Archívum: Tisztelt Olvasó!

2015. március 23. | Egyéb | Egyéb szektorok

A Supply Chain Monitor 100. lapszámát tartja a kezében. A jubileum alkalmából leemeltük a polcról az első, 2005. április 10-én megjelent lapszámunkat, melynek 3. oldalán egy, a mostanihoz hasonló, impozáns elképzelésekkel teli főszerkesztői köszöntő szerepelt. Egy évtized távlatából izgalmas volt visszaolvasni, hogy mit ígértünk a kezdés lendületében, és megvizsgálni azt, hogy teljesítettük-e ígérvényeinket. Ezt az önvizsgálatot most nyilvánossá tesszük.

Amit ígértünk:

Folyamatosan jelen leszünk a szakmai körforgásban, és a Supply Chain Monitor szaklapot a logisztikai szakmai élet szerves részeként kívánjuk szolgálatba állítani.
Évente négy konferenciát rendezünk az FMCG-, az autóipari, az elektronikai és a gyógyszeripari szektor szakemberei számára. Emellett jelen vagyunk más logisztikai, szállítmányozási, biztonságtechnikai szakmai rendezvényeken, és lapunk hasábjain beszámolunk ezekről. Küldetés teljesítve.

Minden szám címlapján egy-egy szakembert állítunk reflektorfénybe.
Küldetés teljesítve.

Rovatstruktúránkat úgy építjük fel, hogy az értékláncot a lehető legátfogóbban tárjuk az Olvasó elé.
A beszerzéstől és az ahhoz kapcsolódó logisztikai folyamatoktól a gyártáson át a kiszállításig a teljes láncolatot nagyító alá vesszük, emellett helyet adunk az innovatív termékek és a szakmai vélemények bemutatására is. Küldetés teljesítve.

Monitor rovatunkban minden hónapban egy iparág kihívásait, folyamatait mutatjuk be.
Tíz év alatt több száz üzem gyártási és logisztikai folyamatait ismertettük meg olvasóinkkal. Küldetés teljesítve.

Rovatainkban szakmai érdekességeket és különlegességnek számító anyagokat publikálunk.
Luxusáruház, autógyár, csokoládégyár, félvezetőgyártó üzem, ruhagyár, fagylaltüzem, LEGO-gyár – csak néhány példa a sok közül. Küldetés teljesítve.

Olyan fórumot hozunk létre, ahol érvek és ellenérvek találkoznak.
Igen, „mindig van valami”, amit meg kell beszélni. Legutóbb például az EKÁER kapcsán ütköztettük a logisztikai szakma és a hatóság álláspontját. Küldetés teljesítve.

A hazai gyakorlaton túlmenően kiterjesztjük érdeklődésünket Európára és a tengeren túlra.
Rendszeresen mutatunk be külföldi projekteket, szakmai kiállításokat. Ki kell tekinteni, hogy láthassuk, hol tartunk itthon. Küldetés teljesítve.

Szaklapunk partnerré válik olvasóink mindennapi munkája során.
Tematikus összefoglaló táblázataink – minden szolgáltatói szektorra kiterjedően – olyan adatokat szolgáltatnak, amelyeket számos szakember felhasznál a beszerzési döntések előkészítése során. Küldetés teljesítve.

Rendszeresen jelentkezünk tematikus melléklettel. Küldetés teljesítve.

Egy szaklap küldetése, hogy olvasói számára a szakma irányadó tendenciákról átfogó és objektív képet nyújtson. Hogy e feladatunkat teljesítettük-e, annak megítélését olvasóinkra bíztuk.
Véleményüket közzétesszük 100. lapszámunkban.

Rapi-Jaubert Szilvia