"üzem" cimke cikkei:

Újabb üzemcsarnokkal bővül a bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft.

Újabb, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. üzeme, a létesítmény alapkövét november 30-án helyezték el a bonyhádi ipari parkban.

Átadták a Kall Ingredients Kft. izocukorüzemét

A Kall Ingredients Kft. tiszapüspöki izocukorüzemét ünnepélyes keretek között, október 30-án adták át.

Mintegy 3,2 milliárd forintból épített gyárat a Márka Üdítőgyártó Kft. Felsőlajoson

Mintegy 3,2 milliárd forintból épített gyártó és palackozó üzemet a Márka Üdítőgyártó Kft. a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson 500 millió forint európai uniós támogatással.

Tatabányán átadta új gyárát a Becton Dickinson

A tatabányai ipari parkban október 19-én átadta új gyárát az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat.

Az amerikai Ford további 700 dolgozót alkalmaz romániai üzemében

Az amerikai Ford további 700 dolgozó alkalmazását tervezi az idén romániai üzemében, ugyanakkor közölte, hogy ősztől leállítja a B-Max modell gyártását.

Felavatták a Ceva-Phylaxia új vakcinagyártó üzemét Budapesten

Az új vakcinagyártó üzem, valamint a Ceva cégcsoport kutatási tevékenysége a jövőben is hozzájárul a magyar állatállományok egészségügyi státuszának megőrzéséhez, javításához; mind pedig ahhoz, hogy a területen jelentkező újabb és újabb kihívásokra világszinten is hatékony válaszok, megoldások szülessenek – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára július 12-én Budapesten a Ceva-Phylaxia új vakcinagyártó üzemének átadásán.

Letették a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzemének alapkövét Egerben

Egy év alatt felépül és 770 új munkahelyet hoz létre a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzeme, amelynek alapkövét július 7-én tették le Egerben.

Disztribúciós és logisztikai központtá alakítja martfűi üzemét a Heineken

Disztribúciós és logisztikai központtá alakítja át fokozatosan martfűi üzemét a Heineken Hungária a következő 12 hónapban, Martfűről a sörgyártás Sopronba kerül át, miközben a soproni sörgyárban folytatódnak a létszámnövekedéssel is járó fejlesztések – erősítette meg a hvg.hu hírportál információját július 7-én a Heineken Hungária az MTI-nek.

Új csomagolóüzemmel bővül a Gallicoop

Új csomagolóüzemmel bővül a szarvasi Gallicoop Zrt., a mintegy 1,65 milliárd forintos beruházásból megépülő üzem átadása jövő év első felében várható – mondta Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója július 5-én.

Nem állnak le a bővítéssel

Új, 1200 négyzetméteres alapterületű csarnokkal bővült a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. bonyhádi üzeme. A 130 millió forintos beruházás után a 300 embert foglalkoztató cég újabb 100 fővel növeli dolgozóinak számát, az üzemben pedig 25%-kal nő a termelés volumene.

Gyártócsarnokot avattak Ajkán

Több mint 1300 négyzetméteres új gyártócsarnokot épített Ajkán a raktárrendszerek vezérlőegységeit gyártó Speed Tech Kft.

Nem vonulnak ki Magyarországról

A fényforrás-üzletág értékesítése nem jelenti azt, hogy a General Electric kivonulna Magyarországról – mondta Joerg Bauer, a GE Hungary elnöke június 13-án. A cégvezető szerint ugyanakkor a társaság jelentős átalakuláson megy keresztül, amelynek eredményeképpen mindinkább a digitális fejlesztésekre kerül a hangsúly, ezek egyik első példája, hogy jelentősen nő a legnagyobb magyarországi üzem hatékonysága.

11 milliárdos papíripari beruházás

Papírgyártó üzemet épít zöldmezős beruházással 11 milliárd forintból a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft. Dunaföldváron, a létesítmény alapkövét június 12-én helyezték el a Tolna megyei város ipari parkjában.

Akkumulátorgyárat épít a Samsung SDI Gödön

Százmilliárdos beruházással elektromos autók meghajtására szolgáló akkumulátorokat gyártó üzemet épít Gödön a Samsung SDI. A 322 000 négyzetméteres üzemben 600 ember dolgozik majd.

A Teva 500 fős leépítést tervez gödöllői üzemében

A Teva Gyógyszergyár Zrt. (Teva) 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében a következő hónapokban azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet – közölte a társaság május 16-án.

Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a thyssenkrupp

Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a thyssenkrupp, a 11 milliárd forintos, 14 hónap alatt elkészülő zöldmezős beruházás helyszínén május 12-én jelképesen megtették az első kapavágást a cég képviselői.

Károsanyag-kibocsátás nélküli műanyag-feldolgozó épült Faddon

Több mint egymilliárd forintos ráfordítással a műanyaghulladékot károsanyag-kibocsátás nélkül feldolgozó, kísérleti üzemet épített a Felső-Bácska Tározós Szélpark Kft. a Tolna megyei Faddon – adta hírül a társaság május 3-án.

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet a Békés megyei Gyomaendrődön április 29-én.

Technológiafejlesztés a nyíregyházi Szuro-Trade Kft.-nél

Fejlesztette terményszárítási technológiáját a mezőgazdasági szolgáltatásokkal és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó Szuro-Trade Kft., a 403 millió forint értékű, részben a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósult beruházást április 28-án adták át Nyíregyházán.

Az Apollo Tyres felavatta új gyárát

Az Apollo Tyres hatodik üzemét a heves megyei Gyöngyöshalászon Orbán Viktor miniszterelnök április 7-én hivatalosan is megnyitotta, amely a vállalat második gyára Európában. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rahul Chhabra, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete, Onkar S Kanwar, az Apollo elnöke, valamint Neeraj Kanwar, az Apollo alelnöke és ügyvezető igazgatója. Az avatási ünnepségen jelent volt a vállalat igazgatótanácsa és vezetősége is.

Április 7-én adják át az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét

Április 7-én adják át az indiai Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét, a gyártás hetekkel később indul – jelentette be Neeraj Kanwar, a cég alelnöke március 7-én a Genfi Nemzetközi Autókiállítás sajtónapján.

Bővült a biotrágya gyártó üzem

Európai uniós forrás segítségével, mintegy 90 millió forintból fejlesztette a Beszterecen lévő Phylazonit baktériumtrágyát előállító gyárát az Agrova Kft., a beruházást március 2-án adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

Új üzemcsarnokot épít Tamásiban a Fémvillszer Kft.

Több mint négyszázmillió forintos beruházással új üzemcsarnokot épít a Tolna megyei Tamásiban autóipari alkatrészgyártáshoz a Fémvillszer Lakatosipari Kft. – közölte a móri székhelyű cég február 20-án.

Átadták az Electrolux megújult szerszám- és célgépüzemét

Ünnepélyes keretek között átadták Jászberényben az Electrolux Lehel Kft. több mint 240 millió forintból megújult szerszám- és célgépüzemét február 17-én.

Hulladéküvegből szigetelő anyagot gyártó üzemet adtak át Debrecenben

Energocell üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át február 15-én Debrecenben, a húsz embert foglalkoztató üzemben évente 12-13 ezer tonna hulladék-üveget dolgoznak fel, és alakítanak át magas hőfokon habosított szigetelő anyaggá – mondta az átadáson Kőszegi Dániel, a debreceni Daniella Ipari Park Kft. ügyvezetője.

Paprikaőrlő üzemet adtak át Tiszaszentimrén

Paprikaőrlő üzemet adtak át február 3-án a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszentimrén.

Egy asztal a megoldás

Alkatrésztisztítás biológiai módszerrel: a MEWA Bio-Circle kíméli a környezetet és a dolgozókat.

Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Oltóanyag-előállító kísérleti üzemet adnak át az idén a Debreceni Egyetem (DE) ipari parkjában - jelentette be a felsőoktatási intézmény kancellárja január 13-án, az egyetem első, hagyományteremtő szándékkal rendezett évindító partnertalálkozóján.

Új ipari ingatlanok Pécsett

Csaknem 600 millió forintos beruházással 2000 négyzetméteres üzemcsarnok épül befektetők számára a Pécsi Ipari Parkban – közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely országgyűlési képviselője január 5-én annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.

Kapacitást bővít a kiskunfélegyházi cég

A víziszárnyas-termékeket előállító Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. 805 millió forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 402 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

Üzemi „kézműves”

Az ország első kézműves pizzakészítő üzemét adták át a családi vállalkozásként működő SeaMaster Products Kft. telephelyén december 5-én Debrecenben.

A Discovery-vel indít a szlovákiai Jaguar-gyár

A Jaguar Land Rover az egyik legújabb modelljét, a párizsi autószalonon bemutatott Discoveryt kezdi majd gyártani elsőként az új szlovákiai üzemében – írta a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti napilap november 30-án.

Svájc legnagyobb naperőműve

Az energiaipar és infrastruktúra fejlesztés területére specializálódott BKW vállalat, a svájci Jura kanton – azaz a magyar megyéknek megfelelő svájci Jura közigazgatási régió – energetikai tudásközpontjának számító Energie du Jura szervezet, valamint az ipari logisztika globális piaci szereplője, a GEFCO a hónap elején üzembe helyezte az ország legnagyobb, tetőbe épített naperőművét a svájci Courgenayban. Az erőmű önmagában teljesíti Jura kanton megújuló energiára vonatkozó 2021-es célkitűzéseinek felét – áll a GEFCO szeptember 30-án megjelent közleményében.

Új üzemmel bővítette kecskeméti gyárát a Graboplast

Új parkettalakkozó és megmunkáló üzemmel bővítette kecskeméti gyárát a magyar tulajdonú Graboplast, a 640 millió forint összegű beruházás hivatalos átadását szeptember 27-én tartották.

Átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary tatai üzemét

Átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary első európai termelőüzemét a tatai ipari parkban szeptember 20-án, az üzemben 2020-ra évente 3 és fél millió lengéscsillapító rugó és 1,2 millió stabilizátorrúd előállítását tervezik.

Az Alumetal átadta komáromi üzemét

A lengyel Alumetal csoport átadta 9 milliárd forintból épült alumíniumöntvényeket készítő üzemét a komáromi ipari parkban pénteken. A beruházással 150 új munkahelyet teremtettek – közölte a vállalat szeptember 9-én.

Másfél milliárd forintból fejleszti hajdúszoboszlói üzemét a Leier

A már meglévő üzeme mellé új csarnokot épít Hajdúszoboszlón az építőanyag gyártással foglalkozó Leier Hungária Kft. másfél milliárd forintból, a beruházást 2017 tavaszára fejezhetik be – tájékoztatott a győri székhelyű vállalat augusztus 26-án.

Komáromba telepíti elektromosbusz-gyárát a BYD

A kínai BYD cég komáromi telephelyén alakítja ki az elektromos autóbuszok gyártásának első európai üzemét, amelyben majdnem 200 ember dolgozhat – közölte a társaság július 26-án.

Új üzemcsarnokot épít a pécsi Matro Kft.

Új, 3300 négyzetméter területű üzemcsarnok építésébe kezd az idén a pécsi Matro Kft.; a gépipari cég a következő négy évben jelenlegi 270 fős létszámát 50-80 fővel tervezi növelni – közölte a társaság július 15-én.

Átadták a Hungrana Kft. új pelletüzemét

Mintegy hárommilliárd forintból épített új, takarmány pelletet előállító üzemet a Hungrana Kft., amelyet július 6-án avattak a Fejér megyei Szabadegyházán.

Energiahatékonysági fejlesztés az Alföld Tej fehérvári üzemében

Kétszáz millió forintból hajtottak végre energiahatékonysági fejlesztéseket az Alföld Tej Kft. székesfehérvári üzemében: a norvég alap támogatásával napelemeket és indukciós világítótesteket szereltek fel.

Elindult a gyártás az Interspan Kft. új vásárosnaményi faipari üzemében

Elindult a gyártás a 30 milliárd forintos beruházással felépített, a svájci Swiss Krono Grouphoz tartozó Interspan Faipari Kft. új üzemében Vásárosnaményban – közölte a kft. ügyvezetője június 8-án.

Január vége óta nem termel a Teva gödöllői üzeme

Január vége óta a Teva önként, elővigyázatosságból minden gyártási tevékenységet felfüggesztett Gödöllőn az amerikai gyógyszerbiztonsági hatóság észrevételeinek nyomán – közölte a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 3-án.

Bővíti kecskeméti üzemét a Graboplast

Várhatóan nyár végére elkészül a Graboplast kecskeméti üzemének bővítése, miután a vállalat megkapta a 640 millió forint értékű fejlesztéshez az építési engedélyt – adta ki a tájékoztatást a győri székhelyű padlógyár május 3-án.

Elkészült az Aluinvent új üzeme

Befejeződött az Aluinvent Zrt. félmilliárd forintból megépült építőipari paneleket gyártó üzemének építése a felsőzsolcai ipari parkban. Az ipari innovációs díjas, környezetbarát alumíniumhab építőipari paneleket gyártó társaság új gyártósora évente ezer tonna ilyen terméket állít elő. A beruházás a Norvég Alap több mint 360 millió forintos támogatásával valósult meg – jelentették be április 25-én a projekt zárórendezvényén, Miskolcon.

Fejlesztés a székesfehérvári Linardics Kft-nél

Kétszáznyolcvan millió forintból épült új üzemcsarnok és szereztek be gépeket a székesfehérvári Linardics Kft-nél. A családi vállalkozás beruházását április 16-án adták át a Sóstó Ipari Parkban.

Jövő januárban indulhat a termelés az Apollo Tyres magyarországi üzemében

Némi késéssel jövő januárban indulhat be a termelés az Apollo Tyres gyöngyösi üzemében, ahol a tervek szerint évente 5,5 millió gumiabroncsot készítenek a gyártás felfutásától – mondta Neeraj Kanwar, a cég alelnöke március 1-én a Genfi Autókiállítás sajtónapján.

Kétmilliárd forintos megrendelést nyert el a Sinergy kazánház építésére

Több mint kétmilliárd forint értékű fővállalkozói szerződést kötött az Alteo leányvállalata, a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. a TVK Erőmű Kft.-vel. Eszerint a TVK ipartelepén létesülő új üzem gőzellátását biztosító kazánház kulcsrakész kivitelezője lesz a Sinergy. Az erről szóló tájékoztatást a Budapesti Értéktőzsde honlapján hozta nyilvánosságra az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. – érkezett a hír február 4-én.

Bővül a kecskeméti Bosal Hungary Kft.

A Bosal Hungary Kft. kecskeméti üzemének új egységeit január 13-án, ünnepélyes keretek között adta át az anyavállalat vezetősége és Gajda Pál gyárigazgató. A megvalósított fejlesztés révén alig 4 hónap alatt egy 7546 négyzetméteres készáruraktár, egy 699 négyzetméteres irodaterület és egy 442 négyzetméteres tesztműhely épült fel saját forrásból. Az átadáson Kecskemét város önkormányzatát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester képviselte.

Biogáz üzem épült Tiszavasváriban

Kétmilliárd forintos beruházással biogáz üzemet épített a budaörsi székhelyű Ferment Hungary Kft. Tiszavasvári külterületén, a megújuló energiát előállító kiserőmű a jövő év első felében kezdi meg termelését – közölte a cég képviselője december 16-án.

Építőipari aluhab panelgyártó üzemet épít az Aluinvent

Félmilliárd forint beruházással aluhab paneleket gyártó üzemet épít az Aluinvent Zrt. felsőzsolcai telephelyén – mondta Babcsán Norbert, a vállalat technológiai igazgatója október 22-én sajtótájékoztatón, a helyszínen.

Átadták a BorgWarner kipufogó-alkatrész gyárát Oroszlányban

Október 2-án átadták Oroszlányban az amerikai BorgWarner 25 000 négyzetméteres üzemét, ahol kipufogógáz visszavezető csöveket, szelepeket és hűtőket állítanak elő, a teljes kapacitás elérésekor 600-700 munkatárssal.

Új csarnokkal bővült a GE Aviation üzeme Veresegyházon

Egy 4600 négyzetméteres új csarnokkal bővült az amerikai General Electric (GE) repüléstechnikával foglalkozó Aviation-üzletágának veresegyházi üzeme. A komplexumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Anthony Aiello, a GE Aviation alelnöke avatta fel szeptember 24-én.

Átadták a Harangod-Mag Kft. húsüzemét Megyaszón

Elkészült a Harangod-Mag cégcsoport húsüzeme Megyaszón, a 420 millió forintba került létesítményt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át szeptember 24-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Korszerűsíteni kell a tejfeldolgozó üzemeket

Korszerűsíteni kell a magyar tejfeldolgozó üzemeket, így lehet képes a tejágazat a belföldi igények kielégítésére – mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szeptember 8-án kora este az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen

Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek – mondta az augusztus 26-án tartott gyáravatón a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Szedik az almát, gyártják a sűrítményt

Megkezdődött az almaszüret a gyümölcsösökben és munkába álltak a sűrítményt készítő üzemek is – közölte az Alma Terméktanács elnöke augusztus 25-én.

Megkezdte a próbagyártást Nyergesújfalun a Cembrit Kft.

A dán tulajdonú Cembrit Kft. 7 milliárd forintos beruházással újjáépítette nyergesújfalui gyárát. A próbagyártás megindult, az üzemben az éles induláskor évente 20 000 tonna színes szálcement burkolólapot gyártanak majd – mondta el az ügyvezető augusztus 2-án.

Félmilliárdos bővítésbe kezdett a pacsai baromfifeldolgozó

Két ütemben összesen mintegy félmilliárd forint értékű bővítésbe kezdett a pacsai baromfifeldolgozót üzemeltető Pulyka-Java Kft., amely a 2012-ben nyitott, majd másfél évvel később fel is számolt egykori Zalai Baromfifeldolgozó Kft. üzemét tavaly indította újra.

Gabona-feldolgozó gyárat épít Tiszapüspökiben a Tisza-TK Projekt Kft.

Gabona-feldolgozó gyárat épít zöldmezős beruházással a Szolnok melletti Tiszapüspökiben a Tisza-TK Projekt Kft., a 145 millió euró (nagyjából 45 milliárd forintos) beruházással megépülő üzem a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari beruházás Magyarországon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón július 8-án Budapesten.

Az NHK Spring japán rugógyártó Tatán épít üzemet

A japán NHK Spring autóipari rugókat gyártó vállalat magyar leányvállalata 8 hektáros telket vásárolt a Tatai Ipari Parkban, a termelés indítását 2016 májusában tervezik – mondta a polgármester június 17-én.

Lekvárfőző üzem létesül Környén

Csak gyümölcsöt tartalmazó, ízesítő és tartósítószerek nélküli lekvárokat készítő üzem létesül a Komárom-Esztergom megyei Környén – adta ki a tájékoztatást az üzem tulajdonosa június 13-án.

LED-lámpákat gyártó kínai üzem épül Sárospatakon

A kínai Shanghai Feilo Acoustics CO, Ltd. LED-lámpákat gyártó üzemet épít Sárospatakon, a 30 millió eurós beruházás előkészítéséről május 22-én írt alá szándéknyilatkozatot Zhuang Shena'n a kínai cég vezérigazgatója, Aros János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere és Hörcsik Richárd a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Átadták a Gealan székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát

Átadták április 17-én a németországi székhelyű Gealan Formteile GmbH székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát, a Sóstói Ipari Parkban található üzembe mintegy 2 millió eurót (600 millió forint) fektettek be.

Kétmilliárd forintos beruházást avatott a Pikopack Füzesabonyban

Kétmilliárd forintos fejlesztéssel bővítette csomagolástechnikai palettáját a füzesabonyi Pikopack Zrt., az új munkahelyeket is teremtő beruházást Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára avatta fel március 25-én.

Fejleszt az Eagle Ottawa Szolnokon

Kilencmilliárd forintból két év alatt duplájára növeli gyártókapacitását és bőr-üléshuzatok varrásával bővíti tevékenységét az Eagle Ottawa cég Szolnokon, ezzel az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó társaság hosszabb távon 1000-1200 új munkahelyet teremt – jelentette be a cég vezetője és a város polgármestere február 13-án, sajtótájékoztatón a városban.

Biogáz üzem épül Vajszlón

Összesen egymilliárd forintból, több mint 600 millió forintos EU-s támogatás felhasználásával épít biogáz üzemet Vajszlón az Ormánsági Zöldenergia Kft. – mondta a társaság ügyvezetője december 15-én.

Bővíti dunaföldvári üzemét a Pannonia Ethanol Zrt.

Több mint 30 millió eurós beruházással bővíti dunaföldvári etanolüzemét a Pannonia Ethanol Zrt., a bővítéshez 25 millió eurós hitelnyújtásról írt alá megállapodást a társaság a Magyar Export-Importbank Zrt. (Eximbank) vezérigazgatójával december 10-én, Dunaföldváron.

Felújította üzemét a Herbária Székkutason

A Dél-Alföldi Operatív Program keretében bruttó 100 milliós fejlesztést hajtott végre a Herbária Zrt. székkutasi, gyógynövény-feldolgozó és teaüzemében. Megújult az alapanyagraktár és -szárító épülete, továbbá modernizálták a gyógynövény-feldolgozó üzemet is.

Gépipari cég épít gyárat Miskolc egyik ipari parkjában

A francia érdekeltségű Toolstyle Kft. új üzemcsarnokot és hozzá kapcsolódó létesítményeket épít fel 600 millió forintból Miskolc északi iparterületén, a Mechatronikai Ipari Parkban, az elsősorban a gép- és energetikai iparnak alkatrészeket, részegységeket gyártó társaság a tervek szerint 2015-ben költözik át jelenlegi, az egykori Diósgyőri Gépgyár területén található helyéről az új telephelyre – adta hírül a vállalat október 1-én.

Magyar paradicsomra építve

Az Univer Product Zrt. egy 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 000 tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. Az üzemet a cég vezetőivel Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere avatta fel – áll a cég szeptember 18-án kiadott sajtóközleményében.

A MeshLin Zrt. biokompozit-üzemet nyitott Győrben

Biokompozit-üzemet indított Győrben egy helyi mérnöki iroda, a Meshining Engineering Kft. és a Bonitás Tőkealap-kezelő Zrt. közös cége, a MeshLin Composites Zrt. – adta hírül a társaság vezérigazgatója június 3-án.

Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

A tatabányai ASG Kft. félmilliárd forintot fordít gépgyártó üzemének fejlesztésére, új megmunkáló központot vásárolnak és integrált vállalatirányítási rendszert vezetnek be – adta hírül a cég ügyvezetője június 3-án.

Átadták a Polifoam Kft. új üzemét Budapesten

Átadták a habgyártással foglalkozó Polifoam Kft. új, 3000 négyzetméteres üzemcsarnokát és raktárait, a japán tulajdonú cég gyártóterülete a kétmillió eurós beruházással 14500 négyzetméterre bővült – jelentette be a kft.-t tulajdonló Trocellen csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón május 19-én Budapesten.

Hétszázmilliós fejlesztés a kemeneshőgyészi gumigyárban

Összesen több mint 717 millió forintból fejleszti kemeneshőgyészi kaucsukkeverék-készítő üzemét a Palotás-Mix Kft., a beruházáshoz a cég 102 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte Palotás László cégalapító május 21-én.

Innovációs fejlesztés az olasz Sematic nyíregyházi üzemében

Több mint 200 millió forint értékű innovációs fejlesztés valósult meg a Sematic Hungária Kft. nyíregyházi üzemében – közölte az olasz érdekeltségű cég munkatársa május 8-án az MTI megkeresésére.

Biogázüzem épül Balassagyarmaton

Közel 1,5 milliárd forintos beruházással épít biogázüzemet a Sinergy Kft. Balassagyarmaton, ez biztosítja majd a szennyvíztelep, a kábelgyár és a strand olcsó fűtését – adta hírül a cég értékesítési és projektfejlesztési divíziójának vezetője április 29-én.

Munkahelyteremtő beruházások Bélapátfalván

Egy 120 embert foglalkoztató passzívház-elem gyár és egy technológiailag ehhez kapcsolódó, 25-30 munkahelyet teremtő vakolatrendszer-gyártó üzem kezdheti meg a termelést hamarosan a Bélapátfalvai Ipari Parkban – közölte február 28-án a Heves Megyei Kormányhivatal kommunikációs munkatársa.

Áprilistól ismét termel a sátoraljaújhelyi húsüzem

Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak – írta az MTI február 26-án Sebőkné Tóth Ibolya ügyvezető közlésére hivatkozva.

Megkérdőjelezhetetlen minőség

A Pek-Snack Kft. világszínvonalú technológiával állítja elő termékeit Igalon, ahonnan a vállalat saját márkaneve alatt, a hazai és a külföldi piacokon létrehozott franchise-hálózat partnereit látja el fagyasztott pékáruval.

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a Cabero Kft.

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a múlt év nyarán letelepedett német érdekeltségű Cabero Kft. – közölte február 20-án az MTI az önkormányzat tájékoztatására hivatkozva.

Raktár- és üzemcsarnok-bővítés

Újabb jelentős beruházás valósul meg az OBO Bettermann ipari parkjában: raktár- és üzemcsarnok-bővítés, fejlesztés uniós pályázat segítségével – számolt be róla a társaság február 10-i sajtóközleményében.

Jelentős beruházás uniós támogatással

Korszerű mérőtermet adtak át február 7-én a Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Vállalkozás új, békéscsabai üzemcsarnokában.

Vattaüzemet avattak Bátorban

Vattakészítő üzemet létesített az Európa Partner Kft. a Heves megyei Bátorban mintegy 142 millió forintos beruházással. A 34 új munkahelyet teremtő létesítményt február 5-én avatta fel Horváth László, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

Vezető építőipari járműgyártóval szerződött a Rába

Európa egyik vezető építőipari járműgyártójával, a Joseph Vögele AG-vel írt alá 2016 végéig szóló szállítási megállapodást a Rába Jármű Kft. – közölte február 5-én az MTI a győri székhelyű cégcsoport közleményére hivatkozva.

Új vegyipari gyáregység

A műtrágya gyártásához szükséges új dolomitörlő üzemegységet létesít a péti Nitrogénművek Zrt. összesen 1 milliárd 764 millió forintos beruházással – közölte a szilárd és folyékony műtrágyát gyártó vállalat február 1-jén.

Telephelyfejlesztés több száz milliós támogatással

Erdőteleki telephelyének bővítésére nyert 400 millió forintos támogatást az SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft. az Észak-Magyarországi Operatív Programból. A 667 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg – közölte az MTI január 30-án Telek Orsolya, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség projektmenedzserének tájékoztatására hivatkozva.

Új nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzem

Nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzemet épített a Diopack Bt. Mátészalkán – közölte az MTI január 29-én a mikrovállalkozás ügyvezetőjére hivatkozva.

Csaknem 2 milliárd forintos beruházás fejeződött be Sátoraljaújhelyen

Expandáló (duhánypuffasztó) üzemet avattak a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt. telephelyén január 23-án, a csaknem 2 milliárd forintos beruházáshoz 400 millió forint támogatást nyert a kizárólag magyar tulajdonban lévő cég, amelynek létszáma a fejlesztésnek köszönhetően 25-tel nőtt, így már több mint 300 embert foglalkoztat.

Biomassza-alapú energiaközpont épült Mohácson

Biomassza energiaközpontot építtetett több mint 2,3 milliárd forintból a falemezeket gyártó mohácsi Kronospan-MOFA Hungary Kft. – közölte a társaság december 18-án.

Vegyipari beruházás Budapesten

Decemberben áll üzembe egy világszínvonalú, számítógépes irányítású porkezelő rendszer a Trilak vizes bázisú festéküzemében, Soroksáron. A korszerű silóberendezés a felhasznált poranyagok közel felét fogja zárt rendszerben feldolgozni, melynek során évente 74 000 zsák megemelését váltja ki – áll a cég december 17-én kiadott sajtóközleményében.

Gyártókapacitás- és létszámbővítés Esztergomban

Az esztergomi Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. több mint 2,5 milliárd forintért hajtott végre beruházásokat, ezáltal 34 fővel növelte a munkavállalók létszámát és bővítette gyártókapacitását – számolt be a most lezárult projektről december 17-i közleményében a társaság.

Logisztikai csarnokot avattak Sátoraljaújhelyen

Mintegy 100 új munkahely jön létre annak a nagy volumenű beruházásnak az első állomásaként, amelyben egy 5600 m²-es új logisztikai csarnokkal bővítette üzemét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, sátoraljaújhelyi Prec-Cast Kft. – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a létesítmény átadását követően, december 16-án.

Megindult a termelés a FOREST-PAPÍR lábatlani üzemében

Az Új Széchenyi Terv által támogatott beruházásban 2,5 milliárd forintból épített háztartás-higiéniai papírfeldolgozó üzemet a FOREST-PAPÍR Kft. Lábatlanon. A létesítményt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2013. december 13-án.

Korszerű feldolgozóüzem létesül Orosházán

Modern víziszárnyas-feldolgozó üzemet létesít a Pannon Fine Food 1 milliárd forintos barnamezős beruházás keretében Orosházán – közölte Kutni József, a társaság egyik tulajdonosa, a Green-Divízió Kft. ügyvezetője december 6-án.

Kapacitásbővítés 2 milliárd forintból

Hazai és nemzetközi autóipari, gépipari- és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket új, mintegy 2 milliárd forintból kialakított és berendezett szolnoki üzemében a ceglédi székhelyű Ecseri Kft. – adta hírül az MTI december 6-án.

Üzemcsarnok-avatás az Almáskerti Ipari Parkban

Új, 1350 m²-es üzemcsarnokot épített az Almáskerti Ipari Parkban, Békéscsabán a Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi vállalkozás. A társaság elsősorban a nemzetközi autóipar fémmegmunkáló gépeihez készít egyedi, nagy hozzáadott értékű, precíziós szerszámokat. A békéscsabai családi vállalkozás az új csarnokot december 5-én vette birtokba ünnepélyes keretek között.

Korszerűsítette lemezmegmunkáló csarnokát a Máv-Gépészet Zrt.

A Máv-Gépészet Zrt. 70 millió forintból korszerűsítette lemezmegmunkáló csarnokát Szolnokon – számolt be róla a társaság december 5-i sajtóközleményében.

Új szerszámkészítő központot adtak át Kecskeméten

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban megkezdte működését a több mint 5 millió eurós beruházással létesített szerszámkészítő központ – jelentette be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója december 5-én, a gyárban tartott ünnepélyes átadáson.

Lámpatestgyártó üzemet avattak Berettyóújfaluban

Berettyóújfaluban december 5-én felavatták a Mezei-Vill Kft. új ledlámpatestgyártó üzemét, ahol kültéri és közvilágításhoz használatos fényforrásokat gyártanak.

Üzemfejlesztés uniós támogatással Soltvadkerten

Az Európai Unió és a magyar kormány 148,5 millió forintos támogatásával, összesen 587,5 millió forintos fejlesztéssel központi nyomóhengeres nyomdagépet állított üzembe a soltvadkerti Materiál Plastik Kft. – írta az MTI december 3-án.

Új csomagolóüzem és hűtőház

Mintegy 1 milliárd forint összértékű beruházással új csomagolóüzemet és hűtőházat létesített az Almarégió Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben, a létesítményt november 28-án adták át.

A BYD továbbra is tervezi európai gyár létesítését

A világ legnagyobb tölthető akkumulátorokat gyártó cége, a BYD tovább folytatja elektromos buszainak európai termékbevezetési programját, helyet keres egy gyártó üzem számára, amellyel hatékonyan elégítheti ki az európai igényeket – közölte a vállalat magyarországi képviselete november 26-án.

A hazai innováció segítheti a magyar gazdaság növekedését

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter avatta fel a Graboplast Padlógyártó Zrt. új üzemét 2013. november 21-én, Tatabányán. Az új üzemben a társaság mérnökei által kifejlesztett eljárással hasznosítják újra a padlókárpit gyártása során keletkező hulladékanyagokat.

Új gumialapanyag-gyártó üzem

Magyarországi vegyes vállalat alapításáról és autógumikhoz használt gumialapanyag-gyártó üzem létesítéséről kötött megállapodást a Mol Nyrt. és a Japan Synthetic Rubber Corporation (JSR) – közölte a Mol november 21-én a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Összefogás a margitszigeti ásványvízüzem újraindításáért

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával összefog az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz újraindítása érdekében – áll a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Fővárosi Vízművek Zrt. közös sajtóeseményének november 19-én kiadott anyagában.

Új gyár épül Miskolcon, melynek révén 1000 munkahely jön létre

Gyárat épít Miskolcon a japán Takata cég, ezzel mintegy 1000 új munkahelyet hoz létre – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Stocker, a japán székhelyű járműipari beszállító vállalat elnöke november 15-én a Parlamentben. A kormányfő az újságírók előtt szólt arról is, arra számít, hogy az idei utolsó negyedévben a harmadik negyedévit is meghaladó mértékben bővül majd a magyar gazdaság.

Új üzemcsarnok állami támogatással

Részben állami támogatással, 450 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épített a fémmegmunkálással foglalkozó Iron-Tech Zrt. Szigetváron. A létesítményt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át november 14-én.

Üzemfejlesztés uniós forrásból

Uniós támogatás segítségével, több mint 57 millió forintból fejlesztette és bővítette napelem-összeszerelő üzemét a mátészalkai Stabil Invest Kft. – közölte a cég november 12-én.

Befejeződött a próbagyártás Tatabányán

Elkészültek az újrahasznosított PVC felhasználásával gyártott első termékek a győri Graboplast tatabányai műpadlógyárában – közölte a vállalat november 11-én.

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen, a törökbálinti Hexatech Kft. a légtechnikai berendezések kiépítésénél használatos légcsatornacsöveket gyártja majd a bodrogközi városban – közölte a település önkormányzata november 4-én.

Üzemavatás Nagykanizsán

Felavatták az olasz tulajdonú DAB Production Hungary Kft. vízszivattyúkat gyártó üzemét október 29-én, Nagykanizsán.

Új gyártócsarnok állt üzembe Mohácson

Gyártócsarnokot építtetett és a napokban megkezdte a termelést a könnyűfémöntéssel és alumínium alkatrészek előállításával foglalkozó PCI Formaöntöde Kft. Mohácson – adta hírül az MTI október 29-én.

Közel 400 milliós fejlesztés

Csaknem 365,5 millió forintból fejleszti gyártási technológiáját és gépparkját a Buszesz Ecet Ecetgyártó Zrt., a cég a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 100 millió forintos uniós támogatást nyert – közölte október 25-én az MTI.

Beruházás és bővülő létszám

A Bosch miskolci üzemében jövőre kisméretű beruházást, és ezzel a létszám szerény mértékű emelését tervezi – mondta Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch-csoport kommunikációs igazgatója október 24-én. Megerősítette azt is, hogy a cég 2018-ig az önindítógyártás egy részének áttelepítését tervezi Miskolcra a németországi hildesheimi gyárból.

Üzemavatás Szabadegyházán

A szabadegyházai Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. 1 milliárd forintos beruházással megépítette Európában egyedülálló technológiájú és kapacitású, gyógyszerkönyvi minőségű alkoholt gyártó üzemét, amely elsősorban a gyógyszer- és a vegyipar számára állít elő bioökonómiai alapanyagot. Az avatóünnepséget október 22-én tartották.

Korszerűsítő gyárbővítés Nyíregyházán

A Dunapack 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű, korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában – közölte a magyar leányvállalat október 21-én.

Megkezdődött Győrben az új Audi-modell sorozatgyártása

Megkezdődött az új A3 Cabriolet sorozatgyártása az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában – tájékoztatta a társaság október 17-én az MTI-t.

Üzembővítés Jánossomorján

Mintegy 1 milliárd forintos beruházással növelte többszörösére a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitását Jánossomorján, a termelés nyártól szakaszosan meg is kezdődött az új, 3 szintes üzemcsarnok közel 3000 m²-es területén – közölte a cég október 16-án.

Thaiföldi élelmiszer-ipari vállalat vásárol üzemet Magyarországon

A Thai President Foods 300 millió thai baht (2,1 milliárd forint) befektetéssel élelmiszer-ipari üzemet vásárol Magyarországon, hogy megvesse a lábát az európai piacon – közölte október 17-én az MTI a thaiföldi The Nation hírportálra hivatkozva.

Csomagolt siker

Korszerű üzemcsarnokot avatott nyáron Mezőfalván a Wanapack Kft., melyről a cég ügyvezetőivel beszélgettünk.

Új vegyipari üzemcsarnok

Az Európai Unió és a központi költségvetés támogatásával, 200 millió forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot létesített a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a Bács-Kiskun megyei Bócsán, az avatóünnepséget október 16-án tartották.

Megkezdte a szállítást a Donau Chemie új, kazincbarcikai üzeme

A Donau Chemie megkezdte a Kazincbarcikán felépített új gyárában készült termékek kiszállítását, amelyek magyar felhasználóknál, továbbá Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacain találtak gazdára – mondta Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója október 15-én az MTI-nek.

Gyáravató a győri ipari parkban

Október 14-én avatják a németországi székhelyű Rehau-cégcsoport győri gyárát a város ipari parkjában. A társaság korábbi közlése szerint a 60 millió euróból épülő üzemben az Audi 3 modelljéhez gyártanak lökhárítókat.

Szerkezetkész az AGC új üzemcsarnoka Tatabányán

Szerkezetkész állapotba került az autóüvegeket gyártó, japán tulajdonú AGC Glass Hungary új üzemcsarnoka a tatabányai ipari parkban. A 3,5 milliárdos beruházás több mint 100 új munkahelyet teremt 2014 nyarától – mondta el a létesítmény bokrétaavató ünnepségén, október 10-én a gyár igazgatója.

Gyáravató Szolnokon

Szeptember 19-én került sor a Segura Csoport új gyárának ünnepélyes felavatására Közép-Európában, Szolnokon, Szolnok polgálmestere, Szali Ferenc és Szijjártó Péter államtitkár jelenlétében – derült ki az F. Segura szeptember 24-én kiadott sajtóközleményéből.

Harmadával növelte üzemterületét a győri Grana Kft.

Negyedmilliárd forintos fejlesztés keretében közel harmadával bővítette székhelyén üzemterületét a győri Grana Kft. – hangzott el az elsősorban fröccsöntött műanyag alkatrészeket előállító autóipari beszállító társaság új létesítményének szeptember 24-i avatóünnepségén.

Gumibitumen-gyártó beruházás Zalaegerszegen

Elkészült a Mol Zalai Finomítójában a gumibitumen-gyártó beruházás, ahol saját szabadalom alapján évi 5000 tonna útburkoló anyagot tudnak előállítani – adta hírül szeptember 12-én az MTI.

Fejleszti gyárát a sárospataki Ferro-Tool Zrt.

A sárospataki Ferro-Tool Szerszámkészítő és Forgalmazó Zrt. új üzemcsarnokot épít zempléni városban, és Budapesten is létrehoz egy kisebb üzemet. A cég több mint 750 millió forintos beruházása az új csarnok alapkőletételével szeptember 12-én kezdődött meg.

Olasz ruhaipari cég kezdte meg a termelést Nagykanizsán

Magas minőségű férfiruházati termékek befejező kézi varrását végző olasz cég kezdi meg működését szeptember 9-étől Nagykanizsán – közölte a társaság magyarországi ügyintézője szeptember 12-én a Zala megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Másfél milliárd forintból bővítik a bicskei húsüzemet

A Spar Magyarország Kft. mintegy másfél milliárd forintból bővíti bicskei húsüzemét, a fejlesztést követően 35 új munkahely megteremtésére nyílik lehetőség – közölte a cég kommunikációs vezetője szeptember 11-én.

Üzembővítés Biatorbágyon

Bővíti biatorbágyi üzemét, és minden Európába szánt termékét Magyarországon keresztül készül az európai piacra szállítani a Huawei Technologies Hungary – jelentette be Bin Junszong, a vállalat ügyvezető igazgatója szeptember 9-én, budapesti sajtótájékoztatóján.

Zöldmezős beruházással épül gyár Makláron

Több mint 20 millió eurós zöldmezős beruházással épít új, elektromos kormányművet gyártó és összeszerelő üzemet a ZF Lenksysteme Hungária Kft. a Heves megyei Makláron. A jövőre már termelő, 115 új munkahelyet teremtő gyár alapkövét szeptember 6-án rakták le a cég vezetői, valamint a település polgármestere.

Új üzemcsarnok átadása Pécsett

Átadták szeptember 6-án a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. 1,5 milliárd forintból épült új, 4200 m²-es üzemcsarnokát Pécsett.

Munkahelyteremtés Gyálon

A kontaktlencsék gyártásával foglalkozó Sauflon CL Kft. 180 új munkahelyet hoz létre Gyálon – jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Peer János, a Sauflon CL Kft. ügyvezető igazgatója augusztus 28-án, a cég gyáli üzemében.

Kiskőrösi fejlesztés uniós támogatással

Az Európai Unió 99 millió forintos támogatásával, közel 200 millió forint összegű beruházással fejlesztett a kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft. – adta hírül az MTI augusztus 26-án.

Üzemátadás Tatán

A Tatai Ipari Parkban közel 1 milliárd forintos költséggel épült vadhúsfeldolgozó üzemet és hűtőházat adott át a Fiwi-Hűt Kft. augusztus 24-én, az üzem Európa egyik legkorszerűbb létesítménye – hangzott el az átadás előtt.

Új húsipari üzemet avattak Békésszentandráson

Új húsipari üzemet létesített Békésszentandráson a Hungaro-Food 2009. családi vállalkozás, a több mint 1 milliárd forintból felépített üzemet augusztus 21-én avatták fel.

Megújuló energia felhasználásával működő üzemcsarnok épül Nagykanizsán

Csaknem 100 millió forinttal támogatja az Új Széchenyi Terv azt, hogy kis- és középvállalkozások számára megújuló energiával működő üzemcsarnokot és irodákat építsen Nagykanizsán a Párkány 94. Kft. – közölte a társaság augusztus 8-án.

Acélszerkezet-gyártó üzemet adtak át Bátonyterenyén

Acélszerkezet-gyártó üzemet adtak át Bátonyterenyén, az ipari parkban augusztus 1-jén; az F3R-Technológia Acélszerkezetgyártó Kft. üzeme több mint 858 millió forintos összköltségű projekt keretében, zöldmezős beruházásban készült el – tudatta sajtóközleményben a társaság.

Üzemépítés zöldmezős beruházással Tatán

A Tatai Ipari Parkban közel 1 milliárd forintos költséggel vadhúsfeldolgozó üzemet és hűtőházat épít a Fiwi-Hűt Kft., a beruházás lehetővé teszi, hogy a jelenlegi 30 fős létszámot duplájára bővítsék – közölte a német tulajdonú vállalkozás ügyvezetője augusztus 1-jén.

Új üzemcsarnok és bővülő létszám

Csúcsszínvonalat képviselő gyártóbázist épít ki a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységeinek (UCP) előállítására a General Electric (GE) Oil & Gaz üzletága Fóton – jelentették be az új, 6000 m²-es csarnok alapkőletételével egybekötött sajtótájékoztatón július 31-én.

Negyedmilliárd forintos technológiai fejlesztés

Uniós támogatás segítségével 249 millió forint értékű technológiai beruházást indít el a Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft. – közölte a cég július 29-én az MTI-vel.

Üzemavatás Erdélyben

A német Daimler csoport felavatta az erdélyi Szászsebesen új üzemét, amelyben ötfokozatú automata sebességváltókat gyártanak – adta hírül július 18-án a román média.

Üzemátadás Kaposváron

Átadták a Cabero Industrial Kft. új, 1,3 milliárd forintból megvalósult üzemét július 12-én Kaposváron, az ipari hűtőberendezéseket és hőcserélőket gyártó német érdekeltségű vállalat a kaposvári keleti ipari parkban felépült üzemhez 629 millió forint uniós támogatást nyert el.

Bezárja magyarországi napelemgyárát a Panasonic

Szeptemberben leáll a munka a Sanyo Hungary Kft. dorogi napelemgyárában, az üzem mintegy 500 dolgozóját elbocsátják – közölte a Sanyo anyavállalata, a Panasonic július 5-én.

Elkészült az első elektromos kormánymű

Elkészült az első elektromos kormánymű a ZF Lenksysteme Hungária (ZFLH) Kft. egri gyárában, a vállalat e termékre alapozva kezdte meg a gyártókapacitás bővítésének előkészítését – közölte Matthias Augenstein gazdasági igazgató és Daniel Pridal műszaki igazgató a cég július 3-án tartott, egri sajtótájékoztatóján.

Új, környezetbarát üzemcsarnok

Saját üzemcsarnokot épített 200 millió forintból a gyógyászati segédeszközöket gyártó Lederer és Nitze Ipari és Kereskedelmi Bt. a Baranya megyei Bólyban – adta hírül július 3-án az MTI.

Modernizációs és költségcsökkentési program

Modernizációs és költségcsökkentési programot indít az ISD Dunaferr Zrt., amelynek keretében a vállalatcsoport hatékonyságát növelő beruházások készülnek el, illetve az adminisztrációs területen optimalizálják a létszámot – hangzott el a cég június 26-án tartott szakmai rendezvényén, Budapesten.

Új üzem Zalaegerszegen

Közel 1 milliárd forint beruházással új sütőipari üzemet létesít a Zalaco Zalaegerszegen, az Északi Ipari Parkban – közölte Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója június 24-én.

Gyáravató Győrött

A német ThyssenKrupp konszern sikeresen fejleszti tovább kapcsolatait az autóipar nemzetközi szereplőivel: egy új győri üzemben a ThyssenKrupp Automotive Systems alváz-specialistái komplett futóműveket állítanak össze – áll a társaság június 21-i sajtóközleményében.

A Lenovo bővíti magyarországi termelését

Bővíti magyarországi termelését a kínai Lenovo számítógépgyártó, a sárvári gyárban októbertől háromszorosára növeli a szerverek előállítását – mondta el Lukács Anita, a Lenovo magyarországi képviseletének ügyvezetője június 19-én, Sárváron.

Közel 300 millió forintos fejlesztés

Közel 300 millió forintból bővíti csarnokát és fejleszti eszközparkját a soproni UNIMAS Kft. – közölte a társaság június 19-én.

A Leier gönyűi üzemének dolgozói is a gáton

Két kisteherautóval és 20 fővel vesz részt a Gönyű térségi árvízi mentésben a cégcsoport – áll a Leier június 7-én kiadott sajtóközleményében.

Egymilliárd forintos fejlesztésbe kezd a Kókai Tömítéstechnikai Kft. Ajkán

Közel 1 milliárd forintos összköltséggel vasúti, közúti fékrendszerek gumitermékeinek kifejlesztésére és tesztelésére alkalmas új üzemcsarnok építésébe és tesztberendezések beszerzésébe kezd a Kókai Tömítéstechnikai Kft. Ajkán – közölte Kókai Mátyás ügyvezető igazgató június 6-án.

A dán Grundfos új gyártósort adott át tatabányai üzemében

Új gyártósort adott át tatabányai üzemében a dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. június 6-án.

Nincs döntés a kecskeméti Mercedes-gyár bővítéséről

Lehetséges a kecskeméti Mercedes-gyár bővítése, de erről nem hozott döntést a Daimler – közölte a német gépjárműgyártó cég egy szóvivője június 3-án.

Új gyártó- és logisztikai bázis

A terveknek megfelelően halad a Forest Papír gyártó- és logisztikai bázisának építése Lábatlanon, a gépalapokat már kialakították a készülő csarnokban – mondta el a 2,5 milliárd forintos beruházásról a május 31-én, Lábatlanon tartott sajtótájékoztatón a vállalat ügyvezetője.

Elrendelte a bíróság a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. felszámolását

Jogerőre emelkedett a bírósági döntés a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. felszámolásáról május 30-án, az eljárás lebonyolításával a TM-Line Zrt.-t bízták meg.

Fejlesztik a debreceni ipari parkot

Mintegy 2,2 milliárd forint befektetéssel ipari technológiák befogadására alkalmas üzemet épít a debreceni Határ úti Ipari Parkban a Xanga cégcsoporthoz tartozó DIP Invest Kft. A csaknem 16 000 m²-es ipari komplexum alapkövét Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Herdon István, a Xanga-csoport vezérigazgatója helyezte el május 30-án.

Új gyár épül Nagyrédén

Tojástartógyárat épít a Jász-Plasztik Kft. Nagyrédén 1,9 milliárd forintos beruházással, az alapkövet május 30-án helyezték el.

Közösen a sikerek elérésében

A Zarges Kft. kecskeméti üzemében a gyártásban elért maximális rugalmassággal alkalmazkodnak a mindenkori piaci helyzethez. A létra- és állványgyártó vállalat vezetőivel beszélgettünk.

Több mint 4 milliárdos ipari fejlesztés Egerben

Több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztés keretében bővítette egri gyárának üzemcsarnokát a kormányműveket gyártó ZF Lenksysteme Hungária Kft. – jelentette be a cég a beruházás átadásakor, május 23-án Egerben.

Bővítette oroszlányi gyárát a BorgWarner

A turbófeltöltőket gyártó amerikai BorgWarner 8 milliárd forintot meghaladó ráfordítással bővítette oroszlányi gyárát, az új üzemcsarnokot Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár adta át május 22-én.

Megkezdődött a próbaüzem a nagykanizsai vízszivattyúgyárban

Megkezdődött a próbaüzem az olasz tulajdonú DAB Production Hungary Kft. vízszivattyúkat gyártó nagykanizsai üzemében – jelentette be május 17-i sajtótájékoztatóján az anyacég vezérigazgatója.

Háromszázmilliós fejlesztés

Közel 300 millió forintos fejlesztés zárult le a Bakonyerdő Zrt. fűrészüzemében, a projekthez a cég 118 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből – közölte a pápai székhelyű társaság május 16-án az MTI-vel.

Felszámolják a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t

Felszámolási kérelmet nyújtott be a bíróságra a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft. tulajdonosai által megbízott végelszámoló, az alig másfél évig működött cég közel 100 dolgozója május 14-én megkapta a felmondólevelét.

Elárverezik a mezőkövesdi Remy Automotive gyárának berendezéseit

Megkezdődött a mezőkövesdi Remy Automotive Hungary Kft. vagyontárgyainak online aukción való árverezése április 25-én, az autóiparnak indítómotorokat és generátorokat gyártó, az egyesült államokbeli Remy International Incorporation vállalata az elmúlt nyáron jelentette be, hogy befejezi termelését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

Kapacitásbővítés a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Megduplázta termelési kapacitását a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi, egyszer használatos orvosi eszközöket gyártó üzeme annak a fejlesztésnek nyomán, amelyet április 22-én adtak át a mátraaljai településen – számolt be róla az MTI.

Új csomagolóüzemet adott át a Dunapack Packaging

Az osztrák székhelyű Prinzhorn Holding magyar leányvállalatait is összefogó Dunapack Packaging április 11-én délután avatta fel legújabb zöldmezős beruházását, a Dunapack Tavria hullámpapír-csomagolóüzemet Herszonban, Dél-Ukrajnában.

Hűtőgépeket és elektronikai hulladékot hasznosító üzem épül Karcagon

Kiszolgált hűtőgépeket és elektronikai hulladékokat hasznosító üzemet építenek a kormányzat által nyújtott kiemelt támogatással Karcagon, az ipari parkban – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter a nagykun városban április 5-én, a sajtótájékoztatóval egybekötött projektindító rendezvényen.

Felépült a Zoll-Sped Kft. vegyi üzeme Szombathelyen

Elkészült a Zoll-Sped Kft. vegyi üzeme Szombathelyen, a csaknem 190 millió forintos beruházással épült üzemet pénteken avatta fel Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője – adta hírül április 5-én az MTI.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Continental AG

A befektetésösztönzés keretében a kormány kiemelten támogatja a járműipart és az elektronikát, továbbá az ezekben megvalósuló kutatás-fejlesztést, és a Continental mindkettőben érintett – mondta a nemzetgazdasági miniszter április 3-án, Vácon, a német céggel aláírt stratégiai együttműködési megállapodás alkalmából.

Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

A Közlekedési Műszergyártó (KMGY) Zrt. 6000 műszerfal és más részegységek szállítására írt alá szerződést a cseh Zetor traktorgyárral nemrégiben – közölte a társaság április 1-jén.

Kétkeréken az európai piacok felé

Az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára a tavalyi évben korszerűsítette esztergomi üzemét. A Neuzer Kft. ügyvezető igazgatójával, Neuzer Andrással beszélgettünk.

Új fémmegmunkáló üzemet avattak Hevesen

A Prospera Europe Kft. 317 millió forintos beruházással új fémmegmunkáló üzemet létesített Hevesen, a gyártóhelyet március 28-án avatták – adta hírül az MTI.

Zöldmezős beruházás Gyöngyösön

Mintegy 85 millió dollár befektetésével 150 munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást indít Gyöngyösön a Procter & Gamble (P&G), a világ egyik vezető kozmetikai és napi fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális társasága – tájékoztatta március 18-án az MTI-t a P&G kommunikációs megbízottja.

Átadta új üvegszövetháló-gyártó üzemét a Masterplast

Átadta új üvegszövetháló-gyártó üzemét a Masterplast Nyrt. a Heves megyei Kálon február 28-án – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

BMW-karosszériaelemeket gyárthatnak Pécsen

A német tulajdonú Honsa Kft. készítheti 2014-től a BMW egyik új modelljének karosszériaelemeit – adta hírül a PécsMa.hu február 21-én.

Új üzemcsarnokot épített a Vibroteam Kft. Székesfehérváron

Uniós támogatással, 232 millió forintból új üzemcsarnokot épített a szerszámtervezéssel és gyártással foglalkozó Vibroteam Kft. Székesfehérváron – adta hírül az MTI február 19-én.

Bővíti üzemét a Sematic Hungária Kft.

Két és fél milliárd forintból bővíti nyíregyházi üzemét a felvonóalkatrészeket és liftkabinokat gyártó, olasz érdekeltségű Sematic Hungária Kft. – közölte az MTI február 14-én.

Újabb Opel-beruházás Szentgotthárdon

Bővíti szentgotthárdi üzemét az Opel: a 130 millió eurós beruházással több mint 100 munkahelyet hoznak létre, és 1600 négyzetméterrel növelik a termelőüzem területét – jelentette be Joachim Koschnicke, az Opel elnökhelyettese február 12-én, Budapesten, az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtóeseményen.

Telephelyet fejleszt az ISO Kft.

Új üzemcsarnokba költözik és korszerűsíti gyártását az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft., a cég a 254 millió forintos fejlesztéshez 100 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében – közölte az MTI-vel a társaság ügyvezetője február 5-én.

Többmilliárd forintos beruházás a Graboplastnál

A Graboplast új, prémiumkategóriás padlókat gyártó üzeme 2014 tavaszán kezdheti meg a termelést Tatabányára tervezett gyárában.

Új üzemet épített a Soyer Magyarország Kft. Székesfehérváron

Uniós támogatásból 118 millió forintos beruházással új üzemet épített a Soyer Magyarország Kft. Székesfehérváron – közölte az MTI január 24-én.

Orosházán bővít a Woertz AG

Összeszerelő üzemet telepít Orosházára a svájci Woertz AG – jelentette be Dancsó József, a város polgármestere és Ónodi Tamás, a vállalat műszaki vezetője egy január 23-án, Orosházán tartott sajtótájékoztatón.

Új üzemcsarnok

Európai uniós támogatással új üzemcsarnokot épített a baktalórántházi Baktaholz Kft., amely faipari termékeinek 95 százalékát osztrák és olasz exportra szállítja – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég ügyvezető igazgatója január 20-án az MTI-vel.

Új gyárat avatott a Rehau

Január 14-én befejeződött a Rehau Automotive Kft. győri ipari parkban létrehozott, több mint 26 ezer négyzetméteres gyártóbázisának építése.

Az orosz Metalloinvest is érdeklődik a kassai vasmű iránt

Az Aliser Usmanov üzbég származású milliárdos tulajdonában lévő orosz Metalloinvest is érdeklődik az U.S. Steel kassai vasművének megvásárlása iránt – közölte január 14-én az MTI a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági napilap nem sokkal korábban napvilágot látott, saját információkra hivatkozva közre adott hírét.

Új beruházás Balatonfüreden

A Termelés-Logistic-Centrum Kft. új termelőcsarnokot épít Balatonfüreden. Az 1,1 milliárd forintos beruházással hatvan új munkahelyet hoznak létre.

Napelem-összeszerelő üzem létesült Szolnokon

Az Agulhas-Solar Kft. az ország egyik legmodernebb napelem-előállító üzemét hozta létre Szolnokon két egymásra épülő, európai uniós támogatást élvező projektnek köszönhetően – mondta Székely Csaba ügyvezető a projektek záró rendezvényén, december 17-én.

Keresés
Kövessen minket facebookon