2014

2014. február

Automatizált tárolás

Egyedi kiszolgálás

Generációs kapocs

Egy üzem, ahol a TopSolid is „családtaggá” vált.

Stabil élénkülés

A tengeri konténeres áruszállítás és szállítmányozás piaca világszerte élénkülést mutat. A válság utáni mérsékelt fellendülés ugyanakkor a korábbinál is élesebb árversenyt hozott, de nem ez az egyetlen változás, amellyel a piaci szereplőknek és a megbízóknak szembe kell nézniük a jövőben.

Fejlesztések minden téren

A Mahart Container Center Szolgáltató Kft. sikeres beruházásai révén 2013-ra Magyarország vezető konténertermináljává vált.

A komissiózás új dimenziója

A jövő igényeit messzemenően figyelembe vevő új komissiózó eszközök fejlesztésébe kezdett a STILL.

Megtérülő igényesség

Technológiai és üzleti trendek a hullámkarton csomagolások piacán.

„Smart – Integrated – Efficient“

Május 19. és 23. között, új struktúrával és témákkal kerül megrendezésre a CeMAT szakkiállítás a hannoveri vásár területén. A kiállítás szervezője, a Deutsche Messe AG az idén több mint 1100 kiállítót vár 120 000 négyzetméter kiállítási területre.

Fókuszban a biztonság

A termelés és a logisztika területén dolgozó biztonsági szakembereket tömörítő Magyar Biztonsági Fórum idei rendezvényeinek fókuszában is a szakmát érintő újdonságok állnak.

Korszerű megoldások széles körű alkalmazása

A CLAAS Hungária Kft. a múlt évben új gyártócsarnokkal és egy központi alkatrészraktárral bővült, ahol korszerű megoldások széles körű alkalmazásával egyedi rendszert alakítottak ki a termelés hatékonyabb kiszolgálására.

Megkérdőjelezhetetlen minőség

A Pek-Snack Kft. világszínvonalú technológiával állítja elő termékeit Igalon, ahonnan a vállalat saját márkaneve alatt, a hazai és a külföldi piacokon létrehozott franchise-hálózat partnereit látja el fagyasztott pékáruval.

Teljes felelősségi körrel

A hazai szállítmányozói szakma egyik meghatározó képviselője a Raaberlog Nemzetközi Szállítmányozási Kft. Iszak Tiborral, a cég ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.


2014. március

Hatékonyságnövelés – nem csak – a feldolgozóiparban

A Pick Szeged Zrt. tavaly egy új ERP-rendszer bevezetését kezdte el, amely kifejezetten a feldolgozóiparra koncentráltan elégíti ki a magas szintű elvárásokat.

Jönnek, látnak, büntetnek?

Az élelmiszerek jelölését több rendelet is szabályozza hazánkban.

Nyitott kapuk Svájcban

A CSB-System IT-vállalatcsoport idei első nemzetközi szakmai rendezvényét Svájcban tartja, melynek során a szakmai érdeklődők a hagyományos üzemlátogatási nap során betekintést nyerhetnek partnereik üzemeibe is.

Elvárásokhoz igazítva

A hazai CEP-piacon a tavalyi évben tapasztalható bővülést elsősorban az online kereskedelem generálja.

A DACHSER három Image kitüntetéssel büszkélkedhet

Kimagasló eredményeket ért el a DACHSER a „Direkt és gyűjtőszállítás”, az „Élelmiszer-logisztika”, valamint a „Légi és nemzetközi tengeri konténeres szállítás” kategóriákban.

Biztonság az anyagmozgatásban

Az anyagmozgatási munkafolyamatban elsődleges szempont a biztonságos munkavégzés, valamint a targoncakezelők biztonsága. Erről beszélgettünk Horváth Zoltánnal, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával.

Gyors, praktikus, költséghatékony

A HOPI Hungária Kft. is az ROS® technológiát választotta.

Mindig a magasabb szinten

A Hyundai Heavy Industries (HHI) 2013-ban mutatta be a 9-es széria első tagját, mellyel a 2007 óta futó 7-es széria leváltása kezdődött meg, s 2013 végére megtörtént a teljes típuscsere.

Nehéz terhek könnyedén

Tiszta, kompakt erőgép az optimális anyagmozgatási teljesítmény biztosításához.

A termelékenység, a biztonságos munkavégzés és az energiahatékonyság bajnoka

Új Toyota Traigo 80 típusú targoncák 2,0-től 3,5 tonnáig terjedő teherbírással.

Biztos, ami biztos

A szigorú elvárásokat megfogalmazó Procter & Gamble a DEXION raktári állványrendszerét választotta új magyarországi üzemének építésekor.

Látszik a különbség

Az élelmiszer- és italgyártásban az optikai érzékelők alkalmazása egyszerre növeli a biztonságot és a versenyképességet.


Monitor

Dupla előnnyel indulunk - MPL Europe Standard

Keresés
Kövessen minket facebookon