"értékesítés" cimke cikkei:

Nőtt a haszonjárművek piaca az EU-ban

Júniusban a furgonok és a buszok iránti kereslet erősödésének köszönhetően tovább nőtt a haszongépjárművek piaca az Európai Unióban – adta hírül az MTI június 25-én.

Igazodva a globalizáció kihívásaihoz

Az Electrolux által gyártott termékek csaknem 14%-a Magyarországon készül, így a hazai gyártás a cégcsoport globális értékesítésében is komoly szerepet játszik – mondta az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója május 22-én Jászberényben, Niclas Trouvé svéd nagykövet berényi gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Bővült az európai autópiac

Januárban növekedett a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Idén is 10 millió fölé mennek

A Toyota 2016-ra közel 10,1 millió új autó eladásával számol globálisan, egy százalékkal elmaradva az előző évitől, 2017-ben azonban már enyhe növekedést vár az előzetes becslések alapján, 10,2 millió új gépjármű értékesítésével.

Bővült a műszaki fogyasztási cikkek piaca

A tartós műszaki cikkek értékesítése 10,6%-kal nőtt Magyarországon az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest, a teljes forgalom 135,3 milliárd forintot tett ki, az informatikai és irodaeszközök kivételével valamennyi szektor erősödött – közölte a GfK piackutató intézet augusztus 17-én.

Kevesebb táblagép talált gazdára

A második negyedévben 38,7 millió táblagépet értékesítettek a világpiacon a leválasztható billentyűzetű hibrid gépeket is beleértve, ami 12,3%-os csökkenés az egy évvel korábbihoz képest – derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat augusztus 1-jén közzétett jelentéséből.

Csökkenő nyereség a VW-nél

Csökkent a Volkswagen konszern forgalma és nyeresége az első negyedévben – derült ki a konszern május 31-én közzétett eredmény-beszámolójából.

Kilencedszer is eladó

Újabb, sorban a kilencedik pályázatot írta ki a Kapuvári Hús Zrt. vagyonelemeinek értékesítésére a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN Kft.). A kiírás üzemeltetési kötelezettséget nem tartalmaz, de a négy vagyoncsoportba szedett eszközökre továbbra is egyben várnak ajánlatot – közölte a felszámoló társaság ügyvezetője február 24-én.

Az élelmiszerek bolti értékesítése 4 százalékkal bővült

Az élelmiszerek bolti eladása értékben és mennyiségben is 4%-kal emelkedett 2014. decembere és 2015. novembere között a Nielsen által mért 90 termék kategóriában – közölte a cég január 7-én. A vizsgált időszakban mintegy 1540 milliárd forint forgalmat ért el az élelmiszerek kiskereskedelme.

Százmilliónál több okostelefont adott el az idén a Huawei

Több, mint 100 millió okostelefont értékesített az idén a kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern fogyasztói üzletága(Consumer Business Group) – adta hírül december 22-én a Huawei Technologies Hungary Kft.

Eladó gyógyszertárak

A Hungaropharma Zrt. újabb négy gyógyszertári érdekeltségeinek értékesítését hirdette meg. Az üzletrészek értékesítésére ütemezetten, nyilvános pályázat útján kerül sor - áll a vállalat október 6-án publikált közleményében.

Erőteljes növekedés a globális robotikai piacon

A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) 2015. szeptember 30-án mutatta be a globális robotiparról végzett kutatása (World Robotics Survey) eredményeit, melyek igazolják: a robotok valóban világhódító útra indultak. 2018-ra az ipari robotok globális értékesítése évente várhatóan átlagosan 15%-kal fog nőni – az eladott egységek száma akár a 400 ezret is elérheti – írja az IFR által október 6-án közzétett, 2015-ös statisztika.

Tavaly mintegy 2%-kal nőtt a sör értékesítése, az idén is hasonló bővülés várható

Tavaly mintegy 2%-kal növekedett a magyar söripar által értékesített sör mennyisége, és erre lehet számítani az idén is – közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) június 15-én.

Számos külföldi cég sérti meg az áfatörvényt a Mazars szerint

Az árukészleteiket Magyarországon raktározó külföldi cégek az értékesítéseket közösségi ügyletként kezelik, figyelmen kívül hagyva a magyar áfatörvény rendelkezéseit - hívta fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb összefoglalójában.

Március elején mutatják be az Audi TT harmadik generációját

Március elején, a Genfi Autószalonon lesz az Audi TT harmadik generációjának világpremierje – közölte február 20-án a járműgyártó magyarországi leányvállalata, az Audi Hungaria Motor Kft.

Sajátmárkás műszaki cikk termékcsaládot vezet be az Auchan

Sajátmárkás műszaki cikk termékcsaládot vezet be Qilive néven az Auchan Magyarországon, a kínálatban kis és nagy háztartási gépek, audiovizuális és informatikai cikkek, valamint ezek kiegészítői találhatóak meg – jelentette be az áruházlánc február 20-án, Budapesten.

Jelentős európai megrendelések

Két prémiumkategóriás európai járműgyártótól nyert el új megrendeléseket a Rába – közölte a BÉT honlapján a társaság február 11-én.

Fókuszban a növekedés és az ügyfélélmény fokozása

Továbbra is a Mercedes-Benz a legdinamikusabban fejlődő prémium autómárka a hazai új személyautók értékesítése terén – áll a cég február 10-i sajtóközleményében. A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2013-ban összesen 2677 új járművet értékesített, ebből 1587 új Mercedes-Benz személyautó volt. Az újautó-értékesítések növelése mellett a csillagos márka hazai forgalmazója nagy figyelmet fordít az ügyfél-elégedettség javítására, valamint a szervizajánlatok és az értéknövelő szolgáltatások kiterjesztésére is.

Kölcsönösen előnyös orosz-magyar gazdasági együttműködés

Magyar protézisgyártó tart bemutatóműtétet orosz orvosoknak Jekatyerinburgban: 30 orosz szakorvos előtt műt pénteken Prof. Dr. Hangody László ortopéd sebész, a magyar tulajdonú Sanatmetal implantátum- és protézisgyártó termékeivel. A gyártó és külképviseleti partnere, a Creative Expert Consulting a bővülő keleti megrendelések reményében szervezték a bemutató műtétet – áll a január 30-án kiadott sajtóközleményben.

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére számít az idén

Az Opel a magyarországi autópiac bővülésére és a személyautó-eladásokban elért első helyének megtartására számít az idén – közölte az MTI január 21-én.

Terjeszkedés a fejlődő piacok felé

Vállalati rendszermegoldásokra összpontosít és a fejlődő térségek felé terjeszkedik a Dell, de nem adja fel személyi számítógép üzletágát sem. A cég Magyarországon jó évet zárt, és az idén is növekedés elé néz – tájékoztatták a sajtó képviselőit január 16-án, Budapesten a Dell számítástechnikai konszern regionális vezetői.

Megkezdődött a Chevrolet kivonulásának előkészítése Magyarországon is

Megkezdődött a Chevrolet márka szervezett piaci kivezetésének előkészítése Magyarországon is, a budaörsi székhelyű Chevrolet Central and Eastern Europe (CCEE) az anyavállalat tavaly decemberi bejelentése után azonnal nekilátott a szervezésnek – adta hírül január 16-án az MTI.

A Nitrogénművek is érdekelt a horvát vegyipari cég privatizációjában

Magyar, cseh és osztrák vegyipari cégek versenyeznek a horvát Petrokemija vegyipari vállalatért, és nem kötelező érvényű ajánlatot tettek a horvát kormány felé – közölte január 15-én az MTI.

Terjeszkedik a Lidl

Az év második felében kezdi meg szerbiai üzleteinek kiépítését a németországi Lidl élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc – írta január 8-án internetes oldalán a Magyar Szó című vajdasági napilap.

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást január 1-jén a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár, amelyet az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. működtet – tette közzé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzata január 7-én a honlapján.

Idén várhatóan 10%-kal több új személyautót értékesítenek

Az idén várhatóan 62 000 új személyautó talál gazdára, ez 10%-kal több a múlt évi eladásnál, de a piac konszolidációjáig még eltelik néhány év – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) ügyvezető elnöke január 7-ei sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Webshopot indított a Prímagáz

Bővítette tevékenységi körét a Prímagáz, a vállalat az online kereskedelemben kíván erős pozíciókat szerezni a most elindított PrímaNet webshoppal – közölte a társaság december 18-án.

Bővült az európai autópiac novemberben

Novemberben harmadik hónapja bővül az európai autópiac, amely, úgy tűnik, túljutott a mélyponton, 1,2%-kal több új személygépkocsit helyeztek forgalomba, mint 1 évvel korábban – közölte december 17-én az európai autóipari szövetség (ACEA).

Az élénkülés apró jelei tapasztalhatók az újautó-piacon

A magyarországi autópiac már az ötödik gyenge éven van túl, és bár az idén mutatkoztak az élénkülés apró jelei, még 2014-ben is csak óvatos optimizmus indokolt – értékelte az újautó-piac helyzetét Eppel János, a legnagyobb piaci részesedésű importőr cég, a Volkswagen konszern márkáit értékesítő Porsche Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója december 12-én, Budapesten.

Korszerű feldolgozóüzem létesül Orosházán

Modern víziszárnyas-feldolgozó üzemet létesít a Pannon Fine Food 1 milliárd forintos barnamezős beruházás keretében Orosházán – közölte Kutni József, a társaság egyik tulajdonosa, a Green-Divízió Kft. ügyvezetője december 6-án.

Online rendelési lehetőség

Az AVON Magyarország értékesítési rendszere új online rendelési felülettel bővül, amely amellett, hogy megőrzi a tanácsadók szerepét, új vásárlókat hozhat a vállalatnak. A cseh, román, szlovák, lengyel és orosz piacon már bevezetett platform a tanácsadók és a vásárlók körében is jól szerepelt – áll a cég november 28-án kiadott közleményében.

Nyitás a német piac felé

Az amerikai Tesla, elektromos autókat gyártó vállalat nagy reményeket fektet a német piacba. – Biztos vagyok benne, hogy 2014 végétől évi 10 000 autót el fogunk tudni adni – nyilatkozta a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a német Die Welt lapnak adott interjújában, október 27-én.

Hatékonyságnövelő átszervezés

Kisebb és hatékonyabb cég lett az idén a Sága Foods Zrt. az átszervezés eredményeként – idézte Keleti Zsoltot, a társaság vezérigazgatóját október 27-én az MTI.

Nyitás a flottaértékesítés felé

A flottaértékesítés irányába próbál nyitni a Maserati – mondta Kasznár Milán, a márka magyarországi forgalmazója, a Wallis Motor Pest marketingvezetője október 19-én az MTI-nek.

A felújítások határozzák meg az építőanyagok piacát

Az építőipari recesszió miatt az építőanyagok felvevőpiacát zömében a felújítások adják, de ez a szegmens nem tudja felvenni az új építések miatt kiesett építőanyag-mennyiséget – közölte a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) október 18-án.

Thaiföldi élelmiszer-ipari vállalat vásárol üzemet Magyarországon

A Thai President Foods 300 millió thai baht (2,1 milliárd forint) befektetéssel élelmiszer-ipari üzemet vásárol Magyarországon, hogy megvesse a lábát az európai piacon – közölte október 17-én az MTI a thaiföldi The Nation hírportálra hivatkozva.

Új vegyipari üzemcsarnok

Az Európai Unió és a központi költségvetés támogatásával, 200 millió forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot létesített a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a Bács-Kiskun megyei Bócsán, az avatóünnepséget október 16-án tartották.

Megkezdte a szállítást a Donau Chemie új, kazincbarcikai üzeme

A Donau Chemie megkezdte a Kazincbarcikán felépített új gyárában készült termékek kiszállítását, amelyek magyar felhasználóknál, továbbá Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacain találtak gazdára – mondta Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója október 15-én az MTI-nek.

Az idén ősszel 25 éves Würth rekordévet vár

A vállalat október 15-i sajtóközleménye szerint az idén ősszel 25 éves jubileumát ünneplő Würthöt a minőség, az egyedülálló értékesítési csapat és a széles termékskála emeli ki a mezőnyből.

Svédországi midibusz-megrendelés

Svédországból 5 midibuszra kapott megrendelést a Rába Jármű Kft. – közölte a társaság október 14-én az MTI-vel, nem jelölve meg az ügylet pontos értékét.

A Bosch Rexroth pneumatika üzletágát a Triton veszi át

A Bosch Rexroth egész világon jelen lévő pneumatika üzletágát (Rexroth Pneumatika) a Triton német-skandináv részvénytársaság részére tervezi értékesíteni – áll a cég szeptember 16-ai sajtóközleményében. Az erre vonatkozó szerződéseket aláírták. A vételár nagyságát illetően a felek titoktartásban állapodtak meg. Az átvétel fúziókontroll-jogi engedélyek megszerzésének fenntartása mellett történik.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon