2016

2016. február

Hasznot hoz

A Raben Group szakértelmével és szolgáltatásaival támogatja ügyfeleit a teljes ellátási lánc során, még az olyan nehezen járható terepeken is, mint amilyen az adó- és vámügyek területe.

Ha konténerre van szükség

A tengeri kikötővel nem rendelkező exportorientált országokban, mint amilyen Magyarország is, gyakran jelent problémát a szabványos szállítókonténerek hiánya. A Titan Containers bérleti megoldásaival ez a nehézség könnyen áthidalható.

Szigorú sztenderdek szerint

A globális jelenlétű megbízók számára a versenyképes ár és az optimális tranzitidő mellett fontos az is, hogy a világ bármely pontján, sztenderd folyamatok mentén, biztonságosan kezeljék áruikat.

A bővülés éve

Nemzetközi viszonylatban a kontinentális forgalom látványos erősödése, illetve a tengeri konténerforgalom mérsékelt bővülése volt jellemző a tavalyi évben, s ennek hatása a hazai konténeres szállítmányozási piacon is érzékelhető volt.

Toyota a magyar kertészetek szolgálatában

A magyar zöldség- és gyümölcskertészetek korszerű termesztési és logisztikai megoldásokkal biztosíthatják hosszú távú versenyképességüket. Ezt bizonyítja a Szeged melletti Kisteleken működő, 10 zöldségtermesztő kertészeti vállalkozás közös logisztikai központját működtető Trivega Kft. példája.

Otthon az intralogisztika valamennyi területén

Stuttgartban, a 2016. március 8. és 10. között megrendezendő 14. Nemzetközi Disztribúciós, Anyag- és Információáramlási Szakvásáron mutatja be a Jungheinrich új kombitargoncáját, valamint az anyagmozgatás területén alkalmazható intelligens, innovatív megoldásait.

Intelligens autóüveg

A legújabb fóliázási technológia segítségével a jövőben lehetővé válik az autóablakok célzott árnyékolása.

Gyakornoki élet a TE Connectivitynél

A TE Connectivity gyakornoki programja jó lehetőséget kínál mind a frissen végzett pályakezdőknek, mind pedig azon hallgatók számára, akik szakmai gyakorlati helyet keresnek egyetemi, főiskolai éveik alatt.

Hol kötnek ki?

Növekvő raktérkapacitás, csökkenő forgalom – ez a kettősség jellemezte tavaly év végén a globális tengeri konténeres szállítási piacot, ahol várhatóan az idén is erős hullámverésre lehet számítani.

Értékteremtés és felelősség

A Metrans jelenleg zajló beruházásának köszönhetően, az új csepeli terminál révén tovább javul majd Magyarország és Közép-Kelet-Európa összeköttetése a nagy európai, így az északi- és adriai-tengeri kikötőkkel.

Versenyképes alternatívák

A konténeres áruszállítás valamennyi területén jelentős átrendeződések történtek a válság utáni években.

Produktív autonómia

A BorgWarner turbófeltöltőket előállító magyarországi gyára másfél évtized alatt megtízszerezte kibocsátási volumenét a bővítő beruházások és a hatékonyságnövelő programok révén. Ez utóbbiak egyike a szerelősori csoportok működésének átalakítását célozta.

Élénkítő innovációk

A HELL energiaitalok magyar gyártójának sikerében egyaránt jelentős szerepe van a precízen tervezett ellátási láncnak, illetve a gyártási rendszer tudatos fejlesztésének.

Központban a logisztika

A logisztikai tevékenység a Bosch csoporton belül kiemelt szakmai kompetenciává lépett elő. Interjú Javier González Parejával, a magyarországi Bosch csoport vezetőjével, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatójával, és Vécsey Balázzsal, az Európai Logisztikai Központ (TMC Europe) vezetőjével.


2016. március

A 3D nyomtatás nem luxus

Annak ellenére, hogy a 3D nyomtatás napjaink egyik legfelkapottabb technológiai témája, Magyarországon még viszonylag kevés hobbi és professzionális célú berendezés talál gazdára. Ezen a kedvezőtlen trenden kíván változtatni egy magyar vállalkozás, amely 3D nyomtató fejlesztésébe kezdett.

Tervezhető és kiszámítható

A gyűjtőszállítmányozási szegmensben is népszerűek az ágazatspecifikus megoldások.

Stabil és versenyképes

A gyűjtőszállítmányozás területe egy évtizeddel ezelőtt a tranzitidő szempontjából még messze nem volt olyan rugalmas, mint a rész- vagy teljes rakományok szegmense.

Optimalizált flotta és munkahelyi biztonság

A Schneider Electric szigetszentmiklósi logisztikai központjában Jungheinrich gépekkel végzik az anyagmozgatást.

Precíz és biztonságos

A közép- és kelet-európai térség egyik meghatározó légi catering cége, a vecsési Honett Szerviz Kft. 2015-ben jelentős raktári kapacitásbővítést hajtott végre, ezért egy speciális anyagmozgató gép beszerzése is szükségessé vált. A megoldást az AXIÁL Kft. szállította.

Versenyző a pályán

Hörömpő Miklós mérnökhallgatóként egy pneumobil, azaz sűrítettlevegő-hajtású autó volánja mögött is ült, ma pedig a világ egyik vezető pneumatikai gyártójának értékesítő mérnöke. A fiatal szakember karrierje jól mutatja a gyakorlatias mérnökképzés előnyeit.

Raktárbővítés hosszú távra tervezve

A Bosal Hungary Kft. kecskeméti telephelyén, január 13-án adták át azt az új raktárcsarnokot, amely az elkövetkezendő évekre tervezett nagyobb beruházás első fázisát jelenti.

Színtiszta biológia

Az élőállat-szállítás egy különösen érzékeny terület, amelyet csak megfelelő szakmai felkészültséggel és eszközparkkal lehet biztosítani.

Csúcsszezonban is magas minőségben

Interjú Irena Lachmanovával, az Akzo Nobel Coatings CZ, a.s. Kelet- és Közép-Európáért (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Adria országok) felelős kereskedelmi operációs igazgatójával, és Czifrik Szabolccsal, a LIEGL & DACHSER Kft. ügyvezető igazgatójával.


2016. április

Precíziós méret- és pozíciómeghatározás

A Balluff BLA (Balluff Light Array) nagy felbontású fénynyaláb segítségével számos mérési feladat elvégezhető. Mérhető az objektumok átmérője, szélessége, magassága, pozíciója, figyelhetők az esetleges rendellenességek, hiányok, hézagok, rések stb. Ez azt jelenti, hogy különböző tárgyak azonosítása mellett minimális méretkülönbségek összehasonlítására is képes.


Monitor

Dupla előnnyel indulunk - MPL Europe Standard

Keresés
Kövessen minket facebookon