Archívum: 10 éve Supply Chain Monitor

2015. március 23. | Egyéb | Egyéb szektorok

   

Báthory Zsuzsanna Osztályvezető Tervezési Logisztika, Robert Bosch Elektronika Kft.„A magazin híroldalain gyorsan értesülhetek a gazdaságban és a logisztikai ágazatban történt fontos hazai és nemzetközi eseményekről, illetve személyügyi változásokról is. Emellett mindig találok egy-egy olyan cikket, szakmai utalást vagy akár hirdetést, amely érdekes számomra. A lap által feldolgozott témák változatosak – hol vállalatokat vagy vezetőket mutatnak be, hol pedig szakmai kérdéseket tárgyalnak az elvárható objektivitással és szakmaisággal. Kiváltképpen azokat a cikkeket kedvelem, amelyek egy-egy vállalkozás kiteljesedésének történetét, vezetőjének életútját mutatják be. Jól érezhető és olvasható, hogy a Supply Chain Monitor mindig felbukkan a legfontosabb hazai szakmai eseményeken, rendezvényeken is, elhozva azokról a hasznos információkat olvasói számára. Ezek azok az értékek, amelyek a magazin egyediségét adják, de mindannyian tudjuk, hogy manapság nem elegendő jó minőséget előállítani, azt megfelelően kell csomagolni és tálalni. A Supply Chain Monitor e tekintetben is elismerésre méltó teljesítményt nyújt. Ennek bizonyítéka számomra az, hogy ha lapozgatás közben megakad a szemem egy-egy témán, akkor a lapot magammal viszem utazásaimra is, a repülőgépen vagy az arra való várakozás közben pedig elolvasom a cikkeket. Nő lévén például kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet az a lapszám, amelyben az Il Bacio di Stile budapesti luxusáruház raktártechnikai megoldásairól volt szó.
Ezen túlmenően, a Supply Chain Monitor magazin által szervezett szektorspecifikus konferenciák lehetőségetadnak arra, hogy újra és újra találkozhassak egy adott szakmai kör szereplőivel, azokkal is, akikkel a konferencián kívül erre ritkábban adódik alkalom, és szívesen beszélgetünk egymással. A konferenciákat a szakmailag „családiasabb” légkör jellemzi – többek között ez az, amiért mindig szívesen veszek részt ezeken a szakmai fórumokon. Örömömre szolgál, hogy számos MLBKT-rendezvény mellett a magazin által szervezett egyik Elektronikai Ipari Supply Chain Konferenciát én moderálhattam. Úgy vélem, a szerkesztőség munkáját a címlapon olvasható szlogen jellemzi a legjobban: „Átfogó – Irányadó – Objektív”.  – Báthory Zsuzsanna Osztályvezető Tervezési Logisztika, Robert Bosch Elektronika Kft.

Bogádi Bea Regional Senior Customs Compliance Manager Europe, Huawei Technologies Hungary Kft.„Abszolút aktuális információt nyújt a jelenleg Magyarországon működő nagyvállalatok, logisztikai, raktártechnikai, illetve más szolgáltatásokat nyújtó cégek fejlesztéseiről, alkalmazott megoldásairól, amelyeket implementálni lehet, vagy azokból hasznos ötleteket meríteni. A napjaink supply chain sztenderdjein alapuló cikkek, illetve az ahhoz kapcsolódó illusztrációk, ábrák igényesen, és professzionális módon mutatják be a feldolgozott témákat, mindezt a szakmai olvasó számára könnyen érthetően. Ez az egyetlen olyan szakirányú magazin, ahonnan magas színvonalú, jól strukturált szakmai információkhoz lehet jutni. Az évente folyamatosan publikált, tematikus mellékletben – anyagmozgatás, logisztikai szolgáltatók, raktártechnikai megoldások, szállítmányozás, fuvarozás, innováció, gyártás – a táblázatos összeállítások rendkívül jól hasznosíthatók, mert ezekben rendszerezetten megtalálható a szolgáltatók tevékenységi köre, elérhetősége. Ez egy olyan szakmai információforrás – mondhatnám adatbázis –, melynek alapján számos esetben vettem már fel a kapcsolatot cégekkel, amikor szükség volt egy adott szolgáltatásra. De kiváló kapcsolatépítési lehetőséget nyújtanak a Supply Chain Monitor szaklap által szervezett konferenciák is, ahol az azonos területen működő cégek vezetői egymástól tanulhatnak, illetve konkrét üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki.” – Bogádi Bea Regional Senior Customs Compliance Manager Europe, Huawei Technologies

Boncsér Péter expanziós és beruházási igazgató, Auchan Magyarország Kft.„A Supply Chain Monitor egyrészt átfogó tájékoztatást ad az aktuális piaci trendekről, arról, hogy mi történik a logisztika világában, másrészt a megjelenő szakmai cikkek révén nem csak elméleti tudás, hanem olyan know-how szerezhető, amelyek az azonos iparágban dolgozó kollégák által kerültek megvalósításra. Úgy gondolom, hogy az ellátási láncon belül egy igen széles spektrumot ölelnek fel a lapban érintett témakörök, mind szolgáltatói oldalról, mind az ezeket igénybe vevő vállalatok aspektusából tekintve. A cikkek olvasmányosan, de megfelelő szakmai megalapozottsággal és mélységben dolgozzák fel a különböző témákat. Az egyes területek megközelítése egyedi, hiszen a nyilatkozó szakemberek a saját munkafolyamataikat mutatják be, s ez minden cégnél másként szervezett, de természetesen számos kapcsolódási pont van egy-egy iparágon belül. Ezáltal a lapban publikált írások széles körű szakmai rálátást adnak bizonyos keretek között, hiszen a szakmai titkokat senki nem teszi nyilvánossá. De nem csupán a szaklapban, hanem a magazin által szervezett konferenciákon is alkalom nyílik megismerkedni olyan megoldásokkal, szolgáltatókkal, amelyekkel addig nem sikerült közelebbi kapcsolatba kerülni. Emellett ezeknek a szakmai találkozóknak a struktúráját tovább lehet bővíteni olyan szekciókkal, ahol egy-egy azonos témafelvetést az adott szektorban működő több vállalat szakemberei mutatnának be, s ez egyfajta gyakorlati összevetésre adna lehetőséget.” – Boncsér Péter expanziós és beruházási igazgató, Auchan Magyarország Kft.

Csipak Róbert ügyvezető igazgató, JAKO Fémárugyár Kft.„A gazdaság minden területéről naprakész információt nyújt a Supply Chain Monitor, átfogó ismereteket lehet szerezni belőle a logisztikai szektor aktualitásairól. Minden számban van olyan cikk, amely felkelti az érdeklődésemet, elsősorban az autóipart érintő témakörben. A különböző iparágakban dolgozó szakemberekkel készített interjúkban egyedi módon, mélységeiben ismerhetők meg a vállalatoknál alkalmazott megoldások, valamint innovatív kiszolgálórendszerek, például a szállítmányozás, raktárlogisztika területén. Én nemrég kerültem szorosabb kapcsolatba a magazinnal, s azóta rendszeres olvasója vagyok. Kiemelném az Autóipari Supply Chain Konferenciát, ahol volt szerencsém előadóként részt venni és bemutatni a cég tevékenységi körét, megoldásait. A konferencián a kerekasztal-beszélgetés kötetlen párbeszéd kialakítását teszi lehetővé az előadókkal és a hallgatósággal egyaránt. Nem véletlen, hogy oly sok szakember vesz részt a Supply Chain Monitor által szervezett szakmai fórumokon, amelyek arra is egyedülálló alkalmat biztosítanak, hogy a megoldásszállító cégek bemutatkozhassanak, illetve konkrét üzleti kapcsolatokat alakíthassanak ki. Ez mindenképpen kiemelkedik az egyéb formában is megfizethető lehetőségek közül. A tavalyi autóipari konferencián nekem két céggel is sikerült megismerkedtem, s ezek közül az egyikkel hamarosan elindítjuk az együttműködést.” – Csipak Róbert ügyvezető igazgató, JAKO Fémárugyár Kft.

Halász Anna EMEA Trade Compliance Manager, IBM DSS IT Kft.„A Supply Chain Monitorban kiválóan szerkesztett, magas szakmai színvonalat képviselő, naprakész, aktuális problémákat felvető cikkek olvashatók. Mivel a lap olyan kiemelkedő szakmai tudással rendelkező szakembereket szólaltat meg, akik az ellátási lánc különböző területein dolgoznak, és jól ismerik a folyamatokkal kapcsolatban felmerülő pozitív és negatív hatásokat, a vonatkozó jogszabályokat, aktuális változásokat, minden esetben értékes, információgazdag írások születnek. Kiemelném azokat a gyakorlati tapasztalatokon alapuló cikkeket, amelyek a folyamatok hatékonyabbá tételére és a költségtakarékos megoldásokra hívják fel a figyelmet, hiszen ezek kiválóan alkalmazhatók egy működő cég folyamatainak optimalizálásában. Emellett a Monitor konferenciákon aktuális, az ellátási lánc minden résztvevője számára hasznos témákról, konkrét megvalósításokról hallhatunk a felkért előadók prezentációiban, de néhányszor tudományos szintű, elméleti anyagokat is megismerhettünk már. Ami különösen fontos: a szektorspecifikus konferenciáknak köszönhetően, az évek során olyan ismeretségek alakultak ki, amelyek szintén elősegítik az egy-egy témakör kapcsán felmerülő kérdések őszinte, nyitott megvitatását. A kiváló szervezés és a barátságos szakmai légkör arról árulkodik, hogy a Supply Chain Monitor csapatának fontos a jelenlévő cégek elégedettsége.” – Halász Anna EMEA Trade Compliance Manager, IBM DSS IT Kft.

Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató, Phoenix Mecano Kecskemét Kft.„A Supply Chain Monitor rendkívül sokoldalú szaklap. Színvonalas tájékoztatást nyújt a szakmai aktualitásokról, amelyekről egyébként nem feltétlenül informálódnánk más kommunikációs csatornán keresztül. Az igényesen megírt és szerkesztett cikkek révén ez a magazin valóban élvezetes szakmai olvasmány. A különböző gazdasági szektorok szereplőit, illetve a szolgáltatásokat nyújtó vállalatok szakembereit megszólaltató anyagokban konkrét gyakorlati megvalósításokról, fejlesztésekről olvashatnak a supply chain iránt érdeklődők, s ezt a széles körű szakmai áttekintést más forrásból nemigen lehet megszerezni. Átfogó információforrás mind a logisztika, mind az ellátási lánc folyamatait illetően, de nem elméleti szinten. A szakmailag megalapozott cikkek sok újdonságra világítanak rá, s ezeket a mindennapi munka során a saját folyamatainkba is be lehet építeni. Továbbá a szektorspecifikus konferenciákon a lapban nyilatkozó néhány szakemberrel is lehetőség nyílik a személyes eszmecserére. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szakma képviselői évről évre találkozhatnak egymással ezen a fórumon.” – Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató, Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

Pudleiner Rezső Lean Six Sigma fejlesztési igazgató, Tyco Electronics Hungary Kft.„A magazin Hírmonitor rovata naprakészen tart szakmám személyi változásait illetően. A lap törzsét a személyes életutakon átívelő sikersztorik alkotják, így sokkal közelebb érezhetjük magunkhoz kollégáinkat, és kézzel fogható közelségbe hozzák kiemelkedő tevékenységüket. A Supply Chain Monitorban a „klasszikus” logisztika és szállítmányozás témakört feldolgozó anyagok pedig széles körű rálátást nyújtanak erre a területre. A vállalati vezetők személyén, életútján keresztül publikált cégbemutatók roppant interaktív és egyedi formát kölcsönöznek a lapnak. A Gépvilág rovat színes összeállításai, műszaki leírásai szintén nagyon vonzóvá teszik a kiadványt. A jövőben szívesen látnék több készlet- és kereslettervezéssel, illetve gyártáslogisztikával foglalkozó cikket, interjút vagy elemzést. Kimondottan hasznosnak tartom a konferenciákat, mert azoknak is köszönhetően erőteljesen bővült szakmai baráti köröm, az előadásaim révén pedig ismertebbé tettem cégemet. Emellett úgy vélem, hogy folyamatfejlesztéseink is komoly visszhangra találtak ezeken a szakmai fórumokon, és remélem, ez hozzájárulhatott más vállalatok további szakmai fejlődéséhez is. A benchmarking, a vitafórumok és kerekasztal- beszélgetések akár konkrét megoldásokat is adhatnak az iparági kérdésekre, kihívásokra. Személyes szakmai pályám több mérföldkövét kimondottan a laphoz, illetve a Monitor konferenciákhoz kötöm. Kell ennél meggyőzőbb magyarázat, hogy miért is szeretem a Supply Chain Monitort?” – Pudleiner Rezső Lean Six Sigma fejlesztési igazgató, Tyco Electronics Hungary Kft.

Simon Gergely Vezető Minőségbiztosítás Terméktechnika, AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.„A hazai autóiparról és az ahhoz kötődő beszállítói szektorról – magyar viszonylatban – nagyon jó, átfogó képet ad a Supply Chain Monitor. Az ehhez kapcsolódó témakörök kellő részletességgel, jól átláthatóan kerülnek bemutatásra a cikkekben, s ezzel a magazin hozzájárul a szakmai látókör szélesítéséhez. Egyedinek tartom a magazint közép-európai viszonylatban is, mert jól strukturált formában lefedi a supply chain – logisztika, technikai megoldások, beszállítói lánc, autóipari gyártás – teljes spektrumát. Számos esetben egy-egy cikkből gondolatébresző ötleteket tudtunk meríteni, például egy beszállítói folyamatanalízis kapcsán. De nemcsak a cikkekből lehet új vagy már jól működő megoldásokról értesülni, hanem a Monitor konferenciákon is. Ezeken a szakmai találkozókon a hagyományos munkakapcsolaton kívül, kötetlen formában találkozhatunk a beszállítókkal, vagy újakkal kerülhetünk kapcsolatba, s akár elméleti, akár stratégiai kérdésekről, valamint ötletekről, eljárásokról, folyamatokról tudunk gondolatokat cserélni.” – Simon Gergely Vezető Minőségbiztosítás Terméktechnika, AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

Szilágyi Gyula termelésirányítási logisztikai igazgató, EGIS Gyógyszergyár Zrt.„Számos területet felölelő, magas minőséget képviselő információforrás a legaktuálisabb témakörökkel. Úgy vélem, a Magyarországon publikált logisztikai témájú folyóiratok közül a Supply Chain Monitor a legszínvonalasabb magazin, melynek olvasása során a szakmát érintő összes információ „egy kézből” elérhető, illetve a szakmán belüli személyi változások is nyomon követhetők. Jól strukturált, tematikus rovatain keresztül arra is lehetőséget ad, hogy a szakemberek saját szakcikkeket publikálhassanak. A gazdasági élet minden szereplőjét érintő olyan aktuális témákról is részletesen beszámol, mint például az év elején hatályba lépett EKÁER bevezetése, hiszen az új rendszer kapcsán sok még a bizonytalanság. Kollégáim ily módon erről szélesebb megvilágításban is informálódhattak a Supply Chain Monitor idei első, februári számából. Emellett a tematikus mellékletek egy-egy területet vesznek nagyító alá. Tavaly egy nyári szám kiemelten foglalkozott a hűtőlánccal, s ebből – hogy úgy mondjam – „okosodtunk”, az ott olvasott ismereteket a későbbiekben beépítettük a saját folyamatainkba. Fontosnak tartom azt is, hogy a magazin hasábjain túlmenően, a szaklap színvonalas konferenciákkal segíti a szakmai tudásátadást, információáramlást, s ez a fórum a személyes kapcsolatok szélesítésére is kiváló.” – Szilágyi Gyula termelésirányítási logisztikai igazgató, EGIS Gyógyszergyár Zrt.

Szvoren András Manager Perfect Execution Fisher Europe, Emerson Process Management Magyarország Kft.„A lapból vezető iparági szakemberek véleménye, a vállalatuknál alkalmazott folyamatok, megoldások ismerhetők meg, s a szakmai fórumokról is tájékoztatást nyújt. A cégnél természetesen nemcsak én olvasom a lapot, hanem bizonyos cikkekre felhívom a kollégák figyelmét is. A lap rovatstruktúrájának köszönhetően minden hónapban célirányosan megtalálhatók a naprakész információk, mint például a legutóbbi számban az EKÁER bevezetéséről publikált cikkek, de a piacon elérhető logisztikai, szállítmányozási megoldásokról, szolgáltatásokról is folyamatos tájékozódást tesz lehetővé. Pár évvel ezelőtt egy, a lapban bemutatott automatizált raktározási megoldás felkeltette az érdeklődésemet, s a magazin szerkesztőségének közreműködésével lehetőségem nyílt a személyes kapcsolatfelvételre a cikkben szereplő vállalat vezetőjével, így az ott alkalmazott megoldást működés közben is megtekinthettük a kollégáimmal. Ennek alapján elindítottunk egy projektet, s azóta már 6 darab automatizált raktárlogisztikai gépet helyeztünk üzembe cégünknél. A targonca-beruházások kapcsán is nagyon hasznosnak bizonyul a lapban rendszeresen publikált, jól áttekinthető táblázatos gépbemutató, amely kategóriánként ismerteti az anyagmozgatógépek főbb paramétereit, s ezek teljes mértékben illeszkednek a tenderekben megfogalmazott elvárásokhoz egy gépbeszerzés kapcsán. Ennél jobb példák talán nem is kellenek arra, hogy miben fogalmazható meg a Supply Chain Monitor szaklap értéke. Emellett a szakmai ismeretek további szélesítését a magazin által szervezett konferenciák is lehetővé teszik, amelyek mindig izgalmas témákat – intralogisztika, gyártás, termelés-kiszolgálás, lean- és IT-megoldások, raktártechnika stb. – érintenek. Ezen a fórumon megtudható, hogy ugyanazon iparágban dolgozó szakemberek azonos problémákat hogyan oldanak meg, vagy milyen kérdések merülnek fel azok kapcsán. A konferenciákon szerzett információkat a fejlesztéseknél kamatoztatni tudom a saját cégemnél, illetve más témakörök kapcsán is átfogó ismereteket kaphatok az elektronikai iparban működő vállalatok vezetőitől. Nemcsak a mindennapi munkában, hanem a stratégiai tervezés során is fel lehet használni azokat a szakmai megoldásokat, beruházási irányokat vagy ötleteket, amelyek költségmegtakarítást eredményezhetnek. A Monitor konferenciák ragyogó alkalmat jelentenek számomra és kollégáimnak is a kapcsolatépítésre, tapasztalat-megosztásra, személyes gyárlátogatások egyeztetésére. Ezáltal olyan ajtókat lehet kinyitni, ami más módon nem lenne egyszerű.” – Szvoren András Manager Perfect Execution Fisher Europe, Emerson Process Management Magyarország Kft.

Tóth Ferenc ügyvezető igazgató, Katek Hungary Kft.„A Supply Chain Monitor nem egyszerűen egy szakmai lap, hanem egy olyan fórum, ahol információk, ötletek és legjobb gyakorlatok cserélnek gazdát. Például a hangvezérlésű logisztikai rendszerrel úgy ismerkedtem meg, hogy a lapban megjelenő cikk alapján megkerestem az adott cég logisztikai vezetőjét, aki szívesen látott egy szakmai beszélgetésre. A networking lehetőségén túl a lap fórumot biztosít arra is, hogy betekintést nyerjünk olyan iparágak supply chain tevékenységeibe és újításaiba, mint az elektronikai és autóipar vagy akár a gyógyszeripar. Gratulálok a Supply Chain Monitor szerkesztőségének a kerek évfordulóhoz és a magas színvonalú szakmai munkához!” – Tóth Ferenc ügyvezető igazgató, Katek Hungary Kft.

Bederna Zoltán raktárvezető, Gyermelyi vállalatcsoport„A Supply Chain Monitor széles körű információt ad a szolgáltatókról, műszaki megoldásokról, valamint sok vállalkozást, beruházást, fejlesztést mutat be példaértékű esettanulmányokon keresztül. Sokszor olvastunk olyan, a mi módszereinkhez hasonló megoldásokról, amelyek számunkra egyfajta visszaigazolást jelentenek arra nézve, hogy mások is hozzánk hasonlóan gondolkodnak. A lapban publikált folyamatszintű fejlesztések, vagy konkrét technikai megvalósítások pedig számos esetben akár a saját megoldásainkra is ráilleszthetők. Szintén hasznosnak tartom a szaklap által szervezett konferenciákat, ahol már több alkalommal részt vettem, előadóként is. Itt olyan cégek képviselőivel találkozhattam, akikkel addig nem sikerült még személyes kapcsolatot felvenni, illetve akik a jövőre nézve rejthetnek számunkra is megoldást, segítséget a fejlődésben.” – Bederna Zoltán raktárvezető, Gyermelyi vállalatcsoport

JS

Supply Chain Monitor
2015. március