2013

2013. február

Optimális raktárkialakítás speciális termékszortimentre

A Waberer’s Logisztika Kft. közel egy éve stratégiai partnere a Henkel Magyarország Kft.-nek. A 2011 decemberében lezajlott tenderen a logisztikai szolgáltató cég nyerte meg a közel 8000 raklap volumenű ragasztás technológiai termékek tárolását, kezelését és addicionális co-packing feladatait.

Az együttműködés (sugár)forrása

Sikeres projektben dolgozik együtt az egri ZF Hungária Kft. és a Bay Zoltán Anyagtudományi és Technológiai Intézet.

Elektronikus fuvarlevél

Magyarországon is elindult a légi fuvarozásban alkalmazott elektronikus fuvarlevél használata, amely jelentősen egyszerűsíti a fuvarozó cégek munkáját.

Határidőre elkészült

A V0 megvalósíthatósági tanulmánya határidőre elkészült. A szakma javaslatot tett a Budapestet elkerülő vasúti körgyűrű nyomvonalára.

A fenntartható növekedésért

Az Unilever új logisztikai beruházással serkenti a fenntartható növekedést Európában.

Környezetbarát anyagmozgatás

A Hungrana Kft. szabadegyházi gyárában E85 bioüzemanyaggal működő Toyota Tonero targoncákkal végzik az anyagmozgatási feladatokat.

Intelligens, innovatív megoldások

A stuttgarti LogiMAT 2013 kiállításon, 2013. február 19. és 21. között mutatja be ismét a Jungheinrich a nagyközönségnek az üzemen belüli logisztikában, az anyagmozgatás területén alkalmazható intelligens, innovatív megoldásait.

A hazai fuvarozók helyzete és kilátásai Európában

Beszállítófejlesztés

Az Audi Hungaria Motor Kft. Top 50+ néven 2011-ben beszállítófejlesztési projektet indított, melynek eredményeképpen jelentősen csökkentette a selejt- és reklamációs mutatókat. Dr. Hyvönen Jarival, a motorgyár vásárolt alkatrészek minőségbiztosítási vezetőjével és Szabó Evával, az új járműgyár egyik vezetőjével beszélgettünk.

Koncepcióváltás

A Henkel cégcsoport 2012-től a bécsi központi raktárából látja el a magyarországi piacot.

Bővíti termékportfólióját a Mercedes-Benz kecskeméti gyára

Elindult a második modell gyártása a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. Január 25-én legördült az első Mercedes-Benz CLA a gyártósorról.


2013. március

Egy lépéssel a jövő igényei előtt

Németh Tiborral, a Lambda-Com csoport ügyvezetőjével és Bagossy Tamással, a WebEye Magyarország Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Veszélyes áru disztribúció, dedikált flottával

A mobilenergiát forgalmazó Prímagáz Hungária Zrt. országos disztribúcióját évek óta a legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai szolgáltató végzi.

Előtérben a folyamatos fejlesztések

Az expressz csomagszállítási piac folyamatos növekedést mutat, és olyan ügyféligények jelennek meg, amelyekre a CEP-szektor szereplői újabb és újabb szolgáltatások kialakításával reagálnak.

Globalogisztika

A globalizáció révén közelebb kerülnek egymáshoz az emberek és a piacok. Logisztikai oldalról ez a folyamat egyre gyorsabb és rugalmasabb szolgáltatást követel meg a logisztikai szolgáltatók részéről.

Harmonikus újonc

Nem túl kedvező kilátások

Az anyagmozgatási piac meghatározó vállalatainak vezetőit kérdeztük a tavalyi eredményekről és a jelenlegi tendenciákról.

Újragondolt modellek

A hamburgi székhelyű STILL GmbH január végén mutatta be a szakújságíróknak új, 4-8 tonna teherbírású RX 70-es anyagmozgató gépeit, amelyek a népszerű R 70 sorozat utódai.

Display raklapok bérleti rendszerben

Kis gépek azoknak, akik mernek nagyot álmodni!

SpotME

Jelzőrendszer a munkahelyi biztonságért.

Az új Toyota Traigo 80

Nagyobb termelékenység, biztonságosabb és energiahatékonyabb üzem.

Van esély a kombinált szállítás feltámasztására

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerint az intermodális (kombinált, közúti-vasúti-vízi) szállítás állami támogatás nélkül is versenyképessé tehető.

Pontosan ütemezett ellátási lánc

Békéscsabán a Bonduelle új, 5000 négyzetméteres, korszerű raktárcsarnokát tavaly novemberben adták át, amelynek révén tovább javul a békéscsabai feldolgozóüzem versenyképessége.


Monitor

Dupla előnnyel indulunk - MPL Europe Standard

Keresés
Kövessen minket facebookon