"bővítés" cimke cikkei:

Bővítette logisztikai kapacitását a Magyar Posta

Több településen több mint 21 000 négyzetméterrel növelte csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta az idén – közölte a társaság november 13-án.

Bővítik a táti ipari parkot

Bővítik a táti ipari parkot mintegy 300 millió forintos beruházás keretében – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere november 14-én.

Bővíti hevesi betonacél-gyártó kapacitását a Grabarics Építőipari Kft.

Közel félmilliárd forintból, részben uniós támogatással jelentősen bővíti kapacitását és korszerűsíti technológiájának informatikai hátterét hevesi beton-előregyártó üzemében a Grabarics Építőipari Kft. – közölte a vállalat november 2-án.

Tatabányán átadta új gyárát a Becton Dickinson

A tatabányai ipari parkban október 19-én átadta új gyárát az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat.

Bővítette gyártókapacitását a Poli-Farbe Bócsán

Mintegy 926 millió forintos beruházás keretében bővítette gyártókapacitását a bócsai Poli-Farbe festék- és vakolatgyár. Az ipar 4.0 korszerű technológiáját felhasználva tör-tént a teljes automatizálás, ám a vállalaton belüli átcsoportosításnak köszönhetően munkahelyek nem szűntek meg. Az építőipari fejlesztésnek köszönhetően növekedni fog a magyar festékek versenyképessége világszerte – áll a cég október 11-én kiadott közleményében.

A Crescom Kft. bővíti kapacitását Balatonfűzfőn

A pirotechnikai eszközöket gyártó Crescom Kft. 191 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével bővíti termelési kapacitását – közölte a társaság október 10-én.

Több mint egymillió euró értékben bővítette kapacitását a kapuvári Laurastar Kft.

Több mint egymillió euró értékben bővítette gyártókapacitását a svájci központú Laurastar Magyarországon. Az elsősorban prémium kategóriás vasalókat gyártó és forgalmazó cégcsoport 4000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot épített Kapuváron – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára október 6-án a csarnok átadásán.

Bővítette kapacitását a Bakonyi Ipari Kerámia Kft.

Bővítette termelési kapacitását a veszprémi Bakonyi Ipari Kerámia Kft. egy uniós fejlesztésnek köszönhetően – tájékoztatta a vállalat gazdasági vezetője az MTI-t október 5-én.

Új irányvonat Belgium és Olaszország között

Mindössze három hét telt el azóta, hogy az Ekol Logistics Kft. elindította új irányvonatát Budapest–Köln viszonylatban, amely az első ilyen jellegű megoldás a kelet-nyugat tengelyen, ám a társaság most egy újabb irányvonatot indít Zeebrugge (Belgium) és Trieszt (Olaszország) között – áll a cégcsoport szeptember 26-án, Triesztben kiadott sajtóközleményében.

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft.

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft. 166,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében – közölte a debreceni székhelyű cég az MTI-vel augusztus 18-án.

Fémforgácsolási kapacitásának bővítésére kapott támogatást a Component Kft.

A Component Kereskedelmi Kft. 415 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitásait, a telephely bővítéséhez és az eszközbeszerzéshez 207,56 millió forintos támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program forrásából – közölte Révai Csaba, a Forrás Unió Tanácsadó Kft. projektmenedzsere július 13-án.

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig az ITSH Pécsett

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig a baranyai megyeszékhelyen az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft., amely 350 millió saját forrásból 1800 négyzetméterrel bővítette pécsi szolgáltató központját.

A Nissin Foods Kft. új gyáregységet avatott Kecskeméten

Felavatták a japán Nissin Foods Kft. 33 millió euróból (mintegy 10,2 milliárd forint) felépített új gyáregységét Kecskeméten, innen látja majd el egész európai piacát az instant élelmiszereket gyártó cég.

Bővített az AUDI HUNGARIA Zrt.

Az Audi Hungaria szerszámgyára 15 000 négyzetméterrel és négy új, egészen 2 500 tonnáig terjedő préserővel bíró présgéppel bővült. Ezzel párhuzamosan a járműfejlesztés szakterülete is szélesítette vizsgálati portfólióját a teljes járművek és alkatrészek tesztelésére szolgáló újabb vizsgálóberendezésekkel – áll a cég július 5-én kiadott sajtóközleményében.

Új üzemcsarnokot épít az SCS Stahlschmidt

Az autóipari bowdeneket előállító, német tulajdonú SCS Stahlschmidt meglévő gyárát egy 800 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővíti Tatabányán – mondta a társaság ügyvezetője április 18-án.

Tovább bővíti büki gyárát a Nestlé Hungária Kft.

Tovább bővíti büki állateledel gyárát idén ősszel a Nestlé Hungária Kft., a több mint 20 milliárd forintos beruházással a gyár a Nestlé egyik legnagyobb állateledel gyártó központjává válik Európában – közölte a Nestlé Hungária Kft. április 6-án.

Bővítette kapacitását az Eurocircuits Kft.

Mintegy 500 millió forint pályázati forrást felhasználva, majdnem egymilliárd forintból bővítette felsőtárkányi üzemének kapacitását az Eurocircuits Nyomtatott Áramkör Gyártó Kft. – tájékoztatta a társaság az MTI-t március 30-án.

Kapacitásbővítő beruházás a Realtherm Kft.-nél

Új üzemcsarnok építésével, valamint új gyártósor beszerzésével bővítette kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán. A mintegy 800 millió forint értékű, részben uniós támogatású beruházást március 24-én adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Új gyártósor Orosházán

A laminált üvegtermékek iránt növekvő európai kereslet kielégítésére a Guardian Glass új, laminált üveggyártó sorral bővíti orosházi üveggyárát – adta hírül a cég március 9-i sajtóközleményében.

Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Mintegy 5,3 milliárd forintból (17 millió euró) bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft., a kormány 680 millió forint támogatást nyújt a spanyol járműipari alkatrészgyártó újabb fejlesztéséhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón február 20-án, Budapesten.

Bővítette termelési kapacitását a szigetvári Iron-tech Zrt.

A szigetvári Iron-tech Zrt. csaknem 440 millió forintos európai uniós forrásból bővítette termelési kapacitását – közölte a vállalat február 18-án.

Hasznos tulajdonosváltás

A tavaly december eleji tulajdonosváltást követő egy hónap alatt negyedével bővítette termelését a Pápai Hús Kft., a nyers hús és húskészítmények exportjából származó árbevétel 153%-kal múlta felül az egy évvel korábbit.

Nyolcszáz millió forintos beruházást hajtott végre az Orosházaglas Kft.

Csaknem nyolcszáz millió forintból bővítette építőipari gyártókapacitását az Orosházaglas Kft. Az összeget felerészben európai uniós forrás fedezte – közölte a társaság február 1-jén.

Bővíti kapacitását a győri Rekard Kft.

Nagy teljesítményű gépekkel bővíti kapacitását a győri Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft., az 500 millió forintos fejlesztés több mint felét vissza nem térítendő uniós támogatásból fedezik - adta hírül a vállalat január 1-jén.

Bővít a Le Bélier

Csaknem tízmilliárd forintos beruházással 350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier francia autó- és repülőgépipari beszállító vállalat ajkai, szolnoki és mohácsi gyáraiban - jelentette be Skobrák Tibor, a Le Bélier csoport közép-európai gazdasági igazgatója december 9-én Budapesten.

Tovább bővít a Syngenta Budapesten

Számos új szakember felvételével tovább bővíti regionális pénzügyi központját a Syngenta Budapesten. A pénzügyi központ munkatársai a cég számára stratégiai fontosságú regionális tervezési és elemzési tevékenységeket fogják össze, ezzel támogatva a vállalat piaci működését – jelentette be a cég sajtóközleményben, december 8-án.

Ünnepélyes alapkőletétel Mannheimben

Ünnepélyes alapkőletétellel a Raben Group szimbolikusan útjára bocsátotta azt a projektet, amely a Mannheim, Rheinauhafen körzetében található telephelyének átalakítását és bővítését célozza. Az ünnepségen részt vett Mannheim polgármestere, Dr. Peter Kurz, és a Raben vezérigazgatója, Ewald Raben. A logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat jövőre költözik be új németországi központjába, illetve modernizálja és több ezer négyzetméterrel kibővíti a már meglévő telephelyét. A Raben Group közel 15 millió eurót fordít majd a beruházás megvalósítására – adta hírül a cég november 23-án, sajtóközleményben.

Több mint 7 milliárdból bővít Linamar Zrt.

A Linamar Hungary Zrt. 7,2 milliárd forintos beruházással bővíti békéscsabai és orosházi gyárát, az autóipari cég a fejlesztéshez egyedi kormánydöntéssel 507,8 millió forint állami támogatást nyert – jelentette be Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón november 10-én Budapesten.

Új üzemmel bővítette kecskeméti gyárát a Graboplast

Új parkettalakkozó és megmunkáló üzemmel bővítette kecskeméti gyárát a magyar tulajdonú Graboplast, a 640 millió forint összegű beruházás hivatalos átadását szeptember 27-én tartották.

Ünnepélyes alapkőletétel: A Raben 6,5 millió euró értékű beruházást hajt végre

A Raben Group képviselői és ügyfelei, illetve a Logistics Network Thuringia (Türingiai Logisztikai Hálózat) együtt ünnepelték a Raben eisenachi telephelyének bővítése alkalmából megrendezett, jelképes alapkőletételt, melyen részt vett Wolfgang Tiefensee, Türingia gazdaságért, tudományért és digitális társadalomért felelős minisztere. Egy már meglévő létesítmény fog kibővülni, melyhez új raktárt, műhelyet és irodakomplexumot is építenek majd – áll a Raben szeptember 20-án megjelent közleményében.

Bővíti kapacitását a sárospataki édesipari társaság

Növeli kapacitását a Sárospatak-Hungária Édesipari Kft., a cég a "Széchenyi 2020 mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című pályázaton több mint 262 millió vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a csaknem 525 millió forintos beruházáshoz – közölte a társaság augusztus 5-én.

Magyarországon is bővítené hálózatát a KIC InnoEnergy

Az energiagazdálkodási innovációt támogató KIC InnoEnergy SE a kelet-közép európai régióban bővíti a hálózatát, ehhez Magyarországon is partnerszervezeteket keres – adta hírül a vállalat augusztus 5-én.

Több mint 400 fővel bővít az IBM Székesfehérváron

Az IBM Data Storage Systems Kft. 3,2 milliárd forint értékű beruházással bővíti székesfehérvári szolgáltató központját – áll a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) június 29-én kiadott sajtóközleményében. A világ egyik vezető informatikai vállalatának 410 új, magasan kvalifikált munkahelyet teremtő beruházása is azt a tendenciát erősíti, hogy a szolgáltató központok (SSC) beruházásai egyre nagyobb arányban Budapesten kívül valósulnak meg.

IKEA áruház épül Soroksáron

Bővíti magyarországi hálózatát a svéd IKEA, a harmadik áruház alapkövét május 31-én helyezték el Soroksáron – közölte a társaság.

Bővíti budapesti üzemét a dán gyógyszergyártó

Új épülettel bővíti budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals, a 10 millió dollár beruházással megépülő, központosított laboratóriumi szolgáltatásoknak otthont adó épület alapkövét május 25-én tették le.

A Mall.cz 51 000 négyzetméterre bővíti telephelyét a prágai Prologis Parkban

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlan vállalata május 4-én bejelentette, hogy 20 500 négyzetméterrel bővíti az online fogyasztási cikk forgalmazó és elektronikai áruház, a Mall.cz épületét a Prologis Park Prague-Jirnyben. A fejlesztés várhatóan 2016 harmadik negyedévében fejeződik be.

Bővíti kecskeméti üzemét a Graboplast

Várhatóan nyár végére elkészül a Graboplast kecskeméti üzemének bővítése, miután a vállalat megkapta a 640 millió forint értékű fejlesztéshez az építési engedélyt – adta ki a tájékoztatást a győri székhelyű padlógyár május 3-án.

Több millió eurós fejlesztés Kistelken

A Prysmian MKM Magyar Kábelművek Kft. – amely a 130 éves Prysmian Csoport, a világ első számú energia- és telekommunikációs kábelek, rendszerek gyártójának tagja – felavatta a kisteleki gyárához tartózó új, gumikábeleket gyártó egységét – áll az április 15-én kiadott sajtóközleményben.

Igényre szabott disztribúciós központ

A Prologis, Inc., a világ vezető ipari ingatlan vállalata április 4-én bejelentette, hogy 30 000 négyzetméteres létesítménybővítést fejezett be határidő előtt Rawa Mazowieckában, Közép- Lengyelországban, a Pepco részére. A Pepco a ruházati és háztartási cikkek piacán tölt be vezető szerepet. A létesítmény birtokba vételét követően – amelyet a tervezettnél 3 héttel korábban adtak át – ez a helyszín lesz a cég közép-európai központja.

Bővíti tatabányai üzemét a Lipóti Pékség

A Lipóti Pékség tatabányai üzemének 308 millió forintos fejlesztését a kormány 108 millió forinttal támogatja a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter március 18-án az üzemben, majd a támogatásról szóló oklevelet átadta a társaság tulajdonosának.

Bővítette kapacitást a VT Metal Kft.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretén belül 271,95 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a Videoton Holding tagvállalataként fémipari megmunkálásokat végző VT Metal Kft.-t, amely székesfehérvári telephelyén 777 millió összértékű kapacitásbővítő beruházást hajtott végre és 28 új munkahelyet teremtett.

Gyártáskapacitás-bővítés Hatvanban

A Bosch csoport egy újabb fejlesztési projekten keresztül összesen 600 új munkahelyet teremt a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél – jelentették be február 10-én, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban megrendezett sajtótájékoztatón. Ez a projekt a Bosch folyamatos beruházásainak részét képezi Magyarországon. A 2016 és 2018 között megvalósuló beruházás összértéke 18,9 milliárd forint, melyből egyedi kormánydöntés alapján 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar állam.

Bővül a kecskeméti Bosal Hungary Kft.

A Bosal Hungary Kft. kecskeméti üzemének új egységeit január 13-án, ünnepélyes keretek között adta át az anyavállalat vezetősége és Gajda Pál gyárigazgató. A megvalósított fejlesztés révén alig 4 hónap alatt egy 7546 négyzetméteres készáruraktár, egy 699 négyzetméteres irodaterület és egy 442 négyzetméteres tesztműhely épült fel saját forrásból. Az átadáson Kecskemét város önkormányzatát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester képviselte.

A Ford bővíti magyarországi értékesítési hálózatát

Négy új szalont nyit a Ford Magyarországon az idén, folytatva márkakereskedői hálózatának bővítését, amelyet megalapoz, hogy 2015-ben ismét piacvezető márka tudott maradni – tájékoztatott a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. január 6-án.

Újabb logisztikai raktárcsarnokkal bővült a Polgári Ipari Park

Negyedmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból elkészült a Polgári Ipari Park újabb logisztikai raktárcsarnoka – közölte december 25-én a Polgár-Invest Kft. ügyvezető igazgatója.

Munkahelyteremtés és gyártókapacitás-bővítés a BorgWarner oroszlányi gyárában

Az amerikai tulajdonú, turbófeltöltőket gyártó BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén 3,5 milliárd forintból bővítették a gyártáskapacitást; a projekt december 21-i zárásán Bogár Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében 913,7 millió forint uniós támogatásban részesültek.

Befejeződött a Delphi termelési kapacitást bővítő projektje Tatabányán

Az autóipari elektromos csatlakozókat gyártó Delphi tatabányai üzemében december 15-én jelentették be a 2013-ban indult 3,33 milliárd forintos fejlesztés lezárását, Sebestyén Csaba ügyvezető elmondta, hogy az 50 új munkahelyet teremtő beruházáshoz 996 millió az uniós támogatást nyertek el.

Fejleszti hulladékhasznosítási tevékenységét a Jász-Plasztik Kft.

Bővíti hulladékhasznosító innovációs bázisát a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft., mintegy 2,3 milliárd forintot fordít tesztüzemi berendezésekre – közölte a cég december 14-én.

Jelentősen növelte bevételét az AdNovum Hungary Kft.

Mintegy 30%-kal, 1,8 milliárd forintra növelte árbevételét a szeptemberben zárult előző üzleti évében az AdNovum Hungary Kft. informatikai cég, amely budapesti telephelyének tovább bővítését tervezi.

Elkészült a pacsai baromfi-feldolgozó bővítésének első üteme

Új fogadócsarnok és raktárhelyiségek átadásával fejeződött be a pacsai baromfi-feldolgozó mintegy félmilliárd forintos bővítésének első üteme.

Tatabányán bővíti gyárát a Becton Dickinson

Letette az amerikai Becton Dickinson a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét a Tatabányai Ipari Parkban november 12-én, a 6 milliárd forintos beruházást a társaság fecskendőgyára mellett valósítják meg.

Növeli termelési kapacitását a dán Lego Nyíregyházán

Automatikus magasraktárak, valamint dekorációs- és összeszerelő üzemegység építésével növeli termelési kapacitását a Lego Manufacturing Kft. Nyíregyházán – jelentette be Jesper Hassellund Mikkelsen gyárigazgató és Kovács Ferenc polgármester közös sajtótájékoztatójukon október 21-én, a nyírségi megyeszékhelyen.

Új gyártócsarnokot épített a Greiner Bio-One Hungary Kft.

A Greiner Bio-One Hungary Kft. 2000 négyzetméteres gyártócsarnokot épített Mosonmagyaróváron, a bővítéssel mintegy 10 000 négyzetméteren gyártják novembertől a Petri-csészéket - mondta a vállalat ügyvezető igazgatója október 9-én.

Logisztikai fejlesztésekre 10 milliárd forint pályázati forrás jelenik meg novemberben

Novemberben mások mellett logisztikai szolgáltató központok fejlesztésére, valamint ipari parki bővítésekre mintegy 10 milliárd forint értékben jelennek meg pályázati kiírások – mondta Tatai Laura, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának főosztályvezető-helyettese október 8-án, Velencén.

Tovább bővítette óbudai gyártóbázisát a Festo

Átadták a német Festo cég új, nagy munkahengereket előállító gyártócsarnokát, melynek beruházási költsége 4 milliárd forint és 170 új munkahelyet teremt – mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára október 1-én, a helyszínen, Óbudán.

Bővítette termelői kapacitását a Rudolph Autóipari Logisztikai Kft.

Elkészült a Rudolph Autóipari Logisztikai Kft. 14 000 négyzetméter alapterületű csarnoka, a fejlesztéssel mintegy 50%-kal növeli kapacitását a győri székhelyű logisztikai vállalat – mondta a cég operációs igazgatója szeptember 16-án.

Bővítik a teherkikötőt Komáromban

Közel 900 millió forintos fejlesztéssel korszerűsítik a komáromi teherkikötőt, megteremtik a biztonságos árutárolás, valamint a hajók és a tehergépkocsik gyors átrakodásának lehetőségét - mondta el a beruházás alapkövének letétele után augusztus 4-én Esztergom polgármestere.

Félmilliárdos bővítésbe kezdett a pacsai baromfifeldolgozó

Két ütemben összesen mintegy félmilliárd forint értékű bővítésbe kezdett a pacsai baromfifeldolgozót üzemeltető Pulyka-Java Kft., amely a 2012-ben nyitott, majd másfél évvel később fel is számolt egykori Zalai Baromfifeldolgozó Kft. üzemét tavaly indította újra.

Jelentősen növeli kapacitását és létszámát a bútorgyártó Kanizsa Trend Kft.

A gyártott bútorok darabszámát és ezzel az árbevételt is a jelenlegi mintegy másfélszeresére tervezi bővíteni néhány éven belül a kárpitos bútorok gyártójaként Magyarországon piacvezető Kanizsa Trend Kft., amely 100-120 új dolgozót kíván alkalmazni és egymillió eurót fordít a gyártási technológia korszerűsítésére – adta ki a tájékoztatást a cég ügyvezetője június 29-én.

Az Opel bővíti a motorgyártást Szentgotthárdon

Folytatódik az Opel offenzívája, a cég 2018-ig 17 új motorral bővíti kínálatát, és ezek nagy része Szentgotthárdon fog készülni – mondta Peter Küspert, az Opel alelnöke június 17-én Szentgotthárdon, a nyolcmilliomodik motor legyártása alkalmából tartott ünnepségen.

A GE Healthcare bővíti szoftverfejlesztő központját

Bővíti szegedi szoftverfejlesztő központját a GE Healthcare, a Tisza-parti városban a közeljövőben két új csoport kezdi meg munkáját – jelentette be Vámos Tamás, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója június 2-án.

Hárommilliárd forintos üzemfejlesztés Jászberényben

Csaknem 2,84 milliárd forintból 851 millió forint európai uniós támogatással 10 000 négyzetméteres új üzemcsarnokot, két modern göngyölegtárolót épített, valamint fémmegmunkáláshoz szükséges gyártó- és szerszámgépeket vásárolt a fémforgácsolással, vasszerkezeti és lemezmegmunkálással foglalkozó Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. a jászberényi telephelyén.

Új üzemcsarnokot épített a Kontakt-Elektro

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát május 22-én Pécsen.

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét

A háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiser 2000 négyzetméteres termelő területtel bővíti tatabányai üzemét. Az októberben induló gyártósorok 250 embernek biztosítanak munkát – mondta a társaság ügyvezetője május 5-én.

Százmilliót költött fejlesztésre a kaposvári Cukor Manufaktúra kft.

A kaposvári 1. Magyar Cukor Manufaktúra (MCM) Kft. új porcukorgyártó üzemet és a napelem-rendszert épített, a létesítményeket április 22-én adták át.

Győr-Pér Repülőtér – teljes kapacitással

A 2014-es bővítési munkálatok befejeztével ismét teljes kapacitással működik a Győr-Pér Repülőtér – áll az Audi Hugaria április 17-én kiadott sajtóközleményében. A 6,69 millió eurós projekt keretein belül meghosszabbított futópálya, a műszeres leszállító rendszer, valamint az új fénytechnika jelentősen megnövelik a repülés biztonságát. Az elmúlt évben 33 000 utas közlekedett az Audi győri és ingolstadti telephelye között.

Új logisztikai központtal erősít az Euromedic

Az Euromedic vállalatcsoport március 24-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg legújabb befektetése eredményeként létrehozott logisztikai központját. A Budapest XI. kerületében található 15 000 m2-es létesítményt mintegy 1 milliárd forintból finanszírozta a vállalatcsoport és a legmodernebb technológiákkal szerelte fel annak érdekében, hogy még magasabb minőségű szolgáltatásokat kínáljon a hazai gyógyszer- és egészségügyi termékpiac minden szereplőjének.

Új üzemcsarnokot épít a Sipospack Kft.

Új üzemcsarnokot épít és bővíti kapacitását a herceghalmi Sipospack Reklám-, Csomagolótasak Gyártó és Kereskedelmi Kft. – adta hírül a vállalat március 23-án.

Bővíti nyíregyházi gumiabroncsgyárát a francia Michelin

Tovább bővíti nyíregyházi gyárát a gumiabroncs-gyártással foglalkozó Michelin Csoport, a 40 millió eurós (12,2 milliárd forint) beruházás megvalósítása idén kezdődik és 2017 végére fejeződik be - áll a francia óriáscég március 5-én megjelent közleményében. A vállalat nyírségi gyárában jelenleg is tart egy 15 millió euró értékű kapacitásbővítő beruházási program.

Bővíti termelési kapacitását a Nolato

Az idén is növeli termelési kapacitását az egészségügyi felszereléseket gyártó, mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft., a bővítéssel új munkahelyeket is teremtenek – közölte a cég ügyvezető igazgatója március 1-én.

Fejlesztette szombathelyi telephelyét a Metál Hungária Holding Zrt.

Csaknem 620 millió forintos beruházással épített új csarnokot és hajtott végre technológiai fejlesztést szombathelyi telephelyén az acélszerkezet gyártással és szereléssel foglalkozó Metál Hungária Holding Zrt – adta hírül a vállalat telephelyvezetője február 17-én.

Fejleszt az Eagle Ottawa Szolnokon

Kilencmilliárd forintból két év alatt duplájára növeli gyártókapacitását és bőr-üléshuzatok varrásával bővíti tevékenységét az Eagle Ottawa cég Szolnokon, ezzel az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó társaság hosszabb távon 1000-1200 új munkahelyet teremt – jelentette be a cég vezetője és a város polgármestere február 13-án, sajtótájékoztatón a városban.

A COMBILIFT bejelenti 40 millió euró értékű beruházását új gyártóüzemében

A következő 2 év folyamán a COMBILIFT 40 millió eurót fektet új gyártóüzem létrehozására, mely további 200 munkahelyet teremt a következő 5 évben. Ezt An Taoiseach Enda Kenny jelentette be Richard Bruton, a foglalkoztatási, vállalkozási és innovációért felelős miniszter oldalán a Combilift székhelyén, Monaghanban tett látogatása során február 6-án pénteken.

Tovább bővít a Turkish Cargo Budapesten

Heti háromra emelte menetrend szerinti járatainak számát a Turkish Cargo. A világ egyik vezető teheráru-szállító légitársasága komoly lehetőségeket lát a magyar piacon, amit jól tükröz a kapacitás-, illetve járatbővítés – jelentette be sajtóközleményben a Budapest Airport Zrt., február 2-án.

Új üzemcsarnokot épített Komáromban a Kayser Automotive

A műanyag autóalkatrészeket készítő Kayser Automotive Hungária Kft. mintegy 700 millió forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette komáromi gyárát – közölte a vállalat ügyvezetője január 5-én.

Bővíti termékportfólióját a Musashi Hungary Ipari Kft.

Új beszállítói megállapodást kötött a Musashi Hungary Ipari Kft., az ercsi székhelyű autóipari vállalat 4 millió eurós beruházással differenciálművek gyártását kezdi meg 2017-től – adta ki a tájékoztatást Nagy András, a japán autó- és motorkerékpár alkatrészgyártó cégcsoport magyarországi gyárigazgatója december 20-án.

Bővítette gyártó kapacitását a szekszárdi BHG-ASZ Kft.

Több mint fél milliárd forintos beruházással bővítette gyártó csarnokát és fejlesztette technológiáját a szekszárdi BHG Alkatrészgyártó Kft. – közölte a cég december 11-én.

Bővíti magyarországi flottáját az EKOL

Az alig 1 éve alakult, török tulajdonú EKOL Logistics Kft. dinamikus fejlődésének egyik állomásaként a cég további új szerelvényekkel bővítette járműparkját, 15 nagyfülkés, állóklímás, Euro 6-os besorolású megavontatóval.

Bővíti tárolókapacitásait a radioaktív hulladékokat kezelő társaság

A tárolókapacitások bővítése és a biztonság növelése volt a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. idei legfőbb feladata – mondta el Kereki Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója december 10-én, budapesti évzáró sajtótájékoztatóján.

Bővíti dunaföldvári üzemét a Pannonia Ethanol Zrt.

Több mint 30 millió eurós beruházással bővíti dunaföldvári etanolüzemét a Pannonia Ethanol Zrt., a bővítéshez 25 millió eurós hitelnyújtásról írt alá megállapodást a társaság a Magyar Export-Importbank Zrt. (Eximbank) vezérigazgatójával december 10-én, Dunaföldváron.

Átadták a Swietelsky Kft. kibővített üzemcsarnokát

Összesen másfél milliárd forintért megvásárolta és több mint a duplájára bővítette a vasútépítés során műszaki háttérbázisként szolgáló üzemcsarnokot a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. Celldömölkön – adta hírül a társaság november 28-án.

Ceva-Phylaxia: 2 milliárdos beruházás

A francia Ceva cégcsoport fejlesztési elképzeléseinek részeként 2 milliárd forint összegű beruházás valósult meg Budapesten – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára november 27-én a fővárosban az új üzemcsarnok átadásán.

Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott Kft.

Bővíti termelési kapacitását és 10 új gyártósort vásárol, illetve a beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a gyógyszercsomagoláshoz használatos üvegtermékeket előállító Schott Hungary Kft. – közölte Szabó Imre, a cég pénzügyi igazgatója november 22-én.

Bővítette kapacitását a Marzek Kner

Egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Marzek Kner Packaging csomagoló anyagokat gyártó nyomdaipari vállalat Békéscsabán, a beruházást a bővülő exportpiaci igények indokolták – adta ki a tájékoztatást a társaság igazgatója november 20-án.

Jól halad a bonyhádi ipari park bővítése

Befejezés előtt áll a bonyhádi ipari parkban a Völgységi Ipari Park (VIP) Nonprofit Kft. bővítési projektje, amelynek keretében két, összesen 6000 m2-es üzemcsarnok épül – mondta a kft. ügyvezető igazgatója november 5-én.

Újabb gyártócsarnokkal bővíti telephelyét a Csaba Metál

Egymilliárd forintból újabb, 3800 m2-es gyártócsarnokkal és raktárral bővíti telephelyét és alumínium-nyomásos öntödei kapacitását a Csaba Metál Zrt. Békéscsabán – mondta Majoros Béla, a társaság tulajdonosa november 4-én.

Egymilliárdos fejlesztés a Ziehl-Abegg Kft.-nél

Egymilliárd forintot meghaladó program keretében infrastrukturális beruházásokat és információs technológiai fejlesztéseket valósított meg, gépeket vásárolt és jelentősen bővítette a foglalkoztatottak létszámát a főként ventilátorok részegységeinek gyártásával foglalkozó marcali Ziehl-Abegg Kft. – adta hírül a vállalat november 3-án.

A TOMRA Sorting Solutions és a Prologis új gyár- és disztribúciós létesítményt nyitott meg Pozsonyban

A TOMRA Sorting Solutions és a Prologis Inc., a globális vezető ipari-ingatlan vállalat együtt ünnepelte az új, 12 600 m2-es, BREEAM minősítésű, teljes mértékben a TOMRA gyártási és disztribúciós igényeihez alakított (BTS) létesítmény megnyitóját Szlovákiában – áll a vállalat október 28-án kiadott sajtóközleményében.

Tízmillió eurós beruházással bővíti gyárát Nagykanizsán a Honeywell

Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón október 6-án.

Négymillió eurós fejlesztés a Nolato Kft.-nél

Összesen 4,1 millió eurós, mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztést zárt le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft. – jelentették be a társaság vezetői szeptember 23-án, sajtótájékoztatón.

Félmilliárdos fejlesztés a Fiers Mechanika Kft.-nél

Uniós támogatás segítségével, több mint 511 millió forintból bővítette gyártóterületét és szerzett be új megmunkáló központot a szabadbattyáni Fiers Mechanika Kft. – adta hírül a vállalat szeptember 22-én.

Magyar paradicsomra építve

Az Univer Product Zrt. egy 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 000 tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. Az üzemet a cég vezetőivel Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere avatta fel – áll a cég szeptember 18-án kiadott sajtóközleményében.

Autóipari beruházás Győrben

Két és fél milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot épített és szerelt fel Győrben a járműipari beszállító Qualitative Production Zrt.; a cég hosszabb távon első körös beszállítóvá kíván válni a szektorban – adta hírül a vállalat augusztus 29-én.

Közel egymilliárdos fejlesztés a GYSEV Cargo-nál

Közel egymilliárd forintos beruházással bővítette soproni intermodális szolgáltató központjának kapacitását a GYSEV Cargo Zrt. - közölte a társaság szóvivője augusztus 29-én.

A RAFI Hungaria új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron

Mintegy 800 millió forintos beruházással új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron a RAFI Hungária Kft., amellyel a korszerűsítés mellett 40 új munkahelyet teremtettek – érkezett a hír augusztus 26-án.

Családi vállalkozás a magyar játékpiac élén

Év végére 33-ra nő az ország legnagyobb játékkereskedésének, a REGIO JÁTÉK áruházainak száma. A piacvezető magyar vállalkozás a nehéz üzleti környezet ellenére évről évre példaértékű sikereket ér el – adta hírül a vállalat augusztus 26-án.

Tatabányán új telephelyet épít a Sharf Hungária

– A különböző gépeket, építőipari berendezéseket forgalmazó Sharf Hungária új telephelyet épít Tatabányán, ahol egy épületben helyezik el a cég raktárát, javítóbázisát és irodáit – adta hírül a társaság ügyvezetője augusztus 23-án.

A Volkswagennek is szállít alkatrészeket a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.

– Bővítette beszállítói körét, s immár a Volkswagennek is szállít alkatrészeket a téglási HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. – közölte az autóipari alkatrészeket gyártó vállalkozás vezérigazgató-helyettese augusztus 15-én.

Ötmilliárdos gyárbővítés a Nemak Győr Kft.-nél

Több mint 5 milliárd forintos beruházással 100 új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.; a fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít – jelentette be augusztus 1-én, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Új üzemcsarnokot épített a szegedi Elcometal Kft.

Mintegy 180 millió forintból bővítette üzemcsarnokát az Elcometal Kft., a beruházáshoz a csavar- és kötőelemgyártással foglalkozó cég 61 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a cég július 30-án.

Újabb csarnokot adott át a Wing a GE-nek a fóti üzleti parkban

Egy 11000 m2-es, 4,5 milliárd forintba került új üzemcsarnokot adott át a Wing Zrt. a fóti üzleti parkjában, az East Gate Business Parkban (EGBP), a General Electricnek (GE) – közölte a Wing július 29-én.

Telephelyfejlesztés uniós támogatással a nyíregyházi K-Kettő Kft.-nél

Uniós támogatással fejlesztette telephelyét az autóipari és mezőgazdasági alkatrészek bevonatkezelését végző nyíregyházi K-Kettő 2001 Felületkezelő Kft. – közölte a családi vállalkozás tulajdonosa, ügyvezető-igazgatója július 25-én.

Vegyesvállalatot alapított a Kötéltechnika Kft. és a spanyol Tecnología Deportiva S.A.

A kelet-európai piacok meghódítására vegyesvállalatot alapított a köteleket és hálókat gyártó Kötéltechnika Kft. és a spanyol, munkavédelmi eszközöket gyártó és forgalmazó Tecnología Deportiva S.A. – jelentették be július 24-én.

Bővíti telephelyét a BOS cégcsoport Mosonszolnokon

Mintegy 5 milliárd forint értékben bővíti mosonszolnoki telephelyét a BOS Automotive Products Magyarország, a gépjárműipari vállalat 200 új munkahelyet teremt a 2017-ig megvalósuló beruházással, amelyet a magyar kormány 1,4 milliárd forinttal támogat – adta hírül a vállalat július 18-án.

Bővítette telephelyét a Zollner Kft.

Több mint 300 millió forintot fordított a váci székhelyű Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. szügyi egységének bővítésére, a projekt összköltségének közel felét uniós forrásból finanszírozták – közölte a cég gazdasági igazgató-helyettese július 17-én.

Befejeződött a péri repülőtér bővítése

Nagyobb repülésbiztonság műszeres leszállító rendszerrel és hosszabb kifutópályával. Évente több mint 4800 repülőgép és 30000 utas. Jelentős hozzájárulás a régió versenyképességéhez.

Megújult, korszerűsített raktár-és üzemcsarnokok az OBO Bettermann Ingatlankezelo Kft.-nél

Több mint 300 millió forintos beruházással újabb fejlesztés fejeződött be júniusban a pest megyei Bugyi település határában található OBO Bettermann Ingatlankezelo Kft. telephelyén. Az ipari park üzem- és raktárcsarnokok bővítéséhez a KMOP-1.5.3-AD/11-2012-0016 azonosítószámú, „Üzleti környezet fejlesztése az OBO Ipari Parkban” elnevezésű pályázattal az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 122 043 760,- forint támogatást nyert el. A projekt összköltségéből a vállalkozás önrésze meghaladja a 180 millió forintot – áll a cég sajtóközleményében július 3-án.

Tovább bővíti motorfejlesztő központját az Audi Hungária Motor Kft.

Mintegy 1600 m2-el növeli az Audi Hungária Motor Kft. motorfejlesztő központjának alapterületét; többek között 12 fékpadot helyeznek el, amelyekkel tovább nő a kapacitás – adta ki a tájékoztatást a vállalat június 25-én.

Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Átadták az amerikai AGCO tagvállalata, a GSI gabonatároló és anyagmozgató rendszerek gyártására specializálódott gyárát a Pest megyei Biatorbágyon. A 670 millió forintos beruházással a tervek szerint 125 munkahelyet hoznak létre – közölte a vállalat június 24-én.

Megduplázza dolgozói létszámát az Eagle Ottawa Szolnokon

Év végére megduplázza, 1200-ra növeli 2012-es dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – adta hírül a cég június 6-án.

A Gebrüder Weiss terjeszkedik a győri VGP Parkban

Alig egy évvel a korábbi győri telephelynyitását követően a Gebrüder Weiss közel 2300 négyzetméterrel bővítette bázisát a győri VGP Parkban – adta hírül a cég május 14-i sajtóközleményében.

Az FM Logistic bővítette délkelet-európai flottáját

2014. április 1-jével kezdődően az FM Logistic bővítette délkelet-európai flottáját, s ezzel összesen 31 hűtős kocsi áll rendelkezésre a bukaresti és szófiai székhelyű FM Logistic Nemzetközi Transzport Osztály felügyelete alatt – adta hírül a cég közleményében.

A UPS megnyitotta kibővített európai légiközpontját

A UPS megnyitotta európai légiközpontjában 200 millió dolláros beruházással elkészült kibővített telephelyét a Köln/Bonn-i reptéren, Németországban. Az új létesítmény fontos kapcsolódási pontot jelent Európa számára a nemzetközi kereskedelemben és exportban. A két év alatt végrehajtott bővítés 200 új munkahelyet teremtett, egyike a UPS legnagyobb telephelyfejlesztő beruházásainak – adta hírül a cég március 25-i sajtóközleményében.

Ünnepélyes alapkőletétel

A székesfehérvári Alcoa Európai Keréktermék Kft. bővíti magyarországi gyártóüzemét. Az ünnepélyes alapkőletételre március 17-én került sor, a befejezés várható időpontja 2015 év eleje – adta hírül az MTI.

A szolgáltató központok kétharmada bővítést tervez

A Magyarországon működő szolgáltató központok kétharmada bővítést tervez, a cégek többsége szerint a képzett munkaerő az ország legnagyobb erőssége – derült ki az EY Nemzeti SSC felméréséből, amelyet február 27-én mutattak be Budapesten.

A Huawei innovációs központot létesít Magyarországon

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Huawei Technologies Hungary képviselői február 12-én szándéknyilatkozatot írtak alá Pekingben a kínai multinacionális vállalat további magyarországi bővítési terveiről, ennek keretében egy szoftveralkalmazás- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Innovációs Központ létesítéséről.

Telephelyfejlesztés több száz milliós támogatással

Erdőteleki telephelyének bővítésére nyert 400 millió forintos támogatást az SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft. az Észak-Magyarországi Operatív Programból. A 667 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg – közölte az MTI január 30-án Telek Orsolya, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség projektmenedzserének tájékoztatására hivatkozva.

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére számít az idén

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére és a személyautó-eladásokban elért első helyének megtartására számít az idén – közölte az MTI január 21-én.

Megújított gépparkkal

A német BOS cégcsoport mosonszolnoki gyára az alapítás óta folyamatosan bővül, a termékportfólióban egyre komplexebb termékek jelennek meg, s ehhez igazodóan az anyagmozgatási tevékenység is igen sokrétű, mind a raktározás, mind a gyártáskiszolgálás területén.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon