A WebEye újgenerációs szolgáltatásai

Cimkék: flottamenedzsment rendszer monitorozás telematika WebEye

Az elmúlt másfél évtizedben a GPS-alapú járműkövető telematikai rendszerek jelentős technikai fejlődésen mentek keresztül. Ennek a folyamatnak fontos mérföldkövéhez érkezett a WebEye 2014-re, s ez lehetővé tette, hogy egy újgenerációs szolgáltatásportfólió jelenjen meg kínálatában.

Kezdetben ezek a rendszerek csupán a historikus adatok offline feldolgozását tették lehetővé, később azonban megjelent a valós idejű járműkövetés és a járművek kiegészítő adatainak monitorozása (például az üzemanyagszint-mérés). A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ma már a járművezető tevékenységéről is információt kaphat a vállalat.

A WebEye portfóliójának meghatározó elemei az eTACHOGRAPH két új funkciója. Az eControl megoldásnak köszönhetően valós időben követhető a járművezetők hátralévő vezetési és pihenési ideje, így a rendszer akár riaszthatja is a diszpécsert, ha a vezető túllépi a megengedett vezetési időt. A másik jelentős újítás az eDownload szolgáltatás, amellyel mostantól Európa valamennyi országából letölthetők a digitális tachográf adatai – a sofőrkártya és a mass memory egyaránt – függetlenül attól, hogy hol tartózkodik az adott jármű.

A WebEye újgenerációs termékeinek egy másik szolgáltatása lehetőséget ad a járművezetők vezetési szokásainak monitorozására, ezáltal kiszűrhetők a nem megfelelő vezetési stílusból eredő gépjármű-amortizációk és üzemanyag-fogyasztási költségek. A gépjárművezetők értékelhetővé válnak, a vezetési kompetenciáik pedig a későbbiekben tovább fejleszthetők, ezzel is növelve a működési hatékonyságot. A költségek optimalizálása mellett ezek a szolgáltatások segítik a fuvarkapacitás maximalizálását, a balesetek és az amortizáció megelőzését, valamint az általuk szolgáltatott adatoknak köszönhetően a gépjárművek ökológiai lábnyoma is csökkenthető.

www.webeye.eu

Keresés
Kövessen minket facebookon