"csomagolóanyag" cimke cikkei:

Kötelezővé tehetik az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra

Minden műanyag-csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie 2030-ra az Európai Unióban, emellett csökkenteni kell az egyszer használatos műanyagok felhasználását az Európai Bizottság (EB) január 16-án bemutatott stratégiája értelmében.

Fejleszti a csomagolóanyag-gyártást a Hok-Plastic Kft.

364 millió forintos beruházás keretében fejlesztette gépparkját a műanyag csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó mórahalmi Hok-Plastic Kft. – tájékoztatta a cég ügyvezetője április 20-án az MTI-t.

A TiszaTextil gyógyszeripari logisztikai megoldása az ön sikeréhez

A TiszaTextil csoport minőségi csomagolóanyagok szállítója európai székhellyel. A cég gyógyszeripari, vegyipari és mezőgazdasági csomagolóanyagokra szakosodott, és jelentős ismeretekkel rendelkezik a gyógyszeripari üzemek logisztikájában, ez lehetővé teszi, hogy ügyfelei számára innovatív és költségcsökkentő megoldást kínáljon. Ezek a megoldások képesek helyettesíteni a költséges tisztító- és logisztikai rendszerekre fordított beruházásokat.
A TiszaTextil nagy múltú tapasztalattal rendelkezik, és segítséget nyújt gyógyszeripari partnereinek abban, hogyan hozzanak létre egy rugalmas logisztikai és szállítási megoldást. A Minibag célja, hogy biztonságos és gazdaságos megoldást nyújtson a szilárd, kész- és félkész termékek szennyeződésmentes szállítására és tárolására az API-tól a bliszterezésig, végső csomagolásig. A termékek az ISO8-nak megfelelő zárt térben készülnek, mely megfelel a European Pharmacopoeia és USP előírásainak.

Csozomo

A 2000-ben alakult Csozomo Kft. fő tevékenysége a csomagolás, emellett egyéb raktári munkafolyamatok elvégzését is vállalják.

Új nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzem

Nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzemet épített a Diopack Bt. Mátészalkán – közölte az MTI január 29-én a mikrovállalkozás ügyvezetőjére hivatkozva.

Új, környezetkímélő eljárás

A műanyagdarálékok mosás utáni maradványainak újrahasznosításához szükséges eljárás és berendezések kifejlesztését végzi egy 620 millió forintos projekt keretében a Holofon Zrt. a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben – tájékoztatta Toronyi Zoltán vezérigazgató január 28-án az MTI-t.

Egymilliárdos csomagolóipari technológiai fejlesztés

Több mint 1 milliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. – közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató január 21-én.

Üzemfejlesztés uniós támogatással Soltvadkerten

Az Európai Unió és a magyar kormány 148,5 millió forintos támogatásával, összesen 587,5 millió forintos fejlesztéssel központi nyomóhengeres nyomdagépet állított üzembe a soltvadkerti Materiál Plastik Kft. – írta az MTI december 3-án.

Korszerűsítő gyárbővítés Nyíregyházán

A Dunapack 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű, korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában – közölte a magyar leányvállalat október 21-én.

Csomagolt siker

Korszerű üzemcsarnokot avatott nyáron Mezőfalván a Wanapack Kft., melyről a cég ügyvezetőivel beszélgettünk.

Bővítette gyártókapacitását a kazincbarcikai Ongropack

Százmillió forintot fordított komplex technológiai fejlesztésre a műanyagipari gyártással és PVC-feldolgozással foglalkozó kazincbarcikai Ongropack Kft., elsősorban a megszerzett piaci pozíció megtartása és erősítése miatt – adta hírül az MTI szeptember 27-én.

Technológiai fejlesztés a Dunapack nyíregyházi papírgyárában

Európai uniós támogatással több mint 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztés kezdődött a Dunapack Kft. nyíregyházi papírgyárában – közölte az osztrák tulajdonban lévő cég PR-főmunkatársa szeptember 17-én.

Fejlesztés uniós támogatással Kecskeméten

Az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a központi költségvetés 117,7 millió forintos támogatásával összesen 235,4 millió forint összegű fejlesztés történik a kecskeméti Print 2000 Nyomda Kft.-nél – adta hírül szeptember 12-én az MTI.

Újabb beruházás kezdődik Békéscsabán

Újabb fejlesztés kezdődik a békéscsabai Marzek Kner nyomdában, az 1 milliárd forintos beruházás célja az üzem jelenlegi kapacitásának bővítése mintegy 60%-kal a növekvő exportpiaci megrendelések teljesítéséhez – tájékoztatta az MTI-t a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezetője.

Új csomagolóüzemet adott át a Dunapack Packaging

Az osztrák székhelyű Prinzhorn Holding magyar leányvállalatait is összefogó Dunapack Packaging április 11-én délután avatta fel legújabb zöldmezős beruházását, a Dunapack Tavria hullámpapír-csomagolóüzemet Herszonban, Dél-Ukrajnában.

Milliárdos fejlesztés a salgótarjáni ipari parkban

Újabb egymilliárd forintos fejlesztéssel bővítette gyártókapacitását a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft., a cég a salgótarjáni ipari parkban megvalósult beruházáshoz összesen mintegy 600 millió forint támogatást kapott – számolt be róla az MTI február 15-én.

Cégösszeolvadás

A LINPAC Allibert és a Schoeller Arca Systems (SAS) egyesült, a műanyag újrahasznosítható szállítási csomagolóanyagok kategóriájában (RTP) a világ vezető cégévé lépve elő. A fúziót követően, miután a SAS részvényesei 9 hónappal korábban felvásárolták a LINPAC Allibert részvényeit, 2013. január 1-től a két vállalat Schoeller Allibert néven fut tovább.

WCM: határ a csillagos ég

A budaörsi Tetra Pak Csomagolóanyag Gyártó Zrt. 2002 óta 50% költségcsökkentést ért el WCM (World Class Manufacturing) projektjein keresztül. Eredményei mögött azon törekvése áll, hogy működésének minden területén nullára csökkentse a veszteséget.

A megfelelő partnerrel

A TDK csoport tagja, az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. szombathelyi telephelyén a tavalyi évben átszervezték, átépítették a raktárt és letisztult anyagáramlási folyamatokat alakítottak ki. Szőnyi Péterrel, az EPCOS Kft. anyagáramlási vezetőjével és Kovács Viktorral, a SSI Schäfer Systems International Kft. key account menedzserével beszélgettünk.

Csapatmunka

A Heineken Hungária Zrt.-nél a közelmúltban számos olyan hatékonyságnövelő logisztikai megoldás került bevezetésre, amely a vállalat számára konkrét megtakarításokat eredményezett. Erről beszélgettünk Koch Bálinttal, a cég ellátás tervezési és logisztikai menedzserével.

Lehetünk-e szuperhősök?

Több mint két éven keresztül kereste a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) új stratégiai céljait. Hosszú vajúdás volt, néha már úgy tűnt, hogy soha nem lesz egységes koncepció, ami mellett együtt tudna sorakozni az elnökség és a teljes tagság is. Az MLBKT idei kongresszusán bemutatott – a fenntarthatóság és az összekapcsolódás gondolatkörére épülő – küldetés végül új dimenzióba emelte az ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozók felelősségét.

Optimalizálás és fenntarthatóság

A Kékkúti Ásványvíz Zrt.-nél a gyár területén megépített késztermékraktár jelentősen megváltoztatta a logisztikai folyamatokat. Cser Szilárd logisztikai és üzemigazgatót a gyárról és a logisztikai átszervezésről kérdeztük.

Milliónyi mikulás

A salgótarjáni Lívia Csokoládé Kft. az év különböző nagy szezonjaira gyárt figurális édességet. A Tesco szezonális beszállítójaként többmillió üreges terméket gyárt az áruházláncnak.

Megoldáslogisztika

Az Unilever Central Europe logisztikai operációját a HOPI Hungária Kft. működteti. A két cég a közelmúltban hosszabbította meg az együttműködési szerződést.

Termékvédelem a csomagolásban

Napjainkra kialakultak a termékvédelmet biztosító szállítási csomagolás főbb irányai.

Kellő kreativitással

Az elmúlt esztendő minden cég életében a hatékonyságnövelés és költségcsökkentés éve volt, köszönhetően a válságnak. A székesfehérvári Visteon Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával, Karikó Zsolttal, és logisztikai vezetőjével, Szabó Zsolttal beszélgettünk.

Autóipari csomagolások

Egy autóba nagyon sokféle anyag, termék, alkatrész épül be, amelyek jelentősen eltérnek egymástól. Az autóiparban minden alkatrésznek megvan a maga specializált gyártója, és az alkatrészek több márkába is beépülhetnek. A mai modellek életciklusa átlagosan 5-7 év, így a folyamatban résztvevőknek ezt az időtartamot kell lefedniük.

Nyugat-Európát öltöztetik

„Made in Hungary” jelzés egy ruhán. Ki látott már ilyet? Mostanában valószínűleg kevesen. Az ok ismert: a textilipar két évtized alatt „felszámolta magát” először Nyugat-, majd Közép- és Kelet-Európában is. A kevés hazai túlélő közé tartozik a békéscsabai UMATO Kft.

Csomagolt értékek

A mai felgyorsult világban elengedhetetlen az olyan csomagolási megoldás, ami egyrészről megfelelő védelmet nyújt a gyártóknak és a felhasználóknak egyaránt, hiszen éppen a gyorsaság miatt nincs idő arra, hogy selejttel, sérüléssel, reklamációval bajlódjanak. Másrészről a gyorsaság szerepet játszik abban is, hogy a csomagolásra fordított idő a lehető legrövidebb legyen mind a feladói, mind pedig a felhasználói oldalon, hiszen nem mindegy, hogy a vevők – gépsoraikhoz igazodva – mennyi időt töltenek el a kicsomagolással. Az elektronikai gyártás ismérveit figyelembe véve, különböző aspektusok szerint dönthető el, mi az ideális csomagolás a termék számára. Néhány szempont ezek közül.

Újrapozicionálva

Az Ed.Haas Hungaria Élelmiszeripari Kft. ez év elején adta át új gyáregységét. A cégről, a termékportfólió fejlődéséről és a gyártásról beszélgettünk Bozori Tibor ügyvezetővel.

Stratégiai gyár

A holland-angol tulajdonban lévő Unilever Magyarország Kft. 2009. szeptember 4-én fejezte be azt a beruházást, melynek keretében stratégiai gyárrá alakította át a háztartásvegyipari termékeket előállító nyírbátori üzemét. Erről beszélgettünk Francesco Azzara gyárigazgatóval.

Mélyhűtött nemes ízek

A mélyhűtött termékek kezeléséhez és disztribúciójához jelentős infrastrukturális beruházás szükséges. A Delforg Kft. alapítása óta a változó piaci környezethez alakította stratégiáját. Erről beszélgettünk Sándor Gyula ügyvezető igazgatóval.

Célországok

A gyűjtőszállítmányozásban ma már az egyre rövidülő tranzitidők teljesítése készteti a szállítmányozókat a minél hatékonyabb gyűjtőszolgáltatás kialakítására.

Növekvő hatékonyság, változatlan létszámmal

A közelmúltban jelentős beruházással növelte gyártási kapacitását az Univer Product Zrt., a vállalat vezérigazgatójával, Molitórisz Károllyal beszélgettünk.

Környezetvédelmi kihívások a csomagolóiparban

Jogszabályi előírás alapján 2009. január 1-jétől minden csomagolásnak igazoltan meg kell felelnie, a környezetvédelmi követelményeknek. Emellett egyre nagyobb a vásárlók érdeklődése a papírcsomagolások alapanyagának fenntartható eredete iránt. Az SGS, a világ vezető tanúsító vállalata mindkét esetben segít az igazolások megszerzésében.

Megújult automatizálás

A gyógyszeriparban a csomagolóanyag a késztermékhez képest jelentős mennyiséget képvisel. Ennek okán a 90-es években több hazai gyógyszergyár is olyan magasraktári rendszert hozott létre, amelynek egyik fő funkciója a gyártáshoz kötődő csomagolóanyagok és a késztermékek automatizált raktározása.

Specifikációk szerint

A nyomdaipari vállalatok a gyógyszeripar kiemelt beszállítói, hiszen megfelelő csomagolás és betegtájékoztató nélkül nem lehetséges a gyógyszerek forgalmazása.

A gyógynövények szakértője

A Naturland Magyarország Kft. a rendszerváltás idején a Svédcsepp forgalmazásával kezdte tevékenységét, és ma már évente közel 20 új termékkel jelenik meg a hazai piacon. Ásványi Tiborral, a cég ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Gyógyszeripari logisztika sajátosságai

A gyógyszer sok tekintetben speciális áru. Sajátossága, hogy kényszerű szükségletet elégít ki, mivel elsősorban beteg emberek a fogyasztói, akiknek kevés befolyása van a keresletre.

Védelmező dobozok

A terméket – a csomagolás helyszínétől a végső felhasználóig –védeni kell a sérülésektől és az ezáltal okozható értékcsökkenéstől.

Közvetlen kapcsolat

Amint sok uniós nagyvállalat, a Schneider Electric is kiemelt logisztikai szerepet szán hazánknak. Szuchy Csabát, a cég fejlesztési vezetőjét kérdeztük a szigetszentmiklósi logisztikai beruházásról.

Specializált finomkozmetika

A Kedo Eurocosmetics Kft. első volt azon hazai gyártók között, amely közepes sorozatú finomkozmetikai termékek bérgyártására specializálódott.

Hagyományosan tiszta minőség

A Caola-Alfa Zrt. az elmúlt két évtizedben gyökeres változáson ment keresztül. Állami kézből magánkézbe került, valamint gyártási struktúráját is jelentősen át kellett alakítani, hogy talpon maradhasson a világcégekkel folytatott versenyben. Dr. Szirmai Sándorral, a cég vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Pluszérték a vonzó csomagolás

Az élelmiszeripar számára kiemelkedően fontos az előállított termékek csomagolása. A választott csomagolóanyagnak számos kritériumnak kell megfelelnie.

Kompakt gyár

Tizenegy évvel bemutatása és 3,2 millió jármű eladása után a PSA Peugeot Citroën alaposan megújította a Partner–Berlingo párost. Spanyolországban, az újdonságok gyártási folyamatába pillanthattunk be.

Közel a célpiacokhoz

A világ vezető gyógyszeripari vállalata, a Pfizer Pharmaceuticals Inc. (Pfizer) 2007. december 17-én adta át a Magyarországon létrehozott új közép-kelet-európai disztribúciós központját Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, és April Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete jelenlétében. Masztis Tamással, a Pfizer Magyarország Kft. logisztikai vezetőjével a vállalat magyarországi szerepvállalásáról beszélgettünk.

Közel a célpiacokhoz

A világ vezető gyógyszeripari vállalata, a Pfizer Pharmaceuticals Inc. (Pfizer) 2007. december 17-én adta át a Magyarországon létrehozott új közép-kelet-európai disztribúciós központját Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, és April Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete jelenlétében. Masztis Tamással, a Pfizer Magyarország Kft. logisztikai vezetőjével a vállalat magyarországi szerepvállalásáról beszélgettünk.

Édesmesterség

A Szamos Marcipán ma már világszerte – talán nem túlzás ezt kijelenteni – fogalom. A kezdet egy dán cukrászmestertől ellesett marcipánrózsa volt. A jelen a kiváló termékek, és a saját üzletek sokasága. Ami persze igen nagy kihívást jelent mind a gyártás, mind a logisztika területén.

Csomagolástechnika az elektronikai iparban

Az elektronikai termékek csomagolástechnikája talán az egyik olyan terület, amely a legnagyobb kihívást jelenti a csomagolást kivitelező cégek számára. Erről a magas technikai felkészültséget igénylő tevékenységről kérdeztünk három, erre a területre szakosodott céget.

Bálázva és tömörítve

A modern csomagolástechnika által megkövetelt korszerű csomagolóanyagok alkalmazása, illetve az áruházláncok által forgalmazott nagy árutömeg szükségszerűen megnövelte a felhalmozódó csomagolóanyag-hulladék mennyiségét.

Részben vagy egészben

A csomagolástechnika az elmúlt néhány évtizedben igen nagy változáson ment keresztül. A hajdanvolt egyszerű védelmi jellegű funkció mellett ma már marketingfeladatokat is ellátnak a korszerű csomagolóanyagok.

Logisztika – gyártóknak

A nagyszombati PSA autógyárban öt-hat óra szükséges egy autó összeszereléséhez, óránként 55 Peugeot gördül le a gyártósorokról. A szlovákiai autógyárban naponta 836 gépjármű készül a GEFCO exkluzív logisztikai támogatásával. A gyártásról és a komplex logisztikai megoldásokról beszélgettünk Alain Baldeyrou-val, a PSA Peugeot Citroën Slovakia gyárigazgatójával és Olivier Large-zsal, a GEFCO Slovakia ügyvezető igazgatójával.

Raklapok a légi fuvarozásban

Szállítási alágazatként a légi szállítás speciális területnek mondható. Ennek több oka van, de valahol minden ok a gazdaságosság kérdéskörére utal vissza.

Bérgyártás a kozmetikai iparban

A Caola-Alfa Zrt. azon kevés magyar vállalkozás közé tartozik, amely a rendszerváltást követően is magyar kézben maradt. A cég termelési struktúrája megváltozott ugyan, de továbbra is folytatja tevékenységét, és jelen van a magyar és a nemzetközi piacon is.

Rendszerváltás az ellátási láncban

Az 1992-ben állami részvénytársasággá alakult Egyesült Vegyiművek számára a rendszerváltás nemcsak a magánosítást hozta el, hanem termékportfoliója is gyökeresen átalakult. Ma már a legnagyobb hazai márkákat gyártó háztartás-vegyipari és kozmetikai késztermékgyártóként tartják számon. Bittera Tamással, a cég vezérigazgatójával, és Szabó Csaba termelési igazgatóval beszélgettünk.

Márkát csomagolásáról...

Az ókori görögök csodálatos aromamegőrző és egyben az akkori szállítási igényeknek is megfelelő csomagolóeszköze az amfóra óta a csomagolás számos változáson ment keresztül. Ez az ipari forradalom és a tömeggyártás beindulásának köszönhető.

Belső egyensúly

A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. a hazai tejtermék piac egyik piacvezető vállalkozása. A cégnél alkalmazott gyártási és logisztika megoldásokról Himer Erika supply chain igazgatóval és Markó Mihály gyárigazgatóval beszélgettünk.

Ízvadászat uniós szinten

A néhány évtizede még nem létező hazai készételipar a kilencvenes évek fokozódó versenyének köszönhetően európai színvonalra emelkedett. A folyamat legújabb állomása a Food Expressz uniós elvárásoknak is megfelelő ercsi üzemének átadása volt február elején.

Új utakon

A békéscsabai Kner Packaging Kft. az elmúlt másfél évtized során egyaránt volt már a csúcson és a völgyben. A cég által előállított nyomdaipari termékek a világ bármely táján megállnák a helyüket, a tulajdonosi kör változásai és a korábbi döntések időnként mégis nehéz helyzetet teremtettek.

Egyéni fejlesztések

Az elektronikai csomagolások alapanyag-minősége terméktől függően alakul. A karton készülhet visszaforgatott papírból, vagy akár a legjobb minőségű elsődleges farostból, mindkét oldalán mázolva. Az anyagminőség kiválasztásakor meghatározó lehet a termék pozicionálása és funkciója is. A védő szempont azonban minden esetben igen lényeges: az áru nem sérülhet a szállítás és a rakodás alatt, a polcokon jól kell mutatnia.

Karácsonyi csomagolás

Az ünnepek idején az emberek hagyományosan többet költenek. Különösen igaz ez az év végére, ahol a Mikulás ünnepével kezdődően gyakorlatilag az egész decemberi hónapban euforikus hangulat uralkodik. A kereskedelemben kiemelt fontossággal kezelik ezt az időszakot, hiszen az évben ekkor realizálódik időarányosan a legnagyobb forgalom, amely természetesen kivívja a gyártók és forgalmazók különös figyelmét.

Partnerek

A magyar piacon egyre több cég szervezi ki logisztikai és szállítmányozási feladatait. Mindez egyértelműen az outsourcing előretörését jelzi. A kérdés az, hogy milyen szempontok alapján választanak a tenderek kiírói, és mi az a plusz, amivel a pályázók elnyerhetik a megbízást. Összeállításunkban mind a megbízói, mind a szolgáltatói oldalról kerestük a válaszokat.

Célirányosan

Szakmai tudás, szakmai specifikáció, tudatos tervezés, a szinergia-előnyök csoportszintű kihasználása lehet a piaci érvényesülés egyik hatékony útja. Ebben a mondatban foglalható össze a Karsai Alba Kft. ügyvezető igazgatójával, Kis Évával folytatott beszélgetésünk.

Érettek és éretlenek

A téliszalámi-készítés nem tartozik az egyszerű feladatok közé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az egész világon mindössze két cég készít valódi téliszalámit. Ám még ez a két megoldás is eltér egymástól. A Herz Szalámigyár Zrt. – bár jelentős fejlesztéseket hajtottak végre – sok tekintetben megmaradt az évszázados manufakturális módszereknél.

Hungarikum

Nem sok olyan vállalat van az országban, amely hungarikumot állít elő. A Zwack Unicum Nyrt. (illetve elődei) 1790 óta gyártja – a történelem viharait túlélve – fő termékét, az Unicumot. Ma már a gyár az Unicum mellett számos egyéb szeszesitalt is előállít. A Soroksári úti telephely mellett új gyáregységet építettek Dunaharasztiban, és a logisztikai feladatok egy részének elvégzését egy szolgáltató cégre bízták. Az Unicum-gyártás rejtelmeiről és a cég működéséről Dörnyei Tibor vezérigazgató-helyettessel, a Zwack Unicum Nyrt. gazdasági igazgatójával beszélgettünk.

Team-szervezet

A csomagolóanyag az ipar és a kereskedelem egyik legfontosabb alapanyaga. A csomagolás mára túllépett azon, hogy egyszerű áruvédelmi funkciót lásson el. A modern csomagolóanyagnak emellett esztétikusnak, erősnek és tetszetősnek is kell lennie, hiszen ezek az anyagok egyben kínáló tálcaként is funkcionálnak a termékekhez. A csomagolóanyag-gyártásról, a logisztikai folyamatokról és az újdonságokról az M-real Petőfi Nyomda Kft. ügyvezető igazgatójával Fábián Endrével, valamint beszerzési és logisztikai menedzserével, Molnár Anikóval beszélgettünk.

Dobozba zárt világ

A budapesti agglomeráció egyik legrégebbi üzeme a világ minden tájára eljuttatja dobozba csomagolt „üzenetét”. Speciális módszerrel, speciális árut állítanak elő. A végtermék, a Tetra Brik doboz pedig biztosítja, hogy az üdítők és tejtermékek garantáltan jó minőségben jussanak el a fogyasztóhoz.

Hazai kenőanyaggyártás

A MOL-LUB Kft. a MOL-csoport Kenőanyag Divíziójának tagja, a magyar olajtársaság 100%-os tulajdonú leányvállalata. Az almásfüzitői gyártelepen az alaptermékeken, a kenőanyagokon kívül a saját termeléshez szükséges csomagolóanyagokat, valamint a tavaly bevezetett új termékeket – szélvédőmosó, fagyálló- és hűtőfolyadékok – is gyártják. Erről beszélgettünk Baladincz Jenő termelési igazgatóval.

Egészséges ellátási lánc

A Béres Gyógyszergyár Rt. logisztikája több szempontból is egyedi vonásokat mutat. Számos egyéb mellett ezek bemutatására kértük Kellner Máriát, a vállalat logisztikai vezetőjét, aki egy hamarosan induló logisztikai beruházás részleteibe is beavatott bennünket.

FRUIT Logistica

A zöldség- és gyümölcs termékek logisztikai feladatainak megoldása során meg kell gátolni az áru romlását, sőt, meg kell tartani frissességét. Ezért játszott fontos szerepet a logisztika február 10–12-én a berlini Fruit Logisticán.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon