékteremtő tevékenységét, a gazdaságban betöltött szerepét, és párbeszédet kezdeményezzenek a magas színvonalú egészségügyi ellátás érdekében – hangsúlyozta Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke június 19-én, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Gyógyszeripari együttműködés

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) és a Laboratoire HRA Pharma (HRA Pharma) június 11-én bejelentette, hogy licencmegállapodást kötöttek.

Bővíti magyarországi telephelyét a német SCHOTT cégcsoport

Bővíti magyarországi gyógyszeripari csomagolóeszköz-gyártó telephelyét a németországi központú SCHOTT cégcsoport – jelentette be a vállalat június 6-án.

Költségcsökkentés vezérli a gyógyszer- és egészségipar vezetőit

Az ügyfélközpontúság, a költségcsökkentés és a cégstruktúra rugalmas átalakítása kiemelt helyen áll a gyógyszer- és egészségiparban érdekelt cégek vezetőinek gondolkodásában – derült ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország Kft. felméréséből.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Sanofi gyógyszervállalattal

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kormány a Sanofi gyógyszeripari vállalattal május 21-én, Budapesten.

Együttműködési megállapodást kötött a Teva és a kormány

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az izraeli Teva gyógyszeripari cégcsoporttal Budapesten – adta hírül az MTI május 2-án.

A UPS felvásárolja a Cemelogot

A UPS világvezető logisztikai vállalat április 25-i sajtóközleményében bejelentette, hogy megvásárolja a Magyarországon működő gyógyszer-logisztikai vállalatot, a CEMELOG Zrt.-t.

PHARM Connect 2013

Új együttműködések és szakmai megoldások születtek Közép-Kelet-Európa vezető gyógyszeripari csúcstalálkozóján, az idei PHARM Connect Kongresszuson – számoltak be róla sajtóközleményükben a szervezők.

Magyar résztvevő az EU gyógyszerkutatási konzorciumában

Magyar cég szállít szoftvert az Európai Unió újonnan létrehozott, innovatív gyógyszerkutatási platformja, a European Lead Factory (ELF) számára – adta hírül az MTI március 7-én.

Gyógyszeripari inkubátorház épült Nagytarcsán

Gyógyszeripari inkubátorházat épített Nagytarcsán az EU Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft. európai uniós támogatással – közölte a cég ügyvezető igazgatója február 28-án az MTI-vel.

A feldolgozóipar legrosszabb 12 hónapját zárta tavaly

A magyar feldolgozóipar bizalmi indexének rendszerváltás óta mért legrosszabb 12 hónapját zárta 2012-ben, és a kilátások is a válság legsötétebb időszakát idézték. A helyzet az utolsó negyedévben sem változott jelentősen, ám reménykedésre okot adó jelek mutatkoznak – derül ki a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. negyedéves feldolgozóipari konjunktúratesztjéből.

Gyógyszer-logisztikai beruházás Üllőn

A DHL Supply Chain 500 000 euró értékű logisztikai beruházást valósított meg üllői raktárában, a HUMAN BioPlazma Kft.-vel együttműködésben – adta hírül az MTI február 14-én.

Gyógyszerek logisztikai feladatait támogatja a DHL Supply Chain

A DHL Supply Chain 500 000 euró értékű beruházást valósított meg üllői raktárában a HUMAN BioPlazma Kft.-vel együttműködésben. A közös munka januárban indult a 7 évre szóló szerződés megkötésével – áll a DHL február 13-án kiadott sajtóközleményében.

PHARM Connect Kongresszus

Idén februárban ismét megrendezik a közép-kelet-európai gyógyszeripari és biotechnológiai szaktekintélyek találkozóját az iparág fejlődésének elősegítésére.

A zalaegerszegi Pernix Pharma 24 országba szállít gyógyszereket

Európa 21 országában, valamint Libanonban, Kuvaitban és Ausztráliában is forgalmazzák az egyetlen dunántúli gyógyszergyár, a zalaegerszegi Pernix Pharma készítményeit – adta hírül az MTI január 12-én.

Az Egis igazgatósága részvényenként 240 forintos osztalékot javasol

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. igazgatósága a részvények névértékére vetítve 24%, azaz részvényenként 240 forint osztalék – összesen 1,869 milliárd forint, a konszolidált nettó eredmény 10%-ának – kifizetését javasolja a 2012. szeptember 30-án zárult üzleti évének nyereségéből a társaság január 30-i éves rendes közgyűlésén – derül ki a közgyűlésre készült előterjesztésekből.

Előtérben a kiegészítő szolgáltatások

Hogyan alakult a CEP-piac tavalyi éve, mely szektorokban mutatkozik a leginkább igény az expressz csomagszállítási szolgáltatásokra, illetve milyen fejlesztésekkel igyekeznek a futárszolgálati cégek a megbízók elvárásait kielégíteni? Ezekre a kérdésekre a hazai CEP-piac meghatározó szereplőitől kaptunk válaszokat.

Gyárlátogatás a Nokia Komárom Kft.-nél

A Supply Chain Monitor szaklap szervezésében 2006 óta megrendezett szektorspecifikus – elektronikai ipar, gyógyszeripar és FMCG-szektor – konferenciákon az adott iparágat érintő gyakorlati megoldások kerülnek bemutatásra. Ez a szakmai fórum jól ismert a szakemberek körében.

Gyógyszerek emberi vérplazmából

A HUMAN BioPlazma Kft. a magyar egészségügyi rendszer stratégiai partnere, mint egyetlen olyan magyar cég, amely emberi vérplazmából állít elő gyógyszereket.

European Outsourcing Awards

Egy ötfős, független szakmai bizottság minden évben díjazza az év kiemelkedő európai supply chain megoldásait. 2010. október 6-án Párizsban a European Outsourcing Awards elismerést Supply Chain Menedzsment kategóriában első magyar cégként az Agility Magyarország Kft. kapta azért az ellátási lánc modellért, amelyet a HUMAN BioPlazma Kft. számára dolgozott ki és működtet Magyarországon.

Okos megoldások

Az ipari és irodai állványrendszerek hazai piaca az elmúlt esztendőben csaknem felére zsugorodott. A felhasználói oldalon leginkább az autó- és az elektronikai ipar esetében érződött a megrendelések csökkenése, a gyógyszeripar azonban válságállónak bizonyult. Idén mintegy 10 százalékos növekedést jósolnak a raktártechnikai cégek, amelyek számos új, innovatív megoldással jelentek meg a piacon.

Minőséget gyártani olcsóbb

Meglepő állítás? A laikusok számára talán igen, a gyártásban dolgozók azonban aligha osztják ezt a véleményt. Azok, akik találkoztak már a selejtekből, a hibás szállításból, a termékvisszahívásból adódó veszteségekkel és a beszállítói listáról való kihullásról, valószínűleg már azt is tudják, hogy a gyártásban alkalmazott minőségellenőrzési megoldásokon nem érdemes spórolni.

Logisztikai Akcióterv 2009-2013

A járműipar, a logisztika, a gyógyszeripar, valamint az információtechnológia lettek azok, amelyekhez kapcsolódva elindult a területspecifikus stratégiák és akciótervek készítése. A Kormány célja, hogy a négy kijelölt ágazat a válságot követően tovább erősítse a magyar gazdaság növekedését.

Logisztikai Akcióterv

A járműipar, a logisztika, a gyógyszeripar, valamint az információtechnológia lettek azok, amelyekhez kapcsolódva elindult a területspecifikus stratégiák és akciótervek készítése. A Kormány célja, hogy a négy kijelölt ágazat a válságot követően tovább erősítse a magyar gazdaság növekedését.

Trendek és tendenciák 2009

Az elmúlt hónapok során bekövetkező változások, pénzügyi-gazdasági folyamatok a hazai logisztikai piacon is erőteljesen éreztetik hatásukat. A DHL-MLBKT 2009. március 18-án megrendezett logisztikai konferenciájának szakértői szerint a termelési és beszerzési mennyiség, valamint az új rendelések visszaesésével járó szállítási átfutási idő rövidülése, a kiszolgálandó volumen csökkenése, az ellátási láncok rövidülése, a szállítmányozási díjak mérséklődése, a szolgáltatói piac szűkülése mind a 2009-es év velejárói.

Stabil alapokon

A szállítmányozó vállalatok szerepe az ellátási láncban igen fontos, hiszen független fuvarszervezőként megfelelően tudják képviselni a megbízók érdekeit.

Innovatívan a légi szállítmányozásban

Az angol Business Monitor International Ltd. által, a gazdaságot befolyásoló tényezők vizsgálatára alapozott Hungary Freight Transport Report tavalyi negyedik negyedévében kiadott megállapításai szerint a szállítmányozási piacon 2008-2010 között évente 4,3%-os növekedés várható. A légi szállítmányozásban azonos időszakra vonatkoztatva 5,2% növekedést jósolnak a szakértők. Cikkünkben arról beszélgettünk néhány szakemberrel, hogyan látják a jövőt.

Lendületben

A Roullier csoport a belső logisztikai feladatok ellátására – a különböző gyártási szektorok, a raktár- és a kiszállítórészleg közötti anyagmozgatásra – az OM targoncákat választotta.

Specifikációk szerint

A nyomdaipari vállalatok a gyógyszeripar kiemelt beszállítói, hiszen megfelelő csomagolás és betegtájékoztató nélkül nem lehetséges a gyógyszerek forgalmazása.

Airfreight Plus Pharma

A gyógyszeripar logisztikájának és ellátási láncának folyamatai nagy hasonlóságot mutatnak más szektorokéval. A piac specifikumai azonban az ellátási lánc minden területén felfedezhetőek, akár a fejlesztésre, gyártásra előírt követelményeket, akár a felhasznált anyagok és késztermékek tárolási, illetve szállítási körülményeire vonatkozó szigorú szabályokat tekintjük.

Optimális helykihasználás

A gyógyszeripar részére a Dexion Kft. már számos esetben szállított raklapos állványrendszereket. Legújabb nagyobb beszállításuk a tavalyi év végén egy újonnan létesült nagyberuházás részeként valósult meg. A raklapállványok területén is több évtizedes gyakorlattal rendelkező cég hatékony szakmai tanácsokkal segítette a beruházót a raktár végleges kialakítását megelőzően. Az állványrendszert standard EUR-raklapokon elhelyezett rakatok tárolásához kellett kialakítani, amelyeket az anyagmozgatás során a 800-as oldaluknál fog meg a targonca. A maximális rakatsúlyt a megrendelő 800 kilogrammban határozta meg.

Gyógyszeripari logisztika sajátosságai (2.)

Gyógyszeripari logisztika sajátosságai (2.) Termeléstervezés A gyógyszer sok tekintetben speciális áru, és ennek köszönhető...

Gyógyszeripari logisztika sajátosságai

A gyógyszer sok tekintetben speciális áru. Sajátossága, hogy kényszerű szükségletet elégít ki, mivel elsősorban beteg emberek a fogyasztói, akiknek kevés befolyása van a keresletre.

Automatizálás adott koncepcióhoz

Az első automatizált raktárakat a 70-es évek elején alakították ki Nyugat-Európában. Az információs technológia és a számítástechnikai eszközök rohamos fejlődésével vált lehetővé az automatizálás széles körben történő elterjedése. A raktári munkafolyamatok automatizálása iránti igény a 90-es években vett nagyobb lendületet Európa-szerte.

A modern kor követelményeihez igazodva

A raktári állványrendszerek piacának alakulásáról, valamint a megrendelői igények függvényében felvázolható jövőbeni tendenciákról kérdeztük a piac néhány szereplőjét.

Közel a célpiacokhoz

A világ vezető gyógyszeripari vállalata, a Pfizer Pharmaceuticals Inc. (Pfizer) 2007. december 17-én adta át a Magyarországon létrehozott új közép-kelet-európai disztribúciós központját Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, és April Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete jelenlétében. Masztis Tamással, a Pfizer Magyarország Kft. logisztikai vezetőjével a vállalat magyarországi szerepvállalásáról beszélgettünk.

Közel a célpiacokhoz

A világ vezető gyógyszeripari vállalata, a Pfizer Pharmaceuticals Inc. (Pfizer) 2007. december 17-én adta át a Magyarországon létrehozott új közép-kelet-európai disztribúciós központját Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, és April Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete jelenlétében. Masztis Tamással, a Pfizer Magyarország Kft. logisztikai vezetőjével a vállalat magyarországi szerepvállalásáról beszélgettünk.

Részben vagy egészben

A csomagolástechnika az elmúlt néhány évtizedben igen nagy változáson ment keresztül. A hajdanvolt egyszerű védelmi jellegű funkció mellett ma már marketingfeladatokat is ellátnak a korszerű csomagolóanyagok.

Új szereplő az FMCG-piacon

A Cemelog Kft. két hónapja egy tender megnyerését követően újabb piaci szegmensben igyekszik megvetni lábát. Arról beszélgettünk Balogh Györggyel, a cég ügyvezető igazgatójával, hogy a gyógyszerlogisztika hazai szolgáltató vállalataként miért és hogyan merészkedtek az FMCG területére.

Logisztikai valóság

A kereskedelmi eladópultnál elképzelt kozmetikai álomvilág egy idealizált, probléma- és ráncmentes világképet idéz. A szépség és a csillogás mögött azonban, a világ egyik legösszetettebb logisztikai megoldása rejlik.

Keresés
Kövessen minket facebookon