Legfrisebb hírek:

Franchise-rendszerben kínálják az okos cipót

Speciális termelői-piaci franchise-rendszert dolgozott ki „okos” termékei, az egészséget támogató Vitajó cipók országos elterjesztésére a Hajdúsági Sütödék-csoport – jelentette be a cég vezérigazgatója január 18-án tartott sajtótájékoztatóján Debrecenben.

Orvosi műszer gyártó és fejlesztő központ Gyöngyösön

Intravénás készülékek új gyártási központját építi Gyöngyösön az orvosi műszer gyártással foglalkozó B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. A 30,7 milliárd forintos beruházást a magyar kormány 6,1 milliárd forinttal támogatja – hangzott el a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón január 18-án.

Digitális hódítás várható az iparban

Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom – hangzott el az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián január 18-án.

Alig van üres raktár a fővárosi agglomerációban

Rekord született a Budapest vonzáskörzetének logisztikai piacán: a területen található mintegy 2 millió négyzetméternyi raktárterületnek alig 4%-a áll üresen – olvasható ki a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BRF) január 18-án megjelent elemzéséből.

Idén hozzánk is megérkezik a rózsaszín csoki

Rubin csokoládéval készült édességet kezd gyártani KitKat Chocolatory Sublime Ruby szelet néven a Nestlé még ebben az évben – olvasható a világcég honlapján, január 18-án megjelent közleményben.

EP: növelni kell a megújuló energia részarányát

A teljes energiafogyasztás legalább 35%-át megújuló forrásokból kellene fedeznie 2030-ra az Európai Uniónak, s ezzel párhuzamosan az energiahatékonyságot is ugyanekkora mértékben kellene növelni – döntött az Európai Parlament (EP) január 17-én.

Gyökeresen átalakul a gépjárműpiac 2030-ra

Az új megosztási módok elterjedése miatt a gépkocsik száma Európában 280 millióról 200 millióra, míg az Egyesült Államokban 270 millióról 212 millióra csökkenhet. Ezzel szemben Kína gépkocsiállománya 2030-ig 180 millióról 280 millió darabra nő – olvasható a Price Waterhouse január 16-án közzétett elemzésében.

Több mint 400 millió forintért bővíti gyárát a Momert Zrt.

A dunaújvárosi Momert Zrt. 191,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással mintegy 430 millió forintért bővíti gyártókapacitását – olvasható a cég január 17-én kiadott közleményében.

Innovációs tervpályázat

A vízre, mint mindannyiunk közös kincsére hívja fel a figyelmet a világ egyik legjelentősebb szivattyúgyártó cégének hazai gyára – olvasható a vállalat január 17-én kiadott közleményében.

Bővítik a MENTÉSZ Zrt. üzemét

A Mezőtúri Növénytermesztő és Szolgáltató Zrt. (MENTÉSZ Zrt.) a meglévő rizspuffasztó üzem és új gluténmentes rizsfeldolgozó üzem létesítésére pályázott 2016-ban, amelynek kivitelezése pozitív elbírálása révén megkezdődött – olvasható a cég január 16-án kiadott közleményében.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon