"gyár" cimke cikkei:

Bővítette móri gyárát az autóipari Adient

Mintegy 47,5 millió eurós beruházással bővítette móri gyárát az autóipari Adient, az új üzemcsarnokot december 15-én avatták fel.

Befejezte a termelést a Lear Corporation Hungary Kft. móri üzeme

Befejezte a termelést november 30-án a Lear Corporation Hungary Kft. autó üléshuzatokat gyártó móri üzeme – közölte a vállalat helyi szakszervezetének elnöke.

Nyereséges és globális elektromosautó-gyárrá alakul az Opel a tervek szerint

Az Opel autógyárat, a márkanév ismertségére építve, nyereséges és globális elektromosautó-gyártóvá teszi az integrációt szolgáló átszervezés – jelentette be Michael Lohscheller, az Opel/Vauxhall vezérigazgatója november 9-én Rüsselsheimben, az PSA Groupe és az Opel egyesülését követő 100. napon bemutatott PACE stratégiai terv bemutatásakor.

Autóipari szerszámgépgyár épül Miskolcon

November 2-án, Budapesten, a szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. beruházását bejelentő sajtótájékozatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertette, hogy az 5,9 milliárd forintos miskolci befektetéssel 140 munkahely jön létre az új szerszámgyártó üzemben. A projekthez a kormány 2,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. A miniszter a kivételesen magas – csaknem 41%-os – támogatási intenzitást azzal indokolta, hogy az új üzem fontos piaci rést tölt be, magas hozzáadott értéket teremt és jelentősen növeli a magyar gazdaság versenyképességét. Továbbá a csaknem 100 autóipari szakmunkás mellett 35 mérnöknek is állást biztosít és részt vesz a duális szakképzésben is.

Megnyitotta első Ázsián kívüli gyárát Miskolcon a kínai Ten Pao cégcsoport

A TEN PAO cégcsoport október 5-én megnyitotta első Ázsián kívüli gyáregységét Miskolcon, a Déli Ipari Parkban. A kínai tulajdonban lévő vállalat a világ egyik vezető gyártója a fogyasztási cikkekhez készülő kapcsoló üzemű tápegységek, valamint az intelligens töltők és vezérlők ipari felhasználása területén. A 2,1 hektáros miskolci telephelyen 2600 négyzetméteres gyáregységet és a hozzá tartozó irodaépületet alakított ki a vállalat. A Ten Pao mintegy 4,5 milliárd forintot kíván Miskolcon befektetni, és dolgozói létszámát szeretné legalább 300 főre növelni 2021-re. A TEN PAO célja, hogy a most átadott telephely legyen egyrészt a vállalatcsoport fő gyártási központja Európában az elektromos alkatrészek és tartozékok gyártása területén, másrészt a vállalatcsoport kiemelt logisztikai partnere legyen az európai ügyfelek és azok termelési egységei számára.

A Mondelez egész Európát Székesfehérvárról látja el

Elkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel – jelentette be a társaság szeptember 21-én.

Képzési központot épít a Mercedes-Benz gyár

Ünnepélyes keretek között, szeptember 21-én letették a Mercedes-Benz gyár új képzési központjának alapkövét. A 8000 négyzetméteres intézmény a Csillag Bölcsőde és Óvoda mellett kapott helyet, az autógyár közvetlen szomszédságában. A tervek szerint az épületben 2018 szeptemberétől mintegy 250 fiatal fog gyakorlati képzésben részt venni. A régióban egyedülálló módon az épület kialakítása és berendezése is a legmodernebb technológiákkal történik, hogy az itt tanulók megismerjék az autógyártás folyamatait és az ipar 4.0 világát.

A Nissin Foods Kft. új gyáregységet avatott Kecskeméten

Felavatták a japán Nissin Foods Kft. 33 millió euróból (mintegy 10,2 milliárd forint) felépített új gyáregységét Kecskeméten, innen látja majd el egész európai piacát az instant élelmiszereket gyártó cég.

Italdoboz-gyárat adott át a Hell cégcsoport

A Hell cégcsoport alumínium italdobozokat gyártó üzemet létesített Szikszón, a energiaitalt gyártó társaság tulajdonában lévő Quality Pack Zrt. 30 milliárd forintos beruházással épült üzemét június 30-án adták át.

Európa legnagyobb turbinalapát-gyára épül

Új típusú gázturbinalapátok gyártását kezdi meg 2019-től Magyarországon a Siemens, a vállalat Késmárk utcai telephelyén 10 milliárdos beruházás részeként egy 10 000 négyzetméteres csarnok épül.

Nyárra elkészül az új gyártócsarnok

A tervek szerint augusztus végére elkészül és az ősszel a termelés is elkezdődik az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy 3,2 milliárd forintból épülő új nyírbátori üzemcsarnokában. A kormánytámogatást is élvező beruházás bokrétaünnepségét május 31-én tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

Akkumulátorgyárat épít a Samsung SDI Gödön

Százmilliárdos beruházással elektromos autók meghajtására szolgáló akkumulátorokat gyártó üzemet épít Gödön a Samsung SDI. A 322 000 négyzetméteres üzemben 600 ember dolgozik majd.

Igazodva a globalizáció kihívásaihoz

Az Electrolux által gyártott termékek csaknem 14%-a Magyarországon készül, így a hazai gyártás a cégcsoport globális értékesítésében is komoly szerepet játszik – mondta az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója május 22-én Jászberényben, Niclas Trouvé svéd nagykövet berényi gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Letették a Mapei új gyárépületének alapkövét Sóskúton

Az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. 2,4 milliárd forintból bővíti sóskúti gyárát és raktárát, a beruházás alapkövét május 17-én tették le.

Tovább bővíti büki gyárát a Nestlé Hungária Kft.

Tovább bővíti büki állateledel gyárát idén ősszel a Nestlé Hungária Kft., a több mint 20 milliárd forintos beruházással a gyár a Nestlé egyik legnagyobb állateledel gyártó központjává válik Európában – közölte a Nestlé Hungária Kft. április 6-án.

Elektromosbusz-gyár nyílt Komáromban

A BYD április 4-én megnyitotta első európai buszgyárát az észak-magyarországi Komáromban, és ez a nap a társaság szerint: „a BYD, Komárom és a magyar járműipar számára egyaránt rendkívüli jelentőséggel bír”.

Új generációs ablakemelő szerelvényeket fejleszt a Hi-Lex

Új generációs ablakemelő szerelvényeket fejlesztenek a japán Hi-Lex magyarországi gyárában, a rétsági Hi-Lex Hungary Kábelrendszer Gyártó Kft.-ben, a 362,4 millió forintos projekthez a kft. 155,7 millió forintos támogatást nyert a Széchenyi 2020 "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton – közölte a cég március 18-án.

Új vezető a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. élén

Topolcsik Melinda személyében új ügyvezető igazgatót nevezett ki tatabányai gyárának élére a Bridgestone. Az új igazgató korábban számos nemzetközi cég magyarországi leányvállalatánál látott el ügyvezetői, operációs és gazdasági vezetői teendőket. Topolcsik Melinda legfontosabb feladata a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. élén a társaság 2013-ban megkezdett kapacitásbővítő beruházásának folytatása és sikeres megvalósítása lesz – jelentette be a cég sajtóközleményben, március 20-án.

Elviszik a gyártást Magyarországról

Bezárja a Gyálon lévő üzemét az amerikai Diebold Nixdorf.

Bezárta magyarországi gyárait a cég

Megszüntette magyarországi tevékenységét, és három nyugat-dunántúli üzemének bezárásával megvált több mint 300 dolgozójától az autóbelsőket, üléshuzatokat gyártó Prevent Premium & Interior Kft.

Április 7-én adják át az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét

Április 7-én adják át az indiai Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét, a gyártás hetekkel később indul – jelentette be Neeraj Kanwar, a cég alelnöke március 7-én a Genfi Nemzetközi Autókiállítás sajtónapján.

Új csarnok – rugalmasabb gyártás

A CLAAS harsewinkeli gyárában februárban megnyitott, új átszerelő csarnoka révén a CLAAS kombájnok és silózók gyártása még rugalmasabb lesz. – A rövid időn belül teljesítendő vevői igényeket, amelyek a gyártás kezdetekor még nem voltak ismertek, ugyanúgy teljesíteni tudjuk, mint a világ különböző piacainak adottságaiból eredő speciális igényeket. Az új csarnokba invesztált befektetés már 4 éven belül megtérül – nyilatkozta Dr. Patrick Claas vezetőségi tag az ünnepélyes megnyitón.

Repülőgép-alkatrészek Egerből

A RUAG Aerostructures cég új egri repülőgépalkatrész-gyárában az Airbus és a Bombardier gépeihez készítik majd a géptörzsek középső részét, a szárnyvégeket, és a repülőgépek burkolatát – mondta Alexander Toussaint, a RUAG Aerostructures divízióvezetője március 1-jén Egerben, az üzem megnyitóján.

Debrecenben épít új gyárat a thyssenkrupp

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva – jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója február 3-án Budapesten, sajtótájékoztatón.

Opel-rekord

Az Opel szentgotthárdi gyárában tavaly csaknem 630 ezer motort gyártottak, 23 százalékkal haladva meg az eddigi legnagyobb termelési volument – mondta el Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója január 17-én Budapesten az előző évet értékelve.

Üzemet bővít az amerikai orvostechnikai cég

Az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét.

Több mint 600 millió forintos fejlesztés várható a Continental veszprémi gyárában

Ipari kutatásra, járműdinamikai és közlekedésbiztonsági fejlesztésre fordítják az elnyert támogatást a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyén, a beruházás összköltsége több mint 600 millió forint – mondta a gyár fejlesztési vezetője október 25-én.

Megkezdődött a Jaguár új gyárának építése Nyitrán

Az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött szeptember 13-án a Jaguar Land Rover 2018-ban megnyíló új szlovákiai gyárának építése Nyitrán.

Kibővül a globális termelési hálózat

A Mercedes-Benz megépíti második gyárát Kecskeméten, amely első-és hátsókerék meghajtású személygépkocsik gyártására is alkalmas lesz – áll a vállalat július 29-én megjelent közleményében.

Komáromba telepíti elektromosbusz-gyárát a BYD

A kínai BYD cég komáromi telephelyén alakítja ki az elektromos autóbuszok gyártásának első európai üzemét, amelyben majdnem 200 ember dolgozhat – közölte a társaság július 26-án.

Százmilliós fejlesztések a japán autóipari Shinwa miskolci gyárában

Százmillió forintos nagyságrendben kezdődnek fejlesztések az autóiparban érdekelt japán Shinwa konszern miskolci gyárában, amelynek termékei immár amerikai gyártmányú gépkocsikban is megjelennek – közölte a 800, köztük japán és maláj szakembert foglalkoztató Shinwa Magyarország Precíziós Kft. június 30-án.

További fejlesztések a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Újgenerációs kompakt autókat is gyárt majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a kecskeméti telephelyen. Az új karosszériaüzem felépítése mellett hatékony és innovatív berendezések telepítése is megvalósul – jelentette be a cég április 29-én kiadott sajtóközleményében.

Több millió eurós fejlesztés Kistelken

A Prysmian MKM Magyar Kábelművek Kft. – amely a 130 éves Prysmian Csoport, a világ első számú energia- és telekommunikációs kábelek, rendszerek gyártójának tagja – felavatta a kisteleki gyárához tartózó új, gumikábeleket gyártó egységét – áll az április 15-én kiadott sajtóközleményben.

Új igazgató vezeti a Schneider Electric zalaegerszegi gyárát

Lengyel igazgató, Krzysztof Zylinski irányítja mostantól a francia Schneider Electric Zalaegerszegen működő, kismegszakítókat és tartozékokat előállító gyárát – adta ki a tájékoztatást a társaság április 4-én.

Csúcstechnológiát telepít Debrecenbe a National Instruments

A National Instruments (NI) 30 milliárd forint értékben megvásárolt csúcstechnológiát telepít debreceni gyárába – jelentette be a texasi központú vállalatcsoport ügyvezető alelnöke Debrecenben február 19-én, sajtótájékoztatón.

Új vezérigazgató az Opel Szentgotthárd Kft. élén

Grzegorz Buchal lengyel szakembert nevezték ki február 1-jei hatállyal az Opel szentgotthárdi gyárának vezérigazgatójává – adta hírül az Opel Magyarország január 26-án.

Bővül a kecskeméti Bosal Hungary Kft.

A Bosal Hungary Kft. kecskeméti üzemének új egységeit január 13-án, ünnepélyes keretek között adta át az anyavállalat vezetősége és Gajda Pál gyárigazgató. A megvalósított fejlesztés révén alig 4 hónap alatt egy 7546 négyzetméteres készáruraktár, egy 699 négyzetméteres irodaterület és egy 442 négyzetméteres tesztműhely épült fel saját forrásból. Az átadáson Kecskemét város önkormányzatát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester képviselte.

Kiárusítják egy bezárt gumigyár eszközeit

Online árverésen adják el egy bezárt magyarországi gumigyártó üzem berendezéseit, a kikiáltási érték az első fordulóban mintegy 55 ezer euró. Itthon ez lesz a 2016-os év első nagy volumenű ipari aukciója. A speciális berendezések mellett általánosan használható eszközök is kalapács alá kerülnek.

Munkahelyteremtés és gyártókapacitás-bővítés a BorgWarner oroszlányi gyárában

Az amerikai tulajdonú, turbófeltöltőket gyártó BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén 3,5 milliárd forintból bővítették a gyártáskapacitást; a projekt december 21-i zárásán Bogár Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében 913,7 millió forint uniós támogatásban részesültek.

15 millió eurós beruházás a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a Mercedes-Benz Cars úttörő gyáraként a konszernen belül is iránymutató innovációt vezetett be „árukosár koncepció” néven. Ennek megvalósításához a vállalat közel 15 millió eurós beruházást hajt végre, melynek során többek között a gyár logisztikai csarnoka jelentősen kibővül – áll a vállalat december 17-én megjelent közleményében.

1 milliárd forintos Graboplast beruházás Kecskeméten

Mintegy 1 milliárd forintos beruházást indít el még novemberben a Graboplast Kecskeméten – közölte a társaság november 19-én.

Átadták a Kerox Kft. gyárát Sóskúton

Külgazdasági prioritásnak nevezte a magyar export diverzifikálását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november 3-án, Sóskúton, a Kerox Kft. új gyárának ünnepélyes átadásán, kiemelve, hogy jelentősen növelni kell a külpiacokon is helytállni képes hazai vállalatok arányát és teljesítményét.

Új igazgató az Opel aspeni gyárában

Az asperni Opel gyár igazgatója lett Solt Tamás, aki az elmúlt 6 évben a szentgotthárdi Opel gyár igazgatója volt – közölte az Opel Magyarország október 13-án.

Ezer új munkahely Szolnokon

Mintegy ezer új munkahelyet teremt az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság a mintegy 9,5 milliárd forintból, a Szolnoki Ipari Parkban épülő új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokának köszönhetően - közölte a cég új szabászati üzemének gyárigazgatója október 13-án.

Új gyárat épít a Bombasei Dekor Kft. Szikszón

Új gyárat épít Szikszón a svájci-magyar, az édesiparban és a cukrászati ágazatban érdekelt Bombasei Decor Kft, a mintegy 10 000 négyzetméter alapterületű csarnok alapkövét szeptember 30-án helyezték el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

Eldőlt: Szlovákiában épül fel a Jaguar–Land Rover autógyár

Szándéknyilatkozatot írt alá a Jaguar Land Rover és a pozsonyi kormány arról, hogy a vállalat új autógyára Szlovákiában épül meg - ezt Robert Fico szlovák miniszterelnök jelentette be kabinetje rendkívüli augusztus 11-i ülése után.

Az építési célú beruházások fellendülésére számít a kkv szektorban a Swedsteel-Metecno

A Swedsteel-Metecno a most megnyíló EU-s pénzcsapok nyomán jelentős érdeklődést tapasztal a magyar piacon június óta elérhető csarnokrendszerei iránt. Ebben jelentős szerepe van a vállalat nyújtotta komplex szolgáltatási csomagnak is, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a pályázati dokumentáció összeállítását, illetve amely a későbbiekben költségtakarékossá teszi a tervezést és a kivitelezést. A vállalat szerint megrendeléseik többségét 2015-ben a mezőgazdasági, az ipari, valamint a logisztikai szektorban realizálják majd – áll a vállalat június 30-án megjelent közleményében.

Kínából Miskolcra telepítik a gyártást

Szingapúri vállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt május 27-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a délkelet-ázsiai országban, ahol több konkrét befektetésről, így egy új, Miskolcon létesítendő gyár építéséről született megállapodás.

Zöldenergia-fejlesztés a Jabil gyárban

Újabb zöldenergia-fejlesztést valósított meg a Jabil Tiszaújvárosi gyára: áprilisban egy elektromos személyautó töltőt helyeztek üzembe, amit újrahasznosított napelemekből épített rendszerből nyert energiával táplálnak – adta hírül a cég május 21-én.

A TOMRA Sorting Solutions és a Prologis új gyár- és disztribúciós létesítményt nyitott meg Pozsonyban

A TOMRA Sorting Solutions és a Prologis Inc., a globális vezető ipari-ingatlan vállalat együtt ünnepelte az új, 12 600 m2-es, BREEAM minősítésű, teljes mértékben a TOMRA gyártási és disztribúciós igényeihez alakított (BTS) létesítmény megnyitóját Szlovákiában – áll a vállalat október 28-án kiadott sajtóközleményében.

Komáromban építi fel gyárát a lengyel Alumetal járműipari vállalat

A lengyel Alumetal járműipari vállalat 9 milliárd forint beruházásban a komáromi ipari parkban építi fel új gyárát, amely 150 új munkahelyet létesít 2017 végéig - jelentette be Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke október 10-én, sajtótájékoztatón Budapesten.

Tízmillió eurós beruházással bővíti gyárát Nagykanizsán a Honeywell

Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón október 6-án.

Új gyáregységet épített az olasz Sematic Nyíregyházán

Közel 1,5 milliárd forint értékű befektetéssel új gyáregységet épített az olasz Sematic Group Nyíregyházán – adta hírül a vállalat szeptember 4-én.

Hétszázmilliós fejlesztés a kemeneshőgyészi gumigyárban

Összesen több mint 717 millió forintból fejleszti kemeneshőgyészi kaucsukkeverék-készítő üzemét a Palotás-Mix Kft., a beruházáshoz a cég 102 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte Palotás László cégalapító május 21-én.

Magyar cég építi a Dr. Oetker szerbiai gyárát

A magyar tulajdonú KÉSZ-csoport építi a Dr. Oetker új, több mint 45 ezer négyzetméter alapterületű gyárát Szerbiában – olvasható a KÉSZ MTI-nek eljuttatott április 10-i közleményében.

Átadták a LEGO új gyárát Nyíregyházán

Egy év alatt épült fel a LEGO új nyíregyházi gyára, melynek felavatására március 25-én került sor. Az új helyszínre a játékgyártó jelentősen kibővült kapacitásai nagyrészt már át is költöztek. A létesítmény megfelel a legmodernebb fenntarthatósági, biztonsági és kényelmi követelményeknek, működését pedig 1 500 munkavállalójára alapozza, akik jelentős részben a régióban élnek – áll a cég sajtóközleményében.

Munkahelyteremtő beruházások Bélapátfalván

Egy 120 embert foglalkoztató passzívház-elem gyár és egy technológiailag ehhez kapcsolódó, 25-30 munkahelyet teremtő vakolatrendszer-gyártó üzem kezdheti meg a termelést hamarosan a Bélapátfalvai Ipari Parkban – közölte február 28-án a Heves Megyei Kormányhivatal kommunikációs munkatársa.

Aventics Kft. lett az egri Rexroth Pneumatics Kft.-ből

Márciustól Aventics Kft. néven működik tovább az egri Rexroth Pneumatics Kft. – jelentette be Gödri István, a cég ügyvezetője a társaság február 27-i, egri sajtótájékoztatóján.

Áprilistól ismét termel a sátoraljaújhelyi húsüzem

Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak – írta az MTI február 26-án Sebőkné Tóth Ibolya ügyvezető közlésére hivatkozva.

Technológiai fejlesztés uniós forrásból

Több mint 227 millió forint összértékű technológiai fejlesztést valósított meg nyíregyházi gyárában az autók belső borítóelemeinek gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungaria Kft. – közölte a társaság február 25-én.

Felépült a Rovitex gyártóközpontja Pécsen

Befejeződött a napokban a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a Rovitex gyártó- és logisztikai központjának építése Pécsen – közölte a társaság pénzügyi vezetője február 25-én.

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a Cabero Kft.

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a múlt év nyarán letelepedett német érdekeltségű Cabero Kft. – közölte február 20-án az MTI az önkormányzat tájékoztatására hivatkozva.

Több mint 700 millió forint termékfejlesztésre

Új, kapszulás mosószert fejleszt és gépsort vásárol annak gyártásához a főként kozmetikai és háztartási vegyipari termékeket előállító CFA-Hungária Kft. az idén a Baranya megyei Görcsönyben – adta hírül február 17-én az MTI.

Fókuszban a növekedés és az ügyfélélmény fokozása

Továbbra is a Mercedes-Benz a legdinamikusabban fejlődő prémium autómárka a hazai új személyautók értékesítése terén – áll a cég február 10-i sajtóközleményében. A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2013-ban összesen 2677 új járművet értékesített, ebből 1587 új Mercedes-Benz személyautó volt. Az újautó-értékesítések növelése mellett a csillagos márka hazai forgalmazója nagy figyelmet fordít az ügyfél-elégedettség javítására, valamint a szervizajánlatok és az értéknövelő szolgáltatások kiterjesztésére is.

Beruházási és munkahely-teremtési program

A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházást hajtott végre, 12 új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett – írta február 11-én az MTI.

Bővíti kapacitását a sátoraljaújhelyi járműipari beszállító

Kapacitása bővülésével számol az elsősorban öntvények sorjamentesítésével és impregnálásával foglalkozó sátoraljaújhelyi Euraseal Bt., amely a 278 millió forintos beruházásához több mint 111 millió forint vissza nem térintendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programján – írta február 10-én az MTI.

A Bosch növeli idén magyarországi munkavállalóinak számát

Létszámbővítést tervez az idén 2 miskolci gyárában, valamint Hatvanban és Budapesten is a Bosch cégcsoport, amely több állásbörzén is várja az érdeklődőket a következő hónapokban – közölte február 9-én az MTI.

Jelentős beruházás uniós támogatással

Korszerű mérőtermet adtak át február 7-én a Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Vállalkozás új, békéscsabai üzemcsarnokában.

Hatékonyságnövelő fejlesztés uniós forrásból

A nagyatádi Büttner Kft. 900 millió forintból fejlesztette technológiáját, növelte hatékonyságát és bővítette kapacitását, amelyhez 433 millió forintos európai uniós támogatást kapott – közölte az MTI február 7-én.

Tavaly nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés 1,4%-kal nőtt 2013-ban az előző évhez képest – jelentette előzetes adatok alapján február 6-án a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fejlesztés és létszámbővítés Nyírbátorban

A gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast Hungary Kft. több mint 1,5 milliárd forintból ruház be nyírbátori gyártóbázisán, a részben európai uniós támogatású fejlesztésnek köszönhetően nőhet a cég munkavállalóinak száma – írta a dán érdekeltségű társaság február 5-i közleményében.

Vattaüzemet avattak Bátorban

Vattakészítő üzemet létesített az Európa Partner Kft. a Heves megyei Bátorban mintegy 142 millió forintos beruházással. A 34 új munkahelyet teremtő létesítményt február 5-én avatta fel Horváth László, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

Az autógyártók többsége bővítést tervez idén

A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek 60%-a tervez bővítést 1 éven belül – derült ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből, amelynek eredményét február 4-én közölte az MTI.

Fejlesztés uniós támogatással Kaposváron

Mintegy 800 millió forint értékben hajt végre fejlesztést a kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft. az Európai Unió támogatásának köszönhetően – közölte a vállalat február 1-jén.

Új vegyipari gyáregység

A műtrágya gyártásához szükséges új dolomitörlő üzemegységet létesít a péti Nitrogénművek Zrt. összesen 1 milliárd 764 millió forintos beruházással – közölte a szilárd és folyékony műtrágyát gyártó vállalat február 1-jén.

Telephelyfejlesztés több száz milliós támogatással

Erdőteleki telephelyének bővítésére nyert 400 millió forintos támogatást az SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft. az Észak-Magyarországi Operatív Programból. A 667 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg – közölte az MTI január 30-án Telek Orsolya, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség projektmenedzserének tájékoztatására hivatkozva.

Ünnepélyes csarnokavatás

Támogatással, segítséggel magyar kisvállalkozó is képes egy multinacionális cég megfelelő minőséget és mennyiséget kínáló beszállítójává válni – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Borsod megyei Ózdon január 29-én, az elektronikai alkatrészek összeszerelésével, gyártásával foglalkozó Felkor 2000 Kft. ünnepélyes csarnokavatásán.

Új nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzem

Nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzemet épített a Diopack Bt. Mátészalkán – közölte az MTI január 29-én a mikrovállalkozás ügyvezetőjére hivatkozva.

Munkahelyteremtő gyártókapacitás-bővítés az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.-nél

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 822 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat – áll január 20-án kiadott közleményükben.

Új üzemcsarnok kialakítása

Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” című pályázatán. A közel 254 millió forintos költségvetésű beruházásból nemcsak egy új, műanyag nyílászárókat gyártó üzemcsarnokot, valamint a termékeket is ismertető bemutatótermet építettek, hanem új munkahelyeket is teremtenek – áll a cég január 27-i sajtóközleményében.

Januártól ContiTech Magyarország Kft. néven folytatja működését a nyíregyházi légrugógyár

Januártól a Continental nyíregyházi telephelye ContiTech Magyarország Kft.-ként folytatja működését – számolt be róla a cég január 27-i sajtóközleményében. Az eddig Phoenix Légrugó Technológia Kft.-ként üzemelő gyár 2004 novemberében olvadt be a Continental ContiTech divíziójába. A nyíregyházi telephely közel 240 munkatársa kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz gyárt légrugórendszereket.

Rekordszámú motor, magas fordulatszámon a járműgyártás

Az Audi Hungaria Motor Kft. egy új rekorddal, 1 925 636 gyártott motorral zárta a 2013-as üzleti évet. Ezzel tovább folytatódott az elmúlt évek növekedési tendenciája, a vállalat történetének eddigi legmagasabb termelési volumenét érte el – közölte a cég január 21-én kiadott sajtóközleményében. Emellett 42 851 jármű gördült le a gyártósorról. A munkatársi létszám az előző évben 10 337-re nőtt.

Elektronikai fejlesztés több mint 160 millió forintból

A Balluff Elektronika Kft. 62 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatási rendszeréhez benyújtott Ernyő pályázatával, a 162,7 millió forint összköltségű beruházással új szenzortechnikai elvek kidolgozása és az így megszerzett ismeretek alapján új ipari érzékelők fejlesztése valósul meg – közölte a cég január 27-én.

Munkahelyteremtő beruházás Sárváron

Közel 1,8 milliárd forintos fejlesztést kezdett meg az AWF Autóalkatrészgyártó Kft. Sárváron, a beruházás több mint 30 új munkahelyet teremt – jelentették be a Rába-parti városban tartott sajtótájékoztatón január 23-án.

Csaknem 2 milliárd forintos beruházás fejeződött be Sátoraljaújhelyen

Expandáló (duhánypuffasztó) üzemet avattak a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt. telephelyén január 23-án, a csaknem 2 milliárd forintos beruházáshoz 400 millió forint támogatást nyert a kizárólag magyar tulajdonban lévő cég, amelynek létszáma a fejlesztésnek köszönhetően 25-tel nőtt, így már több mint 300 embert foglalkoztat.

Új gyáregység 9 milliárdos beruházással Pécsett

Mintegy 9 milliárd forintos beruházással új gyárat hoz létre a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. – jelentette be Páva Zsolt, a város polgármestere és Tóth Attila, a cég szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetője január 23-án.

Nyíregyházán működik az Electrolux egyik legbiztonságosabb gyára

– Jelenleg az Electrolux a legbiztonságosabb vállalat a háztartási készülékgyártók között – mondta el Keith McLoughlin, az Electrolux elnök-vezérigazgatója a cég biztonságos munkavégzésre fókuszáló programján. Az Electrolux gyáraiban világszerte január 22-én tartják az úgynevezett Biztonsági napot, amelynek célja, hogy oktatással, figyelemfelhívással erősítsék a munkahelyi biztonságot. A vállalat egyúttal díjazza a legbiztonságosabban működő gyárakat. A vállalat a biztonsági téren leggyorsabban fejlődő gyáregység díját idén a nyíregyházi gyárnak ítélte.

Új gyártósorok és a dolgozóknak fitneszterem

A szivattyúkat készítő, dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. tatabányai gyárában január 22-én átadtak egy szivattyúkat és egy motorokat előállító gyártósort, valamint egy új épületrészt fitneszteremmel, mely a dolgozók egészségmegőrzését szolgálja.

Gyártókapacitás-bővítés Szombathelyen

Új munkahelyeket is teremtve bővítette gyártókapacitását Szombathelyen a passzív elektronikai alkatrészeket, főként alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártó EPCOS Kft. – közölte a társaság január 21-én.

Egymilliárdos csomagolóipari technológiai fejlesztés

Több mint 1 milliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. – közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató január 21-én.

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére számít az idén

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére és a személyautó-eladásokban elért első helyének megtartására számít az idén – közölte az MTI január 21-én.

Rekordszámú motor, a korábbinál jóval több jármű készült Győrben

A 2012-es rekordot is meghaladó számú motor, a tavalyelőttinél jóval több jármű készült az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában 2013-ban – áll a társaság január 21-i közleményében.

Magyar élelmiszer-ipari innováció

Élelmiszergyártó és -forgalmazó óriáscégek tesztelik a magyar világszabadalom alapján egy sződi üzemben gyártott új szójakészítményt, amelynek beltartalma megegyezik a sertés- vagy a marhahúséval, de jóval olcsóbb – adta hírül a terméket kifejlesztő Fitotex Kft. ügyvezető igazgatójára hivatkozva január 9-én az MTI.

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást január 1-jén a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár, amelyet az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. működtet – tette közzé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzata január 7-én a honlapján.

Új ügyvezető igazgató a Continental Automotive Hungary élén

Keszte Róbert lett a Continental Automotive Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója, aki egyben közvetlenül irányítja a vállalat budapesti gyárát is a jövőben – közölte az MTI január 6-án.

2014-ben is folytatódó beruházások

A svájci központú, gépipari és elektronikai rendszereket gyártó Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1,5 milliárd forint összegű kutatási, fejlesztési (K+F) pályázatot nyert, a fejlesztést 2014-ben valósítják meg – közölte Nagy Zoltán ügyvezető igazgató január 3-án.

A minőség papírformája

A FOREST-PAPÍR Kft. történetének eddigi legnagyobb beruházása valósult meg a tekercses termékek gyártására alkalmas, innovatív technológián alapuló gépsor üzembe állításával ez év decemberében.

Megújított gépparkkal

A német BOS cégcsoport mosonszolnoki gyára az alapítás óta folyamatosan bővül, a termékportfólióban egyre komplexebb termékek jelennek meg, s ehhez igazodóan az anyagmozgatási tevékenység is igen sokrétű, mind a raktározás, mind a gyártáskiszolgálás területén.

Gyártókapacitás- és létszámbővítés Esztergomban

Az esztergomi Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. több mint 2,5 milliárd forintért hajtott végre beruházásokat, ezáltal 34 fővel növelte a munkavállalók létszámát és bővítette gyártókapacitását – számolt be a most lezárult projektről december 17-i közleményében a társaság.

Megindult a termelés a FOREST-PAPÍR lábatlani üzemében

Az Új Széchenyi Terv által támogatott beruházásban 2,5 milliárd forintból épített háztartás-higiéniai papírfeldolgozó üzemet a FOREST-PAPÍR Kft. Lábatlanon. A létesítményt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2013. december 13-án.

Nyíregyházán 3 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be

Befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósult, több mint 3 milliárd forint értékű komplex technológiai és infrastruktúra-fejlesztés a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyárában – hangzott el a projekt december 13-i zárórendezvénye alkalmából tartott sajtótájékoztatón a nyírségi üzemben.

Bővít az Eagle Ottawa Szolnokon

Félmilliárd forintot megközelítő beruházással fejleszti technológiáját és bővíti infrastruktúráját, valamint dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – írta az MTI december 7-én.

Kapacitásbővítés 2 milliárd forintból

Hazai és nemzetközi autóipari, gépipari- és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket új, mintegy 2 milliárd forintból kialakított és berendezett szolnoki üzemében a ceglédi székhelyű Ecseri Kft. – adta hírül az MTI december 6-án.

Új szerszámkészítő központot adtak át Kecskeméten

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban megkezdte működését a több mint 5 millió eurós beruházással létesített szerszámkészítő központ – jelentette be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója december 5-én, a gyárban tartott ünnepélyes átadáson.

Lámpatestgyártó üzemet avattak Berettyóújfaluban

Berettyóújfaluban december 5-én felavatták a Mezei-Vill Kft. új ledlámpatestgyártó üzemét, ahol kültéri és közvilágításhoz használatos fényforrásokat gyártanak.

Növekvő termelés, bővülő termékportfólió

Az idén mintegy 10%-kal nő az Electrolux Lehel Kft. termelése, jövőre pedig egy új porszívótípus gyártását kezdi meg a svéd cég Magyarországon, ez a fejlesztés létszámbővítéssel is jár majd – adta hírül az MTI november 27-én.

Bővülő csokoládéfigura-gyártás Diósgyőrben

Az idén több mint 1880 tonna csokoládéfigurát gyártottak a karácsonyi szezonra a Nestlé diósgyőri gyáregységében, csaknem 300 tonnával többet a tavalyinál – közölte a Nestlé Hungária Kft november 27-én.

A BYD továbbra is tervezi európai gyár létesítését

A világ legnagyobb tölthető akkumulátorokat gyártó cége, a BYD tovább folytatja elektromos buszainak európai termékbevezetési programját, helyet keres egy gyártó üzem számára, amellyel hatékonyan elégítheti ki az európai igényeket – közölte a vállalat magyarországi képviselete november 26-án.

A Daimler 30 új modellt vezet be 2020-ig

A Daimler negyedévente jelentkezik új Mercedes-modellel, összesen 30 új autót vezet be a piacra 2020 végéig, köztük terepjárókat – mondta a német autógyártó társaság pénzügyi igazgatója egy november 26-ai lapinterjúban.

Elektronikai ipari beruházás a növekvő kereslet miatt

Az amerikai tulajdonú Sanmina-SCI még az idén félmilliárd forintos beruházással bővíti termelését tatabányai gyárában – tájékoztatta a társaság vezérigazgatója november 22-én az MTI-t.

Új gumialapanyag-gyártó üzem

Magyarországi vegyes vállalat alapításáról és autógumikhoz használt gumialapanyag-gyártó üzem létesítéséről kötött megállapodást a Mol Nyrt. és a Japan Synthetic Rubber Corporation (JSR) – közölte a Mol november 21-én a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Bejelentette vételi szándékát a Praktikerre az MPF

Megvásárolná és feltőkésítené a Praktiker magyarországi áruházait az MPF Holding; a cégcsoport szingapúri anyavállalata egy kínai befektetővel közösen már hivatalosan is bejelentette vételi szándékát – közölte az MPF sajtóügyekért felelős munkatársa november 20-án.

Kapacitásbővítés egy székesfehérvári autóipari beszállítónál

A Harman/Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. 3,047 milliárd forint összköltségű kapacitásbővítést hajtott végre székesfehérvári gyárában, és 180 új munkahelyet teremtett. A projekthez 703 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében – írta az MTI november 20-án.

Jelentős gyártásbővítés és munkahelyteremtés átszervezés miatt

A német Bosch-csoport 2014 második felétől a gyártás bővítését tervezi miskolci kéziszerszámgyárában: a faipari elektromos szerszámok gyártása és a fejlesztés egy része is Miskolcra kerül, ahol ezzel 320 új munkahelyet teremt a cégcsoport 2016 végéig – közölte a vállalat november 19-én.

Hárommilliárdos élelmiszeripari beruházás

November 19-én, ünnepélyes keretek között került sor Kaposváron a Magyar Cukor Zrt. új, 3 milliárd forintból épült és 60 000 tonna cukor tárolására szolgáló silójának átadására. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

Technológiai fejlesztés Tatabányán

A felületkezeléssel foglalkozó Impreglon Kft. 276 millió forintos beruházással fejlesztette a járműalkatrészek cinkkel való bevonásának termodiffúziós technológiáját – mondta el a Tatabányán működő vállalkozás ügyvezetője november 19-én az MTI-nek.

Gyártócsarnokkal bővítette telephelyét a családi vállalkozás

Több mint 139 millió forintból bővítette meglévő telephelyét és építette fel új gyártócsarnokát az épületgépészeti szereléssel foglalkozó nyíregyházi Inox-Therm Kft. – közölte a társaság november 18-án.

Az elmúlt 5 év legnagyobb zöldmezős beruházása

Az elmúlt 5 év legnagyobb, új befektető által megvalósítandó zöldmezős beruházása a miskolci Takata-gyár felépülése, a japán járműipari vállalat befektetésének értéke több mint 20 milliárd forint – közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) november 18-án az MTI-vel.

Új gyár épül Miskolcon, melynek révén 1000 munkahely jön létre

Gyárat épít Miskolcon a japán Takata cég, ezzel mintegy 1000 új munkahelyet hoz létre – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Stocker, a japán székhelyű járműipari beszállító vállalat elnöke november 15-én a Parlamentben. A kormányfő az újságírók előtt szólt arról is, arra számít, hogy az idei utolsó negyedévben a harmadik negyedévit is meghaladó mértékben bővül majd a magyar gazdaság.

Tovább bővülő gyártóbázis

Telekvásárlással gyártóbázisa bővítését, valamint a dolgozói létszám emelését is tervezi a dohányipari berendezések, alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a közeljövőben Pécsett a pécsi polgármesteri kabinetiroda november 13-i tájékoztatása szerint.

Gyárfejlesztés 3,5 milliárd forintból

Három és fél milliárdos beruházást zárt le a Haribo nemesvámosi gyárában, amelyhez 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi-terv keretében európai uniós forrásból; 40 új munkahelyet hoztak létre – hangzott el a cég november 13-i projektzáró rendezvényén.

Hétszázmillió forintos technológiai fejlesztés

Lezárult a szekszárdi Jako Fémárugyár Kft. 700 millió forintos fejlesztése, amelyet 2011-től kezdődően hajtott végre a nagyrészt autóalkatrészeket gyártó cég – közölte az MTI október 30-án.

Üzemavatás Nagykanizsán

Felavatták az olasz tulajdonú DAB Production Hungary Kft. vízszivattyúkat gyártó üzemét október 29-én, Nagykanizsán.

Új gyártócsarnok állt üzembe Mohácson

Gyártócsarnokot építtetett és a napokban megkezdte a termelést a könnyűfémöntéssel és alumínium alkatrészek előállításával foglalkozó PCI Formaöntöde Kft. Mohácson – adta hírül az MTI október 29-én.

Negyedmilliárdos fejlesztés kapacitásbővítésre

Negyedmilliárd forintos, ötödrészben az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból finanszírozott fejlesztést hajt végre a főleg üzemanyag-, olaj- és levegővezetékek összeszerelésével foglalkozó Veritas Dunakiliti Kft. – közölte október 28-án a társaság ügyvezető igazgatója.

Közel 400 milliós fejlesztés

Csaknem 365,5 millió forintból fejleszti gyártási technológiáját és gépparkját a Buszesz Ecet Ecetgyártó Zrt., a cég a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 100 millió forintos uniós támogatást nyert – közölte október 25-én az MTI.

Beruházás és bővülő létszám

A Bosch miskolci üzemében jövőre kisméretű beruházást, és ezzel a létszám szerény mértékű emelését tervezi – mondta Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch-csoport kommunikációs igazgatója október 24-én. Megerősítette azt is, hogy a cég 2018-ig az önindítógyártás egy részének áttelepítését tervezi Miskolcra a németországi hildesheimi gyárból.

Üzemavatás Szabadegyházán

A szabadegyházai Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. 1 milliárd forintos beruházással megépítette Európában egyedülálló technológiájú és kapacitású, gyógyszerkönyvi minőségű alkoholt gyártó üzemét, amely elsősorban a gyógyszer- és a vegyipar számára állít elő bioökonómiai alapanyagot. Az avatóünnepséget október 22-én tartották.

Korszerűsítő gyárbővítés Nyíregyházán

A Dunapack 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű, korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában – közölte a magyar leányvállalat október 21-én.

Avatóünnepség Győrben

Felavatták október 21-én az Audi győri logisztikai parkját, a járműgyár közelében 10 milliárd forintból épült létesítmény 300 új munkahelyet teremtett.

Folyamatos létszámbővítés

Az Opel Magyarország szentgotthárdi Flex motorgyár projektje keretében eddig 400 dolgozót vettek fel, és az év végéig további 60-nal nő a létszám – tájékoztatta Csontos Judit szóvivő, kommunikációs szakértő október 20-án az MTI-t.

Október 21-én avatják az Audi győri logisztikai parkját

Október 21-én, hétfőn avatják fel az Audi győri gyárát kiszolgáló, mintegy 10 milliárd forintból épített logisztikai parkot – adta hírül október 18-án az MTI.

Megkezdődött Győrben az új Audi-modell sorozatgyártása

Megkezdődött az új A3 Cabriolet sorozatgyártása az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában – tájékoztatta a társaság október 17-én az MTI-t.

Üzembővítés Jánossomorján

Mintegy 1 milliárd forintos beruházással növelte többszörösére a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitását Jánossomorján, a termelés nyártól szakaszosan meg is kezdődött az új, 3 szintes üzemcsarnok közel 3000 m²-es területén – közölte a cég október 16-án.

Megoldások egy kézből

A Nolato mosonmagyaróvári gyárában 2011 végén állt üzembe az új raktár, melynek kialakításánál a maximális fajlagos raktárkihasználtságra törekedtek. Mészáros Rolanddal, a Nolato Magyarország Kft. logisztikai vezetőjével, valamint a Toyota Anyagmozgatás Magyarország Kft. szakembereivel, Próder Szabolcs anyagmozgatási tanácsadóval és Giczy Gábor állványrendszerekért felelős értékesítési vezetővel beszélgettünk.

Csomagolt siker

Korszerű üzemcsarnokot avatott nyáron Mezőfalván a Wanapack Kft., melyről a cég ügyvezetőivel beszélgettünk.

Megkezdte a szállítást a Donau Chemie új, kazincbarcikai üzeme

A Donau Chemie megkezdte a Kazincbarcikán felépített új gyárában készült termékek kiszállítását, amelyek magyar felhasználóknál, továbbá Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacain találtak gazdára – mondta Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója október 15-én az MTI-nek.

Felavatták a Rehau győri gyárát

Felavatták a németországi székhelyű Rehau-cégcsoport győri gyárát a város ipari parkjában október 14-én. A 60 millió euróból (18 milliárd forintból) 1 év alatt épült üzemben az Audi több modelljéhez gyártanak lökhárítókat.

Gyáravató a győri ipari parkban

Október 14-én avatják a németországi székhelyű Rehau-cégcsoport győri gyárát a város ipari parkjában. A társaság korábbi közlése szerint a 60 millió euróból épülő üzemben az Audi 3 modelljéhez gyártanak lökhárítókat.

Bővítette gyártókapacitását a kazincbarcikai Ongropack

Százmillió forintot fordított komplex technológiai fejlesztésre a műanyagipari gyártással és PVC-feldolgozással foglalkozó kazincbarcikai Ongropack Kft., elsősorban a megszerzett piaci pozíció megtartása és erősítése miatt – adta hírül az MTI szeptember 27-én.

Székesfehérvári gyáravató

Orbán Viktor miniszterelnök felavatta szeptember 26-án a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. új székesfehérvári gyárát, a 12 milliárd forintos beruházás 350 új munkahelyet teremt.

Gyáravató Szolnokon

Szeptember 19-én került sor a Segura Csoport új gyárának ünnepélyes felavatására Közép-Európában, Szolnokon, Szolnok polgálmestere, Szali Ferenc és Szijjártó Péter államtitkár jelenlétében – derült ki az F. Segura szeptember 24-én kiadott sajtóközleményéből.

Munkába állt a tízezredik alkalmazott a győri Audi-gyárban

Munkába állt szeptember 18-án a tízezredik alkalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában.

Keresés
Kövessen minket facebookon