2012

2012. február

Jégkrémgyártás Rexroth módra

Az élelmiszeripari alkalmazások területén a múlt év egyik látványos sikertörténetének tekinthető az Unilever veszprémi telephelyén megvalósult, minőségi fejlesztést célzó beruházás.

Csapatmunka

A Heineken Hungária Zrt.-nél a közelmúltban számos olyan hatékonyságnövelő logisztikai megoldás került bevezetésre, amely a vállalat számára konkrét megtakarításokat eredményezett. Erről beszélgettünk Koch Bálinttal, a cég ellátás tervezési és logisztikai menedzserével.

Együtt a fejlesztésekben

A Mars számára a Waberer’s Logisztika Kft. nem csak árufuvarozási feladatokat, hanem komplex logisztikai szolgáltatásokat is nyújt Magyarországon.

Mérsékelt növekedés

A csomaglogisztikai piac fejlődését többek között a környezetbarát logisztikai szolgáltatások, az elektronikus küldeménykezelő megoldások, illetve online alkalmazások határozzák meg. A CEP-piac vezető szereplőinek szakembereivel beszélgettünk.

Új vasútvonal kialakítása

Nagy esemény történt a Magyar Vasút életében 2011 decemberében, amikor is aláírásra került a „V0” Budapestet délről elkerülő vasúti körgyűrű Megvalósíthatósági Tanulmányának tervezési szerződése.

Tesztgyőztes a Jungheinrich

Egy elektromos targonca megvásárlása esetén nem egyszerű a döntés, az érdeklődő számos gyártó és modell közül választhat. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a vásárlók döntéshozatalát, az Ausztriában megjelenő „dispo” szaklap megbízta a Bécsi Műszaki Egyetem Járműtechnikai Intézetét a homlokvillás elektromos targoncák gyakorlati tesztelésével.

Megőrizte első helyét

Immár sorozatban harmadszor zárta az évet piacvezetőként hazánkban a DAF.

Modellpaletta

A Toyota Material Handling Europe bemutatta a BT Optio közepes szintű komissiózó targoncák vadonatúj M-szériáját.

Sikeres együttműködés

A német húsipar vezető vállalata, a Zimbo számára a Dachser kezeli a hűtött hús- és felvágott termékek szállítását Németországból Magyarországra, valamint teljes raktárlogisztikai szolgáltatást is biztosít Biatorbágyon. A logisztikai szolgáltató kis mennyiségű, de annál fontosabb mintaküldemények szállítását is végzi Németországon belül, az esetleges jövőbeni megrendelők számára.

Húsz éves szakmai háttérrel

A Heineken magyarországi gyáraiban Yale targoncákkal végzik az anyagmozgatási feladatokat.


2012. március

Pontos tervezéssel

A Sanmina-SCI Magyarország Elektronikai Gyártó Kft.-nél az elmúlt években számos hatékonyságnövelő megoldás került bevezetésre az ellátási lánc területén. Erről beszélgettünk dr. Hoffmann Károly ügyvezető igazgatóval.

End-to-end supply chain koncepció

A METRO Kereskedelmi Kft. ellátási lánc területén a közelmúltban olyan projektek kerültek bevezetésre, amelyek jelentős mértékben javították a beszállítókkal kialakított kapcsolatot, illetve az áruházak áruellátását.

Légi terhek

Idén február 3-án földön maradtak a Malév gépei – egy hosszú légitársasági történet ért véget. Közismert, hogy az utasforgalomban keletkező piaci rés élénk versenyt indított be, az áruforgalmat ért „légi csapásról” – annak komoly gazdasági következményei ellenére – azonban kevesebb szó esett. A magyarországi air cargo esélyeiről a hazai légi szállítmányozási piac meghatározó szereplőit kérdeztük.

Kíméletlen árharc

A nemzetközi és hazai közúti gyűjtőforgalomban több piaci trend is látszik. Ezek közé tartozik a megbízók szolgáltatásokkal szemben támasztott egyre növekvő igénye, például a rövid reakció- és tranzitidők tekintetében, illetve egyértelművé vált az is, hogy a disztribúcióban mára a nemzetközi regionalitás dominál, a szolgáltatók pedig a hálózatokban látják a jövőt. A belföldi piac legfőbb jellemzője a kíméletlen árharc.

Minden negyedik

A tavalyi évben sok újdonsággal jelent meg a Jungheinrich az anyagmozgatási piacon. Erről és a piac alakulásáról kérdeztük Horváth Zoltánt, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját.

Folyamatfejlesztés – garanciával

A legtöbb cégvezetőben, tulajdonosban felmerült már a kérdés: Tudunk-e hatékonyabban működni, és ha igen, akkor hogyan? Belső vagy külső erőforrással érdemesebb fejleszteni? A Tanácsadó túl drága, a kollégák pedig nem érnek rá a napi operatív feladatok mellett, és a ráfordítások megtérülése bizonytalan.

Széles szállítópálya a FlexLink-től

A FlexLink eddigi, 300 mm szélességig terjedő konvejor választéka 2012 februárjától tovább bővül.


2012. április

Közösen a sikerért

Időbeni és hibamentes kiszállítás, pontos komissiózás, valamint biztonságos IT háttér jelentik a kiváló logisztikai szolgáltatás alapfeltételeit a Podravka International Kft. számára. Vatroslav Hubickivel, a cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatójával, és Vásárhelyi Árpáddal, a Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

A Mercedes-Benz új gyára

A Daimler AG március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában. Kevesebb, mint négy évvel a helyszín kiválasztását követően első ízben gördültek le Mercedes-Benz személyautók Magyarországon a futószalagról.

Versenyképes gyűjtőszállítmányozás

A gyűjtőszállítmányozás területén is mind inkább előtérbe kerülnek azok a hozzáadott érték szolgáltatások, amelyekkel az ügyfelek egyre magasabb elvárásaihoz kell igazodniuk a szállítmányozó cégeknek.

Bővülő légi kapacitások és új online eszközök

Ahol a piac diktál

Díjnyertes

A BT Optio L-szériájának használhatósága és kialakítása a nemzetközi zsűri legmagasabb szintű elismerését vívta ki.

Rugalmas megoldások jó bőrben

Az Eagle Ottawa Hungary Kft. és a cargo-partner Kft. kapcsolata sokéves múltra tekint vissza. A szolnoki üzem az autóipar számára gyárt prémium bőrkárpitokat. Az alapanyagként felhasznált cserzett marhabőrök főként Dél-Amerikából érkeznek hazánkba – gyakran akár légi úton is. Kapolcsi Zsolt, a gyár beszerzési és logisztikai igazgatója és Kondor Dávid légi szállítmányozási szakértő nyilatkozott az együttműködésről.


Monitor

Dupla előnnyel indulunk - MPL Europe Standard

Keresés
Kövessen minket facebookon