Innovatív komissiózó gépek

Alkalmazásra szabott komissiózók/ 10%-kal nagyobb teljesítmény és ezzel párhuzamosan 14%-kal kevesebb energiafogyasztás/ Egyszerű komissiózás a második állványszinten is/ Beépített nappali menetvilágítás

A tavaly bemutatott ECE 225 típusú horizontális komissiózó targonca piaci bevezetése után, az idei év folyamán a Jungheinrich további komissiózó gépeket is piacra dob. Az ECE 225 típus hidraulikusan emelhető platformmal, az ECE 225 HP-LJ modell pedig az emelhető platform mellett még emelhető kezelőegységgel is rendelkezik.

Mindkét új modell alapja az ECE 225 típus, melyet teljesen átalakított meghajtással és vezérléstechnikával fejlesztettek tovább. A gépek gyorsulási és menetteljesítménye jelentősen javult, melynek köszönhetően több mint 15%-kal nagyobb rakodási teljesítmény érhető el az előző modellhez képest. A gyakorlati mérések szerint az energiafogyasztást sikerült több mint 14%-kal csökkenteni.

Mindemellett a standard gépet rugózott, rezgés csillapított platformmal szerelték fel. A platform (kezelőállás) a kezelő tömege szerint állítható, ami jelentősen csökkenti a humánrezgéseket. A tágas kezelőegység – magas kezelők számára is kényelmes kialakítással –, valamint a számos egyedileg kialakítható tárolóhely nemcsak arra szolgálnak bizonyítékul, hogy a Jungheinrichnél az ergonómia minden termék fejlesztésénél fontos szerepet tölt be.

Az új gép legkiemelkedőbb jellemzője, hogy optimálisan az ügyfelek alkalmazási igényei szerint állítható.

Új modellek: kényelmes komissiózás a második állványszintig

A két új horizontális komissiózó targonca az ECE 225 HP és az ECE 225 HP-LJ modellek.  Ezek a komissiózók akár 2500 kilogrammos rakományt is képesek szállítani. Mindkét új gépen található kezelőállás és akár a második állványszinten is könnyedén végezhető vele komissiózás. Az ECE 225 HP típusnál egy hidraulikusan emelhető kezelőállás emelkedik a második állványszintig oly módon, hogy a kezelő a platformon lábbal működtet egy gombot, így a kezei szabadon végezhetik a komissiózást. Az ECE 225 HP-LJ típusnál pedig nemcsak a kezelőállás (platform), hanem a kezelőegység is emelhető a második állványszintig. Ezen utóbbi típus esetén a kezelő akár megemelt kezelőállással haladhat tovább.

Mindkét típusnál újdonság az opcionálisan rendelhető beépített nappali menetvilágítás – Day LED. Opcionálisan további asszisztens rendszerek rendelhetőek az új modellekhez: például három különböző menetprogram választható a különböző alkalmazási profilokhoz, valamint Curve Control funkció, amely kanyarodáskor a tömegtől függően automatikusan csökkenti a sebességet. Ezenkívül mindegyik modellhez különböző felszereltségű csomagok választhatóak, mint például Drive & Eco Plus. Mindezek nagyobb teljesítményt biztosítanak jobb energiahatékonyság mellett.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Kövessen minket facebookon