2015

2015. február

EKÁER egyszerűen

Innovatív európai logisztikai szolgáltatás

Már Magyarországon is elérhető a DHL Freight Eurapid szolgáltatása.

Bővülő konténeres piac

A magyarországi konténerforgalmat a növekedés és a szolgáltatások bővülő köre jellemezte az elmúlt esztendőben. A kedvező trend okairól és összefüggéseiről néhány piaci szereplőt kérdeztünk.

Többcélú kikötő

A Luka Koper eredményes évet zárt 2014-ben, de a meghatározó hajóstársaságok szövetségbe tömörülése új kihívásokat is jelentett.

Logidok

Kulcs a fuvardokumentumok egyszerű és hatékony kezeléséhez.

EKÁER-megoldás

LogiMAT 2015

A Jungheinrich a stuttgarti, LogiMAT 2015 szakkiállításon mutatja be a nagyközönségnek az üzemen belüli logisztikában, az anyagmozgatás területén alkalmazható intelligens, innovatív megoldásait.

Valamennyi kategóriában

A 2015 évi nemzetközi Év Targoncája Díj (International Forklift Truck of the Year Award) nevezésénél a Jungheinrich ismét bizonyította innovációs erejét a homlokvillás targoncák, a raktártechnikai gépek és a teljes körű logisztikai megoldások terén.

Bútoralkatrészek kigyűjtése

Telematika: több mint járműkövetés

Helyzetkép a hazai telematikai piacról a szolgáltató szemszögéből.

Mibe csomagoljuk a jövőnket?

Az ezredfordulós nemzedék elvárása átformálja a csomagolóanyagok piacát – világít rá egy fontos trendre a finnországi központú Stora Enso vállalat január 22-én publikált jelentése.

A cél jó, a megoldás vitatott

Kevés kormányzati intézkedés váltott ki olyan jelentős hazai és nemzetközi visszhangot, mint az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer bevezetése. Az EKÁER január 1-jei „éles” indulását március 1-ig elhalasztották, azonban a szakmai szervezetek intenzívebb együttműködést tartanak szükségesnek a kormányzat és az EKÁER bevezetésével érintett felek között.

Alap a továbblépéshez

Ahhoz, hogy egy sajtelőállító üzem a gyorsan változó piaci környezetben megfelelő flexibilitással tudja kiszolgálni a vevőkör igényeit, a leghatékonyabb technológiai feltételeket kell megteremteni.

„Túlméretes” szabályok az utakon

Az Európai Unió gazdaságai továbbra sincsenek kirobbanó formában, és ezt a logisztikai szolgáltató szektor is megszenvedi. Az amúgy sem könnyű piaci helyzetben az ágazat hazai képviselői jókora szabályozási többletterhet kaptak a vállukra. Erről beszélgettünk dr. Vásárhelyi Árpáddal, a Schenker Kft. ügyvezető igazgatójával, akit a cég eredményeiről és terveiről, valamint a logisztikai szektort érintő kihívásokról is megkérdeztük.

A méret is lényeg

Törvények, rendeletek, szabályozók, egyedi ügyféligények, felhasználási területek, anyagok, ragasztótípusok, méretek. Ezekből áll össze egy – sokszor csak néhány négyzetcentiméteres – címke, amely látszólagos jelentéktelensége ellenére rendkívül sok információt hordoz a gyártáskövetés, logisztika, disztribúció, vagy akár a végfelhasználó számára.


2015. március

Program a kiválóságért

Egy, a Grundfos tatabányai gyára által indított beszállítófejlesztési program bebizonyította, hogy adni nemcsak jó, hanem kifejezetten hasznos is.

Fenntartható megoldások

Úgy tűnik, megállíthatatlan a gyűjtőszállítmányozás forgalmának bővülése. A pozitív tendencia ugyanakkor kihívásoktól sem mentes: a speditőr és fuvarozó vállalatoktól a megbízók mind rövidebb tranzitidőket várnak el tartósan alacsony díjak mellett.

A kihívás, mint ösztönző

Gyakran hallhatjuk, hogy az üzleti rugalmasság fontos versenyképességi tényező. A több mint három évtizede kombinált fuvarozási, raktározási, 3PL/4PL és ellátási menedzsment szolgáltatásokat nyújtó Maltacourt magyarországi leányvállalata ezt az elmúlt években a gyakorlatban is bebizonyította.

A klasszikus anyagmozgatáson túl

A LogiMAT egyre fontosabb nemzetközi kiállítássá vált az elmúlt években. Az idei, február 12. és 14. között Stuttgartban megrendezett európai szakvásáron a Jungheinrich a korábbinál nagyobb területen, sőt két helyszínen – a szoftverkiállítók között is – megjelent újdonságaival. Erről, valamint a hazai piaci trendekről beszélgettünk Horváth Zoltánnal, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával.

A 25 éves TWS Kft.

Az ország legrégebbi targoncaforgalmazó vállalata a TWS Kft. idén ünnepli megalapításának 25. évfordulóját. Ebből az alakalomból szólaltatjuk meg Wéber Kálmánt és Giczy Gyulát, a cég tulajdonosait.

A megoldások napja 2015

A STILL fényes győzelmet aratott a Volkswagen innovatív logisztikai versenyén.

Pharma Stock Management

A készletgazdálkodás kihívásai egy gyógyszerforgalmazó vállalatnál.

Okosóra lesz a jövő slusszkulcsa

Dinamikus látótér, okosóra, hajlított kijelző, környezetérzékelő-szenzorok a jövő autóiban. A Continental fejlesztései során a biztonság mellett a szórakoztatás, az informálás és a könnyű irányíthatóság területeire fókuszál.

Belépő a jövőbe

A Magyar Logisztikai Egyesület február 19. és 20. között már 20. alkalommal rendezte meg szakmai fórumát, amely idén a „Belépő a jövőbe” témacímet kapta.


Monitor

Dupla előnnyel indulunk - MPL Europe Standard

Keresés
Kövessen minket facebookon