Archívum: Termelés-logisztikai rendszer a gyakorlatban

2014. május 1. | Egyéb | Egyéb szektorok

Az OEM autógyárak szigorú elvárásokat támasztanak a számukra gyártott termékek minőségével kapcsolatban, ezért beszállítóik a megfelelőség elérése érdekében egyre inkább a megbízható termelés-logisztikai rendszerek bevezetése mellett döntenek.

A Vonalkód Rendszerház Kft. egyik németországi központtal, valamint magyarországi gyárral is rendelkező partnere főként autóipari megrendelésekre gyárt öntvényeket. Vevőik részéről alapvető elvárás a zárt, minden lépésében ellenőrzött és dokumentált gyártási folyamat, illetve a munkadarabok egyedi követhetősége. A gyártási adatok széles körét kell kötelezően eltárolni minden egyes kiszállított munkadarabra vonatkozóan. Az öntvényeket gyártó vállalat ezért olyan megoldást keresett, amellyel biztosan képes megfelelni a szigorú kritériumoknak.

Gyorsan és biztonságosan

DPM-kód olvasóA választás a LOG 4pro termelés-logisztikai rendszerre esett. Első lépésben Németországban építették ki a rendszert, a magyarországi bevezetés pedig folyamatban van. A két különböző országban működő üzemegység miatt a többnyelvű felhasználói környezet kialakíthatósága is elvárás volt. A rendszerbevezetéseknél elvégzendő alapvető előzetes felmérések és folyamatok mellett fontos feladatot jelentett a munkadarabok egyedi azonosító rendszerének kialakítása, a rendszer adatbeviteli eszközeinek meghatározása. A munkadarabokra pontgravírozott DPM datamátrix kód kerül az öntésük utáni első technológiai lépésnél. Ezek olvasásához meg kellett találni azokat az olvasókat, amelyek a gyártási folyamatba a meghatározott adatbeviteli pontokon úgy illeszthetők be, hogy a munkadarabok azonosítása a lehető legkevesebb emberi beavatkozást igényelje. Gépi megmunkálás esetén lehetséges a Microscan fix telepítésű vonalkódolvasók használata, egyéb esetekben Intermec DPM vezeték nélküli kézi olvasókat alkalmaznak az operátorok. Tekintettel a vonalkódok jó minőségére, valamint az olvasók kiemelkedő DPM olvasási teljesítményére, az azonosítási művelet átlagosan csak 1 másodpercet vesz igénybe. A munkadarabok gyártási adatainak egy része a gyártóberendezésektől származó mért adat, amelyet a LOG 4pro interfészeken keresztül vesz át és tárol nagy megbízhatósággal az MS SQL adatbázisokban. A tárolt adatok a teljes gyártási folyamatot felölelik: az öntési adatoktól kezdve a megmunkálási, ellenőrzési lépések adatain túl a kiszállított darabok szállítmány-adminisztrációját is beleértve. Természetesen a munkadarab élettörténetében szereplő műveletekhez nemcsak azok eredménye, az azokat jellemző konkrét, mért adatok, hanem a műveletet elvégző személy azonosítója és a munkavégzés ideje is eltárolódik. Előírás, hogy minden munkadarabra vonatkozóan az adatot 10 évig meg kell őrizni, s ezt komoly adatbázis-, illetve adattárház-tervezéssel kellett megoldani. Az adatok tárolása mellett azok gyors visszakereshetősége, rendezett, áttekinthető megjelenítése is a rendszer fontos feladata. Az adatmegjelenítés részben valós idejű.

További előnyök

Egyes funkciók a monitorról leolvasott vonalkódokkal is vezérelhetőkA rendszer bevezetésének előnye nem csak abban rejlik, hogy megfelel a vevők visszakövetési előírásainak. A termelési adatgyűjtés modul lehetőséget teremt a termékgyártás technológiai lépéseinek ellenőrzésére, a sorrend kötelező betartására. A munkadarabok típusához rendelten kötelező ellenőrzések írhatók elő, a nem megfelelő darabok további megmunkálását a LOG 4pro megakadályozza, s ezzel egy fontos direkt veszteségforrást szüntet meg. Ez nemcsak a gyártási folyamatra igaz, hanem a késztermék-kezelés logisztikai folyamataira is. A LOG 4pro által irányított és ellenőrzött módon képezhetők a cikkszám szerint homogén, a típushoz előírt mennyiséget tartalmazó logisztikai egységek, amelyek szállítmányhoz rendelése és kiszállítása is a LOG 4pro-ban előírt, rögzített módon történik.

Czuppon Alfréd üzletág igazgató, Vonalkód Rendszerház Kft.

Supply Chain Monitor
2014. május